تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843956182




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منطق آمریکایی برای بمباران مواضع داعش/ چرا آمریکا انقدر دیر وارد عمل شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
منطق آمریکایی برای بمباران مواضع داعش/ چرا آمریکا انقدر دیر وارد عمل شد؟
حملات هوایی ارتش آمریكا در عراق به شکلی دیرهنگام پس از گذشت بیش از دو ماه از حمله داعش به این کشور، اواخر روز جمعه آغاز شد.


به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از ووکس نیوز، روز پنج شنبه رئیس جمهور آمریكا باراك اوباما به نیروهای نظامی ایالات متحده برای انجام حملات هوایی علیه شبه نظامیان داعش در شمال عراق ، بخاطر تهدید شهر اربیل و   هزاران نفر از غیر نظامیان اقلیت یزیدی به دام افتاده در کوهستان سنجار   ، فرمان نظامی صادر كرد .  به گفته وی : " از آنجایی که هزاران غیر نظامی بی‌گناه اكنون در معرض خطر مرگ قرار دارند (در پی یورش وحشیانه داعش ) ، آمریكا بر حسب ظرفیت و توان كمكی‌اش ، در این رسالت بشر دوستانه (بخوانید حفظ منافع آمریكا) وارد خواهد شد ."


 لازم به ذكر است كه حملات هوایی ارتش آمریكا اواخر روز جمعه آغاز شده است . 


اوباما همچنین از تلاش آمریکا در ارسال کمک‌های اضطراری بشردوستانه هوایی به بخش‌هایی از کشور عراق اهتمام خواهد داشت .


سوال مهم این است که چرا هم‌ اکنون آمریکا وارد عمل شده است ؟
چه چیزی در عراق اتفاق افتاده است كه اوباما را اكنون وادار به دخالت نظامی کرده است ؟
دلیل اصلی این است که دولت اسلامی ، گروه شبه نظامی موسوم به داعش ، پیشرفت‌های عمده‌ای در شمال عراق در هفته گذشته داشته است . تجاوزات و عبور داعش از خط قرمز (منافع آمریكا) اكنون به عنوان یک تهدید جدی برای منافع آمریکا در عراق است که این وحشیگری‌ها به ایجاد بحران‌ انسانی دیگر در این کشور همیشه مصیبت‌زده  منجر خواهد شد . 


در اینجا به برخی رویدادها كه نهایت آمریكا را وادار به دخالت نظامی علیه گروه داعش كرده است ، می‌پردازیم :


جنگ بین داعش و كردها  
یكی از علت‌های اصلی ، پیشرفت‌های تعجب‌آور داعش به مناطق تحت كنترل كردهای عراق بوده است . کردها یک گروه اقلیت قومی هستند ، که کنترل بخش‌های مستقل شمال شرقی عراق را در اختیار دارند . ارتش کرد ، به نام پیشمرگه ، به خوبی آموزش دیده و تعدادشان از داعش نیز بیشتر است . تا همین اواخر ، به نظر می‌رسید داعش علاقه‌ای به آرایش نظامی برابر كردها ندارد .
بنابراین اقدام غیر منتظرانه داعش علیه كردستان عراق و ماجرا یزیدی‌ها در نوع خود قابل توجه بوده است . در روز پنجشنبه ، نیروهای داعش "چهار شهر استراتژیک را در یک بزرگراه اصلی" محاصره كردند ، و به مواضع كردها در چند كیلومتری پایتخت آنان یعنی شهر اربیل رسیدند . 
فیلیپ اسمیت ، محقق دانشگاه مریلند که این وضعیت رویداد بین المللی را دنبال می‌كند ، در این رابطه می‌گوید : " این یک معامله بزرگ است" . "در ابتدا ، آنها مسیحیان را از موصل [دومین شهر بزرگ عراق] اخراج می‌كنند ، و در حال حاضر آنها این كار را با یزیدیان انجام می‌دهند " .
اسمیت حداقل دو انگیزه اساسی را برای پیشرفت ذكر می‌كند . یکی از دلایل فرصت طلبی است : از آنجایكه هر واحد کردی به طور برابر قوی و آماده نمی‌باشند ، داعش (چنین تصور می‌کند که) می‌تواند هر قلمروی را كه فكر می‌كند ، بدست آورد . دومین دلیل استراتژی است : آنها به احتمال زیاد می‌خواهند رابطه کردهای عراق را از جوامع کرد سوریه قطع كنند ، درست در همان جبهه دومی که در آن داعش علیه دولت سوریه مبارزه می‌كنند . به گفته اسمیت ،" آنها در تلاش برای قطع پیوندهای جغرافیایی میان این دو سرزمین هستند" . 


پرسنل آمریکایی در كردستان در معرض خطر هستند !  
تجاوزات داعش فجایعی را به ارمغان آورده است . حوادثی رقم خورده است که می‌تواند مداخله آمریکا را تحریک کند . اول اینكه ، تعداد زیادی آمریکایی همکنون در اربیل مستقر هستند . در ماه ژوئن ، زمانی که داعش به سمت بغداد حرکت کرد ، ایالات متحده 275 سرباز به عراق فرستاد . ماموریت آنها تخلیه تعدادی از کارکنان سفارت آمریكا در بغداد به اربیل بود ، که در آن موقع امن‌ترین استراتژی اعلام شد .! 
تعدادی از پرسنل دیپلماتیک و نظامی آمریکا همچنان در آنجا باقی مانده‌اند .
به گفته مقامات آمریکا ( روز پنجشنبه ) دفاع از ده‌ها تن از دیپلمات‌های آمریکایی و پرسنل نظامی مستقر در اربیل ، حملات هوایی آمریكا علیه داعش و تجاوزات آنرا توجیه می‌كند " . دولت اوباما دیگر به دنبال اتفاقی مشابه با بنغازی نیست و حملات هوایی راه (آمریكایی) در جلوگیری از وقوع مجدد این رویداد است .
داعش هزاران غیر نظامی یزیدی را در کوهستان های دورافتاده محاصره کرده است 
دلیل مهم دیگر در مورد این که چرا ایالات متحده در حال آماده سازی خود برای انجام حملات هوایی علیه داعش است – در کنار برنامه‌ریزی برای ارائه کمک‌های انسان دوستانه - این است که داعش گروه‌های اقلیت عراق را در مسیر تجاوزات خود به طرز وحشیانه‌ای قتل عام كرده است . (در این مورد آمریكا در كنار اهداف اصلی خود به دنبال ایجاد وجهه‌ای بشر دوستانه است) .
این وحشیگری‌های داعش شامل مسیحیان و گروه‌های دیگر است ، اما در اوایل ماه اوت گروه داعش گروه یزیدی عراق را ، که در مخمصه وحشتناک به دام افتاده‌اند ، تهدید به قتل عام كرده است . یزیدی‌ها یک اقلیت قومی مذهبی هستند كه تركیب جمعیتی آنها حدود 600 هزار نفر در سراسر جهان هستند . دین یزیدی اغلب به عنوان یک ترکیب بین زرتشت و اسلام شناخته می‌شود (اسلام صوفی) ، اما داعش آنها را «شیطان پرست" می‌داند .
بیشترین تمركز جمعیتی یزیدی‌ها در جهان ، در شمال عراق است ، در همان شهری كه داعش تجاوزگری‌های خود را انجام داده است ؛ شهری به نام سنجر .  داعش تلاش زیادی برای قتل عام آنها تاكنون كرده است . برای فرار از وحشیگری‌های داعش در این شهر ، حدود 10 هزار تا 40 هزار یزیدی از این شهر به كوهستان‌های سنجر گریخته‌اند و اكنون بدون آب و غذا در آنجا پناه گرفته‌اند . آنها بین گرسنگی و داعش ، که تمامی راه‌های اطراف را كنترل می‌كند ، به دام افتاده‌اند .
ویان دخیل نماینده یزیدی‌ها در پارلمان می‌گوید :" کل دین یزیدی‌ها در آستانه حذف از روی زمین است " . 
كمك‌های هوائی انسان دوستانه (بخوانید فریب افكار عمومی) برای نجات یزیدیان به دام افتاده تنها یک ژست بین المللی است . با این حال ، كمك‌های هوائی به تنهایی نمی‌تواند به اندازه کافی نیاز اولیه این افراد را برطرف سازد . حملات هوایی آمریکا (به گفته مقامات آمریكایی) ، تلاشی بشردوستانه برای شكستن محاصره داعش اعلام شده است (!) . 
مسیحیان عراق نیز قربانی وحشیگری‌های داعش هستند . در روز 6 اوت ، داعش شهر قرقوش، بزرگترین شهر مسیحی عراق را اشغال كرد . این شهر 50،000 نفری دسترسی محدودی به غذا ، برق ، و آب از آن زمان دارد ، و برخی از مسیحیان به اجبار بین انتخاب اسلام یا مرگ یك راه بیشتر پیش روی خود ندارند .  
رئیس جمهور اوباما با صدور فرمان حملات هوایی رسما در روز جمعه ، آمریکا را با ژستی بشردوستانه وارد جنگ عراق کرد . 
دولت اوباما پیش از آن ، حملات هوایی علیه داعش را در عراق ، در اواسط تا اواخر ماه ژوئن ، همزمان با مراحل ابتدایی تجاوزگری داعش به سمت شمال عراق در نظر داشت ، اما از این طرح انصراف داد و دلیل این امر را اطلاعات بد (ناكافی) اعلام كرد . مدت کوتاهی پس از آن ، آمریكا به استقرار 300 سرباز در برخی مناطق مبادرت كرد . اكنون آمریكا پس از استقرار نیروی نظامی ، خود را آماده‌تر از گذشته برای مقابله با داعش می‌داند (!) (فراموش نکنید که در این ماه‌های اخیر چه کسی داعش را تجهیز کرده است) .


در بیانیه‌ی شب پنجشنبه خود (اوباما) ، در دفاع از بمباران داعش ، اوباما ماموریت مذكور را حول دو هدف مهم تشریح كرد . اول ، " جلوگیری از پیشروی داعش در اربیل ، كه برای این امر حملات هدفمند علیه کاروان‌های تروریستی داعش مد نظر نیروی هوایی خواهد بود." 
دومین هدف این كه ، "در پی درخواست دولت عراق - ما برای کمک و نجات شهروندان عراقی محاصره شده در كوهستان وارد عمل شده‌ایم (!) " . 


داعش همان نقش القاعده در عراق را دارد!
دولت اسلامی عراق و شام (داعش ) نام دیگری دارد : القاعده در عراق .
نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان سنی متحد ، القاعده عراق را در سال 2006 شكست دادند ، اما موفق نشدند آنرا به طور كامل نابود كنند . فرمانده آمریکا در عراق ، ژنرال ری اودیرنو ، در سال 2010 این گروه را به مانند پرهای تازه روییده تشبیه كرده بود (ظهور دوباره ولی آرام) . در سال 2011 ، این گروه دوباره فعالیت خود را آغاز كرد . داعش پیشتر تعدادی از زندانیان دربند دولت عراق را آزاد كرد ، و به آرامی ، شروع به بازسازی قدرت خود كرد .
اما داعش و القاعده در فوریه 2014 از هم جدا شدند . "در طول این سال‌ها ، گزارش‌های زیادی وجود داشت دال بر وجود روابط قوی بین القاعده مرکزی (AQC) و داعش " . 
باراك مندلسن كارشناس سیاسی كالج هاورفورد در این مورد می‌گوید : رابطه آنها بیشتر به موضوع منافع متقابل مرتبط بوده است تا ایدئولوژی مشترک ."
به گفته مندلسن ، سوریه این رابطه را تا نقطه شكست پیش رانده بود ، اما تحولات بعدی جان دوباره‌ای به داعش داد . داعش كه قبلا جبهه النصره را در اختیار داشت ، پس از این ماجرا ، از القاعده – به رهبری ایمن الظواهری - جدا شد . 
امروز ، داعش و القاعده برای نفوذ بین گروه‌های افراطی در سراسر جهان به رقابت پرداخته‌اند . برخی از کارشناسان معتقدند داعش ممکن است از القاعده به عنوان بانفوذترین گروه در این زمینه در سطح جهانی پیشی بگیرد .






انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن