واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی
بیست و ششمین تئاتر استانی آذربایجان شرقی به کار خود پایان داد/ تئاتر شهرستانی رونق می گیرد
تبریز – خبرگزاری مهر: بیست و ششمین جشنواره تئاتر استانی آذربایجان شرقی از دهم تا سیزدهم ماه جاری در تبریز برگزار شد و شامگاه دوشنبه با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه دوشنبه مجتمع فرهنگی هنری 29 بهمن تبریز میزبان تعداد زیادی از بازیگران، تهیه کنندگان و کارگردانان تئاتر آذربایجان شرقی بود که مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی مهمانان ویژه این مراسم اختتامیه بودند. بر اساس این گزارش، از روز اول شروع این جشنواره تا مراسم اختتامیه نمایش های "روز شب یلدا" به کارگردانی سیامک افسایی از تبریز، نمایش "همین امشب" به کارگردانی یعقوب صدیقجمالی از تبریز، نمایش "دایره" به کارگردانی "فریدون ولایی از مراغه، نمایش "کسوف" به کارگردانی عباس زارع از تبریز، نمایش "زیرزمین" به کارگردانی نازیلا ایران زاد از تبریز ، نمایش "پیش از بمباران" به کارگردانی شادی امیری از میانه، نمایش "ترانههای تلخ تارا" به کارگردانی علی فتوحی از تبریز، نمایش "هفت طبقه" به کارگردانی رامین ریاضی از تبریز، نمایش "ماسک" به کارگردانی سعید علمی از مراغه، نمایش "چشمها" به کارگردانی محسن عبدلی از بناب، نمایش "خانه فراموشان" به کارگردانی مهرداد ولی پور از آذرشهر و نمایش "ایستگاه" به کارگرانی مهدی صالح یار از مرند مجتمع فرهنگی هنری 29 بهمن تبریز اجرا شد و سرانجام امشب نفرات و گروه های برتر برای اعزام به مسابقات کشوری انتخاب شد.
عطاالله کوپال، سهراب سلیمی و جلیل رفیعی داوران بیست و ششمین جشنواره تئاتر استانی آذربایجان شرقی بودند که به انتخاب و داوری آنها، نمایش های "ترانه های تلخ تارا" به کارگردانی علی فتوحی و "هفت طبقه" به کارگردانی رامین ریاضی به عنوان نمایش های برتر انتخاب شدند. همچنین هیئت داوران جشنواره جایزه اول کارگردانی شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی پنج میلیون ریالی را به کارگردان نمایش ترانه های تلخ تارا اهدا کردند. نمایش هفت طبقه به کارگردانی رامین ریاضی و زیرزمین به کارگردانی نازیلا ایرانزاد نیز به ترتیب مقام های دوم و سوم بهترین کارگردانی جشنواره را کسب کردند. جایزه بهترین نویسندگی نیز به فریدون ولایی نویسنده نمایش ترانه های تلخ تارا اختصاص یافت. ضرورت بهره گیری از ظرفیت های استانی و شهرستانی تئاتر در آذربایجان شرقی مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این مراسم اختتامیه حضور یافته بود و نظاره گر چند نمایش تئاتر بود با تاکید بر وجود ظرفیت های متعدد و هنرمندان تئاتر در شهرستان ها و کلانشهر تبریز در آذربایجان شرقی گفت: باید از این ظرفیت ها برای اعتلای تئاتر استان و کشور استفاده کرد. حسین طاهری با تاکید بر اینکه رتبه آذربایجان شرقی در تئاتر کشور قابل قبول است، گفت: ولی باید از تئاتر شهرستان ها نیز حمایت کنیم و در آنها انگیزه ایجاد کنیم. وی با اشاره به اینکه حمایت از تئاترهای شهرستانی در اولویت برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: رونق بخش اقتصاد تئاتر نیز از دیگر اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که امیدواریم هرچه سریعتر منجر به نتیجه شود.
طاهری با بیان اینکه آذربایجان شرقی از استان های فعال و با سابقه تئاتر در کشور است، ابراز داشت: برای همین باید از این استعدادها استفاده کنیم. وی همچنین با اشاره به اینکه برگزاری چنین جشنواره های تئاتر استانی در سال های گذشته بسیار مثبت بوده است، گفت: باید فضای نمایش هنر هنرمندان را ایجاد کرد تا انها هنر خود را نشان دهند. طاهری با تاکید براینکه جشنواره های تئاتر استانی می توانند بنیه مردمی هنر تئاتر را به خوبی نشان دهند، اظهار داشت: خوشبختانه هنرمندان سراسر کشور و همچنین مناطق محروم در حال تهیه و خلق آثار هنری بسیار زیبا هستند. حضور گروه های نمایشی از شهرستان های مختلف، یکی از نکات مثبت جشنواره امسال است مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در مراسم اختتامیه با بیان اینکه از تئاترهای شهرستانی حمایت جدی می کنیم، گفت: حضور گروه های نمایشی از شهرستان های مختلف استان، یکی از نکات جالب و بسیار مثبت جشنواره امسال است. علی اکبر صفی پور با اشاره به اینکه جشنوارههای استانی تئاتر مجالی برای تجمیع و نمایش تنوع و تعدد دیدگاه ها، اندیشه ها و نیز فرهنگ های مختلف هستند، ادامه داد: در جشنواره امسال گروه هایی از اهر، میانه، بناب و آذرشهر و دیگر شهرستان ها آمده بودند.
وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر استانی برآیند فعالیت های گروه های نمایشی استان در طول یک سال گذشته است، اظهار داشت: برگزاری جشنواره تئاتر در استان ها زمینه ساز اعتلای این هنر بوده و موجب بالندگی آن می شود. صفی پور با تاکید بر اینکه هنر آسیب دیده تئاتر توجه بیشتری را برای رونق می طلبد، افزود: باید از تمام گروه های هنرهای نمایش حمایت کرد. وی با بیان اینکه تئاتر در جامعه تحول ایجاد می کند، اظهار داشت: تلاش می کنیم برای رونق و توسعه هنر نمایش رابطه بهتر و صمیمی تری بین تئاتر و مردم برقرار کنیم. صفی پور با تاکید بر آشتی مردم با صحنه های نمایش تئاتر گفت: استقبال مردم از تئاتر موجب حمایت مادی و معنوی از این هنر می شود.
۱۳۹۳/۵/۱۴ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]