واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مرکز اسناد سراغ سیاست هستهای احمدینژاد رفت
کتاب «سیاست هستهای دولت احمدی نژاد و مواضع شخصیتها» از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین مرکز اسناد انقلاب اسلامی در جدیدترین اثر خود کتاب «سیاست هستهای دولت احمدینژاد و مواضع شخصیتها» تألیف اعظم سلامتی را منتشر کرد.
این کتاب، پرونده هستهای جمهوری اسلامی ایران در دولتهای نهم و دهم و مواضع شخصیتها را در محدوده زمانی 1384 تا 1390 و محدوده مکانی ایران و کشورهای آژانس انرژی اتمی را بررسی کرده و شامل یک مقدمه، چهار بخش و نتیجهگیری است.
کتاب در بخش اول مبانی نظری و تاریخی این بحث مطرح شده و در بخش دوم به بررسی مواضع مقام معظم رهبری، هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی، علی لاریجانی، محمود احمدی نژاد، محمدخاتمی، سران فتنه و... پرداخته تا در بخش سوم پرونده هستهای ایران در دولت احمدینژاد را مورد بررسی قرار دهد و نهایتاً در بخش پایانی آثار و نتایج سیاستهای هستهای دولت نهم و دهم را مطرح کرده است تا از این رهگذر به ثبت بخش مهمی از تاریخ جمهوری اسلامی ایران بپردازد.
آنطور که ناشر توضیح داده، برخی از سوالهایی که این کتاب در پیپاسخ به آنها است عبارتند از:
رویکرد هستهای آقای احمدینژاد چه تأثیری بر روند پرونده هستهای ایران داشته است؟
رویکرد هستهای آقای احمدینژاد چه تفاوتهایی با رویکرد هستهای آقای خاتمی داشته است؟
چه عواملی منجر به اتخاذ دیپلماسی فعال در روند پرونده هستهای ایران از سوی آقای احمدینژاد شده است؟
مشارکت کشورهای خارجی از جمله ترکیه و برزیل در تولید سوخت هستهای چه تأثیری بر روند پرونده هستهای ایران داشته است؟
مواضع دولتهای غربی ازجمله آمریکا و اتحادیه اروپا و روسیه در زمینهی پرونده هستهای ایران چه میباشد؟
مواضع مجلس شورای اسلامی برای همسویی با دیپلماسی فعال دولت آقای احمدینژاد چه میباشد؟
راهکارهای جمهوری اسلامی ایران به منظور مهار سیاست پلکانی آمریکا برای ایجاد اجماع جهانی علیه برنامههای صلحآمیز هستهای ایران چیست؟
مواضع دبیرکل سازمان ملل، مدیرکل آژانس انرژی اتمی، دبیرکل اتحادیه عرب و دبیرکل جنبش عدم تعهد در برابر پرونده هستهای ایران چیست؟
در قسمت هایی از مقدمه کتاب چنین میخوانیم:
مطرح شدن پرونده هستهای جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی و سپس شورای امنیت سازمان ملل، یکی از موضوعات بسیار مهم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بهخصوص از دوره هشتم ریاستجمهوری تا دوره دهم بوده است. بیتردید پرونده هستهای ایران بهانهای برای سردمداران نظام سلطه جهانی برای تحت فشار قرار دادن بیشترِ جمهوری اسلامی ایران بوده است. نظرسنجیها نشان میدهد که اکثریت ملت ایران، انرژی هستهای را حق مسلم خود دانسته و از آن دفاع میکنند. در میان نخبگان سیاسی هم موضعگیریهای متفاوتی وجود دارد: گروهی پافشاری بر حقِ هستهای را خلاف منافع ملی و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دانسته و در دوره ششم مجلس آشکارا از رهبری معظم انقلاب خواستند تسلیم شود و تا دیر نشده جام زهر را بنوشد. اصلاحطلبان تلاش میکردند با تنشزدایی و اعتمادسازی مانع ارسال پروندهی ایران به شورای امنیت سازمان ملل شوند، حتی اگر به تعطیلی تمام مراکز هستهای ایران بینجامد. نخبگان سیاسی اصلاحطلب براساس مبانی معرفتی خود درگیری با نظام سلطه را به نفع جمهوری اسلامی ایران ندانسته و همراهی و گفتگو با نظام ظالمانه و ناعادلانه جهانی را طلب میکردند، درحالیکه نخبگان اصولگرا عقبنشینی در پرونده هستهای را معادل عقبنشینی نظام اسلامی و انقلاب اسلامی در برابر نظام سلطه میدانند. آنها معتقدند پافشاری بر این حق خواهد توانست به استقلال واقعی در سیاست خارجی بینجامد و عقبنشینی در برابر این حق را معادل تسلیم میدانند که به دنبال آن باید جمهوری اسلامی ایران آماده عقبنشینی در حوزههای دیگر باشد.
این کتاب در 316 صفحه و به قیمت 10 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
1393/5/13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]