محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844096447
بررسي روند افزايش قيمت سوخت و مواد غذايي به دنبال تحولات اخير در جهان
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۳ (۱:۴۲ق.ظ)
بررسي روند افزايش قيمت سوخت و مواد غذايي به دنبال تحولات اخير در جهان گروه بين الملل خبرگزاري موج
بهاي سوخت و مواد غذايي در بازارهاي جهاني همواره ارتباط معناداري با يکديگر دارند. دنياي امروز در نيمه دوم سال 2014 بيش از پيش شاهد افزايش خشونت ها و درگيريهاي منطقه اي و داخلي در نقاط مختلف جهان است. تحولات سياسي همواره از عوامل کليدي تعيين کننده در بازار عرضه و تقاضاي اين دو منبع حياتي بشر بوده است. با اين مقدمه در گزارش زير با نگاهي اجمالي عوامل مؤثر بر تحولات بهاي مواد غذايي و نفت طي ماه هاي اخير مورد بررسي قرار گرفته مي شود.
کارشناسان بر اين باورند که بهاي نفت را نميتوان منحصر به تصميمات سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) دانست. بلکه برعکس؛ بهاي نفت بيشتر تحت تاثير تحولات جهاني است تا تصميمات اوپک. به عبارتي موارد زيادي در بازارهاي جهاني وجود دارد که مي تواند تعادل بازار نفت را بر هم زند که از جمله آنها مي توان به نگراني هاي ژئوپليتيک اشاره کرد و اين موضوع هم اکنون تاثير عمده اي در تحولات بازارهاي جهاني نفت خام دارد. اما نبايد فراموش کرد که اوپک قطعا مي تواند به تثبيت بازار نفت کمک کند.
از سوي ديگر تحليلگران معتقدند صرف نظر از عوامل كوتاه مدت موثر بر قيمت نفت از جمله كاهش ارزش دلار، مهمترين عاملي كه باعث رشد قيمت نفت مي شود، پيشبيني رشد قابل ملاحظه تقاضا براي اين ماده خام در جهان به ويژه از سوي اقتصادهاي نوظهور و در حال توسعه آسيايي است. واقعيت اين است كه اقتصاد جهان به رشد خود ادامه مي دهد و رشد تقاضا براي تمامي مواد خام تحقق خواهد يافت و نفت نيز از اين قاعده مستثنا نيست.
با اين وجود، تحولات مربوط به بازار عرضه و تقاضاي نفت در ماه هاي اخير بيش از هر چيزي متأثر از تنش هاي بين المللي و منطقه اي بوده است. کاهش عرضه نفت عراق و تشديد نگرانيهاي ژئوپلتيک در ليبي و اوکراين، از مهمترين عوامل افزايش بهاي سبد نفت خام اوپک بودنده اند. از زمان آغاز عمليات نيروهاي دولت اسلامي عراق و شام در عراق بهاي نفت همچنان رو به افزايش است.
از سوي ديگر آغاز حمله زميني نظاميان صهيونيست به نوار غزه و تداوم کشتار فلسطينيان سبب افزايش قيمت نفت شده است. از زمان آغاز حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي به نوار غزه بيش از دو هزار فلسطيني به شهادت رسيده و هزارن نفر مجروح شده اند.
تحولات ليبي نيز از جمله مؤلفه هاي تعيين کننده در نوسانات بهاي نفت است. با تشديد درگيري ها در ليبي بسياري از کشورهاي واردکننده محصولات انرژي ليبي نگران امنيت و تأمين انرژي از اين کشور هستند. چين از جمله همين کشورهاست که به شدت نگران بازگشت امنيت به ليبي است.
در همين حال تشديد درگيريها در شرق اوکراين و افزايش تنش ميان روسيه و غرب، از جمله عوامل تعيين کننده بهاي نفت در بازارهاي بين المللي بوده است. آمريکا و اتحاديه اروپا روسيه را به عنوان عامل برهم زننده ثبات اوکراين شناخته و اين کشور را هدف تحريم هاي شديد اقتصادي قرار داده اند. اين در حالي است که اوکراين و روسيه يکديگر را به بمباران مناطق مرزي متهم کردهاند.
گزارش ها حاکي از اين است که بهاي نفت خام اوپک در ماه ژوئن سال جاري ميلادي با تشديد نگراني ها و خشونت در خاوميانه و بقيه نقاط جهان افزايش يافته است. احتمال کاهش عرضه نفت عراق و تشديد نگرانيهاي ژئوپلتيک در ليبي و اوکراين، از مهمترين عوامل افزايش بهاي سبد نفت خام اوپک در ژوئن 2014 بودند. قيمت نفت خام براي سبد اوپک در ماه ژوئن سال جاري ميلادي با افزايش 2.45 دلاري در هر بشکه به سطح 107.89 دلار رسيد. بررسي بازار جهاني نفت ژوئيه 2014 که از سوي مديريت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي وزارت نفت منتشر شده است، نشان مي دهد، ذکر شده در شکل گيري اين روند صعودي قيمت نقش داشته اند
اين بررسي نشان مي دهد: در عين حال عواملي نيز در کند کردن اين روند صعودي قيمتها نقش داشته اند که از جمله آنها مي توان به عرضه کافي نفت خام در بازارهاي جهاني، ضعف سود پالايشي در برخي از بازارها، ضعف اقتصاد اروپا و افزايش بيکاري در اين منطقه و تلاش ليبي براي باز کردن يکي از ترمينالهاي نفتي اين کشور اشاره کرد.
بر پايه اين گزارش، متوسط ماهانه قيمت تک محموله سبد نفت خام اوپک و ساير نفت خامهاي منتخب در ماه مي امسال، 105.44 دلار در هر بشکه بوده است که با افزايش 2.45 دلاري به 107.89 دلار در هر بشکه در ماه ژوئن افزايش يافت. ميانگين قيمت نفت اوپک از ابتداي سال 2014 تا پايان ماه ژوئن نيز 105.30 دلار به ازاي هر بشکه بوده است.
سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در تازه ترين گزارش ماهانه خود و براي دومين ماه پياپي با کاهش برآوردها درباره رشد تقاضاي جهاني نفت در سال 2014 اعلام کرد: اين سازمان مديريت کرده بود تا با وجود خشونتها در عراق و ليبي، به منظور عرضه مناسبتر و راحت تر نفت، توليد را در ماه ژوئيه افزايش دهد.
اوپک پيش بيني هاي خود را براي رشد تقاضاي جهاني نفت در سال جاري با 30 هزار بشکه در روز کاهش، 1.10 ميليون بشکه در روز اعلام کرد. اين سازمان با اشاره به فشار کمتر روي عرضه نفت در سال 2015 اعلام کرده است که با وجود رشد سريعتر در تقاضاي جهاني، به دليل افزايش توليد شيل اويل (نفت رسي) آمريکا، نياز براي نفت خام اوپک کاهش مي يابد.
اين گزارش همچنين نشان مي دهد که توليد نفت خام اوپک در ماه ژوئيه افزايش داشته و بنا بر منابع ثانويه، توليد اين سازمان به دليل افزايش عرضه نفت ليبي و عربستان سعودي با 170هزار بشکه افزايش به 29.91 ميليون بشکه در روز رسيده است.
بحران کمبود مواد غذايي در جهان
بحران کمبود مواد غذايي و افزايش تقاضاي آن به يکي از مشکلات اصلي بشر در قرن حاضر تبديل شده است. با افزايش درگيري هاي مسلحانه در مناطق مختلف جهان بخصوص در خاورميانه و گسيل شدن سيل آوارگان در اين منطقه انتظار مي رود که جهان بايد در آيندهاي نه چندان دور دچار بحران امنيت غذا شود. کارشناسان بر اين باورند که علاوه بر تغييرات زيست محيطي، گران شدن مواد غذايي، افزايش تقاضا، خشکسالي و کم بودن زمين هاي کشاوري در نقاط مختلف جهان، در دهه حاضر اين جنگ ها هستند که آينده ي امنيت غذايي بشر را رقم مي زند.
در تازه ترين ارزيابي در خصوص چشم انداز نيازهاي غذايي بشر، لستر براون، رئيس مرکز تحقيقات سياست زمين در واشنگتن گفته است :با توجه به شرايط نا مساعد آب و هوا و افزايش تقاضا براي مواد غذايي ،گسترش بحران مواد غذايي دور از انتظار نخواهد بود.
جنگ ها فاكتور مهمي در گسترش گرسنگي و فقر شناخته مي شوند. همانطور که گفته شد، در سال جاري ميلادي شاهد افزايش خشونت ها در نقاط مختلف جهان از جمله عراق و اوکراين و سوريه و فلسطين بوده ايم. تعداد آوارگان سوري که در اثر جنگ داخلي خانه هاي خود را ترک کرده اند به بيش از 6 ميليون نفر رسيده است. جنگ در غزه به اوج خود رسيده و روز به روز شمار کشته شدگان و آوارگان فلسطيني افزايش مي بايد. تشديد چنين خشونت هايي بيش از پيش موضوع تهديد امنيت جهاني غذا را پررنگ تر کرده است.
از هر هفت نفر جمعيت جهان، يک نفر گرسنه مي خوابد. در مجموع 870 ميليون نفر، غذاي کافي براي خوردن ندارند. قيمت مواد غذايي در طول چند سال گذشته همواره افزايش يافته است و در صورت ادامه اين روند وقوع جنگ ها و انقلابها براي رفع گرسنگي نزديک خواهد.
از طرفي، تقاضا براي غذا در جهان به خاطر رشد جمعيت و همچنين افزايش توان مالي افراد در اقتصادهاي در حال ظهور روند رو به افزايش به خود گرفته است. در کشورهاي برزيل، روسيه، هند و چين که جمعيت زيادي دارند و اقتصادهاي آن ها نيز در حال رشد است، افزايش توليد محصولات کشاورزي به خاطر محدوديت منابع و ملاحظات زيست محيطي با مشکلاتي مواجه بوده و به همين خاطر بخش کشاورزي به يکي از اولويت هاي اين کشورها تبديل شده است.
به نظر مي رسد با وجود عواملي از قبيل خشکسالي، رشد جمعيت، افزايش تقاضاي موا غذايي، گراني محصولات کشاورزي، ناکارآمدي شيوه هاي توليد و از همه مهم تر شعله ور شدن جنگ ها و تشديد خشونت ها در چند سال اخير، جهان را در آستانه روبرويي با بحران غذايي جديدي قرار داده است. با وجود اقدامهاي صورت گرفته، كاهش گرسنگي در جهان در يك دهه گذشته پيشرفت اندكي داشته است.
مي توان نتيجه گرفت که جامعه ي بين المللي به منظور رويارويي با بحران احتمالي غذا و کاهش فقر و گرسنگي در جهان، بيش از هر زمان ديگري نياز به برنامه ريزي و هماهنگي براي رفع چنين حادثه شومي داشته باشد.
سارا دهاز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
عید فطر ترمز افزایش قیمت مواد غذایی را کشید
عید فطر ترمز افزایش قیمت مواد غذایی را کشید پس از پایان ماه رمضان قیمت محصولاتی همچون چای خرما مرغ و برخی حبوبات روند کاهشی گرفته است آفتاب ماه رمضان هم گذشت و دوباره بازار مواد غذایی مانند هر سال در پایان این ماه از التهاب نوسانات کاذب و افزایش قیمت باز ایستاد گرچه امسال بآخرین تحولات بازار جهانی مواد غذایی
آخرین تحولات بازار جهانی مواد غذایی   نمودار روزانه قیمت شکر در بازرهای جهانی نمودار سه ماهه قیمت شکر در بازرهای جهانی نمودار روزانه قیمت گندم در بازرهای جهانی نمودار سه ماهه قیمت گندم در بازرهای جهانی نمودار روزانه قیمت ذرت در بازرهای جهانی نمودار سه ماهه قرئیس بنکداران مواد غذایی در گفتوگو با فارس عنوان کرد افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی قیمت برنج و چای وارداتی/ بیتوجهی
رئیس بنکداران مواد غذایی در گفتوگو با فارس عنوان کردافزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی قیمت برنج و چای وارداتی بیتوجهی برخی واردکنندگان به بخشنامه رئیس جمهوررئیس بنکداران مواد غذایی گفت قیمت کالاهای اساسی در بازار افزایش نیافته و آرامش در بازار حاکم است اما شرکتهای وارد کننده چای خارجیترمز افزایش قیمت مواد غذایی کشیده شد
ترمز افزایش قیمت مواد غذایی کشیده شد تهران - ایرنا - ماه رمضان هم گذشت و دوباره بازار مواد غذایی مانند هر سال در پایان این ماه از التهاب نوسانات کاذب و افزایش قیمت باز ایستاد گرچه امسال بازار این محصولات در طول ماه رمضان نسبت به سال های گذشته ثبات بیشتری داشت اما روند کاهشی قیمقیمتهای جهانی مواد غذایی کاهش یافت
جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۴ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد فائو اعلام کرد قیمتهای جهانی مواد غذایی با کاهش چشمگیر قیمت غلات دانههای روغنی و لبنیات در ژوییه به پایینترین سطح در شش ماه گذشته رسید به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا شاخص قیمت فائو که تغییرات ماهانهاین مواد غذایی در روند افزایش یادگیری موثر است
این مواد غذایی در روند افزایش یادگیری موثر است باید بدانیم که رشد مغزی کودکان تا زیر 7 سالگی اتفاق میافتد و باید موادی مصرف کرد که این رشد مختل نشود مجید حسین قمی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص تأثیر مواد غذایی بر یادگیریافزایش اندک قیمت طلا در بازار جهانی
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۸ قیمت جهانی طلا پس از سه هفته کاهش پیاپی که در نتیجه ارزیابی سرمایه گذاران از سلامت اقتصاد آمریکا در برابر دورنمای نرخهای بهره بالاتر روی داد از پایینترین رکورد یک ماه گذشته فاصله گرفت و اندکی افزایش یافت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناروند یکنواخت قیمت طلا در بازار جهانی
روند یکنواخت قیمت طلا در بازار جهانی قیمت طلا در معاملات امروز روند یکنواختی دارد و تاکنون هر اونس طلا 1304 45 دلار معامله شده است به گزارش نامه نیوز به نقل از رویترز قیمت طلا در معاملات روز سه شنبه اندکی تغییر کرد اما همچنان تنشهای ژئوپلتیکی در خاورمیانه و اوکراین آن را تقوبه مناسبت روز جهانی حقوق بشر اسلامی صورت گرفت بررسی و تطابق مواد قانون اساسی ایران و اعلامیه حقوق بشر سازمان م
به مناسبت روز جهانی حقوق بشر اسلامی صورت گرفتبررسی و تطابق مواد قانون اساسی ایران و اعلامیه حقوق بشر سازمان مللگروه قضایی خبرگزاری فارس به مناسبت روز جهانی حقوق بشر اسلامی تطابق مواد قانونی اساسی کشورمان را با اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل مورد بررسی قرار داد خبرگزاری فارس - سیدافزایش قیمت گندم و کاهش نرخ شکر در بازارهای جهانی
افزایش قیمت گندم و کاهش نرخ شکر در بازارهای جهانیامروز در بازارهای جهانی قیمت گندم افزایش قابل توجه ۰ ۴۳ درصدی داشت اما محصولاتی مانند دانههای روغنی و شکر با کاهش قیمت مواجه شدند به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس امروز قیمت محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی در گروافزایش قیمت لبنیات منجر به حذف آن از سبد غذایی خانواده ها می شود
کرمانشاه افزایش قیمت لبنیات منجر به حذف آن از سبد غذایی خانواده ها می شود رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کرمانشاه می گوید افزایش قیمت لبنیات منجر به حذف آن از سبد غذایی خانواده ها خواهد شد بنابراین دولت باید برای کنترل قیمت محصولات لبنی قیمت نهاده ها را کنترل کند به گزقیمت جهانی طلا افزایش یافت
قیمت جهانی طلا افزایش یافت قیمت طلا در معاملات امروز بازار جهانی ۳ دلار افزایش یافت و به ۱۲۹۲ دلار در هر اونس رسید به گزارش رویترز قیمت طلا روز سه شنبه به دلیل انتشار گزارشی ضعیف از اقتصاد چین افزایش یافت اما به دلیل بالا بودن ارزش دلار و اولین خروج سرمایه از بزرگترین صندوق سرقیمت جهانی طلا به سوی 1300 دلار در هر اونس در حال افزایش است
قیمت جهانی طلا به سوی 1300 دلار در هر اونس در حال افزایش است تهران - ایرنا - پایگاه خبری بلومبرگ نوشت در حالی که سرمایه گذاران به وخیم تر شدن تنش ها میان اوکراین و روسیه اهمیت بیشتری می دهند تا به افزایش ارزش دلار به دلیل شتاب گرفتن رشد اقتصادی در آمریکا و این در حالی است که بارییس کمیسیون صنایع مجلس: افزایش اخیر قیمت خودرو غیرضروری بود
رییس کمیسیون صنایع مجلس افزایش اخیر قیمت خودرو غیرضروری بود مشهد - ایرنا - رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت افزایش اخیر قیمت خودرو غیرضروری بوده و باید به شرایط قبل بازگردد رضا رحمانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود در زمینه قیمت گذاری خودروافزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی به 1318.6 دلار
افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی به 1318 6 دلارقیمت طلا در بازارهای جهانی طی روز جاری افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ طی امروز قیمت هر انس طلا در بازارهای جهانی با 6 1 دلار افزایش به 1318 6 دلار رسید این فلمواد غذایی که در سالهای اخیر خبر ساز شدند
مواد غذایی که در سالهای اخیر خبر ساز شدند در روزهای اخیر خبر افزوده شدن روغن پالم به محصولات پر چرب لبنی که توسط وزیر بهداشت اعلام و توسط مدیران صنایع شیر تکذیب شد خبر اول حوزه سلامت تغذیه بود کد خبر ۴۲۳۰۴۲ تاریخ انتشار ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۹ - 06 August 2014 در روزهای اخیر خبرگزارش تازه بانک مرکزی از قیمت موادغذایی/ لبنیات یکساله 27.4 درصد گران شد
اقتصادی اقتصاد خرد گزارش تازه بانک مرکزی از قیمت موادغذایی لبنیات یکساله 27 4 درصد گران شد بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران هفته منتهی به سوم مردادماه جاری را در تهران اعلام کرد براساس این گزارش قیمت قیمت 6 گروه غذایی نسبت به هفته مشابه ماه قبل ا-
گوناگون
پربازدیدترینها