تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844096447




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسي روند افزايش قيمت سوخت و مواد غذايي به دنبال تحولات اخير در جهان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ مرداد ۱۳۹۳ (۱:۴۲ق.ظ)
بررسي روند افزايش قيمت سوخت و مواد غذايي به دنبال تحولات اخير در جهان گروه بين الملل خبرگزاري موج
بهاي سوخت و مواد غذايي در بازارهاي جهاني همواره ارتباط معناداري با يکديگر دارند. دنياي امروز در نيمه دوم سال 2014 بيش از پيش شاهد افزايش خشونت ها و درگيريهاي منطقه اي و داخلي در نقاط مختلف جهان است. تحولات سياسي همواره از عوامل کليدي تعيين کننده در بازار عرضه و تقاضاي اين دو منبع حياتي بشر بوده است. با اين مقدمه در گزارش زير با نگاهي اجمالي عوامل مؤثر بر تحولات بهاي مواد غذايي و نفت طي ماه هاي اخير مورد بررسي قرار گرفته مي شود.
کارشناسان بر اين باورند که بهاي نفت را نميتوان منحصر به تصميمات سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) دانست. بلکه برعکس؛ بهاي نفت بيشتر تحت تاثير تحولات جهاني است تا تصميمات اوپک. به عبارتي موارد زيادي در بازارهاي جهاني وجود دارد که مي تواند تعادل بازار نفت را بر هم زند که از جمله آنها مي توان به نگراني هاي ژئوپليتيک اشاره کرد و اين موضوع هم اکنون تاثير عمده اي در تحولات بازارهاي جهاني نفت خام دارد. اما نبايد فراموش کرد که اوپک قطعا مي تواند به تثبيت بازار نفت کمک کند.
از سوي ديگر تحليلگران معتقدند صرف نظر از عوامل كوتاه مدت موثر بر قيمت نفت از جمله كاهش ارزش دلار، مهم‌ترين عاملي كه باعث رشد قيمت نفت مي شود، پيش‌بيني رشد قابل‌ ملاحظه تقاضا براي اين ماده خام در جهان به ‌ويژه از سوي اقتصادهاي نوظهور و در حال توسعه آسيايي است. واقعيت اين است كه اقتصاد جهان به رشد خود ادامه مي‌ دهد و رشد تقاضا براي تمامي مواد خام تحقق خواهد يافت و نفت نيز از اين قاعده مستثنا نيست.
با اين وجود، تحولات مربوط به بازار عرضه و تقاضاي نفت در ماه هاي اخير بيش از هر چيزي متأثر از تنش هاي بين المللي و منطقه اي بوده است. کاهش عرضه نفت عراق و تشديد نگرانيهاي ژئوپلتيک در ليبي و اوکراين، از مهمترين عوامل افزايش بهاي سبد نفت خام اوپک بودنده اند. از زمان آغاز عمليات نيروهاي دولت اسلامي عراق و شام در عراق بهاي نفت همچنان رو به افزايش است.
از سوي ديگر آغاز حمله زميني نظاميان صهيونيست به نوار غزه و تداوم کشتار فلسطينيان سبب افزايش قيمت نفت شده است. از زمان آغاز حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي به نوار غزه بيش از دو هزار فلسطيني به شهادت رسيده و هزارن نفر مجروح شده اند.
تحولات ليبي نيز از جمله مؤلفه هاي تعيين کننده در نوسانات بهاي نفت است. با تشديد درگيري ها در ليبي بسياري از کشورهاي واردکننده محصولات انرژي ليبي نگران امنيت و تأمين انرژي از اين کشور هستند. چين از جمله همين کشورهاست که به شدت نگران بازگشت امنيت به ليبي است.
در همين حال تشديد درگيري‌ها در شرق اوکراين و افزايش تنش ميان روسيه و غرب، از جمله عوامل تعيين کننده بهاي نفت در بازارهاي بين المللي بوده است. آمريکا و اتحاديه اروپا روسيه را به عنوان عامل برهم زننده ثبات اوکراين شناخته و اين کشور را هدف تحريم هاي شديد اقتصادي قرار داده اند. اين در حالي است که اوکراين و روسيه يکديگر را به بمباران مناطق مرزي متهم کرده‌اند.
گزارش ها حاکي از اين است که بهاي نفت خام اوپک در ماه ژوئن سال جاري ميلادي با تشديد نگراني ها و خشونت در خاوميانه و بقيه نقاط جهان افزايش يافته است. احتمال کاهش عرضه نفت عراق و تشديد نگرانيهاي ژئوپلتيک در ليبي و اوکراين، از مهمترين عوامل افزايش بهاي سبد نفت خام اوپک در ژوئن 2014 بودند. قيمت نفت خام براي سبد اوپک در ماه ژوئن سال جاري ميلادي با افزايش 2.45 دلاري در هر بشکه به سطح 107.89 دلار رسيد. بررسي بازار جهاني نفت ژوئيه 2014 که از سوي مديريت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي وزارت نفت منتشر شده است، نشان مي دهد، ذکر شده در شکل گيري اين روند صعودي قيمت نقش داشته اند
اين بررسي نشان مي دهد: در عين حال عواملي نيز در کند کردن اين روند صعودي قيمتها نقش داشته اند که از جمله آنها مي توان به عرضه کافي نفت خام در بازارهاي جهاني، ضعف سود پالايشي در برخي از بازارها، ضعف اقتصاد اروپا و افزايش بيکاري در اين منطقه و تلاش ليبي براي باز کردن يکي از ترمينالهاي نفتي اين کشور اشاره کرد.
بر پايه اين گزارش، متوسط ماهانه قيمت تک محموله سبد نفت خام اوپک و ساير نفت خامهاي منتخب در ماه مي امسال، 105.44 دلار در هر بشکه بوده است که با افزايش 2.45 دلاري به 107.89 دلار در هر بشکه در ماه ژوئن افزايش يافت. ميانگين قيمت نفت اوپک از ابتداي سال 2014 تا پايان ماه ژوئن نيز 105.30 دلار به ازاي هر بشکه بوده است.
سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در تازه ترين گزارش ماهانه خود و براي دومين ماه پياپي با کاهش برآوردها درباره رشد تقاضاي جهاني نفت در سال 2014 اعلام کرد: اين سازمان مديريت کرده بود تا با وجود خشونتها در عراق و ليبي، به منظور عرضه مناسبتر و راحت تر نفت، توليد را در ماه ژوئيه افزايش دهد.
اوپک پيش بيني هاي خود را براي رشد تقاضاي جهاني نفت در سال جاري با 30 هزار بشکه در روز کاهش، 1.10 ميليون بشکه در روز اعلام کرد. اين سازمان با اشاره به فشار کمتر روي عرضه نفت در سال 2015 اعلام کرده است که با وجود رشد سريعتر در تقاضاي جهاني، به دليل افزايش توليد شيل اويل (نفت رسي) آمريکا، نياز براي نفت خام اوپک کاهش مي يابد.
اين گزارش همچنين نشان مي دهد که توليد نفت خام اوپک در ماه ژوئيه افزايش داشته و بنا بر منابع ثانويه، توليد اين سازمان به دليل افزايش عرضه نفت ليبي و عربستان سعودي با 170هزار بشکه افزايش به 29.91 ميليون بشکه در روز رسيده است.

بحران کمبود مواد غذايي در جهان
بحران کمبود مواد غذايي و افزايش تقاضاي آن به يکي از مشکلات اصلي بشر در قرن حاضر تبديل شده است. با افزايش درگيري هاي مسلحانه در مناطق مختلف جهان بخصوص در خاورميانه و گسيل شدن سيل آوارگان در اين منطقه انتظار مي رود که جهان بايد در آينده‌اي نه چندان دور دچار بحران امنيت غذا شود. کارشناسان بر اين باورند که علاوه بر تغييرات زيست محيطي، گران شدن مواد غذايي، افزايش تقاضا، خشکسالي و کم بودن زمين هاي کشاوري در نقاط مختلف جهان، در دهه حاضر اين جنگ ها هستند که آينده ي امنيت غذايي بشر را رقم مي زند.
در تازه ترين ارزيابي در خصوص چشم انداز نيازهاي غذايي بشر، لستر براون، رئيس مرکز تحقيقات سياست زمين در واشنگتن گفته است :با توجه به شرايط نا مساعد آب و هوا و افزايش تقاضا براي مواد غذايي ،گسترش بحران مواد غذايي دور از انتظار نخواهد بود.
جنگ ها فاكتور مهمي در گسترش گرسنگي و فقر شناخته مي شوند. همانطور که گفته شد، در سال جاري ميلادي شاهد افزايش خشونت ها در نقاط مختلف جهان از جمله عراق و اوکراين و سوريه و فلسطين بوده ايم. تعداد آوارگان سوري که در اثر جنگ داخلي خانه هاي خود را ترک کرده اند به بيش از 6 ميليون نفر رسيده است. جنگ در غزه به اوج خود رسيده و روز به روز شمار کشته شدگان و آوارگان فلسطيني افزايش مي بايد. تشديد چنين خشونت هايي بيش از پيش موضوع تهديد امنيت جهاني غذا را پررنگ تر کرده است.
از هر هفت نفر جمعيت جهان، يک نفر گرسنه مي خوابد. در مجموع 870 ميليون نفر، غذاي کافي براي خوردن ندارند. قيمت مواد غذايي در طول چند سال گذشته همواره افزايش يافته است و در صورت ادامه اين روند وقوع جنگ ها و انقلابها براي رفع گرسنگي نزديک خواهد.
از طرفي، تقاضا براي غذا در جهان به خاطر رشد جمعيت و همچنين افزايش توان مالي افراد در اقتصادهاي در حال ظهور روند رو به افزايش به خود گرفته است. در کشورهاي برزيل، روسيه، هند و چين که جمعيت زيادي دارند و اقتصادهاي آن ها نيز در حال رشد است، افزايش توليد محصولات کشاورزي به خاطر محدوديت منابع و ملاحظات زيست محيطي با مشکلاتي مواجه بوده و به همين خاطر بخش کشاورزي به يکي از اولويت هاي اين کشورها تبديل شده است.
به نظر مي رسد با وجود عواملي از قبيل خشکسالي، رشد جمعيت، افزايش تقاضاي موا غذايي، گراني محصولات کشاورزي، ناکارآمدي شيوه هاي توليد و از همه مهم تر شعله ور شدن جنگ ها و تشديد خشونت ها در چند سال اخير، جهان را در آستانه روبرويي با بحران غذايي جديدي قرار داده است. با وجود اقدام‌هاي صورت گرفته، كاهش گرسنگي در جهان در يك دهه گذشته پيشرفت اندكي داشته است.
مي توان نتيجه گرفت که جامعه ي بين المللي به منظور رويارويي با بحران احتمالي غذا و کاهش فقر و گرسنگي در جهان، بيش از هر زمان ديگري نياز به برنامه ريزي و هماهنگي براي رفع چنين حادثه شومي داشته باشد.

سارا دهاز













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن