تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867276279




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۱۰میلیون ایرانی بی‌سوادند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ۱۰میلیون ایرانی بی‌سوادند
۳۵سال پس از تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی، حالا رئیس این سازمان از وجود نزدیک به ۱۰میلیون بیسواد در ایران خبر داده است.
آفتاب: روزنامه همشهری در ادامه نوشت: به‌نظر مي‌رسد آموزش و پرورش به‌عنوان مجري سوادآموزي در كشور عملكرد قابل‌قبولي داشته، چرا كه رقم بيسوادي فعلي با 35سال قبل قابل مقايسه نيست و سازمان نهضت سوادآموزي نيز مي‌گويد براي پوشش سوادآموزي در كشور مشكل مالي وجود ندارد و هر سازماني كه بخواهد براي اين كار اقدام كند، هزينه‌هايش پرداخت مي‌شود. بنابراين مي‌توان گفت جدي‌ترين مشكل در اين زمينه ايجاد انگيزه براي 10ميليون بي‌سواد از مجموع 77ميليون ايراني است.


واقعيت‌هاي تلخ


علي باقرزاده رئيس سازمان نهضت سوادآموزي با اعلام بخشي از نتايج سرشماري نفوس و مسكن در سال 90، اين آمار را واقعيت‌هاي تلخ جامعه ارزيابي كرده و گفته: براين اساس 9ميليون و 700هزار نفر در گروه سني بالاي 6سال فاقد تحصيل بودند كه از اين تعداد 3ميليون و 800نفر زير 50سال هستند.


او خيلي شفاف وضعيت سوادآموزي ايران را نامناسب ارزيابي كرده و دليل اين ارزيابي را چنين توضيح داده است: از نظر سوادآموزي و اميد به تحصيل جايگاه مطلوبي در دنيا نداريم و درحال حاضر ميانگين تحصيل در كشورمان 7و نيم‌سال و رتبه‌مان در جهان 111 است.


باقرزاده البته تأكيد كرده كه براي حل اين مشكل، مانع مالي وجود ندارد و گفته: در حال حاضر براي ريشه‌كن كردن بي‌سوادي مشكل مالي وجود ندارد و هرسازماني كه بخواهد براي اين امر اقدام كند هزينه‌هايش را تقبل مي‌كنيم. منابع مالي سوادآموزي در سال‌جاري 24درصد افزايش داشته است. با سازوكار پيش‌بيني‌شده به سمت آموزش‌هاي فرد به فرد درحركت هستيم و در ازاي باسواد كردن هر فرد به‌صورت ميانگين 600هزار تومان به افرادي كه سوادآموزي كنند پرداخت مي‌شود كه اين حركت يك فرصت شغلي نيز محسوب مي‌شود. توسعه مشاركت بايد به‌عنوان يك استراتژي در سازمان سوادآموزي مورد توجه قرار گيرد و از هر ارگاني كه بتواند در امر سوادآموزي با ما همكاري داشته باشد استقبال مي‌كنيم.


آنچه سازمان نضهت سوادآموزي بعد از سال‌ها به آن رسيده يعني آموزش فردبه فرد، همان توصيه 35سال قبل رهبر كبير انقلاب است كه با توصيه به پرهيز از قرطاس بازي و تشريفات اداري آموزش و پرورش، فرمود:تمام خواهران و برادران با سواد براي ياددادن به‌پاخيزند، برادران و خواهران ايماني! براي رفع اين نقيصه دردآور بسيج شويد و ريشه اين نقص را از بن بركنيد.


انگيزه‌هاي اجباري


از حرف‌هاي رئيس نهضت سوادآموزي مي‌توان اينطور برداشت كرد كه بودجه و امكانات كافي وجود دارد اما اين 10ميليون نفر در برابر باسواد شدن مقاومت مي‌كنند. ظاهرا نهاد‌هاي مسئول تلاش‌شان را براي ايجاد انگيزه در بي‌سوادان كرده‌اند. از راه‌اندازي كلاس‌هاي رايگان و توزيع كيف و كتاب و لوازم التحرير مجاني گرفته تا هماهنگ كردن زمان‌هاي آموزش با وقت‌هاي خالي سوادآموزان، هر راهي كه مي‌شده را آزموده‌اند و حالا آخرين راه‌حل باقيمانده، برنامه‌هاي اجباري است. در آخرين خبر‌ها اعلام شده از سال 95آن دسته از افراد محروم از سواد كه زير 50سال هستند و پس از آگاهي از تصميم دولت نسبت به سوادآموزي اقدام نكنند از برخي امتيازات محروم خواهند شد. اين محروميت‌ها پيش از اين محدود به امتيازهاي دولتي مي‌شد و حالا قرار است حقوق و خدمات اجتماعي را هم در برگيرد. وجود تعاريف مختلف از بي‌سوادي در ايران باعث انتشار آمارهاي متفاوت و حتي متناقض در اين‌باره شده است.


استان‌هايي همچون سيستان‌وبلوچستان، كرمان، كردستان و آذربايجان‌غربي، بيشترين بي‌سواد را در كشور دارند. البته بي‌سوادي فقط دامنگير ساكنان استان‌هاي مرزي و محروم نيست بلكه آمار بي‌سوادي كساني كه در حاشيه شهرهاي كوچك و بزرگ زندگي مي‌كنند، قابل‌توجه است. اين معضل همچنين در افراد در معرض آسيب‌هاي اجتماعي مانند كودكان طلاق، كودكان بي‌سرپرست، كودكان بدسرپرست و كودكان كار نيز قابل رديابي است. بايد تا پايان برنامه پنجم توسعه در سال۹۴، بي‌سوادي در كشور ريشه‌كن شود كه كار دشواري به‌نظر مي‌رسد، بايد منتظر ماند و ديد شيوه جديد چه نتيجه‌اي خواهد داشت.






تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن