واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رئیس پلیس فتا اصفهان: هتک حیثیت در فضای مجازی افزایش یافته است اصفهان- ایرنا- رئیس پلیس فتا (فضای تولید و تبادل اطلاعات) استان اصفهان گفت: تعداد پرونده های مربوط به جرائم هتک حیثیت در فضای مجازی در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این استان هفت درصد افزایش یافته است.
سرهنگ سید مصطفی مرتضوی روز یکشنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: حدود 50 درصد از این جرائم در شبکه های اجتماعی اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: سایر جرائم هتک حیثیت نیز از طریق وبلاگ ها، وب سایت ها و پست الکترونیکی بوده است.
وی با بیان اینکه بیشتر آسیب دیدگان این پرونده ها زنان و دختران هستند، اظهار کرد: بیشتر موارد هتک حیثیت در باره موضوعات غیر اخلاقی است.
رئیس پلیس فتای اصفهان با اشاره به موفقیت 90 درصدی پلیس در شناسایی مجرمان این پرونده ها افزود: با وجود همه هشدارهایی که در این زمینه به مردم می دهیم به نظر می آید هنوز کاربران چندان آگاهی در این باره ندارند.
مرتضوی از کاربران خواست تا در شبکه های اجتماعی بومی عضو شوند و اطلاعات شخصی خود مانند تصاویر خانوادگی و آدرس محل کار یا زندگی را در شبکه های اجتماعی قرار ندهند.
وی تصریح کرد: ما به کاربران توصیه می کنیم که در شبکه های اجتماعی خارجی عضو نشوند چرا که متناسب با فرهنگ ما نیست.
وی با تاکید بر اینکه لزومی ندارد کاربران اطلاعات شخصی خود را به طور کامل در این قبیل سایت ها قرار دهند، افزود: لازم است کاربران، مخاطبین هدف خود را از میان آشنایان قرار دهند و نه افراد غریبه.
رئیس پلیس فتای اصفهان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در باره ارسال پیامک هایی از سوی این پلیس به مشترکان تلفن همراه گفت: از یک هفته قبل پیامک هایی با موضوع اطلاع رسانی و توصیه های پلیس فتا در استان ارسال شده است.
مرتضوی بیان کرد: از طریق سرویس جدید ارائه شده و همکاری با یکی از اپراتورهای تلفن همراه، مردم می توانند با ارسال پیامک به شماره اعلام شده و پرداخت هزینه، توصیه های پلیس را دریافت کنند.
وی هدف از این کار را انجام رسالت پلیس فتا در زمینه کار آموزشی و اطلاع رسانی درباره آسیب های فضای مجازی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این اطلاع رسانی از مبادی مختلف از جمله رسانه ها انجام می شود، تصریح کرد: این کاربران هستند که باید یکی از روش های دریافت اطلاعات و توصیه ها را انتخاب کنند.
مرتضوی تصریح کرد: درآمد حاصل از این سرویس به پلیس فتا تعلق نمی گیرد.
به گفته وی بر اساس بررسی صورت گرفته توسط پلیس فتا مشخص شد که اطلاع رسانی در باره جرائم رایانه ای در رسانه های گروهی آنطور که باید اثر نداشته است.
وی به تلاش های پلیس فتا برای مذاکره با اپراتورهای تلفن همراه جهت ارسال پیامک های هشدار بویژه درباره کلاهبرداری های پیامکی به صورت رایگان و مداوم اشاره و اظهار کرد: استقبال چندانی از سوی آنها در این زمینه نشده است.
وی افزود: با بانک ها نیز در این زمینه مذاکره داشته ایم و آنها هر از چند گاهی پیامک می فرستند.
ت/7148/ 607
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]