واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در دیدار معاون وزیر خارجه ایران و سفیر قرقیزستان مطرح شد
تأکید دیپلماتهای ایران و قرقیزستان بر تقویت روابط دوجانبه و منطقهای
در دیدار معاون وزیر امور خارجه ایران با سفیر تامالاختیار قرقیزستان در ایران بر ضرورت تنوعبخشی به روابط تجاری و اقتصادی 2 کشور و تقویت ارتباطات دوجانبه و منطقهای تأکید شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، «حسنبیک عثمانعلیف» سفیر تامالاختیار جمهوری قرقیزستان در ایران با «ابراهیم رحیمپور» معاون وزیر امور خارجه کشورمان ملاقات کرد. به گزارش مرکز مطبوعاتی وزارت امور خارجه قرقیزستان، در بخشی از این نشست دوجانبه مسائل مربوط به تقویت روابط میان قرقیزستان و ایران مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت. در این دیدار بر تنوعبخشی در روابط تجاری و اقتصادی 2 کشور، سازماندهی ملاقاتهای مشترک رؤسای وزارتخانههای قرقیزستان و ایران و نیز فعال کردن تماسها در سطح منطقهای تأکید شد. به گزارش فارس، تا انتصاب حسنبیک عثمانعلیف به عنوان سفیر قرقیزستان در تهران، سفارت این کشور برای مدتی بدون سفیر بود که این مسئله مشکلاتی را در روابط 2 کشور ایجاد کرده بود بویژه در بحث صدور ویزا برای ایرانیان جهت مسافرت به قرقیزستان و همچنین برخی موضوعات دیگر نیز موانعی برای توسعه روابط 2 کشور ایجاد میکرد. با انتصاب حسنبیک عثمانعلیف به عنوان سفیر جدید قرقیزستان در ایران انتظار میرود که روند تقویت روابط 2 کشور در پرتوی تلاشهای دیپلماتهای ایران و قرقیزستان آهنگ روبه رشدی را تجربه کند. وی از دیپلماتهای حرفهای و باسابقه قرقیزستان است که پیش از این سمت معاون وزارت امور خارجه و هماهنگکننده ملی قرقیزستان در سازمان همکاریهای شانگهای را برعهده داشته و حدود چهار سال نیز در دبیرخانه این سازمان انجام وظیفه کرده است. سفیر جدید قرقیزستان در تهران علاوه بر زبان قرقیزی و روسی به زبان چینی و انگلیسی نیز مسلط است. از نگاه کارشناسان، انتصاب عثمانعلیف به عنوان دیپلماتی مجرب به سمت سفیر قرقیزستان در ایران، حاکی از تمایل مقامات بیشکک برای گسترش روابط با تهران است. این مسئله در حالی است که روابط ایران و قرقیزستان همواره مثبت و فاقد هرگونه ابهامی بوده و کارشناسان، فرهنگ نزدیک 2 ملت را عامل پیوندهای سیاسی و فرهنگی 2 کشور عنوان میکنند. عضویت 2 کشور در سازمانهای همکاری اقتصادی اکو، سازمان همکاریهای شانگهای و همچنین سازمان همکاری اسلامی زمینه خوبی برای تعامل و رایزنی 2 کشور در مسائل بینالمللی و منطقهای محسوب میشود.
از سوی دیگر، حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید قرقیزستان با تأکید بر اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط میان 2 کشور وجود ندارد، گفت: همکاریهای تنگاتنگ تهران– بیشکک در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و علمی به نفع 2 کشور و 2 ملت است. انتهای پیام/
93/05/16 - 13:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]