محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855886360
بازارهای مالی در انتظار اجرای برنامه های جدید دولت/بازارها سامان پیدا می کنند؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
بازارهای مالی در انتظار اجرای برنامه های جدید دولت/بازارها سامان پیدا می کنند؟
حداقل طی دو هفته گذشته بازارهای مالی کشور دوران رکود را پشت سرگذاشته اند.
به گزارش نامه نیوز، بررسی ها نشان می دهد رکود حاکم برصنایع کشور به بازارهای مالی نیز کشیده شده است. به طوری که بورس با افت شاخص مواجه شده و بازارهای سکه و دلار نیز با رکود روبرو شده اند. دولت قصد دارد از طریق اجرای سیاست های خروج از رکود، شرایطی را برای بازگشت دوباره بازارهای به دوران رونق ایجاد کند ولی در حال حاضر همچنان وضعیت بازارها مالی برای سرمایه گذاران خرد جذاب نیست.
بسته خروج غیرتورمی اقتصاد از رکود با سیاست های اقتصاد کلان آغاز شده است تا اهمین این بخش بیشتر نمایان شود. دولت قصد دارد سیاست های این بخش را به نفع رونق اقتصادی اصلاح کند تا بستر لازم برای خروخ بخش های دیگر اقتصاد از رکود فراهم شود.
نکته مهم در این سند 177 بندی این است که اولین فصل از اولین بخش این بسته به سیاست های پولی اختصاص دارد. برنامه ریزان ترجیح داده اند تا سیاست های پولی را در صدر این برنامه قرار دهند تا اهمین این موضوع و دایره شمول آن را مود تاکید قرار داده باشند.
توجه به سیاست های پولی و اصلاح آن در شرایط رکود تورمی اهمیت بیشتری پیدا می کند چراکه سامان یافتن در این بخش هم در مهار تورم موثر است هم می تواند مسیر بازگشت رونق را برای بنگاه های اقتصادی هموار سازد.
همانطور که در ابتدای بسته خروج از رکود ذکر شده است، برخی از این سیاست ها در حال حاضر توسط دستگاه های مرتبط در حال اجرا است که بخشی ازسرفصل سیاست های پولی نیز جزو همین سیاست های در حال اجرا قرار دارد چراکه دولت با این سیاست موفق شده است تا نرخ تورم را در مسیر نزولی قرار دهد و از 40 درصد به 25 درصد برساند.
در حال حاضر بنگاه ای اقتصادی با کمبود نقدینگی برای تولید مواجه هستند و حتی در تامین سرمایه در گردش خود نیز دچار مشکل شده اند. بانک ها نیز به دلیل شرایطی که طی سال های اخیر گریبانشان را گرفته است وضعیت مساعدی برای تامین مالی بخش های تولیدی نداشته اند.
فضای سفته بازی و دلالی در بازار طلا و ارز که در سال 91 به اوج خود رسیده بود، موجب خروج سپرده ها از بانک شده بود.
از سوی دیگر، سیاست های دولت گذشته در ارائه تسهیلات دستوری و تکلیفی موجب افزایش بی سابقه رقم مطالبات معوق بانکی شده است تا بخش قابل توجهی از منابع بانک ها، قفل شده باشد.
این شرایط با افزایش بی انضباطی های مالی دولت قبل به اوج خود رسیده بود و استقراض دولت از بانک مرکزی هم موجب رشد نقدینگی و افزایش تورم شده بود. این رویه از ابتدای فعالیت دولت جدید در مسیر اصلاح قرار گرفته است تا با ایجاد انضباط پولی در دولت، نرخ تورم در مسیر کاهشی قرار گیرد اما همچنان سیاست های پولی در این بسته مورد توجه قرار گرفته است تا اهمیت این بخش در اقتصاد ایران که مهمترین راه تامین مالی به حساب می آید، تاثیر مثبت بیشتری برای خروج از رکود داشته باشد.
در حال حاضر با جلوگیری از افزایش بی ضابطه نقدینگی در کشور، این شاخص روند بهتری پیدا کرده است تا نقدینگی با وجود رشد 29 درصدی در سال گذشته، رشد سالمی را داشته باشد چراکه رشد پایه پولی در این سال سهم کمتری از رشد نقدینگی داشت. در سال 91 میزان 27 درصد از رشد 30 درصدی نقدینگی مربوط به رشد پایه پولی بود اما در سال 92 با وجود فعالیت دولت جدید در شش ماهه دوم آن، 18 درصد از رشد نقدینگی مربوط به رشد پایه پولی بود و مابقی به ضریب فزاینده پولی یا هم گردش پول در اقتصاد مربوط بود که این موضوع نشانه مثبتی محسوب می شود.
در بسته سیاستی جدید هم به رشد ضریب فزاینده پولی نگاه مثبتی شده و گردش نقدینگی در اقتصاد از موارد تاثیرگذار برای خروج از رکود ذکر شده است.
در بسته دولت فصل نخست به سیاست های اقتصاد کلان پرداخته است و سه بخش سیاستهای پولی، ارزی و مالی در آن مورد توجه قرار گرفته است. آنطور که در بخش سیاست های پولی این بسته آمده است: دولت یازدهم در وضعیت رکود تورمی اقتصاد ایران، اولویت اول را به کنترل تورم فزاینده داد تا از این طریق با ایجاد ثبات بیشتر در فضای اقتصادی کشور شرایط مساعدتری برای پیگیری سیاستهای خروج از رکود فراهم کند. از این روی "انضباط پولی" و "کنترل رشد پایه پولی" در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت. دستاورد مهم این اقدام کاهش تورم 12 ماهه و تورم نقطه به نقطه به ترتیب از 37.5 و 44.0 درصد در تیر ماه سال 1392 تا 27.7 و 14.6 درصد در خرداد ماه سال جاری بود که چنین کاهشی در تورم نقطه به نقطه در تاریخ معاصر ایران بی نظیر است. ادامه روند کاهشی نرخ تورم در سال های 1393 و 1394 یکی از اهداف کلیدی برنامه اقتصادی دولت است. برای دستیابی به این هدف چگونگی تنظیم و اجرای سیاستهای پولی از اهمیت زیادی برخوردار است.
در این بخش تاکید شده که "انضباط پولی"، که از طریق کنترل و هدفگذاری رشد اجزای پایه پولی حاصل میشود، متفاوت از "انقباض پولی" است. در شرایط رکودی سال 1393 نه تنها انقباض بخش پولی در برنامههای اقتصادی دولت قرار ندارد، بلکه افزایش ضریب فزاینده نقدینگی و افزایش قدرت تسهیلاتدهی بانکها از جمله مهمترین برنامههای دولت برای خروج از رکود است. اما دولت هدف افزایش قدرت تسهیلاتدهی بانکها و تامین مالی تولید را از طریق افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی و در نتیجه افزایش پایه پولی دنبال نمیکند و فرآیند خروج از رکود را وابسته به رشد پایه پولی نخواهد کرد.
سیاست های مورد اشاره در این بخش اینگونه ذکر شده است: مدیریت و کاهش بدهی بانکها به بانک مرکزی و جلوگیری از اضافه برداشت بانکها؛ عدم افزایش بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی؛ افزایش ضریب فزاینده نقدینگی؛ اصلاح و انعطاف در نرخهای سود بانکی متناسب با تورم انتظاری و فراهم کردن زمینه رقابت بین بانکها؛ یکسانسازی و کاهش تدریجی نسبت سپرده قانونی بانکها متناسب با تحولات نرخ تورم؛ بهبود ترکیب پایه پولی به نفع داراییهای خارجی ؛ افزایش و بهبود کارایی ابزارهای در اختیار بانک مرکزی برای کنترل پایه پولی و منوط کردن هرگونه برداشت از منابع صندوق توسعه ملی به عدم افزایش پایه پولی.
طبق آنچه در بخش سیاست های پولی ذکر شده دولت ضمن افزایش تسهیلات دهی بانک ها و رشد نقدینگی در جهت تزریق به بش های واقعی اقتصاد به دنبال حفظ روند نزولی نرخ تورم است.
این بخش شاید حساس ترین و ظریف ترین بخش مورد نظر دولت برای خارج کردن اقتصاد از رکود بدون تحریک تورم باشد چراکه از طرفی برای خروج از رکود نیاز به تزریق نقدینگی و افزایش تسهیلات بانکی وجود دارد و از طرف دیگر عدم چرخش دقیق و به جای نقدینگی می تواند به روند نزولی نرخ تورم آسیب بزند. به همین دلیل در این بسته سیاست هایی گنجانده شده تا با اجرای دقیق آن هر دو هدف به طور همزمان محقق شود.
در صورتی که اقتصاد ایران دوران خروج از رکود را پشت سربگذارد، وضعیت بازارهای مالی نیز بهبود پیدا می کند. در این شرایط امکان سرمایه گذاری دوباره در بازارهای مالی برای سرمایه گذاران خرد ایجاد می شود.
1393/5/18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
نباید از بسته اقتصادی دولت برای خروج از رکود انتظار برنامه جامع داشت/ مقدمه اجرای برنامه ششم است
نباید از بسته اقتصادی دولت برای خروج از رکود انتظار برنامه جامع داشت مقدمه اجرای برنامه ششم است دبیر ستاد هماهنگی های اقتصادی دولت در گفت و گویی با خبرنگاران ضمن تبیین برنامه ها و اهداف همایش تبیین سیاست های اقتصادی دولت برای خروج از رکود گفت اقتصاد کشور از سال 91 دچار دو عارمناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود/۸ عبده: دولت جلوی ورود پول به بازارهای سوداگری را گرفته است/ سهلآبادی: دولت
مناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود ۸عبده دولت جلوی ورود پول به بازارهای سوداگری را گرفته است سهلآبادی دولت به ما چوب نزند کمک نمیخواهیمنمایندگان دولت در حالی در برنامه مناظره به بیان دیدگاههای خود در خصوص راهکارهای دولت برای حمایت از تولید در بسته خروج غیرتورمی از رکود پرداخراهکار جدید دولت برای خروج بانکها از چرخه تامین مالی/ مشوقهای مالیاتی برای تامین مالی بدون اتکا به بانک
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی معاون نعمتزاده به مهر خبرداد راهکار جدید دولت برای خروج بانکها از چرخه تامین مالی مشوقهای مالیاتی برای تامین مالی بدون اتکا به بانک معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از راهکار جدید دولت برای کاهش اتکای تامین مالی بخش تولید و صنعت به بانکها خبرداداعزام هیئتهای تجاری به بازارهای هدف از برنامههای توسعهی خراسانجنوبی
یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۳ معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری خراسانجنوبی گفت اعزام هیئتهای تجاری به بازارهای هدف از مهمترین برنامههای توسعهی تجارت خارجی استان است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی خراسانجنوبی به نقل از روابط عمومی استاطراحی سامانه الکترونیکی برنامهریزی عملیاتی برای اجرای سیاستهای کلی نظام سلامت
طراحی سامانه الکترونیکی برنامهریزی عملیاتی برای اجرای سیاستهای کلی نظام سلامت خبرگزاری پانا رییس مرکز توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت بهداشت از طراحی سامانه الکترونیکی برنامه ریزی و بودجه ریزی عملیاتی در راستای اجرای سیاست های کلی نظام سلامت خبر داد ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۳ مرداد ساعتعناوین برخی روزنامههای امروز سودجویی فروشندگان به نام مالیات ارزش افزوده/امروز آب پرمصرفها قطع میشودبرنامه
عناوین برخی روزنامههای امروزسودجویی فروشندگان به نام مالیات ارزش افزوده امروز آب پرمصرفها قطع میشودبرنامه دولت برای حذف یارانهها چیست سودجویی فروشندگان به نام مالیات ارزش افزوده برنامه دولت برای حذف یارانهها چیست خامه متهم جدید پرونده شیرهای چرب و از عناوین اصلی برخیبا ابلاغ معاون رییس جمهور ایران دو میلیارد یورو در بازارهای بین الملی مالی سرمایه گذاری میکند
با ابلاغ معاون رییس جمهورایران دو میلیارد یورو در بازارهای بین الملی مالی سرمایه گذاری میکندبا ابلاغ هیئت دولت و تصویب هیات امنای صندوق توسعه ملی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی مبلغ دو میلیارد یورو در بازارهای مالی بین المللی سرمایه گذاری می شود به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاریگام اول بورس کالاي ايران براي اجراي برنامه خروج از رکود دولت
۱۰ مرداد ۱۳۹۳ ۱۸ ۲۹ب ظ گام اول بورس کالاي ايران براي اجراي برنامه خروج از رکود دولت معاون عمليات و نظارت بورس کالاي ايران گفت بازار سرمايه در اولين گام براي خروج غيرتورمي از رکود اقتصادي طي سه هفته گذشته اصلاح قيمت پايه کالاهاي مورد معامله در بورس کالا و آغاز آزادسازي قيمت هاستقبال وزارت نفت از فروش نقت خام توسط بخش خصوصی در بازارهای جدید/واگذاری 6 کشتی میعانات گازی به بابک زنجانی
