واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مرداد ۱۳۹۳ (۱۴:۱۹ب.ظ)
مديرکل حفاظت محيط زيست استان قم: لزوم مشارکت بخش خصوصي در مقابله با آلودگي هوا مديرکل حفاظت محيط زيست استان قم بر لزوم مشارکت بخش خصوصي در مقابله با آلودگي هوا تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود علي رکني در جلسه همانديشي بنياد قمپژوهي که در موسسه فرهنگي طلوع مهر برگزار شد با اشاره به اينکه امروزه 19 درصد فاضلابهاي اين استان مورد استفاده قرار ميگيرد، اظهار کرد: سرانه توليد فاضلاب 160 ليتر است و بايد از تمام اين ظرفيت استفاده شود.
وي، ريزگردها را چالش بزرگي براي استان قم برشمرد و بيان کرد: شورايي با حضور نهادها و دستگاههاي مرتبط در استان قم ايجاد شده است تا بتوانيم براي از بين بردن بحران ريزگردها که محيط زيست و سلامت مردم را تهديد ميکند، راهکارهاي مناسبي ارائه دهيم.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان قم تالاب خشک شده را عاملي براي گسترش ريزگردها دانست و متذکر شد: در استان قم 815 هزار هکتار تالاب خشک شده وجود دارد که بستري براي گسترش ريزگردهها را در هواي اين استان شده است.
اين مسئول با بيان تعريف آلودگي هوا، ادامه داد: يکي از حقوق مردم توجه به محيط زيست آنها است که دولت و دستگاههاي و نهادهاي استان نبايد نسبت به آن غافل شود.
رکني، حفاظت از محيط زيست را يک وظيفه مردمي دانست و اظهار کرد: ذرات بسيار ريزي در هوا موجود است که آنها سلامت عمومي مردم را به خطر مياندازند.
وي با اشاره به اينکه هر موتورسيکلت برابر پنج اتومبيل توليد آلودگي ميکند، تصريح کرد: 400 هزار موتور سيکلت در کنار اتومبيلها حجم بالايي از آلودگي را در سطح استان قم ايجاد کردهاند و گاز توليدي از اين وسايل بيماريهاي بسياري همانند آسم را در ميان مردم گسترش خواهد داد.
اين مسئول بر آشنايي مردم با چالشهاي زيست محيطي تأکيد و اضافه کرد: امروزه در ميان مرگ هفت فرد ايراني علت يکي از آن ها آلودگي هوا است.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان قم متذکر شد: خسارتها و هزينههايي که عامل آنها آلودگي هوا است بايد در استان قم حساب شوند تا مردم و مسئولان توجه بيشتري به آلودگي هوا داشته باشند.
وي از شهر قم به عنوان سومين شهر کشور که وضعيت نامطلوب آب و هوايي را داراست، نام برد و گفت: اين شهر گرمترين شهر کشور ايران است و دمايي که توسط اداره هواشناسي بيان ميشود بر اساس هواي شکوهيه است و در اصل دماي شهر قم هميشه گرمتر از ميزان دماي اعلام شده توسط اين اداره خواهد بود.
رکني به افزايش رطوبت هوا و گسترش گازهاي گلخانهاي در استان قم اشاره کرد و يادآور شد: بيش از 35 گاز نامطلوب در استان قم موجود است.
وي تغيير اقليم محيط زيست را يک بحران جهاني برشمرد و خاطرنشان کرد: در يک ماه اخير دو روز وضعيت هشدار و يک روز وضعيت اضطراري به مردم قم اعلام شده است.
رکني، مردم استان قم را مشتاق به مشارکت در مباحث زيست محيطي دانست و اظهار کرد: اعتبارات در نظر گرفته شده پاسخگوي بحران محيط زيست استان قم نخواهد بود و بايد از سرمايههاي بخش خصوصي در بخش مقابله با آلودگي هوا و بيابان زدايي استفاده شود.
وي تأکيد کرد: بيابانهاي کشورهاي همسايه همانند عراق نيز عامل مهمي براي گسترش ريزگردها و افزايش دما هستند که نبايد نسبت به اين عامل طبيعي غافل شويم.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان قم از تاثير 30 درصدي عوامل خارجي بر دماي اين استان خبر داد و عنوان کرد: 70 درصد ديگر که بر دماي استان قم تاثير ميگذارد، برگرفته از عوامل داخلي و خشکساليهاي پي در پي است.
وي فعاليتهاي انساني مخرب را بخش ديگري از عوامل تخريب محيط زيست برشمرد و گفت: برخي از سدهاي استان قم بدون توجه به مسائل زيست محيطي ساخته شده است.
رکني از اقدامات شهرداري قم و سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري استان قم تشکر کرد و متذکر شد: 800 واحد صنعتي غير مجاز و سنتي عاملي براي افزايش آلودگي هوا بودهاند.
وي با اشاره به اينکه آلودگي هواي استان قم به يک موضوع ملي تبديل شده است، گفت: راهکارهايي که براي برطرف سازي اين بحران در نظر گرفته خواهد شد نيازمند حمايتهاي ملي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]