تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829695846




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حقوق بشر اسلامي و فجايع غزه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ مرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۲۵ق.ظ)
حمايت: حقوق بشر اسلامي و فجايع غزه
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه حمايت چنين نوشت:
سازمان همکاري اسلامي، در سال 1369 اعلاميه اسلامي حقوق بشر را در سطح دولت هاي اسلامي به تصويب رساند. اين سازمان در سال 1387 بنا به پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران، يک روز را به عنوان «روز حقوق بشر اسلامي و کرامت انساني» تصويب کرد. سازمان همکاري هاي اسلامي يک سازمان بين الملليِ بين دولتي، با عضويت 57 کشور اسلامي در گستره بيش از چهار قاره جهان است. در عرصه جهاني اما کشورهاي ماترياليستي با ابزار «جنگ» و «تحريم» به عنوان دو عنصر ضد حقوق بشري، به مقابله با مخالفان خود پرداختند و چنين بود که استفاده ابزاري از حقوق بشر، به وسيله اي عليه خودشان تبديل شد. همين سرنوشت ناراحت کننده حقوق بشر باعث شد تا بار ديگر نگاه ها به حقوق الهي انسان ها بازگشته و اديان آسماني و به ويژه دين اسلام ايده هايي جايگزين براي رعايت حقوق انسان ها را عرضه کنند. در همين راستا طي دهه هاي اخير موضوع "حقوق بشر اسلامي" در کانون توجه انديشه ورزان قرار گرفته است و تلاش شده تا اصول حقوق انسان ها از متن مقدس قرآن استخراج شده و به بشر امروز ارائه شود.
از سوي ديگر، اين روزها مجددا شرايط دوگانه و تناقضات حقوق بشر غربي، توجهات را در سراسر جهان به خود جلب نموده است. چرا که از يکسو صداي ضجه زدن زنان وکودکان زير آوارهاي تخريب شده در غزه وجدان هاي بيدار را به خروش وا مي دارد اما از سوي ديگر، هنوز سکوت و سکون برخي دولت هاي منطقه براي جلوگيري بيدادگري رژيم صهيونيستي استمرار دارد. در اين شرايط اين پرسش به ذهن انسان مي رسد که اين همه قواعد حقوقي بين المللي و اين همه سازوکارهاي جهاني براي چيست؟ چگونه مي توان جلوي اين جنايات فاحش و نسل کشي آشکار را گرفت؟ موضوع جنايات رژيم صهيونيستي در سرزمين هاي اشغالي بيش از 6 دهه است که همچون زخمي مزمن بر قلب جهان اسلام وارد آمده اما جنايات اخير احساسات و عواطف مردم جهان را بيش از پيش جريحه دار کرده است. جنايات اخير رژيم اشغالگر قدس در غزه چنان آشکار است که کسي نمي تواند آنها را نفي کند. در اين ميان موضع جناح دشمنان اسلام و مسلمين و ملل منطقه روشن و مشخص است. آنها با حمايت از اين رژيم کودک کش عملا رودر روي مردم غزه ايستاده اند و در اين جنايات دخيل هستند. انبوهي از اسناد بين المللي وجود دارد که مي تواند مبناي عمل براي اتخاذ موضع و تصميم در خصوص جنايات رژيم صهيونيستي در غزه باشد.
منشور سازمان ملل، اعلاميه جهاني حقوق بشر و ميثاق هاي آن، کنوانسيون هاي ژنو و پروتکل هاي آن، همچنين تعداد بسياري زياد از قطعنامه هاي شوراي امنيت، اسناد بين المللي حقوق بشري هستند که مي توانند مبناي محکوميت و پيگيري جنايات رژيم صهيونيستي در محاکم و مجامع بين المللي قرار گيرند. علاوه بر اينها کنوانسيون حقوق بشر اسلامي نيز مبناي مشترکي براي اقدام مشترک کشروهاي اسلامي است. لذا اسناد بسيار موثر و قاطعي در اين زمينه وجود دارد و به لحاظ حقوق بين الملل با کمبود منابع مواجه نيستيم.
مطابق مجموعه اين اسناد محکوميت رژيم صهيونيستي به دليل ارتکاب جنايات جنگي و ضدحقوق بشري قطعي است اما متأسفانه از سوي غرب و برخي از کشورهاي اسلامي اراده جدي براي پيگيري اجراي اين اسناد بين المللي در اين زمينه وجود ندارد. البته کشورهاي مدافع فلسطين و غزه هم در اين ميان دست بسته نيستند و به لحاظ حقوقي مي توانند تحرکات و اقداماتي داشته باشند. پيشنهادي که از سوي نگارنده در همايش بزرگداشت روز جهاني حقوق بشر اسلامي و کرامت انساني ارائه شد اين است که کشورهاي حامي فلسطين از طريق جنبش عدم تعهد -که ايران اکنون رياست آن را برعهده دارد- در مجمع عمومي سندي را به تصويب برسانند و از آن طريق درخواستي از ديوان دادگستري بين المللي (ICJ) مبني بر محکوميت رژيم اشغالگر قدس داشته باشند. چرا که در مجمع عمومي، وتوي 5 کشور دارنده اين حق ظالمانه حاکم نيست و صرفا رأي اکثريت تعيين کننده است. خوشبختانه جمهوري اسلامي ايران اخيرا اقداماتي را در اين زمينه صورت داده است و اميدواريم که اين اقدامات با هماهنگي و همکاري ساير کشورها به نتيجه برسد و به پيگيري محاکمه سران جنايتکار رژيم صهيونيستي منجر شود.
البته در اين ميان موانعي نيز وجود دارد، اما نه از جنس حقوقي بلکه به لحاظ سياسي. متاسفانه اراده و انگيزه سياسي براي پيگيري اين اقدامات در ميان کشورهاي غربي مدعي حقوق بشر و نيز تعداي از سران و دولت هاي کشورهاي اسلامي وجود ندارد. اما اگر چنين اراده اي وجود داشته باشد همانطور که در برخي موارد مانند پيگيري جنايات در يوگسلاوي سابق و نيز روآندا نمونه هايي از آن را داشته ايم، مي توان اين مسئله را حل کرد. بر اين اساس مي توان دادگاه هايي براي جنايتکاران صهيونيستي تشکيل داد.
اگر اين پيشنهاد جامه عمل بپوشد، مي توان به راهکارهاي بين المللي ديگري نيز از جمله پيگيري اجراي حقوق بشر اسلامي نيز دست يافت و فراتر از بيانيه نيز مي توان اقداماتي را صورت داد. اقدامي که در دهه 70 ميلادي تحت عنوان «اتحاد براي صلح» صورت گرفت و مجمع عمومي به نوعي جانشين موقت شوراي امنيت گرديد و اعتبار قطعنامه هاي آن در حد قطعنامه هاي شوراي امنيت ارتقا يافت، زمينه مناسبي است که اگر اراده کشورهاي اسلامي براي تشکيل دادگاه هاي خاص (ADHOC) صورت بگيرد مي توان با کمک اعلاميه حقوق بشر اسلامي، ناقضان بين المللي حقوق بشر و جنايتکاران بين المللي را در اين دادگاه ها محاکمه و محکوم کرد.
البته آنچه که امروزه در عرصه هاي بين المللي شاهديم حاکي از حاکميت غيرعادلانه برخي کشورهاي زورمدار است که به دليل برخي اختيارات و امتيازات، اجازه طرح و بررسي موارد خلاف منافع آنها وجود ندارد. لذا مصوبات شوراي امنيت بيشتر از اينکه در راستاي صلح و امنيت بين المللي باشد در جهت حفظ منافع کشورهاي بزرگ است. اين برخورد دوگانه با مسائل حقوق بشري که ناشي از ساختار غيرمنظم و غيرعادلانه ارکان نهادهاي بين المللي است، متأسفانه بر زور و قدرت برخي کشورها مبتني است و باعث ناکارآمدي سازمان هاي بين المللي بشري شده است.
به اين ترتيب به نظر مي رسد حالا که رسوايي دولت هاي قدرتمند در استفاده ابزاري از حقوق بشر به دليل سکوت در برابر جناياتي که در غزه، عراق و سوريه و... صورت مي گيرد، به اثبات رسيده و افکارعمومي آماده دريافت ايده هاي تازه در حوزه حقوق بشر است، وقت آن رسيده که مباني حقوق بشر اسلامي متناسب با شرايط روز جامعه بشري تدوين و عرضه شود تا بدين ترتيب هم راه براي سوءاستفاده قدرت هاي بزرگ بسته شود و هم جان انسان ها در منازعات سياسي و نظامي، اهميتي مضاعف پيدا کند. بي ترديد زمينه سازي براي پذيرش حقوق بشر اسلامي در سطح جهان نيازمند الگويي براي نمايش کارآمدي اين مدل الهي است و همين امر وظيفه دستگاه قضايي کشورمان به عنوان يکي از متصديان پياده سازي حقوق بشر اسلامي را سنگين تر مي کند.
نويسنده:دکترعباسعلي کدخدايي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن