واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۳ (۳:۱۲ق.ظ)
برگزاري جلسه کار گروه علمي-پژوهشي مجمع بسيج سبزوار سومين جلسه اين کارگروه با موضوع نقش آموزش و پرورش در سبک زندگي اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کانون بسيج فرهنگيان و دبير کارگروه علمي-پژوهشي مجمع بسيج شهرستان سبزوار، سروان پاسدار رضا قربانلو، افزود: در اين کارگروه، نمايندگان اقشار مختلف بسيج از جمله: بسيج مهندسي، کارگري، ادارات، فرهنگيان، زنان، هنرمندان، محلات، پزشکي، ورزشکاران و اساتيد حضور دارند.
به گزارش روابط عمومي مديريت آموزش و پرورش سبزوار، مدير آموزش و پرورش سبزوار نيز در اين کارگروه گفت: متأسفانه در حوزه زندگي، دچار تناقض و حتي گاهي نهادينه شدن ضد ارزش ها شده ايم که بايد براي آن ها؛ به ويژه در آموزش و پرورش و دانشگاه راه حل هايي بيابيم تا دغدغه هاي جدي مقام ولايت را در اين خصوص برطرف کنيم.
دکتر مرتضي بينش با بيان اين نکته که مدرسه؛ اجتماعي از يک زندگي است که بايد پژوهش، نقد، همزيستي مسالمت آميز و هماهنگي در آن اتفاق بيفتد.
وي افزود: بخش عمده اي از محصول رفتار اجتماعي در مدرسه اتفاق مي افتد.
مرتضي بينش گفت: يک بعدي نگري در سيستم آموزشي موجب بازماندن فرد مي شود و مدرسه بايد بتواند اصول مردم سالاري، شهروندي مطلوب و فرد با اخلاق را به طور جدي آموزش دهد.
وي ادامه داد: آسيب هاي متعددي در آموزش و پرورش، ما را از سبک زندگي معنا دار دور مي کند.
وي کنکور گرايي، نگرش شغلي به تحصيل، و عدم تعلق دانش آموزان به مدرسه را از جمله اين آسيب ها برشمرد.
عضو کارگروه علمي-پژوهشي مجمع بسيج شهرستان سبزوار نيز علت بروز مشکلات موجود را فاصله گرفتن از تعاليم عالي اسلام دانست.
دکتر حسين بهروان با طرح اين سؤال که چرا ما تا قرن يازدهم هجري آن همه پيشرفت داشتيم، ولي؛ در دو سه قرن اخير ديگر آن موفقيت هاي عظيم را نداشتيم و ديگران از ما جلوتر افتادند، گفت: علت اين قضيه ابعاد مختلفي دارد که آموزش و پرورش يکي از اين ابعاد است که بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي ادامه داد: متأسفانه برنامه هاي آموزشي ما متأثر از تغييراتي است که در دولت ها به وجود مي آيد و با تغيير وزير، برنامه ها به گونه اي ديگر مي شود.
عضو بسيج اساتيد شهرستان سبزوار مشکل ديگر در آموزش و پرورش را نحوه انتخاب معلمان عنوان کرد و ابراز اميدواري نمود با وجود دانشگاه فرهنگيان اين نقيصه برطرف شود.
وي گفت: مشکل ديگر آموزش و پرورش ما؛ اين است که به جاي اين که درست انديشيدن را به دانش آموزان ياد دهيم، بيش تر ذهن آن ها را پر مي کنيم.
حسين بهروان با عنايت به مقام والاي معلم بر توجه بيش تر به معلمان تأکيد کرد و گفت پيامبر اکرم (ص) به علي (ع) فرود: اگر تو تنها بتواني يک نفر را بسازي و هدايت کني؛ براي تو از دنيا و آن چه در آن است، بهتر است.
وي علت عدم موفقيت در اين امر را اين نکته دانست که آسيب ها را ريز و جزئي نکرده ايم و افزود: آسيب ها بايد مورد به مورد و به صورت محسوس و ملموس بررسي شوند تا به نتيجه مطلوب برسيم.
عضو ديگر بسيج اساتيد شهرستان سبزوار نيز ضمن اميدواري به تغيير و تحول بنيادين در آموزش و پرورش به برخي از مشکلات موجود اشاره کرد.
دکتر حميد وحيد افزايش آمار طلاق، معماري و طراحي لباس نامتناسب با فرهنگ اسلام، از کار گريزي، پرخاشگري، مصرف گرايي، عدم رعايت حقوق اعضاي خانواده، و افزايش خانه هاي مجردي را از جمله مشکلات موجود در جامعه ايران دانست.
وي چاره بسياري از مشکلات موجود را فرهنگ سازي عنوان کرد و مدعي شد فرهنگ سازي و همنوا ساختن فرد با ارزش ها و هنجارها، کار نخبگان جامعه است.
وي در خاتمه سخنانش گفت: نهاد آموزش و پرورش نقش مهمي در فرهنگ پذيري دارد.
عضو بسيج جامعه زنان و کار گروه علمي-پژوهشي مجمع بسيج شهرستان سبزوار نيز گفت: من قائل به افت آموزشي نيستم و درک زمان و بافت اجتماعي و فرهنگ در اين موضوع، مسأله مهمي است.
راضيه خسرو راد افزود: يکي از مسائل آموزش و پرورش وجود برخي نيروهاي آموزش نديده است و اين در حالي است که يک نيروي شاغل در آموزش و پرورش بايد مراحل روان شناسي تحول، روان شناسي رشد، فنون تدريس و سنجش و ارزيابي را بگذراند و در کارگاه هاي مدون و حساب شده آموزش ببيند.
وي تأکيد کرد سبک زندگي اسلامي همان سبک زندگي سالم است.
عضو ديگر کارگروه علمي-پژوهشي مجمع بسيج شهرستان سبزوار نيز وظايف معلمين در سبک زندگي طيبه را برشمرد.
محمد رضا زماني تزکيه، خودسازي به منظور ديگر سازي، ترويج تقوا، علم، و نظم را از جمله مسائلي دانست که معلمان بايد به آن ها توجه کنند.
عضو بسيج فرهنگيان شهرستان سبزوار بر گسترش آگاهي به جهت تغيير روش نامناسب زندگي، آموزش فلسفه معناي زندگي به نسل هاي آينده و آموزش آداب اسلامي تأکيد نمود و گفت: به وجود آوردن انگيزه مطالعه، ترويج روحيه خودباوري، صبر، کارجمعي، افزايش حس همدلي و همبستگي نيز در اين خصوص مي تواند مؤثر باشد.
محمد رضا زماني بر توجه به حس رقابت سالم، تشويق به داشتن افکار مثبت، همت بلند، اميد به آينده، کنجکاوي، تن دادن به کار، فرهنگ تفکر و تعقل، گسترش اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان نيز تأکيد کرد و خواستار بررسي راهکارهاي مقابله با اين چالش ها در جلسه بعد اين کارگروه شد.
ديگر عضو کارگروه علمي-پژوهشي مجمع بسيج شهرستان سبزوار نيز گفت: براي بهبود عملکرد آموزش و پرورش بايد از خانواده شروع کرد.
امير باغاني افزود: نبايد به سادگي از کنار دروس ورزش، دين و زندگي و پرورشي بگذريم.
عضو ديگر اين کارگروه گفت: نظام آموزش و پرورش نبايد دستخوش تغييرات سياسي باشد.
قاسم طزري افزود: ناهماهنگي متوليان فرهنگ موجب بروز برخي مشکلات شده است.
وي ادامه داد: بايد بين دروس مختلف وحدت رويه و هماهنگي وجود داشته باشد تا به نتايجي که مورد نظر است، دست يابيم.
وي همچنين خواستار جايگزيني الگوهاي مفيد و ارزشمند به جاي الگوهاي نامناسب شد.
بر پايه اين گزارش؛ مسوول کارگروه علمي-پژوهشي مجمع بسيج شهرستان سبزوار نيز گفت: با توجه به مطالبات مقام معظم رهبري در اين خصوص، نياز به آسيب شناسي توأم با تدبير و هم انديشي با ارائه راهکارهاي منطقي داريم.
دکتر محمد علي اسدي زنگنه ضمن مروري بر تصميمات گذشته اين کارگروه مبني بر نياز به آموزش بسيجيان و طرح نظام جامع آموزش اعضاي بسيج اقشار شهرستان، بر ضرورت فرهنگ سازي در زمينه سبک زندگي اسلامي تأکيد کرد.
وي در خاتمه جلسه بر جذب معلمان شايسته، آموزش ضمن خدمت و برگزاري کارگاه هاي آموزشي با موضوع سبک زندگي اسلامي تأکيد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]