واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
وال استریت ژورنال: بانکها میترسند، آنها ارتباط با ایران را زهرآگین میدانند!
وال استریت ژورنال نوشت: آمریکا با ادامه مذاکرات هستهای، برخی از شرکتها را تشویق میکند به ایران بروند تا از این طریق به تهران مشوقهایی بدهد که پای میز مذاکره باقی بمانند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از تیک، اما این کار سختی است. متخصصان تحریم ها میگویند، میلیاردها دلار جریمه باعث شده بانکها هرگونه ارتباط با ایران را زهرآگین بشمارند. بروز حتی یک تماس با ایران میتواند تبادل را ماهها یا حتی سالها به تعویق بیندازد.
اریش فراری، وکیلی که از تحریمها دفاع می کند میگوید: "برای بانکها هزینه این تلاش و انجام روند صدور اعتبارنامهها توجیه اقتصادی ندارد." یک سخنگوی بانک میگوید، در سال ۲۰۱۲ استاندارد چارترد پیشپرداخت یک قرارداد بین سازنده کانادایی شمشهای فولادی و خریدار سریلانکایی را پرداخت. اما چند ماه پس از اینکه شمشها فرستاده شد، آمریکا متوجه شد شرکت حمل و نقل کالا یک نهاد تحریم شده ایرانی است. به رغم اینکه پول استاندارد چارترد به دست شرکت کشتیرانی نرسیده بود، این کشف باعث شد که بانک مجبور شود پرداختهایی را که از خریدار سریلانکایی طلب داشت مسدود کند.
پیش از آنکه پول آزاد شود، بانک نیاز داشت از دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری آمریکا مجوز بگیرد. بنا بر این پروندهها این پول تا فوریه ۲۰۱۴ مسدود بود.
سخنگوی این بانک میگوید: "استاندارد چارترد لندن تنها طرف قرارداد بود که از انسداد پول زیان دید. در این صنعت این روندی غیرمعمول نیست... این امر نتیجه اجرای مداوم و پرتوان تحریمهای دفتر کنترل داراییهای خارج است."
تنها یک تشابه اسمی با یک بانک ایرانی باعث شد انتقال پول بارکلیز ماهها به تعویق بیافتد. یک مشتری بارکلیز سعی داشت پول را به حساب دولت اردن واریز کند. سخنگوی بارکلیز میگوید، اما وقتی پول از یک بانک شرکت سیتیگروپ که واسطه مبادله بود عبور کرد، پول مسدود شد. مشکل این بود که بانک مرکزی اردن که قرار بود پول به آن واریز شود تلفظ مشابهی با نام بانک مرکزی ایران داشت و سیتی بانک آن دو را با هم اشتباه گرفت. سخنگوی بارکلیز میگوید، این موضوع روشن میکند که بانکها چقدر در مورد مسئله تحریمها محتاط هستند.
بنا بر اسناد دولتی، حتی با اینکه اشتباه اصلاح و مشخص شد که هیچ ارتباطی با ایران وجود ندارد، دو ماه طول کشید تا دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا پول را در مارس ۲۰۱۴ آزاد کند.
سرینا موئه، معاون سابق کنسول دفتر کنترل داراییهای خارجی میگوید، هزینه و زمان مبادله با ایران باعث میشود تا وقتیکه تحریمها به میزان بیشتری کاهش نیافته، بانکها از این کار دوری کنند. وی گفت: "برایشان راحتتر است که بگویند ما مبادلات ایران را انجام نمیدهیم."
1393/5/15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]