تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814721096




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شایع‌ترین بیماری خوش خیم زبان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شایع‌ترین بیماری خوش خیم زبان
کد خبر: ۴۲۲۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۱ - 05 August 2014


یک متخصص گوش، گلو و بینی با بیان اینکه یکی از شایع‌ترین بیماری زبان تغییر پرز روی آن است که نوع خوش خیم است، گفت: این بیماری با نگهداری صحیح و پیشگیری قابل درمان است و جای نگرانی خاصی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهنام کاظمی با اشاره به اینکه ضایعات زبان به دو نوع بدخیم و خوش خیم بروز می‌کند، گفت: مهم‌ترین عاملی که باعث شیوع یکی از دو نوع بیماری زبان می‌شود، مصرف دخانیات و استفاده از دندان مصنوعی است. همچنین مصرف دخانیات در طولانی مدت در ایجاد سرطان دهان و نوع بدخیم بیماری زبان بسیار موثر است.

وی در ادامه افزود: بروز لکه روی زبان که به صورت تیره رنگ ظاهر می شود می تواند به دلیل مصرف آنتی بیوتیک و داروها، مصرف قهوه و دخانیات و جویدن آدامس توتون دار باشد که با کشیدن مسواک بر روی زبان در هنگام مسواک زدن برطرف می‌شود.

کاظمی گفت: پرزهای روی زبان می تواند به صورت ناهمواری به اصطلاح زبان جغرافیایی بروز کند که شایع‌ترین عامل آن کمبود ویتامین B12 است و با دریافت مقدار کافی این ویتامین، برطرف می شود.

این متخصص گوش، گلو و بینی با اشاره به اینکه نوعی دیگر از لکه زبان وجود دارد که به صورت پرزهای قهوه ای رنگ به همراه رشد بیش از حد در قسمت مرکزی و انتهای زبان شکل می‌گیرد، خاطرنشان کرد: این نوع لکه می‌تواند دلایلی مانند عفونت، مصرف آنتی بیوتیک‌ها، دیابت و خشکی طولانی مدت زبان به علت شیمی درمانی داشته باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از شایع‌ترین ضایعات زبان شیار ایجاد شده در سطح زبان است و سوزش موقتی را در هنگام مصرف مواد غذایی ترش مزه به همراه دارد که با مسواک زدن مرتب و کشیدن مسواک بر روی زبان درمان می شود.

کاظمی یادآور شد: باید توجه داشت در صورت ادامه وجود شیارها روی زبان حتما بیمار نزد متخصصان گوش، حلق و بینی معاینه شوند تا در صورت احتمال وجود اختلال در سیستم ایمنی یا غدد بزاق، بیماری پیش از شیوع درمان شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه ایران با بیان اینکه باید به مهلت بهبودی زخم دهان توجه داشت، اظهار کرد: در صورت ایجاد هرگونه زخم در دهان و اگر در طی دو هفته، بهبودی حاصل نشد زخم باید نمونه برداری شود زیرا مشکوک به سرطان است که در مصرف کنندگان دخانیات این احتمال بیشتر است.

کاظمی در پایان تصریح کرد: ضرورت دارد پس از مسواک زدن، بسیار آرام با پشت مسواک روی زبان کشیده شود تا علاوه بر از بین بردن بوی بد دهان، از ایجاد عفونت و تجمع باکتری در سطح زبان که موجب بروز بیماری‌های زبان می‌شود، جلوگیری کرد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن