واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ مرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۳۶ق.ظ)
مهاجرينژاد مطرح کرد: لرستان جايگاه دوم در ثبت آثار تاريخي را دارد/حفاظت از ميراث فرهنگي و طبيعي نيازمند فرهنگ سازي است مدير کل ميراث فرهنگي لرستان با اشاره به اينکه 2450 اثر تاريخي لرستان ثبت آثار ملي شدهاند، گفت: حفاظت از ميراث فرهنگي و طبيعي نيازمند فرهنگ سازي است.
به گزارش خبرنگار موج از خرم آباد، عبدالرضا مهاجري نژاد با اصحاب رسانه استان با اشاره به اينکه قلعه فلک الافلاک به عنوان يک بناي تاريخي که هويت و تاريخچه اصلي شهر خرم آباد و استان لرستان است گفت: نمي توان از قلعه فلک الافلک به عنوان موزه استفاده کرد زيرا 7600 شيء تاريخي لرستان را نمي توان در يک مکان محدود نگهداري کرد.
مهاجري نژاد تصريح کرد: جايگاه قلعه فلک الافلاک به عنوان يک موزه قابل استفاده نيست به همين دليل نمي توان جشنواره هاي سراسري را در حيطه آن برگزار کرد.
مدير کل ميراث فرهنگي لرستان با اشاره به آبشار افرينه پلدختر، اظهار کرد: متأسفانه به دليل دفع نامناسب فاضلاب هاي خانگي، زباله ها و آلودگي ها چهره زشتي به خود گرفته است، بايد فرهنگ سازي بيشتري براي حفاظت و حراست از آثار تاريخي صورت بگيردچرا که ميراث فرهنگي به تنهايي قادر نيست از حدود 2450 اثر ثبتي لرستان حفاظت کند.
مهاجراني نژاد اظهار کرد: در کل استان لرستان 60 نيروي يگان حفاظت وجود دارد که حدود 15 نفر از آن ها درگير کارهاي اداري و مابقي نيروي عملياتي هستند.
وي با اشاره به اينکه آزاد سازي حريم قلعه تاريخي فلک الافلاک زمينه جذب گردشگر بيشتري در استان را فراهم مي کند، بيان کرد: براي آزادسازي حريم قلعه فلک الافلاک از سوي مقام معظم رهبري، دستورالعمل هايي ابلاغ شده است که به دليل کمبود اعتبارات و عدم وجود مکان براي پادگان اين امر تاکنون محقق نشده است.
وي با اشاره به اينکه ارتش تا پايان سال نقل مکان مي کند، گفت: خوشبختانه با هماهنگي ها و پيگيري هاي انجام شده با فرماندهي مهندسي ارتش، براي انجام اين کار قرار است 50 درصد از اعتبارات ميراث فرهنگي توسط اعتبارات اعتبارات ملي و 50 درصد از طريق استانداري پرداخت شود.
مهاجري نژاد با اشاره به تپه تاريخي ماسور خرم آبادتصريح کرد: در ارتباط با تپه ماسور هم در نظر داريم که آن را به يک پارک موزه تبديل نماييم.
وي افزود: اعتبارات سازمان ميراث فرهنگي 3 ميليارد تومان است که اين رقم اعتبار براي حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري استان کافي نيست.
مدير کل ميراث فرهنگي لرستان با اشاره به اينکه بايد يک بازارچه دائمي راه اندازي شود، بيان کرد: بايد يک مکاني در ورودي و خروجي شهر براي راه اندازي بازارچه هاي دائمي در نظر گرفته شود.
وي با اشاره به اينکه دنبال ثبت تعدا آثار بيشتري ازآثار لرستان در سطح کشور هستيم، عنوان کرد: 2450 اثر ثبتي در کشور وجود دارد که از اين لحاظ استان لرستان در سطح کشور جايگاه دوم را دارا است ثبت آثار تاريخي بسيار مهم است .
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه بايد روستاهاي هدف شناسايي شوند و بر روي آن ها کار فرهنگي انجام شود، تصريح کرد: سرمايه گذاري بين مردم و بخش خصوصي بايد تعريف شود که سبب رونق اقتصادي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]