واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مرداد ۱۳۹۳ (۱۹:۴۰ب.ظ)
نشست همانديشي بنياد قمپژوهي در شهر قم برگزار شد نشست همانديشي بنياد قمپژوهي به منظور بررسي دلايل آلودگي هوا و راهکارهاي مقابله با اين مشکل در قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، نشست بنياد قمپژوهي به منظور بررسي دلايل آلودگي هواي استان قم در موسسه فرهنگي طلوع مهر اين شهر برگزار شد.
در اين جلسه، محمودعلي رکني مديرکل حفاظت محيط زيست استان قم، احمد عفتان مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قم، محمدابراهيم فقيهزاده رئيس جهاد دانشگاهي استان قم و جمعي از اعضاي بنياد قمپژوهي حضور داشتند.
در ابتداي اين جلسه رکني، مديرکل حفاظت محيط زيست استان قم، با اشاره به اينکه امروزه 19 درصد فاضلابهاي اين استان مورد استفاده قرار ميگيرد ابراز کرد: سرانه توليد فاضلاب استان 160 ليتر است و بايد از تمام اين ظرفيت استفاده شود.
وي مردم استان قم را مشتاق به مشارکت در مباحث زيست محيطي دانست و اظهار کرد: بايد از سرمايههاي بخش خصوصي در بخش مقابله با آلودگي هوا و بيابانزدايي استفاده شود.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان قم از شهر قم به عنوان سومين شهر کشور که وضعيت نامطلوب آب و هوايي را داراست، نام برد و گفت: اين شهر گرمترين شهر کشور است.
احمد عفتان مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قم نيز در ادامه اين جلسه، اداره مذکور را اجراييترين دستگاه در مقابله با ريزگردهاي موجود در هواي استان قم دانست و بيان کرد: امروزه 550 هکتار بوستان شهري براي مردم آمادهسازي شده و 430 هکتار نيز براي احداث پارک جاده قم ـ گرمسار در نظر گرفته شده که 40 درصد از اين پروژه نيز به پايان رسيده است.
وي با اشاره به برخي از عوامل انساني در تخريب محيط زيست و منابع آبي ادامه داد: حفاظت از محيط زيست يک مطالبه مردمي شده است ولي امروزه مردم بايد در اين امر مشارکت بيشتري داشته باشند و خواستههاي خود را براي مسئولان استاني عنوان کنند.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قم از عدم همکاري مسئولان گذشته اين استان در بخش منابع آبي و بيانزدايي خبر داد و يادآور شد: فعاليت در اين زمينه نيازمند اعتبارات ويژهاي است که دولت بايد به آن توجه داشته باشد.
در ادامه اين جلسه محمدابراهيم فقيهزاده رئيس جهاد دانشگاهي استان قم با اشاره به اينکه مشکلات کمبود آب، آلودگي هوا و افزايش دما به بحران جهاني تبديل شده است، خاطرنشان کرد: طبق پيشبيني ناسا منطقه خاورميانه بايد 40 سال خشکسالي را پشت سر بگذارد.
وي جنگ جهاني بعدي را براي به دست آوردن منابع آبي دانست و تاکيد کرد: گسترش فرهنگ همياري محيط زيست، آموزش دانشآموزان در مدارس و ترويج فرهنگ مصرف بهينه، مردم را از تهديدات حفظ خواهد کرد.
فقيهزاده درياچه نمک را يکي از بهترين جاذبههاي توريستي استان قم دانست و متذکر شد: اين درياچه يک ظرفيت توريستي و محيط زيستي است که ما بايد از ظرفيتهاي آن بهترين استفاده را داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]