تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803327110




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افغان ها برای رهایی از «تقلب» به دولت «وحدت ملی» روی آوردند


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افغان ها برای رهایی از «تقلب» به دولت «وحدت ملی» روی آوردند
بر اساس این موافقت نامه دو نامزد توافق کردند صد درصد آرا بازرسی و بازشماری شود و حکومت وحدت ملی تشکیل دهند. بر اساس توافق عبدالله و احمد زی؛ نامزدی که بیشترین آرا را کسب کند رییس جمهور و نفر دوم رییس اجرایی دولت افغانستان خواهد شد تا پس از 2 سال با تغییر قانون اساسی، سمت نخست وزیری کشور را بر عهده گیرد.
کد خبر: ۴۲۳۷۸۳
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۰ - 08 August 2014


با برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان وضعیت سیاسی این کشور با بن بست عمیقی روبرو شده بود، چرا که هیچکدام از دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان حاضر به پذیرش شکست در انتخابات نبودند .

به گزارش «تابناک»، به دنبال افزایش تنش‏ ها و جنجال‏ های سیاسی بر سر نتایج انتخابات دور دوم ریاست‏ جمهوری و عاجز ماندن نهادهای انتخاباتی در رفع این تنش‏ها، سازمان ملل متحد و برخی از کشورهای غربی، به‏ ویژه امریکا، برای حل اختلافات انتخاباتی، مذاکرات فشرده‏ ای را با هر دو نامزد تصدی پست ریاست‏ جمهوری کشور آغاز کردند.

کری در ماه گذشته به افغانستان سفر کرد و در نهایت دو طرف با بازشماری تمام آراء تحت نظارت سازمان ملل و تشکیل دولت وحدت ملی توافق کردند اما این توافق با پیشرفت کمی به دلیل اختلافات موجود میان دو نامزد همراه بود.

دیروز پنج شنبه وزیر امور خارجه آمریکا در دومین سفر خود به کابل ظرف یک ماه اخیر در دیدار با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان خواستار تشیل دولت وحدت ملی در این کشور شد. در این راستا اشرف غنی احمد زی و عبدالله عبدالله پس از دیدار با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، موافقت نامه ای را برای همکاری جهت تشکیل دولت وحدت ملی امضا کردند.

بر اساس این موافقت نامه دو نامزد توافق کردند صد درصد آرا بازرسی و بازشماری شود و حکومت وحدت ملی تشکیل دهند. بر اساس توافق عبدالله و احمد زی؛ نامزدی که بیشترین آرا را کسب کند رییس جمهور و نفر دوم رییس اجرایی دولت افغانستان خواهد شد تا پس از 2 سال با تغییر قانون اساسی، سمت نخست وزیری کشور را بر عهده گیرد.

عبدالله و اشرف غنی در نشست خبری مشترک که با حضور نماینده ویژه سازمان ملل و وزیر امور خارجه آمریکا در کابل به جزئیات بیشتر از این توافق اشاره کردند.

عبدالله: توافقنامه مشترکی برنامه های آینده را مشخص می کند

عبدالله عبدالله نامزد معترض به نتایج ابتدایی دور دوم  گفت: توافقنامه مشترکی را امضا کردیم که برنامه های آینده را مشخص می کند و انعکاس دهنده دیدگاه های مشترک دو تیم انتخاباتی، خواهد بود.

عبدالله گفت: من و دکتر اشرف غنی احمد زی در خصوص ایجاد حکومت وحدت ملی توافق کرده ایم. عبدالله با بیان اینکه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز برای حمایت از دیدگاه مشترک ما به کابل سفر کردند، گفت: با همکاری سازمان ملل و نمایندگان دو تیم انتخاباتی روند بازرسی و بازشماری آرا ادامه دارد که امیدواریم به زودی به نتیجه برسد.

اشرف غنی: تمام تلاش خود را برای ثبات، صلح و رفاه در افغانستان انجام دهیم

اشرف غنی احمد زی دیگر نامزد ریاست جمهوری افغانستان نیز در این نشست با تاکید به اینکه نتیجه آرا تا هفته دوم شهریور باید مشخص شود، گفت: من و دکتر عبدالله در مقابل ملت مسوول هستیم و تمام تلاش خود را برای ثبات، صلح و رفاه در افغانستان انجام دهیم.

