واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۳ (۱۸:۲۳ب.ظ)
در مسير ارتباط بيشتر؛ استانداران کرمانشاه و ديالي عراق تفاهم نامه امضا کردند استانداران کرمانشاه و ديالي عراق تفاهم نامه اي را امضا کردند که بر اساس اين تفاهم نامه ارتباطات دو استان بيشتر و همکاري هاي دو استان بيش از گذشته خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري موج، متن تفاهم نامه منعقد شده به شرح زير است:
1-با توجه به کسب مجوز راه اندازي بازارچه سومار- مندلي از طريق دولت هاي دو کشور و توافق استانداران کرمانشاه و ديالي، مقرر گرديد اين بازارچه از 93.5.17 شمسي افتتاح و عمليات تجاري في مابين تجار و پيله وران دو طرف در اين تاريخ آغاز شود.
بر اين اساس دو طرف نسبت به استقرار نيروي انساني لازم و نمايندگان ادارات مرتبط، ابزار و امکانات مورد نياز در دو طرف مرز، استقرار نيروي مرزي (مرزبان) در مرز توسط طرف عراقي براي تامين امنيت و استقرار نماينده تام الاختيار در مرز توسط طرفين به منظور صادرات و واردات موظف شدند.
2- مقرر شد حداکثر ظرف مدت يک هفته پس از انعقاد اين تفاهم نامه مديران گمرک طرفين در مرزهاي سومار- مندلي به يکديگر معرفي و جلساتي به منظور هماهنگي لازم در راستاي حل مشکلات گمرکي به صورت مستمر و ماهيانه برگزار نمايند.
3-مقرر گرديد فرمانداران شهرستان هاي گيلانغرب و بلدروز طي برگزاري نشست هاي مشترک ماهيانه، مسائل و مشکلات مربوط به بازارچه هاي سومار - مندلي را بررسي نمايند.
4- مقرر گرديد هرگونه تغيير در برنامه روزانه، محدوديت هاي صادراتي و تغيير قوانين گمرکي دو کشور دو ماه قبل از زمان اجرا اطلاع رساني گردد.
5- طرفين تفاهم کردند همکاري و هماهنگي لازم را در خصوص جلوگيري از قاچاق و ترددهاي غيرقانوني با يکديگر به عمل آورند.
6-ايجاد ساز و کار مناسب توسط اتاق بازرگاني براي حل و فصل مشکلات تجار ايراني و عراقي.
7- برنامه ريزي و اجراي تورهاي گردشگري و توريست درماني بين دو استان و جشنواره هاي فرهنگي، هنري و ... از سوي دو طرف طي برگزاري جلساتي.
8- با توجه به اعلام آمادگي طرف ايراني، طرف ايراني موافقت کرد نسبت به پذيرش بيماران در بيمارستان هاي شهر کرمانشاه اقدام و طرف عراقي نيز توافق نمود نيازمندي هاي درماني خود را ظرف مدت يک ماه پس از امضاء اين صورتجلسه اعلام نمايد.
9-طرف ايراني با توجه به دارا بودن زيرساخت هاي مناسب در حوزه آموزش هاي فني و حرفه اي آمادگي خود را در خصوص انعقاد قرار داد با طرف عراقي ذدر زمينه هاي تدوين نظام نامه آموزشي، نيازسنجي و اجراي دوره هاي آموزشي به منظور ارتقاء سطح علمي و به روز نمودن دانش فني مربيان استان ديالي اعلام نمود.
10- طرف ايراني در خصوص اجراي پروژه هاي بخش کشاورزي در زمينه سيستم هاي نوين آبياري، باغداري، آبخيزداري، دامپروري، ارائه آموزش هاي کوتاه مدت، صادرات کالاهاي کشاورزي، ايجاد واحد کشت و صنعت از طريق بخش خصوصي و ... در استان ديالي آمادگي خود را اعلام نمود و مقرر شد سازمان هاي جهاد کشاورزي دو طرف ظرف مدت سه ماه با برگزاري بازديد و نشست هاي مشترکي، زمينه اجرايي شدن امر فوق را فراهم نمايند.
11- طرفين موافقت نمودند زمينه همکاري هاي آموزشي، علمي و پژوهشي و همچنين تبادل استاد و دانشجو را بين دانشگاه هاي دو استان بعد از هماهنگي با دستگاه هاي اجرايي ذيربط فراهم نمايند.
12- طرف ايراني با توجه به دارا بودن دانش فني لازم در زمينه عمران و آباداني و وجود شرکت ها و موسسات فني و مهندسي، آمادگي خود را براي صدرو خدمات فني و مهندسي براي کليه طرح هاي اجرايي در خصوص آب و فاضلاب، برق، مخابرات، پزشکي، کشاورزي، دامپروري و بازرگاني و صنعتي اعلام نمود و طرف عراقي موافقت نمود فهرست کليه مناقصات و پروژه هاي در دست اجراي خود را به استان کرمانشاه اعلام نمايد.
13- طرفين موافقت نمودند با برگزاري نشست هاي مشترک هر سه ماه يکبار، زمينه اجرايي شدن مفاد تفاهم نامه مذکور را فراهم نمايند.
اين تفاهم نامه در 13 بند و دو نسخه به زبان هاي فارسي و عربي در شهر کرمانشاه به امضاي ابراهيم رضايي بابادي استاندار کرمانشاه وعامر سلمان يعقوب المجمعي استاندار ديالي رسيد و هردو متن نيز از اعتبار يکسان برخوردار و از اين تاريخ لازم الاجرا خواهد بود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]