محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843962049
نظر یک «پا منبری» درباره مصباح و علم الهدی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نظر یک «پا منبری» درباره مصباح و علم الهدی
اخیراً اظهارنظر و نقد رویکرد و برنامههای دولت ازسوی دو روحانی محترم در مشهد و قم معطوف به مبانی و اهداف نظام دینی و جمهوری اسلامی،در رسانه ها منتشر شد.
خبرگزاری ایسنا: اخیراً اظهارنظر و نقد رویکرد و برنامههای دولت ازسوی دو روحانی محترم در مشهد و قم معطوف به مبانی و اهداف نظام دینی و جمهوری اسلامی،در رسانه ها منتشر شد.
این اظهارات مبتنی بر اینست که برنامه و هدف دولت نباید متوجه رفاه و مسائل اقتصادی مردم باشد. آنها درسخنان و نقد خود رفاه و امنیت را از اهداف برنامهای دولت و جمهوری اسلامی کنار زده، از توجه دولت به رفاه مردم انتقاد کرده و از مقاصد انقلاب را مسائل اقتصادی ندانسته اند.
حبیبالله معظمی - مدرس دانشگاه و روزنامه نگار - ضمن معرفی خود به عنوان یک «پامنبری» و بیان این مقدمه در ادامه یادداشت خود در انتخاب مینویسد: این سخنان و انتقادات درباره تلقی دولتیان از هدف و کارکرد جمهوری اسلامی و یا دولتمردی دینی، و مشخص تر برنامه و دغدغه جاری دولت یعنی مسائل اقتصادی و امنیت معاش و آسایش افراد جامعه، در حالی بر زبان جاری می شوند (که اگر خوش بینانه و به دور از شائبههایی که برخی به هدف از طرح این اظهارات می بندند، بنگریم) که شنوندهای را که سالها در پای منبرها نشسته و یا آگاهی دینی را در این جامعه به طریقی کسب کرده، دچار سرگشتگی میکند، به این معناکه پس آن آموزهها چه بود و این سخنان چه؟
آیا دین فقط ریاضت و گرسنگی و پرهیز از امکانات مادی و رفاهی است؟ آیا کارکردها تغییر کرده و دین، صرفا محدود به غیر مادی و غیر ملموس است؟ اگر چنین است پس تکلیف آن آموزه ها و آموزگاران چه می شود که اینک متعلمین را با حیرانی و ابهام مواجه و رها ساخته اند.
امثال من از منابر و تریبون های دینی در این جامعه یاد گرفته ایم به عبارتی این سخن خود شما طی سالها بوده که اسلام دین کاملی است، دینی است اجتماعی، نه دینی که صرفاً به توصیه های اخلاقی فردی بسنده و بر آنها تاکید کند. یادمان داده اندکه اسلام دینی است که برنامه و دستور فردی تا حکومتی دارد بنابراین وقتی جمهوری اسلامی شکل گرفت و ردای حکومت پوشید، طبیعی است که برای همه امور مربوط به زندگی مردم از معاش گرفته تا امنیت و فعالیت فردی و اجتماعی بایستی برنامه داشته باشد وباید داشته باشد چون داعی حکومت است.
این سخنان حاصلی نداشته جز اینکه عضو جامعه ما را با آموزه های دینی که تاکنون فراگرفته دچار تعارض بکند و به کلی پای منبرانی همچون من را به وادی حیرت و سرگشتگی بکشاند چرا که گفته می شود توجه دولت و نظام به مسائل رفاهی و اقتصادی و امنیتی با تعالیم اسلامی و برنامه و هدف انقلاب اسلامی سازگار نیست. گو اینکه از این منظر، انسان فقط برای اجتناب از امور مادی و معاش و اداره زندگی است. همین و بس.
چنین اظهاراتی نه تنها موجب تردید و حیرت افراد جامعه می شود بلکه مخاطبان را به ورطه تناقض و تعارض ذهنی و فکری و متعاقبا بی تحرکی و تاثیرناپذیری از واعظان و تبیین گران دینی بخصوص اگر گوینده آن اظهارات از تریبون رسمی استفاده کرده باشد، می اندازد. و این البته کم زیانی نیست.
علاوه بر اینها نقش چنین عزیزانی را بعنوان گروه مرجع جامعه متزلزل می سازد و درسایه چنین تزلزلی کلام مرجع نافذ نمی شود چون شنونده ومخاطب، به منبعِ با اعتبار و بدون تعارض آفرینی، میل دارد.ثبات رای منبع پیام به به آن اعتبار و نفوذ کلام می بخشد. و بدانیم که این سخنان قطعاً به ثبات رای و اعتبار منبع کمک نمی کند. واین البته خسران بزرگی است.
این سخنان را درحالی می توان «بدون دقت به زبان راندن کلام»خواند که پیش از این قانون اساسی تکلیف را روشن کرده و علی القاعده جای مناقشه و بحث های بنیادین از این جنس، یعنی بود و نبود موضوعات، بایستی نگذاشته باشد. قانون اساسی درهمان فصول آغازین خود(که جای تامل دارد) یک فصل را به«اقتصاد و امورمالی»(فصل چهارم) اختصاص داده که جالب آنکه یکی از پرتوضیح ترین فصول این میثاق ملی است. این فصل چنین شروع می شود:
«اصل چهل و سوم برای تامین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، با حفظ آزادگی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران براساس ضوابط زیر استوار می شود: 1-تامین نیازهای اساسی: مسکن،خوراک، پوشاک، بهداشت،درمان،آموزش و پرورش، و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه. 2-... »
گذاشتن عبارت «... برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد...»در آغاز این فصل آن هم از سوی تدوین گران تازه انقلاب کرده (که پس از غور در مسائل جامعه شاهی به این نتیجه رسیدند که راه هدم و عدم آن شرایط، و لزوم تعالی انسان و جامعه، انقلاب است.تدوین گرانی که به شهادت بسیاری درمیان آنها کسانی بودند سرآمد فقه و حقوق، مبارزه و شجاعت، شناخت زمانه و جهان معاصر، روشنبینی و آینده نگری و خصوصیات دیگر که کم محتمل است در تاریخ ایران به این زودی تکرار شوند) قانون اساسی به هیچ وجه نمی تواند تصادفی باشد. و البته هوشمندانه و به روز تعبیه شده است. دانش نوین جامعه شناسی هم از همین امرور از خورد و خوراک و پوشاک بعنوان نیازهای اولیه و اساسی بشر یاد می کند.
خیلی سالها پیش متنی دینی را می خواندم که در آن میان سلامت و عبادت ربط قائل شده بود و اشاره به این داشت ما در ادعیه سلامت خود را از خداوند می خواهیم تا آنگاه بتوانیم عبادتش کنیم.از اولین مخالفت های پیامبر اسلام(ص) با قوانین اجتماعی عصر جاهلیت، مخالفت با دختر کشی بود که متوجه عدالت حقوقی جنسیتی است. هم می توان به بخشهای عبادی و شریعتی دین توجه کرد و هم بخشهایی اجتماعی. نمیتوان یکی از اینها را نادیده گرفت و البته به شرایط کنونی جامعه و کشور ما بگونه ایست که همت مدیران اجرایی بایستی متوجه مسائل اقتصادی و آسایش و رفاه عمومی و بطورکلی عدالت اقتصادی باشد.امری که دولت قبلی علیرغم تمرکز اصلی بر آن(که انتقادهایی را برنینگیخت) در آن ناکام ماند.
خاستگاه طرح این سخن من متوجه مسائل و حواشی قدرت و رقابت از جنس آن نیست بلکه خودگویی، با خودگفتن بر سر سخنانی است که نظام و بنای فکری دینی فرد را درجامعه به علت تناقض و تشویش آفرینی ها به حد فروپاشاندن می لرزاند. خودگویی است تا خودمان تکلیفمان خودمان را بدانیم و روشن کنیم و فکری به حال آموزه هایی که یک عمر در صحنه جامعه به گوشمان رسانده شده، بکنیم. هرچه می گویید بگویید لیکن پامنبران را نپراکنید. نرانید.
و هم انصاف نیست؛ ما را، کسانی را که عمری گوش و ذهن خود را بی دریغ و با اعتماد به شما، به سخن شما سپرده شدند اینک به هر دلیلی به سخنانی دیگر بکشانید و بیازارید، که چیزهایی بشنوند که آن اعتماد را سلب می کنند. اسلام دین عموم است که البته خواصِ عارف مسلک و کم یا بینظر به زخارف دنیوی هم هستند که می توانند از رهنمود آن و بدون توجه به اقتصاد و معاش، راه خدا را در پیش گیرند اما عموم چه؟ خیل انبوه جامعه را می گویم.
این دینی است برای عموم و این عمومِ با درجات متفاوتِ کم و زیاد معرفت یا هیچ از معرفت، نیازمند است تحت حاکمیت دینی به رشد برسد که راه آن همان است که در قانون اساسی آمده : «تامین نیازهای اساسی بشر». و این وظیفه اصلی حکومت است. با آسایش و رفاه هم می توان به خدا رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
نظر یک «پا منبری» درباره مصباح و علمالهدی
یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۳ اخیراً اظهارنظر و نقد رویکرد و برنامههای دولت ازسوی دو روحانی محترم در مشهد و قم معطوف به مبانی و اهداف نظام دینی و جمهوری اسلامی در رسانه ها منتشر شد این اظهارات مبتنی بر اینست که برنامه و هدف دولت نباید متوجه رفاه و مسائل اقتصادی مردم باشد آنها دنظر یک «پا منبری» درباره مصباحیزدی و علمالهدی
نظر یک پا منبری درباره مصباحیزدی و علمالهدی اخیراً اظهارنظر و نقد رویکرد و برنامههای دولت ازسوی دو روحانی محترم در مشهد و قم معطوف به مبانی و اهداف نظام دینی و جمهوری اسلامی در رسانه ها منتشر شد خبرگزاری ایسنا اخیراً اظهارنظر و نقد رویکرد و برنامههای دولت ازسوی دو روحانیاظهار نظر جنجالی رییس بارسلونا درباره خرید نیمار
اظهار نظر جنجالی رییس بارسلونا درباره خرید نیمار رییس باشگاه بارسلونا اظهار نظری جنجالی در مورد قضیه خرید ستاره برزیلی تیمش داشته است به گزارش نامه نیوز نیمار تابستان گذشته با ۵۷ ۱ میلیون یورو از سانتوس برزیل راهی بارسلونا شد پس از آن بود که برخی از نشریهها ادعا کردند ۳۷ ۹ میلآیتالله علمالهدی در تفسیر سوره ماعون: توطئههای داخلی به اسلام ضربه وارد کرده است
آیتالله علمالهدی در تفسیر سوره ماعون توطئههای داخلی به اسلام ضربه وارد کرده استامام جمعه مشهد در جلسه تفسیر سوره ماعون گفت اسلام هیچگاه از تهاجمات بیرونی ضربه نخورده و هرچه ضربه دیده از توطئههای داخلی بوده است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد آیتالله سید احمد علمالهدی ظهرنظر هاشمی رفسنجانی درباره موج تنفر از صهیونیستها /روایتی از تاثیر ادبیات کمونیستی بر انقلاببیون
نظر هاشمی رفسنجانی درباره موج تنفر از صهیونیستها روایتی از تاثیر ادبیات کمونیستی بر انقلاببیون سیاست > احزاب و شخصیتها - رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ابتکار امام راحل برای نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس بر اهمیت حضور امسالنظر آیتالله مکارم شیرازی درباره بخشنامه تاسفبرانگیز دانشگاه آزاد
نظر آیتالله مکارم شیرازی درباره بخشنامه تاسفبرانگیز دانشگاه آزاد آیتالله مکارمشیرازی در پاسخ به استفتایی نظر خود را درباره بخشنامه اخیر حراست دانشگاه آزاد اعلام کرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز به نقل از ایسنا متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیرنظر جالب فرماندار درباره ساپورت پوشی زنان
نظر جالب فرماندار درباره ساپورت پوشی زنان فرماندار تهران در حاشیه جلسه بررسی وضعیت حجاب و عفاف در دستگاههای کشور که در استانداری برگزار شد دلایل بدحجابی را وضعیت اقتصادی مردم دانست خبرآنلاین فرماندار تهران در حاشیه جلسه بررسی وضعیت حجاب و عفاف در دستگاههای کشور که دنظر امام جمعه مشهد درباره اولویت مورد نظر مردم/ مسائل فرهنگی و امر به معروف فقط جزو وظایف دولت نیست
نظر امام جمعه مشهد درباره اولویت مورد نظر مردم مسائل فرهنگی و امر به معروف فقط جزو وظایف دولت نیست سیاست > احزاب و شخصیتها - امام جمعه مشهد گفت دین اولویت اول مردم است اقتصاد و رفاه و امنیت در اولویتهای بعدی قرار دارد آیت الله سید احمد علم الهدی در خطبه های نمااظهارنظر وزارت صنعت درباره قیمت خودرو
اظهارنظر وزارت صنعت درباره قیمت خودرو مدیرکل دفتر صنایع خودرو و نیروی محرکه وزارت صنعت معدن و تجارت گفت براساس گزارش مرکز آمار ایران درصد رشد قیمت نقطه به نقطه خرداد ماه 93 برای خودرو 5 5 درصد بوده که کمترین تغییر قیمت را در میان گروههای کالایی همچون بهداشت و حمل و نقل و مسکننظر وزیر بهداشت درباره خانواده های تک فرزند / فکر نمیکردم یک فرزندم را ازدست بدهم
نظر وزیر بهداشت درباره خانواده های تک فرزند فکر نمیکردم یک فرزندم را ازدست بدهم وزیر بهداشت گفت خانوادههایی که تک فرزند هستد خیلی ریسک میکنند بزرگترین سرمایه هر انسان فرزند اوست و باعث تأسف است که کسی از این نظر کم توان و کم سرمایه باشد من هم فکر نمیکردم که یک فرزندم رانظر دختر امام راحل درباره روز قدس
نظر دختر امام راحل درباره روز قدس دختر امام خمینی در روز قدس که توسط پدرشان به عنوان روز راهپیمایی علیه اسراییل تعیین شده است سایت انتخاب بخشی از سخنرانی زهرا مصطفوی درباره روز قدس در همایش فلسطین پاره تن اسلام را منتشر کرده است کد خبر ۴۱۹۴۶۹ تاریخ انتشار ۰۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴نظر آیت الله خامنه ای درباره فروش نفت به کشورهای مستضعف
نظر آیت الله خامنه ای درباره فروش نفت به کشورهای مستضعف اظهارات آیت الله خامنه ای درباره فروش نفت به کشورهای مستضعف ۱۳۶۲ اظهارات آیت الله خامنه ای درباره فروش نفت به کشورهای مستضعف ۱۳۶۲پارسینهمطلب مرتبط توافق محرمانه آمریکا با ایران برای فروش نفتبه شما نفت نخواهم فروخت به شمانظر قلعه نویی درباره خداحافظی علی کریمی
نظر قلعه نویی درباره خداحافظی علی کریمی چند رسانهای > فیلم - امیر قلعه نویی در مراسمی که برای خداحافظی علی کریمی از بازی در زمین فوتبال برگزار شد ضمن تاکید بر حضور کریمی به عنوان مربی از بازی تکنیکی او تعریف کرد لطفا منتظر بمانید منبع دروبیعلمالهدی: به وزیر علوم تذکر دادم/دانشگاهها در شرایط فعلی از فضای ارزشی فاصله گرفتهاند
علمالهدی به وزیر علوم تذکر دادم دانشگاهها در شرایط فعلی از فضای ارزشی فاصله گرفتهاند عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه نباید ضد انقلابها در دانشگاه رشد پیدا کنند گفت این موضوعات خلاف آرمانهای اصلی دانشگاه است زیرا دانشگاه محل بیعفتی نیست و نباید چنین فضایی ایجاد شونظر روزنامه نگار درباره«تمساح سبز» نماد باشگاه ورزشی!+عکس
نظر روزنامه نگار درباره تمساح سبز نماد باشگاه ورزشی عکس صدرا محقق خبرنگار شرق در صفحه شخصی فیسبوک خود نوشت باشگاه ذوب آهن نماد تمساح سبز که برگرفته از تمساح پوزه کوتاه ایرانی گاندو است را بعنوان نماد تیم خود انتخاب کرد سایت آیاسپورت که این خبر رو منتشر کرده توی مطلبش قبل انظر شوراي نگهبان درباره یک شركت سرمايهگذاري
نظر شوراي نگهبان درباره یک شركت سرمايهگذاري شوراي نگهبان نظر خود را در مورد اساسنامه شركت سرمايهگذاري و توسعه قشم اعلام كرد کد خبر ۴۲۰۵۹۲ تاریخ انتشار ۰۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۲ - 29 July 2014 شوراي نگهبان نظر خود را در مورد اساسنامه شركت سرمايهگذاري و توسعه قشم اعلام كرد به گزانظر شورای نگهبان درباره لایحهای مرتبط با دریانوردان
جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۰ شورای نگهبان نظر خود را در مورد لایحه تصویب قطعنامههای کنفرانس مورخ 2010 1389 اعضای کنوانسیون بینالمللی استانداردهای آموزش صدور گواهینامهها و نگهبانی دریانوردان STCW اعلام کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا لایحه تصوی-
سیاسی
پربازدیدترینها