واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: میزان آبدهی رودخانه های استان قزوین کاهش یافته است قزوین - ایرنا - مدیر آب منطقه ای قزوین گفت: میزان آبدهی رودخانه های این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
ˈحمید قزوینیˈ روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان در سال آبی جاری، نسبت به میانگین دراز مدت در اکثر ایستگاهها، به شدت کاهش یافته است.
وی با اشاره به کاهش بارندگی استان قزوین نسبت به متوسط بلند مدت، در مورد وضعیت آورد رودخانه های استان اظهارکرد: در محدوده مطالعاتی طالقان - الموت، آورد رودخانه طالقان رود در ورودی به استان (ایستگاه شیرکوه) در سال آبی جاری حدود 40 میلیون متر مکعب است که این مقدار نسبت به میانگین درازمدت به ترتیب با 80 درصد کاهش روبرو بوده است.
به گفته وی در این محدوده آورد رودخانه شاهرود در خروجی استان (ایستگاه لات) با 321 میلیون متر مکعب نسبت به میانگین درازمدت 43 درصد کاهش نشان می دهد.
وی اضافه کرد: در محدوده مطالعاتی قزوین مجموع آورد رودخانه ها در ایستگاههای مرجع حدود 17 میلیون متر مکعب است که این مقدار نسبت به میانگین درازمدت 71 درصد کاهش یافته است.
قزوینی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این رودخانه ها نقش اساسی در تغذیه آبخوان دشت قزوین دارند، کاهش آورد رودخانه های این محدوده منجر به افزایش برداشت از چاهها و فشار مضاعف به سفره آب زیرزمینی می شود.
وی افزود: در محدوده مطالعاتی آوج و قیدار آورد رودخانه ها در ایستگاههای شاخص در سال آب جاری نسبت به میانگین درازمدت به ترتیب 48 و 86 درصد کاهش نشان می دهد.
قزوینی اضافه کرد: در بین محدوده های مطالعاتی استان فقط محدوده مطالعاتی طارم، منجیل آورد رودخانه های این محدوده در سال آبی جاری در ایستگاههای شاخص نسبت به مدت مشابه سال قبل و میانگین درازمدت تغییر زیادی نداشته است.
قزوینی در ادامه افزود: آمار شوری ایستگاههای شبکه پایش کیفی آبهای سطحی استان قزوین در تیر ماه سال جاری نشان می دهد که شوری آب اکثر رودخانه ها نسبت به زمان مشابه سال قبل و متوسط دراز مدت افزایش داشته است.
وی بیان کرد: بر این اساس رودخانه خررود ( ایستگاه آبگرم) با شوری (هدایت الکتریکی) 4613 میکرو موس بر سانتی متر یا 291 درصد افزایش، بیشترین افزایش شوری نسبت به متوسط درازمدت داشته است.
مدیرعامل آب منطقه ای قزوین گفت: صرفه جویی و مدیریت مصرف، تنها راهکار رفع مشکل کم آبی است و کشاورزان با افزایش راندمان آبیاری و عدم توسعه اراضی کشاورزی و الگوی کشت می توانند تاثیر بسزایی در صرفه جویی مصرف آب داشته باشند.
سالانه در استان قزوین دو میلیارد و 650 میلیون مترمکعب آب به صورت سطحی و زیرزمینی در استان بهره برداری می شود که دو میلیارد مترمکعب آن به آب های زیرزمینی از چاه، چشمه و قنات اختصاص دارد و 650 میلیون هکتار آن نیز مربوط به آب های سطحی و جاری است.
7390 / 614
17/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]