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در گفت وگو با ایرنا استقبال وزارت نفت از فروش نقت خام توسط بخش خصوصی در بازارهای جدید واگذاری 6 کشتی میعانات گازی به بابک زنجانی تهران - ایرنا - مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران گفت اگر بخش خصوصی بتواند محموله های نفت خام را در بازاربرنامههای حملونقلی دولت برای خروج از رکود؛ از معافیت مالیاتی تا نوسازی ناوگان
برنامههای حملونقلی دولت برای خروج از رکود از معافیت مالیاتی تا نوسازی ناوگاننوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای و ریلی و جایگزینی محصولات صنعتی انرژیبر تشکیل شرکتهای حمل و نقل برای تجهیز ناوگان جادهای در کنار تسهیل ورود کامیون و معافیت مالیاتی مؤسسات حمل و نقل از هدفگذاریگام اول بورس کالا برای اجرای برنامه خروج از رکود دولت/برقراری تعادل در بازار کالا بدون جهش قیمت ها
گام اول بورس کالا برای اجرای برنامه خروج از رکود دولت برقراری تعادل در بازار کالا بدون جهش قیمت ها معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت اصلاح بهای پایه تعادل نسبی را بازگرداند و مانع جهش قیمتها شد به گزارش نامه نیوز به ایرنا معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران اعلام کرداعزام هیئت های تجاری به بازارهای هدف از برنامه های توسعه استان است
معاون استاندار خراسان جنوبی اعزام هیئت های تجاری به بازارهای هدف از برنامه های توسعه استان است بیرجند - ایرنا - معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت اعزام هیئت های تجاری به بازارهای هدف از مهمترین برنامه های توسعه تجارت خارجی استان است به گزارش اداره کل روابطبرنامه های جدید هفته دولت در ریگان
برنامه های جدید هفته دولت در ریگان کرمان - ایرنا - سرپرست فرمانداری ریگان با اشاره به اینکه هفته دولت امسال با سالگرد شروع بکار دولت تدبیر و امید همزمان شده است گفت هفته دولت امسال زودتر از سال های گذشته آغاز می شود و به مدت دو هفته خواهد بود به گزارش ایرنا منصور حسین پور رترکان: نگاه دولت یازدهم تقویت صنعت و حضور در بازارهای جهانی است
ترکان نگاه دولت یازدهم تقویت صنعت و حضور در بازارهای جهانی است تهران - ایرنا - دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت نگاه دولت یازدهم بر مبنای تقویت صنعت و حضور در بازارهای جهانی است و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بستری مناسب برای تحقق اهداف دولت است و برای این منظور از هیزیباسازی بازارهای سیار سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری
زیباسازی بازارهای سیار سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری خبرگزاری پانا سازمان میادین میوه و تره بارو ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد اقدام به تهیه میز در راستای زیباسازی و نظم بیشتر بازارهای سیار کرده است ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۵ مرداد ساعت 10 49 به گزارش خبرگیک برنامه جدید با اجرای دختر جمشید هاشمپور
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۷ پخش زنده برنامه تلویزیونی با اجازه با محوریت موضوعات حقوقی و اجتماعی از امروز 11 مرداد ماه آغاز میشود مجریان این برنامه حسین کلهر که تاکنون در برنامه رادیوهفت صبحی دیگر و جمع ما فعالیت داشته و مریم هاشمپور که کارشناس ارشد حقوق بینالملل بوگام اول بورس کالای ایران برای اجرای برنامه خروج از رکود دولت
معاون عملیات نظارت بورس کالا گام اول بورس کالای ایران برای اجرای برنامه خروج از رکود دولت تهران - ایرنا - معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت بازار سرمایه در اولین گام برای خروج غیرتورمی از رکود اقتصادی طی سه هفته گذشته اصلاح قیمت پایه کالاهای مورد معامله در بورس کالا و-
گوناگون
پربازدیدترینها