واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاکید وزیر نفت پاکستان: پاکستان به گاز ایران نیاز دارد تهران - ایرنا - وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان با رد بعضی گزارشها از جدی نبودن اسلام آباد در اجرای طرح واردات گاز از ایران، گفت: ما به گاز نیاز داریم و آن را می خواهیم.
به گزارش ایرنا، شاهد خاقان عباسی به روزنامه پاکستانی نیوز گفت: تحریمهای بین المللی علیه واردات گاز طبیعی از ایران وجود دارند که یکی از آخرین نمونه های آن جریمه ٩ میلیارد دلاری است که علیه بانک فرانسوی بی ان پی پاریباس به دلیل انجام تراکنشهای مالی با ایران و سایر کشورهای تحریم شده توسط آمریکا وضع شد.
وی افزود: با وجود چنین مشکلاتی، دولت پاکستان به دنبال احیای پروژه خط لوله گاز آی پی است، زیرا دولت مشتاقانه می خواهد تا بحران انرژی پاکستان در سریع ترین زمان ممکن حل کند.
وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان همچنین در پاسخ به سوالی درباره تاخیرهای چندین باره در اجرای پروژه خط لوله صلح با رد بعضی گزارشها از جدی نبودن اسلام آباد در اجرای این طرح گفت: ما به گاز نیاز داریم و آن را می خواهیم.
بر اساس این گزارش، پاکستان که با کمبود روزانه دو میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی روبروست، قصد دارد تا با اجرایی شدن خط لوله آی پی، روزانه ٧٥٠ میلیون فوت مکعب گاز تولیدی پارس جنوبی ایران را وارد کند.
بر اساس موافقتنامه خرید و فروش گاز با ایران، پاکستان باید تا 31 دسامبر 2014 خط لوله انتقال گاز را تکمیل کند، اما تاکنون اقدامی برای احداث این خط لوله انجام نداده است.
روند احداث خط لوله صلح که قرار است گاز ایران را به شبه قاره برساند بیش از دو دهه است که با بن بست مواجه شده به طوری که هند خود را از این خط لوله کنار کشیده و پاکستان نیز از اجرای تعهدات خود سرباز زده بود.
ایده احداث خط لوله صلح در سال 1990 مطرح شد و قرار بود، احداث این خط لوله که گاز ایران را به پاکستان و هندوستان منتقل می کرد، پیام آور صلح و دوستی در شبه قاره باشد. با توجه به اینکه توافق شده بود هند و پاکستان برای تامین امنیت این خط لوله، اختلافات خود را کاهش دهند، این خط لوله انتقال گاز به خط لوله صلح موسوم شد.
بر اساس قراردادی که در سال 1387 میان ایران و پاکستان به امضا رسید باید تا دسامبر سال 2014 میلادی گاز ایران به پاکستان ارسال شود و در ازای هر روز تاخیر جریمه ای به میزان هشت میلیون دلار به ایران پرداخت خواهد شد.
طرف پاکستانی نمی تواند تا موعد مقرر یعنی دسامبر 2014 کار ساخت این خط لوله را به پایان برساند، بنابراین به دنبال مذاکره برای به تاخیر انداختن زمان بهره برداری از این خط لوله است تا از زیر بار جریمه شانه خالی کند.
علی ماجدی معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت پیش از این در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه حق ایران برای دریافت جریمه از پاکستان محفوظ است، اعلام کرد: پاکستانی ها اعلام کرده اند که احداث این خط لوله نیاز به فاینانس دارد که به علت تحریم ایران امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه پاکستانی ها به دنبال آن هستند که زمان بیشتری را بگیرند، ادامه داد: آنها نگران هستند که ایران برای دریافت خسارت موضوع را به داوری بکشاند لذا ادعا می کنند که احداث نکردن خط لوله به علت تحریم ایران بوده است.
وی در خصوص موافقت ایران با تمدید زمان ساخت خط لوله، گفت: هنوز زمان زیادی تا دسامبر 2014 باقی مانده است.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت خاطر نشان کرد: از نظر سیاسی هر دو کشور برای احداث این خط لوله اظهار علاقه کرده اند.
ماجدی گفت: پاکستانی ها برای اجرایی کردن زودتر پروژه صادرات گاز به ایران به این کشور طرح جدیدی را مطرح کرده اند که آن طرح نیز هنوز کار اجرایی نشده و ما نمی دانیم که چقدر این طرح جدید، اجرایی است.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در خصوص دریافت جریمه نیز گفت: اگر توافقی نشود حق ایران برای دریافت جریمه محفوظ است اما اینکه این حق دریافت شود یا نه زمان زیادی باقی مانده است.
ماجدی درباره احداث خط لوله تاپی نیز گفت: پاکستانی ها اولویت اول واردات گاز را از ایران می دانند و خاطرنشان می کنند که پس از رفع تحریم ها و تامین فاینانس به سرعت ساخت خط لوله را آغاز خواهند کرد.
اقتصام(2)**2022**1594
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]