تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852282589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غنی‌سازی اوقات فراغت در حلقه‌های دود قلیان/ تفریحی که جان می‌گیرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شرق > کرمان گزارش مهر/
غنی‌سازی اوقات فراغت در حلقه‌های دود قلیان/ تفریحی که "جان" می‌گیرد
کرمان – خبرگزاری مهر: طی سال‌های اخیر برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت به کمرنگ ترین وضعیت خود در استان کرمان رسیده و در این میان نوجوانان و جوانان فارغ از جنسیت و سن کشیدن قلیان در چایخانه‌ها را به عنوان یکی از برنامه‌های خود برای گذران بیکاری در نظر گرفته‌اند!



به گزارش خبرنگار مهر، این روزها بحث اوقات فراغت جوانان و نوجوانان یکی از دغدغه های اصلی خانواده های محسوب می شود در سوی دیگر میدان مسئولان چندان به فکر برنامه ریزی برای پر کردن اوقات بیکاری دانش آموزان و دانشجویان نیستند، این مساله از زمانی پر رنگ تر شده است که سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در یکدیگر ادغام شدند و وزارت ورزش و جوانان شکل گرفت، محبوبیت ورزش و هیاهوی موجود در رشته‌های مختلف ورزشی کمتر مجالی برای جوانان گذاشته است. در این میان اما قشر جوان برای گذران اوقات فراغت با فضایی خالی از برنامه ریزیهای مدون روبروست و گاها بستر مناسبی نیز برای گذران مفید این ایام وجود ندارد. در این میان چایخانه ها یکی از مکانهایی هستند که این روزها بار دیگر شاهد حضور گسترده جوانان کرمانی هستند، اما در این مکانها بحث چای داغ نیست بلکه مهمترین گزینه پذیرایی از جوانان در این مراکز قلیان است. به اسم چای داغ به کام قلیان! سعید احمدی کارشناس بهداشت و درمان با تاکید عبارات پیشین در گفتگو با مهر اظهارداشت: این روزها شاهد افزایش تعداد چایخانه ها در کرمان هستیم هر چند طی سالهای گذشته بارها قانونهایی در خصوص تعطیلی و محدودیت این مراکز در کشور تصویب شده است اما هیچ گاه این قوانین اجرا نشد. وی افزود: قرار بر این بود که استعمال دخانیات و قلیان در مراکز عمومی غیر قانونی باشد اما به اسم چایخانه به مردم قلیان عرضه می شود و در اکثر پارکهای شهر کرمان نیز شاهد عرضه قلیان به صورت غیر قانونی به مردم هستیم.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه اینکه قبح مصرف قلیان نیز در جامعه شکسته شده و سن استفاده از قلیان کاهش یافته و حتی دختران در خانواده‌ها و در جمع‌های خانوادگی قلیان می‌کشند تصور جامعه این است که قلیان مضر نیست در حالیکه استفاده از این وسیله به دلیل استفاده مشترک وسایل استعمال قلیان، زمینه های بروز بیماریهای ریوی و مشترک فراوانی را ایجاد می کند و هر چند که از دهنیهای جداگانه استفاده شود اما تنفس در قلیان موجب انتقال بیماریهای مشترک می شود. قلیان دو برابر سیگار خطرآفرینی دارد احمدی گفت: از سوی دیگر سیگار که جامعه در مقابل آن به شدت موضوع دارد 250 نوع ماده سمی دارد اما قلیان دو برابر سیگار ماده سمی در خود جای داده است و تاباکوی استفاده شده در قلیانها به خصوص تنباکوی میوه‌ای از مواد سمی و سرطان زا تشکیل شده است. وی گفت: برخی تصور می کنند به دلیل وجود آب در قلیان دود ناشی از قلیان خنک و مواد سمی از آن خارج می شود اما هیچ یک از این مواد صحیح نیست بلکه وجود همین آب موجب رشد باکتریها و انتقال بیماریها به وسیله ذرات بخار آب می شود و پس از مدتی استفاده از قلیان فرد دچار بیماریهای گوناگون می شود. قلیان یک پای جمع های خانوادگی است احمدی افزود: تنباکوهای میوه ای اکثرا در پاکستان و در شرایط غیر بهداشتی تولید می شوند و هیچ گونه نظارتی در توزیع و تولید آنها نیست و اکثرا نیز به صورت قاچاق به کشور وارد می‌شوند و نه تنها هیچ گونه میوه ای در ساخت انها به کار نرفته است بلکه از اسانسهای سمی و مواد شیمیایی برای تولید این نوع تنباکو استفاده می شود. وی خواستار جلوگیری از استفاده قلیان‌ها شد و گفت: متاسفانه استفاده از قلیان به جمع های خانوادگی راه یافته است و سلامت خانواده ها را تهدید می کند و باید با اطلاع رسانی و روشنگری فکری به حال وضعیت کنونی کرد. احمدی افزود: خانواده‌ها باید توجه کنند که جوانان اول از قلیان شروع می کنند و بعد به سیگار و مواد مخدر دیگر ختم می شود و نباید اجازه داد که قلیانها وارد خانه‌ها شود و مسئولان نیز باید فکری به حال مراکز عرضه قلیان کنند زیرا هر روز شاهد افزایش تعداد این مراکز هستیم بطوریکه عملا هر مرکز تفریحی که در استان افتتاح می شود یک پای آن قلیان است. وی گفت: گفته می شود که اگر قلیانخانه ‌ها تعطیل شوند تعداد زیادی بیکار می شوند در مقابل باید از این افراد پرسید چرا به این نکته توجه نمی شود که اگر قلیان خانه ها تعطیل نشوند جوانانی که از این وسیله استفاده می‌کنند به بیماران سرطانی بیمارستانها تبدیل می شوند و برای درمان این افراد باید هزینه های بسیار بیشتری پرداخت شود. 400 ماده سمی در قلیان وجود دارد سعید صحبتی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمان نیز به خبرنگار مهر در خصوص استفاده از قلیان گفت: باور غلطی در جامعه وجود دارد مبنی‌بر اینکه مصرف قلیان مضر نیست اما باید گفت همانگونه که سیگار با 250 ماده سمی مضر است قلیان با 400  مواده سمی مضر تر است. وی افزود: مصرف قلیان طبق تحقیقات صورت گرفته 20 برابر خطر آفرین تر از سیگار است و تنها 400 ماده سمی در قلیان وجود دارد که موجب به خطر افتادن سلامت مصرف کننده می شود اما متاسفانه به دلیل نا آگاهی و فرهنگ غطلی که در سالهای اخیر رواج پیدا کرده است مصرف قلیان بین نوجوانان، جوانان و حتی زنان نیز رواج پیدا کرده است و مستقیما با چالش جدی بهداشتی در این زمینه مواجه هستیم. وی ادامه داد: در این میان تنباکوهای میوه ای بسیار مضر تر از تنباکوهای سنتی است.

وی گفت: تولید کنندگان این نوع تنباکو برای تولید، پوست میوه را تخمیر می کنند و برخی مواد افزودنی را نیز به آن می افزایند. صحبتی افزود: تنباکو از مقادیر قابل توجهی نیکوتین برخوردار است و مصرف متوالی قلیان بدن را به مصرف این ماده عادت می دهد ضمن اینکه زخم معده، رفلکس و مشکلاتی از این نوع و بیمارهای ریوی از جمله مشکلات اولیه استفاده از قلیان است و در دراز مدت موجب بروز انواع سرطان می شود. وی گفت: باید این حساسیت در خانواده ها ایجاد شود که مصرف قلیان بسیار مخرب تر از سیگار است زیرا یک سیگار در زمان کوتاه تری استفاده می شود و دود کمتری نیز دارد اما قلیان حداقل 30 دقیقه استفاده می شود و میزان دودی که از آن وارد ریه می شود بسیار بیشتر است در حقیقت هر قلیان معادل 100 نخ سیگار مضر است. قلیان‌های مشترک منبع میکروب و بیماری است معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در گفتگو با مهر ضمن انتقاد شدید از عرضه قلیان در اماکن عمومی اظهارداشت: قلیان راه ورود به بسیاری از مشکلات اجتماعی و به خصوص اعتیاد است و باید این مسئله به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد اما متاسفانه سالهای اخیر مصرف قلیان رو به گسترش بوده است. نوذر نخعی در این زمینه افزود: از یک قلیان در طول روز افراد بسیاری استفاده می کنند که تبعا امکان وجود بیماری در هر یک از این افراد بالاست هر چند مصرف کنندگان از دهنی استفاده می کنند اما حقیقت این است که در زمان استفاده هوای موجود در ریه هر یک از این افراد وارد قلیان می شود و نفر بعد عملا باکتریها و عوامل بیماری زای نفر اول را وارد بدن خود می کند ضمن اینکه محیط داخل قلیان نیز مرطوب و مستعد رشد و حیات این باکتریها می باشد. وی ادامه داد: شاید اگر مصرف کنندگان بدانند که بیماریهایی مانند هپاتیت B و C تنها از طریق استعمال قلیان به سادگی وارد بدنشان می شود در خصوص مصرف از این وسیله تجدید نظر کنند ضمن اینکه بروز بیماریهای شدیدی از جمله سرطان در بازه زمانی پنج تا 10 سال در این افراد بسیار محتمل است. وجود آرسنیک در دود قلیان نخعی از رسانه‌ها خواست مضررات استفاده از قلیان را به خانواده ها منتقل کنند و گفت: والدین جوانان و نوجوانان باید بدانند که مصرف قلیان بسیار مضر تر از سیگار است ضمن اینکه مصرف این وسیله در بین زنان  که به تازگی رواج یافته است می تواند موجب خطر سقط جنین در آینده شود و به خصوص زنان بارداری که از این وسیله استفاده می کنند و یا اینکه در معرض دود قرار می گیرند در واقع جنین خود را در معرض خطری جدی قرار داده اند. وی از وجود فلزات سنگین به خصوص آرسنیک در دود قلیان خبر داد و گفت: این مسئله در تحقیقات موسسه های معتبر بین المللی به اثبات رسیده است. با وجود خطرات متعدد استفاده از قلیان برای جامعه اما استفاده از قلیان همچنان یکی از تفریح‌های مورد علاقه جوانان و البته بسیار سود اور برای عرضه‌کنندگان این وسیله است و قهوه‌های نهایی را که روزگاری محل تجمع سالمندان و برپایی نمایشهای شاهنامه‌ای بود امروز به قلیانخانه‌هایی مملو از دود تبدیل کرده است که تنها راه مقابله با ان آگاهی جامعه و اجرای قوانین موجود در راستای تعطیلی این مکان‌ها است.


۱۳۹۳/۵/۱۳ - ۱۰:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن