واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نماینده ولی فقیه در فارس: كیفیت كار باید بهعنوان یك فرهنگ برتر مطرح شود خبرگزاری پانا: آیتالله ایمانی گفت: 6 سال است به من میگویند كتابچه راهنمای سرمایهگذاری برای هر بخش داریم اما هنوز چیزی را به من ارائه ندادهاند.
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۳ مرداد ساعت 09:14
به گزارش خبرگزاری پانا، آیتالله اسدالله ایمانی شب گذشته در مراسم بزرگداشت روز صنعت و تجلیل از صنعتگران نمونه استان فارس با اشاره به موانع سرمایهگذاری و تولید به طرح راهكارهای رفع این موانع پرداخت و اظهار داشت: مواردی كه بهعنوان راهكار اشاره میشود، اشاراتی است كه در كنار هر كدام مستندات لازم نیز وجود دارد و قابل رجوع خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در فارس پرداختن به مسائل فرهنگی بهعنوان فكر و اندیشه را مهمترین موضوع در مواجهه با موانع كار و سرمایهگذاری عنوان و تصریح كرد: مسایل فرهنگی یعنی فكر و اندیشه و چهارچوب فكری جامعه، باید تغییر نگرش نسبت به سرمایه و ثروت و سرمایهگذار در جامعه ایجاد شود.
وی ادامه داد: مسائلی در ابتدای انقلاب از سوی كسانیكه به حركتهای سوسیالیستی دل بسته بودند مطرح شد كه رسوبات آن هنوز هم در جامعه وجود دارد و گاهی توسط گروههای مختلف مطرح میشود.
امام جمعه شیراز گفت: قرآن سرمایه و ثروت را خیر میداند و جهاد با مال را همانند جهاد با جان بهعنوان ارزش مطرح میكند.
آیتالله ایمانی همچنین عزم ملی بر اعتمادسازی در فضای سرمایهگذاری را بسیار مهم و از موارد لازم برای رفع موانع دانست و گفت: لزوم همافزایی بین همه دستگاهها و مسئولان، نخبگان و رسانهها، اعم از مكتوب و مجازی باید مد نظر قرار گرفته و همه برای اعتمادسازی تلاش كنند و در این قضیه حركتی جدی داشته باشند. عزم براین مبنا استوار باشد كه جامعه با اعتماد متقابل ساخته میشود.
امام جمعه شیراز همچنین لزوم تغییر نگرش به شغل و كار و حاكمسازی گفتمان كیفیت را از دیگر ملزومات برشمرد و گفت: متاسفانه شغل را در داشتن مسئولیت اداری تعریف كردهایم، حال آنكه كار آن است كه توسط دست، فكر و بدن انجام شده و حاصل آن به تمام جامعه برگردد.
وی با بیان اینكه این نگرش از سالهای قبل از انقلاب در جامعه شكل گرفته و بعد از پیروزی انقلاب هم اقدامی در راستای تغییر آن انجام نشد، گفت: امروز همه متخصصان و فارغالتحصیلان تقاضای پست اداری دارند، باید همه امكانات برای تغییر در افكار جامعه در این خصوص بسیج شود.
آیتالله ایمانی با اشاره به ضرورت حاكمسازی كیفیت بر كمیت بهعنوان یك مسئله اساسی در رفع موانع كار و تولید، خاطرنشان كرد: كیفیت كار باید بهعنوان یك فرهنگ برتر مطرح شود.
وی همچنین از لزوم بازنگری در قوانین بیمه و كار سخن بهمیان آورد و با تذكر این نكته كه ممكن است عدهای از سخنان او برداشتی دیگر داشته باشند، گفت: قانون كار زماین تنظیم شد كه فضای جامعه متاثر از فضایی بود كه سرمایه را عیبمیدانست و ثروت را عار معرفی میكرد، روح قوانین بیمه و كار بر اساس تقابل كارگر و كارفرما بود، حال آنكه روح این قوانین باید همكاری كارگر و كارفرما باشد، بنابراین باید در این قوانین بازنگری عمیق و دقیق داشته باشیم.
آیتالله ایمانی شیوه محاسبه و پرداخت مزد را از دیگر موضوعات مهم برشمرد و گفت: تطابق لازم بین كار و زمان باید رعایت شود، پرداخت پول در مقابل مقدار معینی كار بدون توجه به نتیجه كار، درست نیست، وظیفه داریم فضای مزد برای كار با در نظر گرفتن زمان را ایجاد كرده و به نتیجه كار توجه داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس خواستار برخورد با مدیران و دستگاههایی كه نسبت به توسعه فرهنگ كار و بهبود این فضا تساهل و كارشكنی دارند شد و لزوم استقرار گروههای بازرسی در تمام ادارههای مرتبط را یادآور و متذكر شد: متاسفانه بانكهای ما در دادن تسهیلات مشكل دارند، در نظارت هم سهلانگاری دارند حال آنكه بانكها باید ببینند كه تسهیلات در مسیر خودش هزینه شده است یا نه؟
وی ثبات بازار ارز را از شاخصهای مهم در حل مشكلات بخش تولید و سرمایهگذاری دانست و خاطرنشان كرد: اگر دولت میخواهد اقتصاد شكوفا شود، باید ارز را كنترل كند.
آیتالله ایمانی با تاكید بر پرهیز همه از سیاهنمایی نسبت به وضع استان فارس، گفت: خصوصا در ایام انتخابات افراد برای آنكه رای جمع كنند همه ساختارها را ویران میكنند، بهگونهای سخن میگویند كه انگار هیچ اقدامی در فارس انجام نشده است.
امام جمعه شیراز همچنین لزوم ارائه تصویری مناسب و شفاف از ظرفیتها، امكانات و نیازهای استان فارس در بخشهای مختلف در موضوع سرمایهگذاری، گفت: 6 سال است به من میگویند كتابچه راهنمای سرمایهگذاری برای هر بخش داریم اما هنوز هیچ نوعی از این كتابچه را به من ارائه ندادهاند.
وی ایجاد و حفظ و گسترش فضای امن برای سرمایهگذاری و تولید را از اهم مسائل عنوان و اضافه كرد: در اسلام دولت نه كشاورز است، نه صنعتگر، نه تاجر و نه حتی متولی اموری نظیر آموزش و پرورش و دانشگاهها، دولت ناظر است، اما امنیت در اسلام بر عهده دولت است.
آیتالله ایمانی بهرهوری را در تولید بسیار با اهمیت برشمرد و خواستار ارائه راهكارهای عملیاتی از سوی دستگاههای مختلف برای ارتقا بهرهوری براساس امكانات موجود شد و گفت: متاسفانه در عرصه كشاورزی ما 100 لیتر آب مصرف تولید دو كیلو هندوانه میكنیم و بعد از تولید، به دلیل اینكه بازار مناسب وجود ندارد با تراكتور هندوانهها را له میكنیم، آّب، خاك، وقت و كار را مصرف كردهایم بدون آنكه بهرهوری مناسب داشته باشیم.
امام جمعه شیراز برگزاری همایشهای مختلف در خصوص تولید و رفع مشكلات این بخش را بسیار تاثیرگذار دانست و تصریح كرد: والله هرگاه از تعطیلی یك كارخانه به من خبر میدهند، افسرده میشوم و اثرات این افسردگی تا مدتها در من باقی می
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]