وی افزود:اعلامیه مشترک نتیجه درک دو تیم انتخاباتی و شرایط خودمان برای ایجاد فضای مناسب به منظور تشکیل حکومت وحدت ملی است.

جان کری: موافقت دو نامزد نقش رییس جمهور افغانستان را تغییر نمی دهد

وزیر خارجه آمریکا نیز در این نشست خبری با ابراز تاسف از کشته شدن ژنرال آمریکایی در افغانستان؛ بازرسی و بازشماری آرای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را بزرگترین بازرسی آرای انتخاباتی در جهان دانست و گفت: بن بست انتخاباتی تاثیر منفی بر زندگی مردم افغانستان گذاشته است.

کری با تاکید به اینکه نیازمند ناظران بیشتر خارجی هستیم تا روند بازرسی آرا به سرعت پیش برود ، گفت: موافقت دو نامزد نقش رییس جمهور افغانستان را تغییر نمی دهد.

دولت وحدت ملی یا ائتلافی؟

باید گفت بر اساس این توافق، هر گاه یکی از نامزدان در نتیجه بازشماری آرای تمامی محلات و مراکز انتخاباتی، نسبت به رقیب خود، آرای بیشتری را به دست بیاورد به عنوان رییس‏ جمهور منتخب، راهی ارگ ریاست‏ جمهوری می‏گردد. اما نامزده بازنده انتخابات، بر بنیاد توافق مذکور، در مقابل تمکین در برابر نتیجه انتخابات(پس از تفتیش کامل آرا از سوی یک نهاد مستقل بین‏ المللی) و رییس‏ جمهور جدید، از امتیاز توافق مذکور برخوردار می‏شود.

از همین رو، دو طرف با میانجی‏گری جان کری، وزیر امور خارجه امریکا، نام دولتی که قرار است پس از تکمیل پروسه شمارش مجدد آرا و اعلام نتیجه آن روی کار بیاید را دولت "وحدت ملی" نام‏گذاری کرده‏ اند.

در دولت جدید وحدت ملی که برخی‏ ها آن را معادل دولت ائتلافی قلمداد کرده ‏اند، دو نامزد ریاست‏ جمهوری، به عنوان سهام‏داران اصلی قدرت، در آن نقش کلیدی و اساسی دارند. همچنین افراد و چهره‏های سیاسی که این دو نامزد را در جریان مبارزات انتخاباتی همراهی کرده‏اند و برای پیروزی ‏ها آن‏ها برنامه‏ هایی ریخته‏ اند نیز، به عنوان شرکای قدرت، نقش‏هایی را در دولت جدید ایفا خواهند کرد.

 به این ترتیب، طرح دولت «وحدت ملی» که حاصل تشدید تنش‏های انتخاباتی در فرجامین روزهای پروسه انتخابات بود، طبق توافقات نامزدان ریاست‏ جمهوری، ظرف ماه‏ های آینده به اجرا در می‏ آید. هرچند در طرح دولت وحدت ملی، انتخابات و نقش بسیاری از بازیگران و جریان‏های سیاسی نادیده گرفته شده و تنها تأکید بر نقش چهره‏ های اصلی تیم‏های انتخاباتی رقیب صورت گرفته است، اما تا حدی این طرح توانسته است از وقوع بحران‏های سیاسی احتمالی در آینده جلوگیری کند.

 اکنون چنین به نظر می‏رسد که پس از توافق نامزدان بر سر تأسیس دولت وحدت ملی احساسات و خشم آن‏ها و هواداران شان تا اندازه‏ای فروکش کرده و وضعیت پرالتهاب روزهای گذشته به حالت عادی بازگشته است.

در نهایت اگرچه تشکیل دولت وحدت ملی راهکار نهایی برای رهایی از بن‎بست انتخاباتی برگزیده شده است، که برخی از فعالان مدنی و کارشناسان از نبود یک اپوزیسیون مستقل و قدرتمند در حکومت آینده نگرانی داشته و آن را برای دموکراسی خطرناک می‎خوانند. این نگرانی به دنبال اظهاراتی مطرح می‎گردد که عبدالله عبدالله، نامزد معترض به نتیجه ابتدایی دوردوم، پس از موافقت روی تشکیل حکومت وحدت ملی گفت که انتخابات سال جاری هیچ بازنده‎ای نخواهد داشت.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن