واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ترکان: دوره کارفرمایی دولت تمام شده است
مشاور ارشد رییس جمهور گفت: باید تلاش کرد تا با بهره گیری از پتانسیل های کردستان در راستای تحقق و ساخت کردستانی با سرانه 15 میلیارد دلار گام برداشت.
کد خبر: ۴۲۲۸۴۵
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۳ - 05 August 2014
مشاور ارشد رییس جمهور گفت: باید تلاش کرد تا با بهره گیری از پتانسیل های کردستان در راستای تحقق و ساخت کردستانی با سرانه 15 میلیارد دلار گام برداشت.
به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر ترکان در نشست شورای اداری که در استاندای کردستان برگزار شد، با اعلام اینکه استعداد تجاری بانه و پتانسیل حمل و نقل و مرزی بودن مریوان نقطه عطفی در راستای تحقق یک منطقه آزاد تجاری است، اظهارکرد: کردستان توسعه یافته، کردستانی با درآمد سرانه 20 هزار دلاری است.
وی افزود: باید توجه داشت که ساخت کردستانی با سرانه حداقل 10 هزار دلار، نیازمند برنامه توسعه کامل و همه جانبه ای در راستای خلق ثروت است.
مشاور ارشد رییس جمهور با اشاره به این که دوره کارفرمایی دولت به اتمام رسیده است، گفت: دستیابی به توسعه باید با همکاری بخش خصوصی در مباحث مختلف سرمایه گذاری و اشتغال به کار گرفته شود.
وی یکی از مسائل حائز اهمیت خانواده های ایرانی را مسئله "مسکن" دانست و عنوان کرد: بسیاری از خانواده های ایرانی یک عمر کار می کنند و در نیمه پایانی عمرشان صاحب خانه می شوند.
این مقام اجرایی افزود: مسکن خریداری شده به تنها سرمایه و پس انداز این خانواده تبدیل شده که بازه زمانی این پس انداز نسبت به عمری که برای کسب آن صرف می شود اصلاً متناسب نیست.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با ذکر این نکته که باید تلاش کرد تا این سرمایه را ماندنی ساخت، گفت: این پس انداز باید به عنوان یک سرمایه بین نسلی مطرح شود.
وی تصریح کرد: مدیریت ساخت، نوع مصالح، نظارت پایا، مهارت عوامل کار و مجموعه نظامات باید تلاش کنند تا فعالیتشان مانع تلف شدن سرمایه مردم شود.
ترکان درآمد سرانه مردم ایران را حدود هفت هزار دلار اعلام و اظهار کرد: عدم توجه بر نحوه ساخت و سازهای ساختمانی بر اساس اصول اصلی، ظلم بزرگی است که بر مردم روا خواهد شد.
به گفته ترکان ساختمان سازی باید به اهلش سپرده شده تا از اتلاف سرمایه جلوگیری شود، لذا شهرداری ها باید پروانه ساخت را به مجریان ذیصلاح با رعایت موازین و معیارهای فنی بسپارند.
وی گام بعدی در راستای تحقق این مهم را توجه به آموزش های فنی و حرفه ای دانست و گفت: با توجه به اینکه نظام آموزشی ما بر اساس تقاضای بازار کار حرکت نمی کند، باید با توجه به آموزش های فنی و حرفه ای این نقیضه را جبران کرد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، با ذکر این نکته که کردستان استانی با پتانسیل های خوب در حوزه های مختلف است، ادامه داد: نیروی کار جوان و فعال این استان یکی از ظرفیت هایی است که با بهره گیری از آموزش های فنی و حرفه ای می تواند به یک ظرفیت بالقوه مبدل شود.
ترکان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه بالغ بر 100 هزار نفر سکنه در حومه شهر سنندج زندگی می کنند، گفت: منازل و ابنیه اکثریت این ساکنین فاقد سند است و به دلیل معامله های قولنامه ای ساخت و سازهای غیر اصولی و مستاصل در این مناطق رخ داده است.
وی با اعلام اینکه جمعیت ساکن در حواشی شهر نیازمند دریافت خدمات هستند، افزود: باید با همکاری خود مردم به محلاتشان سامان دهی شود تا با نظم و انسجام بخشی به این اماکن روان سازی بخش شهری را ایجاد کرد.
مشاور ارشد رییس جمهور در ادامه با ذکر این نکته که مناطق آزاد باید در مناطق مرزی ایجاد شوند، گفت: بانه و مریوان دارای ظرفیت خوبی در راستای ایجاد منطقه آزاد تجاری در کردستان هستند.
وی با اعلام اینکه دو منطقه منفصل و یک ناحیه نظارت منطقه آزاد تجاری در کردستان ایجاد خواهد شد، افزود: ظرفیت بانه و مریوان بسیار شایان توجه است، اما باید این ظرفیت در راستای سوق دادن استان به سمت ایجاد صنعت در قالب ایجاد کارخانه های مونتاژ بکار گرفته شود.
مشاور ارشد رییس جمهور با ذکر این نکته که سنندج می تواند به عنوان یک پایگاه پشتیبانی برای کردستان عراق عمل کند، تصریح کرد: فعال سازی بخش صنایع می تواند سنندج را به عنوان یک پایگاه لوجستیک برای کردستان عراق مطرح سازد.
مشاور ارشد رییس جمهور با اعلام اینکه اعلام 27 درصد آمار بیکاری در کردستان یک فاجعه است، خواستار کاهش و رفع سریعتر این موضوع شد.
وی بیکاری را دارای عوارض و پیامدهای خطرناک اجتماعی و اقتصادی دانست و ادامه داد: عدم بروز این عوارض خطرناک در کردستان نمایانگر نجیب و با فرهنگ بودن مردم این منطقه است.
ترکان با اعلام اینکه دولت، حمایت خود را از کردستان لحاظ خواهد کرد، گفت: عزت مردم باید حفظ شود، به همین خاطر به جای جیره خوار کردن آنان باید در راستای ایجاد اشتغال و دادن شغل به آنان تلاش کرد.
به گفته وی توسعه حوزه های علمی، پزشکی و درمانی علاوه بر تولید ثروت می تواند دستاویزی برای حمایت از بخش خصوصی و موتور محرکه ای برای جذب سرمایه به استان کردستان باشد.
وی در پایان یادآور شد: کردستان دارای ظرفیت های خوبی همچون تحصیل کرده های خوب، همسایگی با کشور عراق و دسترسی به یک بازار بزرگ خارج از کشور، آب، نیروی کار جوان و کوشا و بسیاری از پتانسیل های بارز و شاخصی است که نباید مورد بی مهری و نادیده گرفتن قرار گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]