تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829149673




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونگی حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه نقدی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چگونگی حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه نقدی
وزیر امور اقتصادی و دارایی از وجود کارگروهی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بررسی چگونگی حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه نقدی خبر داد.
آفتاب: علی طیب‌نیا شب گذشته در برنامه اقتصادی پایش در پاسخ به پرسش مدیر اداره اخبار اقتصادی ایسنا درباره نحوه شناسایی 10 میلیون فرد پردرآمد برای حذف از دریافت یارانه گفت: دولت برنامه‌ای برای اینکه یارانه افراد کم‌درآمد و طبقات متوسط جامعه را قطع کند ندارد، چرا که مردم ما در شرایط سال‌های اخیر و تورم شدیدی که به آن‌ها وارد شده قدرت خرید خود را از دست داده‌اند و بخش قابل ملاحظه‌ای از جامعه ما روی پرداخت‌های نقدی به عنوان یک شیوه برای هزینه‌های ضروری خود حساب می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه دولت قصد ورود به این عرصه یا احیاناً حذف یارانه طبقات متوسط و کم‌درآمد جامعه را به هیچ‌وجه ندارد تصریح کرد: ما به‌طور کلی با اینکه مرتب جامعه را دچار التهاب و اضطراب کنیم و به مردم علامت بدهیم که یارانه شما ممکن است قطع شود مخالفیم. مجلس در قانون بودجه امسال دولت را مکلف کرده که افراد پردرآمد را از یارانه حذف کند و قطعاً آن چیزی که مقصود نمایندگان مجلس است افراد پردرآمدی است که تعداد چندین خانه، ویلا و خودرو در اختیار آنهاست.

وزیر اقتصاد افزود: طبیعی است که این افراد نباید یارانه دریافت کنند. شرایط و بانک‌های اطلاعاتی ما در گذشته به گونه‌ای نبوده که امکان دسترسی به درآمدهای مردم را داشته باشیم اما در حال حاضر کارگروهی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده که مشغول مطالعه روی شیوه‌های تحقق خواسته مجلس است و اگر بررسی‌هایشان به نتیجه مناسب برسد راجع به نحوه تحقق حکم قانون بودجه نیز اقدام خواهد شد.

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: مسلماً دولت اقدام شتاب‌زده و عجولانه نخواهد کرد و کاملا سنجیده عمل کرده تا دچار خطا و اشتباه نشویم.

اقدامات یک سال اخیر دولت برای خروج از رکود

وی همچنین درباره اقدامات یکساله وزارت اقتصاد اظهار کرد: بر اساس آمار رسمی نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در زمانی که دولت یازدهم زمام امور را در دست گرفت منفی 6.8 درصد بود که این روند نزولی در سال 1392 نیز ادامه پیدا کرد به‌طوری که تا پایان سال 10 درصد از تولیدات کشور کاسته و درآمد ملی یعنی مجموعه‌ی درآمد آحاد جامعه حدود 20 درصد در طی سال‌های 1391 و 1392 کاهش یافت.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ما سعی کردیم با مجموعه سیاست‌ها و برنامه‌ها با شرایط رکود تورمی که دولت با آن روبرو شده بود مقابله کنیم تصریح کرد: ما سال 1392 را به عنوان برقراری ثبات، آرامش و اطمینان در بازارهای مختلف تلقی کردیم و سعی کردیم با برقراری انضباط مالی و پولی ثبات را در اقتصاد کشور حکم‌فرما کنیم.

طیب‌نیا با بیان اینکه خوشبختانه موفق شدیم در این مدت تورم نقطه ‌به نقطه را از 45 درصد به زیر 15 درصد کاهش دهیم در پاسخ به سؤال مجری برنامه که وی را «طبیب تورم» خواند اظهار کرد: اینکه دولت همت خود را روی کنترل تورم گذاشت کاملاً درست است اما معنای این موضوع بی‌توجهی نسبت به رکود نبوده و نیست بلکه ما اعتقاد داریم که کنترل تورم شرط لازم برای خروج از رکود و دست‌یابی به رشد اقتصادی مستمر و پایدار است.

وی همچنین با اشاره به اقدامات دولت در طول یک سال اخیر در زمینه مقابله با رکود گفت: در 17 شهریور 1392 هیئت وزیران مصوبه‌ای 35 ماده‌ای را با هدف مقابله با رکود به تصویب رساند که بر اساس خواست و دستور صریح رئیس‌جمهور در وزارت اقتصاد با همکاری سایر دستگاه‌های متولی، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی تدوین شده‌ بود.

وی افزود: مرحله دوم برنامه صد روزه وزارت اقتصاد بود که در این برنامه ما اولویت اصلی خود را مقابله با رکود و تسهیل تولید و تقویت ثروت‌آفرینی در کشور قرار داده بودیم. همچنین اقدام سوم تهیه برنامه راهبردی برای وزارت اقتصاد به‌عنوان دستگاه سیاست‌گذاری اقتصادی کشور بود که تا سال گذشته این برنامه در وزارت اقتصاد یا سایر وزارتخانه‌ها وجود نداشت.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه این برنامه هفت اولویت دارد خاطرنشان کرد: مهم‌ترین اولویت این برنامه تقویت توان تولید و ثروت‌آفرینی در کشور برنامه‌ریزی شده بود و تمام دستگاه‌ها و سازمان‌های تابعه‌ی وزارت اقتصاد مکلف شدند که برنامه‌های خود را با این هدف‌گیری اصلی و راهبردی تنظیم کنند.

طیب‌نیا با بیان اینکه اقدام موثر دیگر تشکیل دفتری در وزارت اقتصاد برای بهبود محیط کسب و کار از شهریور سال گذشته بود گفت: این دفتر مسائل مربوط به بهبود محیط کسب و کار را دنبال می‌کند و همکاران ما اقدامات گسترده‌ای در این دفتر انجام داده‌اند و راهکار‌هایی را در قالب دو مصوبه به تصویب هیئت وزیران رسانده‌اند که به همه دستگاه‌ها ابلاغ شد و بر اساس آن کلیه دستگاه‌ها مکلف شدند که زمان صدور مجوزها را کاهش دهند. در معاونت اقتصادی نیز با همکاری سایر دستگاه‌های اقتصادی و مشارکت بخش خصوصی فعالیت روی بسته‌ی سیاستی خروج از رکود آغاز شد.

در ادامه مجری برنامه از طیب‌نیا پرسید که آیا خروج از رکود با افزایش قابل قبول میزان تورم را قبول دارید یا خروج از رکود را حتی بدون اندکی افزایش تورم اجرایی می‌دانید؟ که وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال اظهار کرد: این موضوع کاملاً با علت بروز رکود ارتباط پیدا می‌کند. به صورت معمول در اقتصادهای مختلف عامل اصلی بروز رکود کمبود تقاضاست یعنی به صورت متعارف به دلایلی از جمله کاهش سرمایه‌گذاری و هزینه‌های مصرفی مردم و سیاست‌های انقباضی دولت تقاضا کاهش یافته و به تبع آن تولید کم می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر منشاء رکود کاهش تقاضا باشد طبیعی است که مقابله با رکود هم باید از طریق افزایش تقاضا انجام گیرد گفت: در این شرایط تحریک تقاضا می‌تواند از طریق سیاست‌های پولی یا مالی صورت بگیرد و طبیعی است که به این صورت افزایش در تولید ایجاد شده و افزایش محدود در تورم را جامعه باید پذیرا باشد.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: اما اگر منشاء رکود در جانب تقاضا نبوده بلکه در اختیار بخش عرضه باشد یعنی عامل یا عواملی میزان نهاده‌های تولید را کاهش داده و قیمت عوامل آن را بالا ببرد که ما در این شرایط دچار رکود تورمی می‌شویم طبیعی است که از سیاست‌های جانب تقاضا دیگر نقش موثری ساخته نیست.

طیب‌نیا با بیان اینکه در این موارد اگر تقاضا را افزایش دهید نتیجه آن بیشتر در افزایش قیمت‌ها و تورم ظاهر می‌شود اظهار کرد: این موضوع در حالی اتفاق می‌افتد که تأثیر جدی بر رکود نخواهد داشت. بنابراین استنباط من این است که در اقتصاد ایران عموماً عامل رونق و رکود نوسانات درآمدهای نفتی است. یعنی گذشته نشان می‌دهد که هر زمان درآمد نفت کاهش پیدا کرده تولید ما نیز کاهش و تورم افزایش یافته است.

وی ادامه داد: دلیل این موضوع نیز مشخص است چرا که تولید ما وابسته به کالاهای واسطه‌ای و مواد اولیه از خارج کشور است که با کاهش درآمدهای نفتی ظرفیت تولید ما نیز کاهش پیدا می‌کند. از سوی دیگر بخش عمده‌ای از درآمدهای بودجه دولت از درآمدهای نفتی تأمین شده بنابراین با کاهش این درآمد طبیعی است که منابع بودجه کم شده و به دنبال آن هزینه‌های عمرانی دولت منقبض می‌شود که نتیجه آن بروز رکود است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه معمولاً دولت‌ها در ایران در زمان کسری بودجه منابع خود را از طریق استقراض از بانک مرکزی تأمین می‌کنند تصریح کرد: این موضوع خود باعث افزایش تورم می‌شود و این روندی است که عموماً در ایران با آن روبرو بوده‌ایم.

طیب‌نیا با بیان این که اتفاقی که این بار افتاد جدا از این موضوع نبود، اظهار کرد: اما این بار کاهش درآمدهای نفتی ما به دلیل کاهش قیمت نفت نبود، بلکه آثار تحریم هایی بود که دشمنان بر ما تحمیل کردند و این تحریم ها در زمانی به ما تحمیل شد که ما در اوج وابستگی به درآمدهای نفتی بودیم و اقتصاد ما به لحاظ عمق به حداقل ممکن رسیده بود.

وی همچنین درباره افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده به 8 درصد که توسط یکی از بینندگان برنامه مطرح شد گفت: افزایش این نرخ در اختیار وزارت اقتصاد نبود بلکه بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه در هر سال باید یک واحد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود که امسال مجلس تصمیم گرفت دو واحد به آن اضافه شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ما نیز معتقدیم در شرایط رکودی افزایش نرخ مالیات، سیاست سنجیده و درستی نیست تصریح کرد: معمولاً در کشورهای دیگر هم این اتفاق نمی‌افتد اما به هر حال تصمیم بود که مجلس گرفت و ما نیز مجری قانون هستیم.

سهم مالیات در بودجه دولت باید افزایش پیدا کند

طیب‌نیا همچنین درباره برنامه وزارت اقتصاد برای اصلاح نظام مالیات کشور گفت: برنامه‌ی گسترده‌ای در این زمینه تدوین شده که امیدواریم تا انتهای سال آماده شود و در سال آینده به مرحله اجرا برسد.

وی با بیان اینکه سهم مالیات در بودجه دولت باید افزایش پیدا کند اظهار کرد: اگر ما بین ایران و سایر کشورهای دنیا سهم مالیات از درآمدهای دولت را مقایسه کنیم در ایران بسیار پایین است و باید افزایش پیدا کند اما این افزایش از طریق افزایش نرخ مالیات نیست بلکه باید پایه‌های مالیاتی شناسایی و از فرار از مالیات جلوگیری شود.

خبر تکمیل می‌شود...




تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن