تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833006436
دلایل استیضاح وزیر علوم مبنای حقوقی دارد؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دلایل استیضاح وزیر علوم مبنای حقوقی دارد؟ تهران - ایرنا - کشتی تدبیر و امید در ایران با سد تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شده است.
بر این اساس تعدادی از نمایندگان، خواستار استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شده و می گویند بازگشت دانشجویان ستاره دار به دانشگاه ها، عزل و نصب های این وزارتخانه، انتخاب روسای دانشگاه ها، تجزیه طلبی در دانشگاه ها، اعلان بورسیه های غیر قانونی خلاف قانون بوده از این رو، وزیر باید برود. با این حال ادعاهای طراحان در روز استیضاح به قضاوت اکثریت نمایندگان گذاشته خواهد شد تا آنها سره را از ناسره تشخیص و اعلام رای نمایند.
*در ضرورت و اهمیت نظارت مجلس بر دولت
شدیدترین اقدام مجلس علیه دولت و هر یک از وزیران، استیضاح است که در اصل هشتاد و نهم قانون اساسی پیش بینی شده است. بدون شک چنین نظارتی می بایست مستند به قوانین و همراه با دلایل محکمی باشد تا بتواند رای عدم اعتماد مجلس را همراه کند. استیضاح به معنای طرح یک ادعا است و مدعی باید ادعای خود را ثابت کند. از این حیث در جلسه استیضاح، طراحان استیضاح باید ادعاهای خود مبنی بر دلایل تردید به اعتماد وزیر را مطرح تا اکثریت نمایندگان در این خصوص قضاوت نمایند. وزیر نیز بنا بر ادعاهای نمایندگان معترض از خود دفاع خواهد کرد.
برای فراشخصی بودن استیضاح و انطباق آن با قوانین و مصالح عمومی، طرح استیضاح نمایندگان باید حامل سه عنصر اساسی باشد. یک؛ مصادیق و ایرادات عینی، دو؛ بیان معیارها و اصولی که ایرادات بر اساس آنها سنجیده خواهد شد(استنادات و استدلالات) و سرانجام صدور حکم و نتیجه ای که بر اساس آن عدم اعتماد مجلس درخواست می شود.
*بازگشت دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه ها
محرومیت دانشجویانی که ستاره دار خوانده می شوند عموما به موجب رای دادگاه صالحه نبوده و طی سالهای اخیر به تشخیص اداری وزارت علوم اتفاق افتاده است.
دانشجویان ستاره دار به دانشجویانی اطلاق می شود که علی رغم داشتن صلاحیت علمی و موفقیت در آزمون های علمی، به دلایل غیر حقوقی از ادامه تحصیل منع می شوند.
تصمیم وزارت علوم در این خصوص یک «تصمیم اداری» بوده و مسلم است که توسط خود این وزارتخانه یا دادگاه قابل تغییر یا ابطال است. لذا در فرایند بازگشت این دانشجویان به دانشگاه ها نه تنها هیچ فعل خلاف قانونی رخ نداده بلکه وزارتخانه بر اساس صلاحیت تخییری خویش عمل کرده و استیضاح بر این اساس پایه حقوقی مستحکمی ندارد.
از سوی دیگر حق بر تحصیل بر اساس قانون اساسی و قوانین موضوعه مقرر شده و نقض آن نیازمند حکم قانونی است، از این رو بازگشت این دانشجویان به دانشگاه ها در راستای اجرای قانون ارزیابی می گردد.
**همکاران وزیر
یکی از ایرادات طراحان استیضاح، اعتراض به برخی انتصابات وزیر می باشد.
اصولا استخدام همکاران وزارتخانه تابع قوانین عام استخدامی بوده و در صورتیکه افراد پس از طی تشریفات قانونی به خدمت دولت درآیند، همکاری آنها با نظر مقام ذیصلاح بلامانع است.
نمایندگانی که در ادعاهای خود علیه وزیر، پایداری می کنند مدعی آنند که وزیر نباید از افرادی که متعلق به فلان جریان یا جنبش سیاسی هستند، استفاده کند. چنین ادعایی به لحاظ حقوقی پذیرفته شده نیست و نقض تفکیک قوا و دخالت مستقیم در امور تخییری اداره محسوب می شود. بر این اساس تا زمانی که فردی به موجب مرجع قضایی صالح، از ادامه فعالیت در دولت محروم نشده، بکارگیری وی بلامانع خواهد بود.
همچنین این امر از مصادیق دخالت مقام نظارتی در امر اجرایی است که در منطق حقوقی، امر پسندیده ای نیست.
**ادعای بورسیه های غیر قانونی دولت احمدی نژاد
دولت تدبیر و امید طی یک سال از تحویل گرفتن سکانداری قوه مجریه، همچنان با آثار دولت قبلی دست و پنجه نرم می کند.
بعد از اعلام رقم معوقات بانکی که موجب بهت همگان شد، این بار افشای بورسیه های غیر قانونی دولت احمدی نژاد خبر ساز شد. تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام این خبر را عمل سنجیده ای ندانسته و آن را یکی از دلایل اصلی این استیضاح اعلام نمودند. در این خصوص نکات ذیل، قابل ذکر است:
الف- احراز شایستگی علمی و عمومی در قوانین و مقررات متعدد مربوط به بورسیه های تحصیلی از جمله دستورالعمل اعطای بورسیه مصوب 1377، قانون اعزام دانشجو به خارج، سند نقشه جامع علمی کشور، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی (از جمله مصوبه بیست و ششمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 28/3/1364)، بند (ج) ماده (18) قانون برنامه پنجم توسعه اشاره شده و بر ضرورت انتخاب شایسته ترین ها تاکید شده است.
ب- با اینکه مطابق بند (هـ) ماده (44) قانون برنامه پنجم توسعه، بورس تحصیلی داخل و خارج کشور به جانبازان پنجاه درصد و بالاتر، آزادگان با حداقل 5 سال اسارت و فرزندن شهدا مجاز اعلام شده اما بر اساس همین قانون اعزام آنان مستلزم احراز شرایط علمی شده است.
ج- بورسیه تحصیلی افراد، ضرورتا حقی برای آنها در ادامه و جذب ایجاد نخواهد کرد و این اداره یا مقام بورس کننده است که به منظور اهداف از پیش تعیین شده خود و در قالب بکارگیری افراد، امکانات مادی مورد نیاز را برای تحصیل در داخل و خارج در اختیار وی می گذارد. بنابراین اگر وزارت علوم حتی بورسیه های قانونی و مواردی که تشریفات را تماما طی کرد اند را لغو می کرد (به شرط جبران خسارت وارده که باید به تصویب مراجع ذیصلاح برسد و رعایت قوانین و مقررات مربوطه) ایراد قانونی نداشت و در این خصوص نمی توان آن را ملاک استیضاح وزیر قرار داد. در این خصوص که وزارت علوم مدعی غیر قانونی بودن و عدم طی تشریفات بورسیه و نقصان تصمیم خود می باشد به طریق اولی استناد به آن و غیر قانونی بودن آن در جلسه استیضاح فاقد توجیه حقوقی است.
د- بورس کردن افراد یک تصمیم اداری محسوب می شود. این وزارتخانه ادعای غیر قانونی بودن بورسیه هایی را دارد که مقدمات آن طی سال های پیش طی شده و اکنون در تصمیم خود مبنی بر طی تشریفات قانونی تردید کرده یا آن را مغایر قانون تشخیص داده است. بر این اساس ورود مجلس در خصوص صلاحیت تخییری وزارتخانه، شائبه سیاسی بودن استیضاح را به ذهن متبادر می کند که قطعا مغایر با مصالح ملی است.
هـ- اگر نگوییم صیانت از بیت المال مهم ترین دغدغه هر حکومتی به ویژه حکومت های اسلامی است، می توان گفت جزء دغدغه های اصلی آن به شمار می رود. با عنایت به هزینه های هنگفتی که بورسیه های تحصیلی در حال و آینده برای دولت ایجاد می کند، موضوع از حساسیت ویژه ای برخوردار است. اعلام علنی چنین موضوعی و رسیدگی دقیق به آن نه تنها بر اساس اصول شفافیت، شایسته بلکه ضروری است و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که ناظر دولت به شمار می آیند باید با حساسیت بیشتری، دولت را بدین امر ملزم نمایند نه اینکه به دلیل انجام وظیفه قانونی در این خصوص، آن را تهدید به استیضاح کرده و شرط کنند که چنین امری اگر بررسی نشود، استیضاح را پس خواهند گرفت. برخی اخبار که توسط مقامات رسمی وزارت علوم اعلام شده، حاکی از بورسیه شدن برخی نمایندگان یا نزدیکان آنها دارد و این بر ضرورت بازبینی لیست مذکور می افزاید.
*تشدید تجزیه طلبی در دانشگاه ها
زاکانی- از نمایندگان خواستار استیضاح در مجلس- در این خصوص اعلام کرده است که «در مدت مدیریت فرجی دانا گسل های قومی، مذهبی و سیاسی در داخل برخی دانشگاه ها تشدید شده به طوری که امروز عده ای دنبال تجزیه طلبی هستند و مجوزهایش هم از طریق وزارت علوم گرفته شده است.» اثبات صحت چنین ادعایی در گرو ذکر مصادیق تجزیه طلب در دانشگاهها و رابطه آن با عملکرد وزارت علوم در این خصوص است که باید نمایندگان مجلس با احراز آنها، در این خصوص رای گیری نمایند.
