واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاد دانش بنیان موقعیت محوری دربرنامه های دولت دارد تهران - ایرنا - معاون تجاری سازی ونوآوری فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری گفت: اقتصاد دانش بنیان موقعیت محوری دربرنامه های دولت جهت توسعه کشوردارد.
به گزارش ایرنا، ˈ محمود شیخ زین الدینˈ روز یکشنبه درنشست امضای موافقت نامه اعطاء جایزه تجاری سازی فناوری به دانشگاه ها وموسسات پژوهشی افزود: دانشگاه ها باید مدل هایی را به ما عرضه کنند که بتوانیم محصولات دانش بنیان را وارد بازار کنیم، تا از این روند واردات 80 میلیارد دلاری کالاهای مختلف به کشور حلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ها مصمم به تجاری سازی فناوری هستند، اظهارکرد: امروز با امضای موافقت نامه اعطای جایزه تجاری سازی فناوری با دانشگاه های کشور، زمینه برای کاهش عدم تناسب میان عرضه و تقاضا درتولید محصولات دانش بنیان در دانشگاه ها فراهم شده است.
شسخ زین الدین بیان کرد: آخرین حلقه تقاضا در موضوع تجاری سازی بحث عرضه است که تلاش شده با امضای موافقت نامه با دانشگاه ها نسبت به تعدیل مشکل در این بخش اقدام شود.
وی یادآور شد: با امضای این موافقت نامه، دانشگاه هایی که اقدام به تاسیس شرکت های دانش بنیان با استفاده از اساتید کرده و محصولات دانش بنیان تولید می کنند، از مزایای موافقت نامه جایزه تجاری سازی به ارزش پنج درصد از مجموع فروش محصول برخوردار می شوند.
زین الدین با بیان اینکه دراین مرحله چند دانشگاه از زیرمجموعه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز دانشگاهایی از زیر مجموعه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این موافقت نامه را امضا کرده اند اظهارکرد: دانشگاه هایی که توانسته اند نسبت به تولید دستکم 20 محصول دانش بنیان اقدام کنند می توانند با امضای موافقت نامه از خدمات قابل ارایه از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه در صورتی که دانشگاه ها در قالب شرکت های دانش بیان به تولید محصول برسند، از تجاری سازی محصولات آنان حمایت می کنیم،ادامه داد: دانشگاه ها می توانند مستقیما دراین عرصه ورود کنند و شرکت های دانش بنیان خود را به کارگزاری ها برای تایید معرفی کنند اما در این زمینه باید به صورت شفاف اعلام کنند که درآمد حاصل از فعالیت های دانش بنیان این شرکت ها چه اندازه بوده و چه فناوری برای تولید محصول از سوی آنان به کار گرفته شده است.
وی نقش علم و فناوری در انجام فعالیت های موفق در کشوررا غیر قابل اجتناب عنوان کرد و ابراز کرد: تجربه نشان داده است هرجا که از ابزارعلم و فناوری برای پیشبرد اموراستفاده شده است به موفقیت رسیده ایم که از آن جمله می توان به دستاوردهای علمی در فناوری های هسته ای، تجهیزات پزشکی و صنایع دفاعی کشور اشاره کرد که این موفقیت ها ناشی از تقاضای استفاده از چنین فناوری هایی درکشوراست.
این مسوول بیان کرد: دولت در برنامه ریزی های خود تلاش دارد اجرای اقتصاد مقاومتی را با تکیه بر اقتصاد دانش بنیان به منصه ظهور برساند و دراین راستا از فعالیت دانشگاه ها درمسیر تجاری سازی ایده ها ومحصولات دانش بنیان تولیدی در آن ها حمایت می کند.
زین الدین گفت: در صورتی که شرکتی دانش بنیان تاسیس شود که حداقل 34 درصد از سهام آن متعلق به اعضای هیات علمی دانشگاه باشد و محصولات این شرکت منطبق با فعالیت های پژوهشی و در دانشگاه تولید شود می تواند از جایزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استفاده کند.
وی با بیان اینکه اکنون سالانه 80 میلیارد دلار کالا به کشور وارد می شود بیان کرد: شرکت های دانش بنیان می توانند با ورود به تامین و تولید این محصولات، بخشی از بازار محصولات وارداتی مورد نیاز کشور را تامین کنند و علاوه بر آن به سود بالایی در شرکت های خود دست یابند که این موضوع مستلزم تلاش شرکت های دانش بنیان برای ایجاد فناوری های جدید جهت رفع نیازهای کشور است.
امروز موافقت نامه اعطای جایزه تجاری سازی فناوری با دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور از طریق شرکت های دانش بنیان تابعه با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و برخی از روسای دانشگاه های منتخب کشور، توسط دکتر محمود شیخ زین الدین معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و روسای شش دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، دانشگاه شیراز، دانشگاه امیر کبیر، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه شهید بهشتی به طور جداگانه امضا رسید.
علمی (3) ** 9340**1599
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]