واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کلنگ هایی که در زمین ماندند یاسوج- ایرنا- کلنگ زنی طرح ها و پروژه های غیر کارشناسی نه تنها کمکی به پیشرفت و توسعه کهگیلویه و بویراحمد نکرد، بلکه این استان کمتر توسعه یافته را در منجلابی از طرح های نیمه تمام غرق کرده است.
با روی کار آمدن دولت نهم برای رفع چهره محرومیت از استان های کمتر توسعه یافته طرح های زیادی در سفر های استانی هیات دولت تصویب و کلنگ زنی شد.
این کلنگ های پی در پی بدون در نظر گرفتن منابع مالی لازم برای به اتمام رساندن آنها علاوه بر آنکه توقعات زیادی را برای مردم به وجود آورد، برنامه ریزی برای اجرای طرح های جدید را با مشکل مواجه کرده است.
حاصل چهار دور سفر دولت های نهم و دهم در کهگیلویه و بویراحمد سه هزار پروژه عمرانی کوچک و بزرگ بوده که از این تعداد بیش از دو هزار طرح با پیشرفت فیزیکی 10 تا 80 درصد بر زمین مانده است.
بیش از نیمی از این کلنگ زنی ها بدون اینکه خروجی داشته باشد، دولت را نیز بدهکار کرد تا حالا حالاها مردم تاوان آن کلنگ ها را بدهند.
این میراث نامیمون برجای گذاشته از تصمیم گیری های غیرکارشناسی بیش از 156میلیارد تومان بدهی را برای دولت یازدهم در کهگیلویه و بویراحمد برجای گذاشت تا همچنان این استان جزو استان های محروم کشور محسوب شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بدهی دولت به پیمانکاران در این استان بیش از 160 میلیارد تومان است در حالی که بودجه عمرانی امسال استان در صورت تخصیص کامل 150 میلیارد تومان است.
سید موسی خادمی افزود: علت این حجم بالای بدهی غیر کارشناسی بودن اجرای طرح های عمرانی بوده است.
وی بیان کرد:این طرح های غیرکارشناسی در گذشته، دولت و بخش خصوصی با مشکلات اعتباری زیادی روبرو کرده است.
خادمی اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید اولویت با طرح های نیمه تمام با درصد فیزیکی بالا است که تعداد این طرح ها در شهرستان های استان به بیش از300 طرح می رسد.
وی عنوان کرد: دولت تعهد کرده که بودجه پروژه هایی که در سال جاری به اتمام برسند را در بودجه سال آینده پیش بینی کند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز امیدواری کرد با تدابیر صورت گرفته امسال بخشی از مطالبات پیمانکاران پرداخت می شود.
مدیرکل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت : بیش از 92 پروژه نیمه تمام آبرسانی و فاضلاب در شهر های این استان وجود دارد که بیشتر آنها زیر 80درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
فیض الله پاسره افزود: با توجه به مشکل کمبود اعتبارات تنها پروژه های بالای 80درصد تامین اعتبار می شود که این تعداد تنها 26 پروژه است.
با بررسی پروژه های عمرانی که در طول هشت سال گذشته کلنگ زده شده، این سوال مطرح می شود که چرا درصد قابل توجهی از این پروژه ها در همان مرحله اولیه کلنگ زنی برای مدت طولانی بلاتکلیف مانده اند؟
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت:بر اساس گزارش بانک مرکزی از سال های ١٣٨4 تا پایان سال ١٣٩٠ بیش از ١٢5 هزار میلیارد تومان صرف هزینه های عمرانی شده اما بیش از ٩٠درصد طرح های عمرانی که با صرف این هزینه ها باید پایان می یافتند، تمام نشده است.
غلامرضا تاجگردون افزود:کهگیلویه و بویراحمد که یک درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده با حجم زیادی از طرح های نیمه تمام روبرو است که اگر این وضعیت را به کل کشور را تعمیم دهیم وضعیت بحرانی خواهد شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باند دوم جاده یاسوج- بابامیدان- اصفهان،بیمارستان 200 تختخوابی یاسوج،بیمارستان های 96 و 64 تختخوابی گچساران،ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج،طرح آبرسانی به شهر دوگنبدان، پارک ولایت یاسوج،مجتمع فرهنگی و هنری گچساران و یاسوج از جمله طرح های شاخص در کهگیلویه و بویراحمد است که مردم سال هاست منتظر به سرانجام رسیدن آنها هستند.
تاجگردون عنوان کرد: هر چند حجم بدهی ها بالاست، اما دولت یازدهم با عزم جدی و توان مدیریتی بالایی که دارد می تواند از پس این ارثیه ناخواسته بر آید.
وی گفت: با احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور شاید بتوان امیدوار بود که این طرح ها به مدار برنامه ریزی بازگردند و راه های تامین مالی آنها مشخص شود.
اما مردمی که در زمان کلنگ زنی این طرح ها امیدوار بودند که با بهره برداری از این طرح ها گوشه ای از مشکلات آنها رفع خواهد شد،دیگر امیدی در دلشان نمانده است.
آنها سالهاست که چهار چوب های فلزی و بتنی را نظاره می کنند اما هیچ تغییری را احساس نمی کنند.
این وضعیت در بعضی طرح ها به مرز خطر رسیده زیرا بر اثر گذر زمان و سرما و گرما بسیاری از این طرح های باید تخریب شوند.
7529/671
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]