*آخر بحث
چنانچه ذکر شد بسیاری از دلایل استیضاح، یا مربوط به صلاحیت تخییری وزاراتخانه مذکور است، یا مبهم بوده و گاها سیاسی می نماید و مبانی مدیریتی و حقوقی محکمی ندارد. از سوی دیگر تدقیق در عملکرد مدیریتی وزیر علوم را باید از دید ذینفعان و فعالان دانشگاهی پیگیری نمود. حمایت وسیع اساتید دانشگاه، جمعیت ها و نهادهای دانشجویی (آنهم در فصل تعطیلی دانشگاه ها) حکایت از رضایت آنان از اقدامات مدیریتی این وزیر در دانشگاه ها در مدت یکساله دارد که مسلما در رای نمایندگان مجلس تاثیرگذار خواهد بود.
*حمید قهوه چیان
*فرارو
اول**
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]
صفحات پیشنهادی
سبحانی فر:دلایل برای استیضاح وزیر علوم کافی نیست/ در این یکسال چه فعالیت سیاسی در دانشگاهها شده است؟
سبحانی فر دلایل برای استیضاح وزیر علوم کافی نیست در این یکسال چه فعالیت سیاسی در دانشگاهها شده است جامعه > آموزش - سبحانی فر عضو کمیسیون صنایع و معادن معتقد است که نباید نمایندگان با مسائل به صورت شخصی و سلیقه ای برخورد کنند و عملکرد یک وزیر را درنظر بگیرند زهرا تتشریح دلایل مجلس برای استیضاح فرجیدانا در گفتوگو با زاکانی فعال شدن گسلهای قومی برای تجزیهطلبی در برخی دان
تشریح دلایل مجلس برای استیضاح فرجیدانا در گفتوگو با زاکانیفعال شدن گسلهای قومی برای تجزیهطلبی در برخی دانشگاهها برخی انتصابات وزیر علوم خلاف دستور روحانی بودعضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به دلایل مجلس برای استیضاح وزیر علوم گفت در مدت مدیریت فرجیدانا گسلهای قومهمترین خواستههای متقاضیان استیضاح وزیر علوم
یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۷ نماینده مردم فلاورجان در مجلس مهمترین خواستههای متقاضیان استیضاح فرجیدانا وزیر علوم را بیان کرد سیدناصر موسوی لارگانی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گفت در جلسه کمیته منتخب استیضاحکنندگان مقرر شد تا وزیر علوم مطدغدغه استیضاحکنندگان شایستگی وزیر علوم نیست
دغدغه استیضاحکنندگان شایستگی وزیر علوم نیست عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت منفعت برخی درافشای تخلفات گسترده و برملا شدن عاملان آنها و جلوگیری از ادامه تخلفات نیست بنابراین از طریق استیضاح خواستار فشار به وزیرعلوم برای مسکوت نگفردا؛ جلسه برخی امضاء کننده های استیضاح با وزیر علوم
فردا جلسه برخی امضاء کننده های استیضاح با وزیر علوم سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از برگزاری جلسه نمایندگان منتخب امضاکننده استیضاح وزیر علوم با فرجیدانا خبر داد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز به نقل از تسنیم قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات ماحتمال انصراف نمایندگان از استیضاح وزیرعلوم
احتمال انصراف نمایندگان از استیضاح وزیرعلوم عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از احتمال انصراف استیضاحکنندگان وزیر علوم خبر داد و گفت اگر فرجیدانا نسبت به رفع نگرانی استیضاحکنندگان در جهت مسایل اصلی مورد نظر نمایندگان گام برداشته و اقداماتی انجام داده باشد این احتمال وجود دارتصمیم گیری نهایی برای استیضاح وزیر علوم به هفته آینده موکول شد
تصمیم گیری نهایی برای استیضاح وزیر علوم به هفته آینده موکول شد سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت تصمیم گیری نهایی برای استیضاح وزیر علوم بعد از جلسه بعدی وزیر و اعضای کمیته نظارت بر روند پیشرفت تعهدات وزیر علوم به استیضاح کنندگان اعلام خواهد شد آفتاب قاسم جعفری در گفتگسخنگوی کمیسیون آموزش: هفته آینده درباره لغو یا ادامه استیضاح وزیر علوم تصمیم می گیریم
سخنگوی کمیسیون آموزش هفته آینده درباره لغو یا ادامه استیضاح وزیر علوم تصمیم می گیریم جامعه > آموزش - مهر نوشت سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت تصمیم گیری نهایی برای استیضاح وزیر علوم بعد از جلسه بعدی وزیر و اعضای کمیته نظارت بر روند پیشرفت تعهدات وزیر علوماحتمال ختم شدن پرونده استیضاح وزیر علوم/ کمیته چهارنفره فردا با وزیر جلسه دارند
احتمال ختم شدن پرونده استیضاح وزیر علوم کمیته چهارنفره فردا با وزیر جلسه دارند عضو کمیته بررسی عملکرد وزیر علوم گفت در صورت عدم رفع نگرانیهای نمایندگان استیضاح کننده استیضاح فرجی دانا را بعد از تعطیلات پیگیری خواهند کرد آفتاب سید ناصر موسوی لارگانی عضو تیم چهار نفره برتصمیم گیری درباره استیضاح وزیر علوم به هفته آینده موکول شد
تصمیم گیری درباره استیضاح وزیر علوم به هفته آینده موکول شد سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت تصمیم گیری نهایی برای استیضاح وزیر علوم بعد از جلسه بعدی وزیر و اعضای کمیته نظارت بر روند پیشرفت تعهدات وزیر علوم به استیضاح کنندگان اعلام خواهد شد به گزارش نامه نیوز قاسم جعفرینگاه مجلس در استیضاح وزیر علوم ارتقای کارایی و تحقق اهداف نظام است
فیسبوک تویتر Google Cloob ابوترابی فرد نگاه مجلس در استیضاح وزیر علوم ارتقای کارایی و تحقق اهداف نظام است تهران- ایرنا- نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی درباره موضوع استیضاح وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت نگاه نمایندگان در مجلس شورای اسلامی ارتقای کارایی و تحقق اهدافی است که نمعاون وزیر علوم: هیچ وقت، استیضاح را دور ندیدهایم
معاون وزیر علوم هیچ وقت استیضاح را دور ندیدهایمتاریخ انتشار سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۰۴ معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در نشست تشکل های دانشجویی ضمن تشکر از دانشجویان به خاطر حضورشان در این نشست و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای غزه گفت زبان تیز و گزنده شما برای ما شیرین ااقدامات جدید امضاکنندگان استیضاح فرجی دانا/ عملکرد وزیر علوم استیضاح را موجه میکند
حوزه و دانشگاه یک نماینده مجلس اعلام کرد اقدامات جدید امضاکنندگان استیضاح فرجی دانا عملکرد وزیر علوم استیضاح را موجه میکند عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت استیضاح کنندگان طی یکی دو روز گذشته به این نتیجه رسیدند که خود مجدد با تشکیل مجموعه ای برای پیگیری اقدامات متناسب بوضعیت استیضاح وزیر علوم 18 روز دیگر مشخص میشود/ واکنش به اظهارات توفیقی
طبیب زاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران وضعیت استیضاح وزیر علوم 18 روز دیگر مشخص میشود واکنش به اظهارات توفیقی عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد با توجه به پیشینه وزیر علوم معتقدیم ایشان نماینده یک جریان تندرو سیاسی است که تصمیم این جریان تندرو مصادره کردن دانفردا؛ جلسه برخی نمایندگان امضاکننده استیضاح وزیر علوم با فرجیدانا
فردا جلسه برخی نمایندگان امضاکننده استیضاح وزیر علوم با فرجیدانا سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از برگزاری جلسه نمایندگان منتخب امضاکننده استیضاح وزیر علوم با فرجیدانا خبر داد به گزارش نامه نیوز به نقل از تسنیم قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامیعلی مطهری: وزیر علوم از استیضاح استقبال کند
علی مطهری وزیر علوم از استیضاح استقبال کند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز به نقل از ایلنا علی مطهری با اشاره به سخنان یکی از اعضای جبهه پایداری مبنی بر اینکه اگر وزیر علوم از اقدامات گذشته خود توبه کند طرح استیضاح وی را پس خواهیم گرفت گفت این اظهارات یک سریاحتمال ختم شدن پرونده استیضاح وزیر علوم
احتمال ختم شدن پرونده استیضاح وزیر علومتاریخ انتشار شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۱۳ نسیم آنلاین نوشت عضو کمیته بررسی عملکرد وزیر علوم گفت در صورت عدم رفع نگرانیهای نمایندگان استیضاح کننده استیضاح "فرجی دانا" را بعد از تعطیلات پیگیری خواهند کردسید ناصر موسوی لارگا-
گوناگون
پربازدیدترینها