تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826241832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کتاب مبانی حقوق عمومی در ایران کهن


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کتابخانه حقوقی/
کتاب "مبانی حقوق عمومی در ایران کهن"
کتاب مبانی حقوق عمومی در ایران کهن با 16 گفتار، به سرآغاز، اسناد بازمانده از ایران کهن، تعریف حقوق عمومی، دولت، حاکمیت، کشور، سرزمین، ملت، حکمرانی مشروعیت قدرت سیاسی و... در ایران کهن پرداخته است.



به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران‌، آشنایی با کتب مرتبط با مسایل حقوقی و توصیه آن‌ها برای مطالعه، یکی از راه‌هایی است که می‌توان روند عمومی سازی مطالعه و کسب آگاهی‌های حقوقی را در میان آحاد مردم جامعه باب کرد.  
 
در همین زمینه جدید‌ترین کتب حقوقی به فواصل زمانی مختلف در گروه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، منتشر خواهد شد.  
 
معرفی کتاب "مبانی حقوق عمومی در ایران کهن"

این کتاب توسط "محمد رسولی" حقوقدان و وکیل دادگستری تالیف شده است. عنوان این کتاب به شدت جلب توجه کننده است و با تورق آن و سپس با مطالعه آن بر شگفتی انسان که همراه با حس غرور ملی برای هر ایرانی است در آدمی بیشتر می‌شود.
 
حقوق عمومی در واقع شاخه‌ای از حقوق است که به پدیده‌های سیاسی جامعه می‌پردازد. در واقع در این رشته پدیده‌ها و مسائل سیاسی از منظر حقوقی بررسی می‌شود. برای توضیح بیشتر در این شاخه از علم به انواع حکومت‌ها، دولت‌ها، و مسائلی از قبیل: نهاد قانونگذاری، حقوق اساسی، حاکمیت، حکمرانی، حقوق شهروندی، تابعیت، سرزمین‌، کشور، قدرت سیاسی و مشروعیت آن و نهادهای کنترل کنندهٔ قدرت و جامعهٔ سیاسی پرداخته می‌شود.
 
اما نکته حائز اهمیت جوان بودن این رشته مطرح است. یعنی یکی از جوان‌ترین رشته‌های حقوق را حقوق عمومی می‌دانند. به گونه‌ای که می‌گویند در ایران عمر آن نهایتا از نهضت مشروطیت به بعد است و در اروپا نیز تقریبا در همین حدود.
 
اما نویسنده این کتاب در کمال شگفتی مدعی شده که مفاهیم حقوق عمومی، در ایران عهد کهن (توجه داشته باشید ایران عهد کهن نه باستان! ‌) یعنی در زمانی نزدیک به چند هزار سال پیش در ایران وجود داشته است و جالب‌تر آنکه پس از مطالعهٔ کتاب خواننده متقاعد می‌شود که فرضیهٔ نویسنده آن درست است.
 
آنگاه به آدمی یک حس غرور بابت ایرانی بودن دست می‌دهد. در عین حال این کنجکاوی پدید می‌آید که آن نیاکان ما چگونه چنین جامعهٔ سیاسی پیشرفته‌ای داشته‌اند که همهٔ مفاهیم حقوق عمومی که امروزه در حکومت‌های پیشرفته وجود دارد در جامعهٔ سیاسی ایران آن روزگار کهن در حدود پنج – شش یا حتی هفت هزار سال پیش از زایش مسیح (ع) وجود داشته است!
 
کتاب مبانی حقوق عمومی در ایران کهن دارای ۱۶ گفتار با عناوین: سرآغاز، اسناد بازمانده از ایران کهن، تعریف حقوق عمومی، دولت، حاکمیت، کشور، سرزمین، ملت، حکمرانی مشروعیت قدرت سیاسی و... حقوق شهروندی در ایران عهد کهن وجود قانون و قانون اساسی در ایران کهن است.
 
با مطالعهٔ این کتاب دریافته می‌شود که برخی از ابیات کتاب‌های قدیمی مثل شاهنامه و یا برخی اشارات در کٌتبی مثل ریگ ودا، اوستا و سایر متون کهن ریشه در یک واقعیات مهمی دارد. با مطالعهٔ کتاب مذکور پی برده می‌شود که اولین منشور حقوق بشر در حدود چهار هزار سال پیش توسط منوچهر یکی از پادشاهان سلسلهٔ پیشدادی نوشته شد و به همگان ابلاغ شد که دو هزار سال پس از او، کوروش بزرگ (هخامنشی) در پیروی از منوچهر دوباره آن را بازنویسی کرده است.

انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن