محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840329221
محبیان: دولت نتوانسته گفتمان خاصی را مطرح کند که خود نمایانگر آن باشد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برای اعتدالی دانستن دولت روحانی باید شواهد را دنبال کنیم محبیان: دولت نتوانسته گفتمان خاصی را مطرح کند که خود نمایانگر آن باشد تهران - ایرنا - میزبانی رئیس جمهوری از اصولگرایان در مراسم افطاری در یکی از شبهای ماه مبارک رمضان، پس از آن برگزار شد که با وجود اصرار دولت تدبیر و امید بر مشی اعتدالی خود، برخی تریبون ها و رسانه ها به دنبال «اصلاح طلب» یا «اصولگرا» خواندن دولت بودند و پایگاه سیاسی آرای رئیس جمهوری را میان دو جناح تقسیم می کردند.
ایران در مقدمه گفت و گو با امیر محبیان یک فعال سیاسی نوشت: برخی تندروها هم فراتر از این مناقشات سیاسی، مدعی «براندازی» زیر لحاف!! «اعتدال» شدند. [اشاره به سخنان کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی] برای بررسی چرایی این سه گونه رفتار با دولت یازدهم، با امیر محبیان، کارشناس و فعال سیاسی گفت وگو کردیم.
برخی معتقدند پایگاه اجتماعی دولت، اصلاح طلبی است. اما برخی در جبهه اصولگرایان بر این باور هستند که این دولت رفتار اصلاح طلبانه دارد و جنبه اصلاح طلبیاش بر جنبه اعتدالی اش، غلبه دارد. به نظر شما دلیل این اصرار چیست و قرار است از اصلاح طلب خواندن دولت تدبیر و امید چه بهرهبرداریای شود؟
اینکه دولت یازدهم اصلاح طلب هست یا نیست، اصولگراست یا نیست و خط سوم و جدیدی ایجاد کرده است یا صف بندی ها را تغییر داده، از مباحثی است که از ابتدای روی کار آمدن دولت مطرح شده است. ابتدا باید ببینیم که دولت یازدهم و آقای دکتر روحانی، خود را چگونه در صف بندی ها تعریف می کنند و چه نقشی برای خود قایل هستند. تلاش آقای دکتر روحانی بر این است که خود را محصول گفتمان اعتدال بداند، نه اینکه به عنوان عضوی از جناح های موجود، میراث دار درگیری ها و مشکلات آنها شود.
آقای دکتر روحانی همواره بر این قضیه تأکید داشته که دولت یازدهم اعتدالی است و به این وسیله اعلام کرده است که از صف بندی اصولگرا – اصلاح طلب خارج شدیم و جامعه به سمت صف بندی یا دوگانه اعتدال – افراط حرکت کرده است. در درازمدت با نوع رفتارها و واکنش های دولت می توان دریافت که آیا این ادعا صرفاً نقشی ظاهری است یا بواقع دولت چنین برنامه و نقشی را برای خود برگزیده است.
در یک سالی که از فعالیت دولت یازدهم گذشت، آقای روحانی با دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب ارتباط و جلسه داشته، همچنان که ترکیب دولت هم هر دوجناح را در بر می گیرد، آیا بر این اساس نمی توان گفت دولت مشی اعتدالی دارد؟
برای اعتدالی دانستن یا ترکیبی از جناح ها دانستن دولت، باید شواهد را دنبال کنیم. یکی از این شواهد به ساختار و تشکیلات دولت برمی گردد که متشکل از چه جریان هایی است. دوم اینکه رفتار دولت را رصد کنیم. دولت، نه آنکه بخواهد بگوید نه اصلاح طلب هستم، نه اصولگرا، بلکه از طریق تشکیلات خود می خواهد بگوید در دولت اعتدال، هم اصلاح طلب هست و هم اصولگرا. اما ممکن است برخی از وزرا که دارای گرایش های خاص هستند، در عملکرد خود به آن گرایش غلظت بیشتری بدهند و دولت از جهاتی مثلاً در حوزه وزارت علوم، اصلاح طلبتر دیده شود، یا در حوزه دادگستری اصولگراتر. این یک نگاه است. به نظر من هنوز دولت نتوانسته گفتمان خاصی را به گونه ای مطرح کند که خود نمایانگر آن باشد. اکنون بیشتر کوشیده است هم این و هم آن باشد، یعنی یک نوع موازنه مثبت ایجاد کند. از لحاظ رفتار سیاسی و نوع کردارها نیز چون گرایش دولت بیشتر در حوزه مسائل سیاست خارجی بود و این حوزه هم ملی است، وجهه دولت در این حوزهها بیشتر ملی دیده شده است. همچنین از سوی رقبا دائماً بر اینکه دولت اصلاح طلب است یا غیراصلاح طلب، تأکید می شود.
اصلاح طلبان می کوشند به دولت بگویند بدنه جامعه که به شما رأی داده است، اصلاح طلب بوده و رقبای شما اصولگرا بودهاند، لذا شما محصول اصلاح طلبان هستید و باید این را جبران کنید. اما این را چندان به رخ دولت نمیکشند تا اصولگرایان از آن بهره بگیرند، چون میدانند اصلاح طلب خواندن دولت، به معنای گرفتن برخی ظرفیت ها از آن است و در نهایت زیر فشار شدید قرار می گیرد.
اصولگرایان هم دو گروه هستند. گروه عمده آنان دولت را نه اصولگرای تام می دانند و نه اصلاح طلب تام. آنان معتقدند نوع عملکرد دولت به گونه ای است که اصولگرایان هم میتوانند با آن همکاری داشته باشند، چنان که برخی چنین کردند. اما طیفی از اصولگرایان که گرایش رادیکال دارند یا در انتخابات رقبایی مقابل روحانی داشتند، می کوشند برای مطرح کردن خود، دولت را ناکارآمد نشان بدهند یا به نحوی به مردم بفهمانند که این دولت همان اصلاح طلبان رادیکال هستند. آنان سعی می کنند به انحای مختلف دولت را به سوی اصلاح طلبی و اصلاح طلب گونه رفتار کردن به معنای رادیکال آن برانند و کدهایی را در این زمینه بیابند. برای همین بر اینکه دولت رفتارهای اصلاح طلب یا منافقانه دارد، تأکید می کنند و دائماً تلاش می کنند دولت را با شوک هایی مواجه کنند که او را از اعتدال خارج کند.
هدف این گروه ها از این رفتار چیست؟ تردیدی در این نیست که علاوه بر اصلاح طلبان، اصولگرایان هم از شرایط و آرامش ایجاد شده در کشور بهره می برند.
می توان دو گروه را درون آنها شناسایی کرد: یک گروه واقعاً بر این باورند که راه اداره کشور آن است که به کل هر گرایش شبه اصلاح طلبی از صحنه حذف شود و بین اصولگرایان هم فقط آنها لیاقت اداره کشور را دارند. گروه دیگر هم منافع خود را در این میبینند که برای طرح و رشد خود یا تبدیل شدن به یک سوژه سیاسی، دولت را در مسیر شکست قرار بدهند تا آلترناتیو طبیعی شکست دولت، آنها باشند. لذا خود را به عنوان رقیب دولت مطرح میکنند و چالشی را به وجود میآورند، ولو این چالش جدی نباشد، با این هدف که مردم ناکارآمدی دولت را، کارآمدی آنان بینگارند. اما این امر با منافع ملی و نگرش رهبری یکسان نیست. یعنی آنچه مردم و نظام می خواهند، موفقیت دولت و دوری از حاشیه است. حتی برای دولت اصلاح طلب آقای خاتمی هم، ایراد بزرگی که گرفته می شد این بود که بازی های سیاسی دولت را از وظیفه خود دور می کند. اکنون هم اینها تلاش می کنند دولت را وارد بازی های سیاسی و حاشیه کنند تا نتواند به وظایف ذاتی خود عمل کند. اما گروهی هم گمان می کنند با تبلیغ اینکه دولت به سمت اصلاح طلبان می رود، دولت را تحذیر می دهند که مبادا به آن سمت بروی. ممکن است نیت این عده خیر باشد، اما مشکلاتی را نیز به همراه دارد.
یکی از نمایندگان این طیف، غایت پنهان اعتدال را «براندازی» دانسته است. این اظهارنظر را می توان ادامه همان تلاش هایی دانست که سعی دارد فعالیت یکساله دولت را ناکارآمد نشان داده و حتی دولت را شکست خورده بنامد. این جریان با این رفتار چه چیزی را دنبال می کند؟
هر تبلیغات سیاسی مشتریان خود را پیدا خواهد کرد، اما لزوماً به این معنی نیست که مورد اقبال عمومی قرار بگیرد. نکتهای در این میان هست. ما دولت ها را مقدس نمی دانیم و هر دولتی نکات مثبت و منفی دارد.
آن کسانی که گمان می کنند با نیت خیر و برای خدا می خواهند این دولت را زمین بزنند، این نکته را در نظر بگیرند که اگر دولت یازدهم را ناکارآمد نشان بدهیم، گروه دیگری دولت نهم و دهم را و گروه دیگری دولت های هشتم و هفتم را و به همین ترتیب تا انتها برویم... آیا عملاً نتیجه آن برای مردم، ناکارآمدی نظام به دلیل ناکارآمدی همه دولت های آن نخواهد بود؟ این چه سیستمی است که هر کس، ولو اصولگرا باشد مانند احمدینژاد، یا ریشه در اصولگرایی داشته باشد و شاخه در اصلاح طلبی مانند روحانی یا ریشه و شاخه در اصلاح طلبی داشته باشد مانند خاتمی، بعد از رسیدن به قدرت در مقابل نظام می ایستند و برانداز می شوند؟ آیا این ضعف نظام نیست؟ این افراد اگر هم نیت خیر دارند، با ناآگاهی خود دارند نظام را ناکارآمد نشان می دهند و این خطرناک است.
اساساً دولت اعتدال برای جناح های سیاسی یک فرصت است یا خیر؟ چرا برخی ها سعی دارند این فرصت را خراب کنند؟
هر دولتی برای ملت یک فرصت است. یعنی فرصت اینکه از اشتباهات پیشین تجربه آموخته و جامعه را گامی به پیش ببرد. این طبیعی است. اگر جناح ها و گروه های سیاسی نیز، دل در گرو مردم، نظام، اسلام و انقلاب دارند، باید از پیروزی و موفقیت دولت خوشحال شوند، زیرا این پیروزی گره گشایی از مشکلات مردم است. اگر کسی از گره گشایی مشکلات مردم دچار ناراحتی شد یا پیشرفت کشور او را ناراحت کرد، حتماً بیمار است. یا بیماری روحی یا بیماری سیاسی که تصور می کند با ناکارآمد نشان دادن دولت یا ایجاد گره در کار مردم، برای وی موفقیتی حاصل می شود. این نگاه بیمارگونه است و انشاءالله که در میان سیاستمداران ما چنین نباشد.
اول ** 1610
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
وزیر صنعت آب پاکی را روی دست خریداران خودرو ریخت/ دولت با فروش خودرو کسری بودجه را تامین می کند؟
وزیر صنعت آب پاکی را روی دست خریداران خودرو ریخت دولت با فروش خودرو کسری بودجه را تامین می کند اقتصاد > صنعت - درحالی که تصور می شد با ابراز تکدر دولت از قیمت خودرو مقدمات کاهش قیمت ها ایجاد شود ولی وزیرصنعت اعلام کرده که قیمت های شورای رقابت معقول است احمد کشاوردولت دیپلماسی خود را برای عملیاتی کردن رفراندم تعیین سرنوشت فلسطین فعال کند
پیام تشکر بسیج از حضور حماسی ملت در راهپیمایی روز قدس دولت دیپلماسی خود را برای عملیاتی کردن رفراندم تعیین سرنوشت فلسطین فعال کند سازمان بسیج در پیام تشکر از حضور مردم در راهپیمایی روز قدس تاکید کرد دولت با پشتوانه عظیم حضور مردمی دیپلماسی خود را برای عملیاتی کردن رفراندم تعییندر جمع خبرنگاران مطرح شد سه پیشنهاد کواکبیان در مورد طرح قانون فعالیت احزاب/ دولت باید از حقوق احزاب و توسعه س
در جمع خبرنگاران مطرح شدسه پیشنهاد کواکبیان در مورد طرح قانون فعالیت احزاب دولت باید از حقوق احزاب و توسعه سیاسی دفاع کندرئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت دولت باید از حقوق احزاب و توسعه فعالیتهای سیاسی دفاع کند چرا که وزارت کشور دولت یازدهم نباید در این خصوص ساکت بانکونام می خواهد با صحبت علیه قلعه نویی خودش را مطرح کند!!!
افجه ای نکونام می خواهد با صحبت علیه قلعه نویی خودش را مطرح کند سخنگوی هیات مدیره استقلال تهران در اظهار نظری عجیب می گوید صحبت های نکونام علیه قلعه نویی به این دلیل بوده که می خواسته نامش را مطرح کند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز سید سعید افجه ای سخآیتالله مکارمشیرازی: دولت حجاب را از بدنه خود آغاز کند
آیتالله مکارمشیرازی دولت حجاب را از بدنه خود آغاز کندیکی از مراجع تقلید قم گفت اگر میخواهیم جامعه سالمی داشته باشیم لازم است دولت حجاب را از بدنه خود شروع کند و به کارمندان بیحجاب تذکر جدی بدهد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از مرکز خبر حوزه آیتالله ناصر مکارمشیرازپیام تشکر بسیج از حضور حماسی ملت در راهپیمایی روز قدس دولت دیپلماسی خود را برای عملیاتی کردن رفراندم تعیین سرن
پیام تشکر بسیج از حضور حماسی ملت در راهپیمایی روز قدسدولت دیپلماسی خود را برای عملیاتی کردن رفراندم تعیین سرنوشت فلسطین فعال کندسازمان بسیج در پیام تشکر از حضور مردم در راهپیمایی روز قدس تاکید کرد اینک نوبت دولت است تا با پشتوانه عظیم حضور مردمی دیپلماسی خود را برای عملیاتی کرددولت با شعار اعتدال جراحی های بزرگ در عرصه مدیریت داشته است/ دولت کارسیاسی خود را کمتر کند
سیاسی احزاب و تشکلها آیت الله ممدوحی در گفتگو با مهر دولت با شعار اعتدال جراحی های بزرگ در عرصه مدیریت داشته است دولت کارسیاسی خود را کمتر کند عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دولت با شعار اعتدال دست به جراحی های بزرگ در عرصه مدیریتی زده است گفت خیلی از کارمندان اداراتاصغرزاده در گفتگویی مطرح کرد دولت اگر نمیتواند گل بزند، لااقل خوب بازی کند/پیشنهاد به روحانی برای دیدار با ا
اصغرزاده در گفتگویی مطرح کرددولت اگر نمیتواند گل بزند لااقل خوب بازی کند پیشنهاد به روحانی برای دیدار با اوبامایک فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه دولت روحانی اگر قادر به گلزنی نیست لااقل خوب بازی کند گفت الان فرصت مناسبی است تا دولت روحانی در داخل کشور برای اجرای حقوق شهرروحانیون در دیدار با رییس جمهور چه گفتند آیتالله مقتدایی: ارتباط رئیس جمهور با حوزه حفظ شود/ حجتالاسلام تقوی
روحانیون در دیدار با رییس جمهور چه گفتندآیتالله مقتدایی ارتباط رئیس جمهور با حوزه حفظ شود حجتالاسلام تقوی دولت در زمینه فرهنگ به بدنه خود تأکید بیشتری کندعضو مجلس خبرگان گفت انتظار داریم رئیس جمهور ارتباط خود را با حوزه حفظ کند و در مقام تائید و تاکید اسلامیت که منشاء روحانراهکار خروج غیرتورمی از رکود/۱۶ قادری: دولت برنامههای خود را در قالب عدد و رقم اعلام کند/ارائه برنامه کلی از
راهکار خروج غیرتورمی از رکود ۱۶قادری دولت برنامههای خود را در قالب عدد و رقم اعلام کند ارائه برنامه کلی از همه ساخته استیک نماینده مجلس با بیان اینکه بسته جدید دولت مبنی بر خروج غیرتورمی از رکود کلی بوده و تأثیر مثبتی در بازار ندارد گفت باید روش تأمین منابع مالی پروژههای نیمنقش بنگاه دولتي و بزرگ خودروساز در سياست هاي اقتصادي سال 93 و 94
۵ مرداد ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۷ق ظ گزارشات قيمت خودرو به صحن مي آيد نقش بنگاه دولتي و بزرگ خودروساز در سياست هاي اقتصادي سال 93 و 94 اقتصاد سياسي به گزارش خبرگزاري موج سياست هاي اقتصادي دولت براي خروج غيرتورمي از رکود امروز منتشر شد اگر سياست هايي پولي ارزي مالي و که در اين گزارش لحاسردار نقدی: کشورهای عربی از ارتش ترسوی اسرائیل میترسند/ وزیر دفاع صهیونیستها باید در جیره شخصی سربازان خود ت
سردار نقدی کشورهای عربی از ارتش ترسوی اسرائیل میترسند وزیر دفاع صهیونیستها باید در جیره شخصی سربازان خود تجدید نظر کند رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت نیرویی که در مقابل چند تک تیرانداز فلسطینی زمین گیر شده بی شک در مقابل ارتش مصر در کمترین زمان از بین خواهد رفت ولی کشورهایدولت لایحه کمک به تسلیح مردم کرانه باختری را با فوریت تقدیم مجلس کند
پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۳ سازمان بسیج مستضعفین در آستانه روز جهانی قدس با صدور بیانیهای از جوانان مسلمان خواست تا به دنبال راهی برای رسیدن به مرزهای فلسطین اشغالی و حضور مستقیم در معرکه باشند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن این بیانیه به شرح زیرتقوی: جلسات همگرایی اصولگرایان فراتر از انتخابات است/ اجازه ندادهایم کسی بحث انتخابات را مطرح کند
تقوی جلسات همگرایی اصولگرایان فراتر از انتخابات است اجازه ندادهایم کسی بحث انتخابات را مطرح کند یک عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه "تاکنون در مورد انتخابات در جلسات وحدت اصولگرایان بحثی انجام نشده است" گفت آنچه در راستای وحدت جریان اصولگرا در حال انجام استرژیمصهیونیستی در آستانه روز جهانی قدس گور خود را در جهان کنده است
حبیبی در نشست دبیران موتلفه رژیمصهیونیستی در آستانه روز جهانی قدس گور خود را در جهان کنده است محمد نبی حبیبی دبیر کل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به جنایات وحشتناک رژیم صهیونیستی در غزه گفت روز قدس جهان یکپارچه فریاد علیه جنایات رژیم صهیونیستی خواهد بود به گزارش حوزه احزاب باشگندیمی: تحمیل ۲۵ درصد هزینه اضافی توسط خودروسازان به مردم/بودجهای که پول نیاورد، مشکلی را حل نمیکند
ندیمی تحمیل ۲۵ درصد هزینه اضافی توسط خودروسازان به مردم بودجهای که پول نیاورد مشکلی را حل نمیکند نماینده لاهیجان در مجلس با انتقاد از تحمیل ۲۵ درصد هزینه اضافی توسط خودروسازان به مردم گفت مردم نباید اقراض خودروسازان را نیز پرداخت کنند به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس ایرجعلامه امینی سعی داشت مظلومیت امام علی(ع) را ریشه یابی کند/ استادی که با دیدن نوشتههای علامه کتاب خود را آتش ز
دین و اندیشه اندیشمندان نوه علامه امینی علامه امینی سعی داشت مظلومیت امام علی ع را ریشه یابی کند استادی که با دیدن نوشتههای علامه کتاب خود را آتش زد نوه علامه امینی گفت علامه امینی با درک بیشتر از شخصیت امام علی ع سعی داشتند تا دلیل این مظلومیت را ریشهیابی کنند و بررسی ک-
گوناگون
پربازدیدترینها