تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843733928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تذکر رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج به شهردار این شهر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تذکر رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج به شهردار این شهر سنندج - ایرنا - رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سنندج، طی یادداشتی خطاب به رئیس این شورا، مواردی را به شهردار این شهر تذکر داده است.


غریب سجادی در این یاداشت که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرده است آورده است: همان طور که به یاد داریم در 12 شهریور سال 1392 به کلام خداوند منان سوگند یاد کردیم که حافظ منافع مردم باشیم و هرگز منافع شخصی را بر منافع مردم ارجحیت ندهیم، لذا سکوت در برابر اجحاف در حق مردم گناه نابخشودنی است و به همین دلیل هرگاه مسیر مدیریت شهری که شهردار در رأس آن است، سهواً یا عمداً خلاف منافع مردم و شهر حرکت کند وظیفه ماست که بر اساس جایگاهی که مردم با رای خود به ما واگذار کرده اند از تمامی مکانیزم های قانونی بهره بجوییم تا إن شاءالله امورات در مسیر واقعی خود قرار گیرد.
امیدواریم آنچه که به عنوان تذکر در اینجا آورده می شود تنها برای شفاف سازی و تلاش برای بهبود امور باشد، وگرنه بر کسی پوشیده نیست که بخش زیادی از مشکلات موجود در شهر سنندج نیاز به عزمی یکپارچه از سوی تمامی مسئولان استانی و کشوری دارد و نمی توان بحران هایی همچون رشد حاشیه نشینی، زمین خواری، کمبود فضای سبز، نابسامانی و عقب ماندگی نواحی منفصل شهری و... را یک شبه حل کرد.
هرچند بنا به وعده و پیمانی که با مردم بسته ایم تلاش برای رفع این مشکلات و تمامی مشکلات موجود در شهر وظیفه تک تک ماست اما در کنار خیل عظیم مشکلات و بحران های موجود، کم نیست مشکلاتی که با مدیریتی کارآمد و عقلانی قابل حل و اصلاح باشد.
مشکلات و مسائلی که از چندین سال گذشته بعضا شاهد آن بوده و هستیم و چه بسا عامل اصلی تغییر در رأس هرم شهرداری هم تلاش برای از میان بردن مشکلاتی بود که در ادامه ذکر خواهد شد، اما لاینحل ماندن و عدم تلاش جدی برای حل این مشکلات متاسفانه این شعر را برایمان تداعی می‎کند:
از طلا بودن پشیمان گشته ایم/ مرحمت فرموده ما را مس کنید
ریاست محترم شورا، در سال گذشته آقای مهندس شادمان در برنامه ای با عنوان «افق توسعه، مدیریت شهری، با همکاری شورای شهر سنندج» در ابتدای کلام خود این گونه به صراحت دیدگاه خود را نسبت به شورا بیان نمودند: « ...بی‎شک برآنم که باید با وضو پا بر عرصه این نهاد تصمیم گیری گذاشت. اینجانب تمام مدیران شهرداری را ملزم می نمایم که در صحن شورا در محضر خداوند سبحان و قرآن مجید و حضور نمایندگان ارجمند، به خدمت صادقانه، تلاش شبانه‎روزی و... سوگند یاد کنند».
این نوع بینش و نگاه فارغ از اینکه تا چه حد عملی شد و اساساً آیا نیاز به عملی کردن آن بود یا خیر، یک نوع تفکری بود که احترام به رأی و منتخبین مردم و دوری از شخص محوری و افراطی گری متداول در نظام مدیریتی داشت و بر اساس همین بینش در ادامه برنامه های مد نظر را تشریح و مکتوب به تمامی اعضای شورا ارائه داد و بر اساس جلسات مختلفی که در صحن شورا برگزار شد، برنامه ها و افق توسعه را توضیح و تشریح کردند که در نهایت با توجه به وضعیت موجود و سابقه و برنامه های شادمان وی به عنوان شهردار انتخاب شد.
هر چند قصد ورود به تک تک برنامه های مذکور که در افق توسعه شهر سنندج آورده شده را ندارم و قطعا عملی نشدن و در حد شعار ماندن بیش از 90 درصد آنها تذکری کلی است که باید شهردار نسبت به چرایی عمل نکردن به وعده های خود پاسخگو باشد، به هر تقدیر در ادامه به ذکر چند نمونه از مصادیق تذکر اینجانب به شهردار اشاره خواهد شد.
1. در سرلوحه برنامه های مد نظر آقای شادمان «برنامه های پیشنهادی فرهنگی شهرداری سنندج» ذکر شده بود و در سه محور برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت به این حوزه همچون مهم ترین دغدغه و نیاز مدیریت شهری اشاره کرده است.
نقد و بررسی عملکرد فرهنگی شهرداری سنندج نیاز به زمان و وقت مناسب تری دارد اما در بحث ساختاری و برابر برنامه پیشنهادی تشکیل سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری سنندج قرار داشت. برنامه ای که مد نظر اکثر اعضای شورای شهر هم بود و اکثراً تشکیل این سازمان جزو برنامه ها و حتی وعده های انتخاباتی آنها بود که به همین دلیل برابر شرایط و نیاز حوزه فرهنگی شهرداری در اسفند 1392 اساسنامه سازمان فرهنگی به تصویب شورای شهر رسید و قانونا شهرداری مکلف به اجرایی کردن مصوبه شورا از طریق اخذ مجوز لازم از طریق وزارت کشور و تاسیس سازمان مذکور است.
اگر به هر دلیلی وزارت کشور ظرف دو ماه نسبت به تاسیس سازمان مذکور اعلام نظر نهایی ننماید بر اساس «قانون الحاق تبصره به بند (15) ماده (71) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخاب شهرداران» که در تاریخ 14/2/1390 به تصویب شورای نگهبان رسید، مصوبه شورا لازم الاجرا خواهد بود.
در متن قانون الحاقی مذکور آمده است: «...وزارت کشور مکلف است حداکثر ظرف دو ماه پس از دریافت مفـاد اساسـنامه مؤسـسات و شرکت های وابسته به شهرداری نظر نهایی خود را اعلام نماید. در صورت عدم اعـلام نظـر ظـرف مهلـت مـذکور، اساســنامه مـصوب شـورای شــهر لازم الاجـرا است».
متاسفانه بر اساس جوابیه وزارت کشور و عدم کار کارشناسی و ارسال مدارک لازم به پیوست اساسنامه، بعد از نزدیک 5 ماه هنوز اساسنامه سازمان فرهنگی در چرخه نامه نگاری اداری مانده و عملا مشخص نیست چه زمانی سازمان مذکور تاسیس خواهد شد.
2. در ادامه برنامه های مدنظر آقای شهردار احداث 3 فرهنگسرا و به تبع آن احیای 5 اداره زیرمجموعه سازمان فرهنگی مدنظر ایشان در مناطق سه گانه شهرداری ذکر شده است. قطعا احداث فرهنگسرا نه تنها خواست اعضای شورای شهر بود، بلکه خواسته به حق مردم و جامعه فرهنگی و هنری هم است.
به همین دلیل و بنا به دغدغه تمامی اعضای شورا اختصاص بودجه فرهنگی بیش از 5 میلیاردی به تصویب شورای شهر رسید، بودجه ای که توان تحول اساسی در ابعاد زیربنایی و روبنایی در شهر سنندج را داشت. کمبود فضای فیزیکی اعم از سرای محله و فرهنگسرا و نیاز مبرم به احداث فرهنگسرا و سرای محله از یک طرف و کمبود اعتبار عمرانی باعث شد تا با مصوبه شورا 4 میلیارد از بودجه 5 میلیاردی فرهنگی برای احداث فرهنگسرا و سرای محله اختصاص داده شود اما متاسفانه عملا احداث فرهنگسرا و تخصیص بودجه مذکور در حد شعار باقی مانده، لذا با توجه به نزدیک شدن به پایان فصل فعالیت عمرانی، انتظار می رود نسبت به شروع فعالیت احداث فرهنگسرا اقدام مثبت صورت گرفته و دلیل عدم اجرای وعده شهردار و مصوبه شورا برای اعضا و جامعه فرهنگی مشخص شود.
3. تذکر بعدی اینجانب مربوط به وجود بی سامانی و بی نظمی در پروژه های عمرانی حیاتی به ویژه پارکینگ طبقاتی عبدالعلی سنندجی، تونل انقلاب، پل شهرک بعثت، پل دانشگاه کردستان، پل میدان آزادی و... است که با بررسی روند اجرا و عملیاتی این پروژه ها، شاهد تغییر متوالی نقشه ها، تعطیلی و توقف بی دلیل روند ساخت، تحمیل هزینه های اضافی، عدم کار کارشناسی و مطالعات پایه دقیق و... هستیم.
به عنوان مثال در شرایطی که در هر نقطه ای از شهر هرگونه ساخت و سازی قبل از شروع عملیات بر اساس ضوابط شهرسازی و طرح تفصیلی در شهرداری مورد بررسی قرار می گیرد اما در بحث ساخت پارکینگ طبقاتی بعد از تهیه نقشه اولیه و گرفتن تأییدیه کمیسیون ماده 5 و تحویل آن به پیمانکار در زمان اجرا مشخص می شود که با ضوابط طرح تفصیلی منطبق نیست و لاجرم برای چندین ماه پروژه تا تهیه نقشه و البته رفع معارضی که باید از قبل رفع می شد، تعطیل شود و یا در داستان پل عابر میدان آزادی که بیشتر به یک داستان کمدی شباهت دارد و به یک پروسه دامنه دار تبدیل شده است که قطعا سال های سال داستان اجرا و قطعا برچیدن آن در آینده نقل محافل خواهد بود.
شاهد آن هستیم که بعد از گذشت چندین ماه هنوز تکلیف نهایی پل روشن نیست. کوتاه بودن طول و عرض عرشه؛ طراحی غلط پایه ها و پله های برقی و... عملا احداث این پل را در حساس ترین نقطه شهر به معمای لاینحل مدیریت شهری تبدیل کرده است. هر چند اینجانب و چند نفر از اعضای شورا از ابتدا به دلیل طراحی غلط، عدم انجام مطالعات پایه و کارشناسی، جوابگو نبودن پل عابر و البته به دلیل اهمیت میدان آزادی با احداث این پل مخالف بوده و هستیم اما توقف و سردرگمی ایجاد شده، مشخص نشدن تکلیف نهایی آن قابل قبول نیست.
متاسفانه در اکثر پروژه های عمرانی دیگر با وضع مشابه روبه رو هستیم. لذا با وجود اینکه چندین بار از شهردار در جلسات مختلف تقاضای شفاف سازی در مورد نحوه و محل هزینه‎کرد، علت توقف، تعطیلی و روند کند پیشرفت ساخت پروژه ها، میزان تحمیل هزینه های اضافی و معرفی مقصرین و کسانی که در این حوزه سهل انگاری نموده اند را داشته ایم اما متاسفانه جواب قانع کننده و روشنی در این زمینه دریافت ننموده ایم.
لذا شفاف سازی در مورد روند تک تک پروژه ها اعم از نحوه مطالعات اولیه، نحوه و منبع هزینه کرد مالی، میزان هزینه های تحمیلی، چرایی توقف و عدم اتمام به موقع و... خواسته جدی ما از شهردار است.
4. همان طور که استحضار دارید یکی از طبیعی ترین حقوق انسان ها بهره مندی از امکانات اولیه به صورت مساوی است. بر کسی پوشیده نیست که بسیاری از خیابان ها، معابر، کوچه ها و... در شهر سنندج نیازمند توجه دوچندان و ویژه است و قطعا هرگونه تحولی در هر نقطه ای از شهر موجب رونق و آبادانی در سنندج خواهد شد.
تخصیص عادلانه اعتبارات در محلات و نقاط مختلف شهر و بهره مندی تمامی شهروندان از امکانات اولیه زندگی شهری انتظار به حق آنهاست. در همین راستا در شورای شهر بنا به نیازسنجی و واقعیت موجود در محلات مختلف شهر سنندج طرح های اولویت‎دار همچون آسفالت، سنگ فرش، احداث دیوار، فضای سبز و... در تمامی نقاط شهر به ویژه نواحی منفصل شهر همچون حسن آباد، نایسر، ننله و گریزه مشخص شد و با توجه به شرایط بحرانی در بسیار از محلات و کمبود اعتبار عمرانی هرگونه تعویض جدول و سنگفرش و... ممنوع اعلام شد.
اما در عمل آنچه که اتفاق می افتد خلاف آن چیزی است که نیاز مردم و مصوبه شوراست. لذا این اقدام شهرداری چیزی جز دهن کجی به تصمیم شورا و بی توجهی به نیاز واقعی مردم نیست.
عدم توجه به نواحی منفصل شهری بویژه حسن آباد و نایسر با وجود مصوبه شورا مبنی بر اختصاص 5 میلیارد تومان از اعتبار عمرانی سال 93، امری غیرقابل قبول است. هر چند وضعیت کوچه ها، معابر، خیابان ها و در کل عقب ماندگی محلات حاشیه ای و نواحی منفصل شهری نشان دهنده بی توجهی و سهل انگاری تمامی مدیران گذشته و حال است و امری نیست که یک شبه اتفاق افتاده باشد اما تداوم این بی عدالتی تحت هیچ شرایطی قابل قبول نیست.
5. شهردار، منتخب اعضای شورای شهر است و ملزم به اجرای مصوبات شورا بوده و برابر ماده 12 قانون شوراهای اسلامی، مصوبات شورا پس از 10 روز از تاریخ ابلاغ قابل اجراست، مگر آنکه ظرف مدت مذکور مسئولان اجرایی ذی ربط به مصوبه اعتراض نمایند که در این صورت طبق ماده 80 قانون شوراهای اسلامی کشور عمل خواهد شد.
این در حالی است که بسیاری از مکاتبات کمیسیون ها به ویژه کمیسیون فرهنگی و مصوبات شورا به دلایل نامعلومی بی پاسخ مانده و اجرا نشده است.
به عنوان مثال در جلسه مورخ 15/5/1392 شورای شهر که به تایید کمیته انطباق فرمانداری رسیده است، مصوب شده که مبلغ سه میلیون تومان به انجمن ادبی مولوی کرد کمک شود. ذکر این مصداق به آن دلیل بود که شخصا چندین بار پیگیر مصوبه مورد اشاره بوده ام اما گویا شهرداری و مدیران آن نیاری به پاسخگویی نمی بینند.
به هر تقدیر عدم پاسخگویی به مکاتبات و اجرای مصوبات شورا قابل قبول نبوده و شهرداری ملزم به پاسخگویی و انجام مصوبات بوده و ادامه این روند قابل قبول نیست. لذا مشخص شدن تکلیف تمامی مصوبات و مکاتبات شورا خواسته بعدی اینجانب از ایشان است.
6. تحول منابع مالی و انسانی از مهم ترین نیازهای شهرداری است. مسئله ای که قبل از اعضای شورا خود آقای شهردار در برنامه افق توسعه به درستی به آن اشاره کرده است.
ایشان وعده دادند نسبت به پیگیری تبدیل وضعیت نیروهای حجمی، شرکتی و حذف شرکت های وابسته که یکی از بلاهای جان شهرداری شده است، اقدام کنند. آیا بعد از یک سال، زمان تشریح اقدامات صورت گرفته در این مدت فرا نرسیده است؟
ساماندهی نیروهای تحصیلکرده در شهرداری بر اساس سوابق اجرایی و استفاده از آنها در واحدهای مدنظر و به تبع آن انتخاب مدیران بر اساس سابقه و تخصص و مدرک تحصیلی که از مهم ترین خلأهای موجود در شهرداری است، وعده آقای شهردار به منتخبین مردم بود.
حال بعد از یکسال در عمل آنچه که اتفاق افتاده مخصوصا در حوزه مدیریتی، 70 درصد آنچه که نیاز است، نیست. تغییر ضربدری نیروها، استفاده از مدیران گذشته که تخصص بعضی از آنها تنها سابقه طولانی نور چشمی بودن است، این رویه نمی تواند نشان از امید به تحول اداری در شهرداری را به بار آورد! هر چند اعضای شورا برابر قانون حق دخالت در عزل و نصب مدیران شهرداری را (به استثنای مدیر مالی) ندارند اما بر اساس جایگاه نظارتی و قانونی حق آن را دارند که نسبت به توانایی، عملکرد و تخصص مدیران شهرداری و چرایی استفاده از نیروها در پست های کلیدی و حساس که بعضاً مدیر مربوطه هیچ تخصصی در این زمینه ندارد، شهردار را مورد بازخواست قرار داده و نسبت به عدم استفاده از نیروهای توانا و متخصص به وی تذکر داده و از ایشان سوال کنند.
هر چند انتظار نداریم همان طور که شهردار وعده داد در صحن شورا مدیران شهرداری در مقابل منتخبین مردم به کلام خداوند متعال سوگند خدمت یاد کنند اما انتظار داریم شهردار برای اعضای شورا شاخصه هایی که بر اساس آنها برخی از مدیران و مدیران عامل سازمان ها را انتخاب کرده، تشریح کند.
نبود آمار دقیق پرسنل شهرداری سنندج و ساماندهی در خصوص احکام کارگزینی آنها نیز نشان از آشفته بازار حوزه منابع انسانی شهرداری است.
بارها از شهردار نسبت به ارائه آمار دقیق نیروها و ساز و کار استخدامی آنها توضیح خواسته ایم اما تاکنون هیچ آمار و گزارش جامعی در این حوزه ارائه نشده است.
عدم راه اندازی به موقع بایگانی الکترونیکی و اتوماسیون اداری، بی سامانی در حوزه املاک و نبود شفافیت در این حوزه، نداشتن برنامه و چشم اندازی برای ساماندهی به وضعیت و حل مشکل زمین های قولنامه ای، عدم برخورد و معرفی کارکنان و مدیران شهرداری که در طول چند سال گذشته کم کاری و قصور آنها موجب شده که بدهی به سازمان تامین اجتماعی که چیزی در حدود سه میلیارد تومان بود به هفت میلیارد تومان افزایش پیدا کند و چهار میلیارد جریمه به شهرداری تحمیل کنند.
7. با وجود اینکه قانون شوراهای اسلامی را از هرگونه دخالت در انتصاب و عزل مدیران شهرداری بر حذر داشته است اما بنا به حساسیت مدیر مالی شهرداری این پست استثناء است به طوری که در نظام جامع مالی شهرداری های کشور آمده است «مدﯾﺮ اﻣﻮر ﻣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﻃﺒﻖ ﻣﺎده 79 ﻗﺎﻧﻮن ﺷﻬﺮدار ‎ی‎ها ﺗﺤﺖ اﻣﺮ ﺷﻬﺮدار و ذﯾﺤﺴﺎب ﺷﻬﺮداری است ﺑﺮ تمامی واﺣﺪﻫﺎ و ﻗﺴﻤت‎های ﻣﺎﻟﯽ، رﯾﺎﺳﺖ و ﻧﻈﺎرت ﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ و ﺷﻬﺮدار ﻣﺠﺎز ﺑﻪ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﯾﺎ ﺗﻐﯿﯿﺮ او ﺑﺪون ﻣﻮاﻓﻘﺖ ﺷﻮرای اﺳﻼﻣﯽ ﺷﻬﺮ ﻧﺨﻮاﻫﺪ ﺑﻮد».
در طول چند ماه گذشته بارها از شهردار خواسته شده که نسبت به معرفی مدیر مالی برای کسب رأی و نظر شورا اقدام لازم را انجام دهد و در نهایت این اتفاق رخ نداده است. این در حالی است استناد به اینکه مدیر مالی فعلی از قبل بوده و شهرداران قصد تغییر یا عزل وی را ندارد تا از شورا رأی بگیرد وجاهت قانونی ندارد، چراکه از ابتدا انتصاب ایشان در این سمت بدون کسب رای شورای دور قبل بوده و لذا انتصاب وی غیرقانونی است.
لذا عدم معرفی مدیر مالی برای کسب نظر شورا غیرقابل توجیه بوده و انتظار می رود در اسرع وقت نسبت به اعمال قانون شهرداری اقدام مقتضی را صورت دهد.
8. طبق ماده 54 قانون شهرداری و اصلاحات مربوطه هرگونه تغییر در چارت اداری شهرداری و تاسیس معاونت جدید بایستی ابتدا به تصویب شورای اسلامی شهر برسد، سپس مراحل بعدی خود را طی نماید. این امر در شرایطی است که بدون اطلاع و مصوبه شورا و بدون طی مراحل قانونی شهرداری اقدام به تاسیس معاونت سرمایه گذاری نموده است که برخلاف قانون است.
انتظار می رود شهرداری جلوی این اقدام غیرقانونی را بگیرد و ضمن لغو حکم سرپرستی صادره شده، نسبت به این اقدام خودسرانه بدون مصوبه شورای شهر، توضیحات لازم را ارائه دهد.ک/1
انتهای پیام/79012/گ/ف4004
منبع: خبرگزاری فارس



19/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن