واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
توان دریایی قزاقستان تقویت میشود
به گفته مقامات قزاق، نیروی دریایی این کشور به منظور حفاظت از آبهای منطقه مرزی و آبهای ساحلی قزاقستان با تجهیز برخی امکانات پیشرفته، توان خود را افزایش خواهد داد.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در بیشکک، به تازگی «سریک احمداف» وزیر دفاع قزاقستان در سفر به استان «مانگیستائو» در این کشور از بندر بینالمللی منطقه و ناوچه موشکی «اورال» بازدید کرد.
ناوچه موشکی «اورال» با ظرفیت 250 تن که در کارخانه کشتیسازی اورال موسوم به «زینیت» ساخته شده است، دومین ناوچه موشکی نیروی دریایی قزاقستان محسوب میشود ضمن آنکه کشتی «ساریآرکا» نیز پس از انجام آزمایشات لازم سومین کشتی نیروی دریایی این کشور میباشد که در حال حاضر این کشتی در بندر «بائوتینو» مستقر است.
در این رابطه، «ژانداربیک ژانزاکوف» فرمانده کل نیروی دریایی قزاقستان اعلام کرد: کشتی اورال به طور کامل مراحل تأیید آزمایشات را پشت سر گذاشته و در اوایل ماه ژوئن سال جاری مسیر طولانی بیش از 3،5 هزار کیلومتر دور مرز روسیه، آذربایجان، ایران و ترکمنستان را گذرانده و در طول این سفر شرایط مختلف آبوهوایی را تجربه و امتحان خود را پس داده است. وی تصریح کرد: ستوان یکم «شارشانکولوف» فارغ تحصیل دانشکده نظامی دریایی روسیه ناخدای این کشتی بوده و خدمه آن شامل 30 نفر هستند که البته در این ناوچه از سلاحهای اتوماتیک استفاده میشود. ** تجهیز قزاقستان به کشتی مینروب در سال آینده ژانزاکوف در بازدید از کارخانه کشتیسازی «سریدنی نیوسکی» نیز عنوان کرد: تا سال 2015 نیروی نظامی دریایی قزاقستان به کشتی مینروب موشکی مجهز خواهد شد و در بودجه سال آینده هزینههای مربوط به ساخت کشتی جدید موشکی با جابجایی 500-600 تن و مجهز به مجموعه پیشرفته موشکهای ضدکشتی اختصاص یافته است. وی افزود: این کشتی به ناو فرماندهی نیروی دریایی قزاقستان متعلق خواهد بود ضمن آنکه در برنامه توسعه نیروی دریایی این کشور به غیر از ساخت کشتیها، احداث زیربنای ساحلی نیز در نظر است به طوریکه در محوطه بندر دریایی «آکتائو» یک یا 2 هکتار زمین برای احداث اسکله نیروی دریایی قزاقستان اختصاص داده میشود. وزیر دفاع قزاقستان پس از حضور در این کشتیها و کارخانههای مربوطه از پایگاه نظامی دریایی در شهر آکتائو نیز بازدید کرد. این مسئله در حالی است که به نقل از منابع رسمی قزاقستان، کارخانه «زینیت» قایق تندروی «آیبار» را نیز به آب انداخته است.
تاکنون از این نوع قایق تندرو، 22 فروند براساس سفارش وزارت دفاع قزاقستان ساخته شده است که جایگزین قایقهای قدیمی مدل «بورکیت» شدهاند و برای حفاظت از آبهای منطقه مرزی و آبهای ساحلی قزاقستان به منظور جلوگیری از کشتیرانی غیرقانونی، عملیات قاچاق و صید غیرقانونی ماهی و بازرسی و برخورد با کشتیهای متخلف اختصاص یافته است. به گفته مقامات قزاق، این قایقها بهترین مشخصات کشتیرانی دریایی از قبیل سرعت بالا، قدرت مانور خوب، طی مسافت طولانی و شرایط مناسب برای خدمه را داراست ضمن آنکه با وسایل پیشرفته فنی و نظارتی و همچنین سیستمهای کنترل الکترونیکی و سیستم مدیریت از راه دور مسلسل 12،7 میلیمتر «HCBT» مجهز شده است. در مراسم به آب انداختن این قایق تندرو علاوه بر وزیر دفاع و فرمانده نیروی دریایی قزاقستان، «نوگایف» استاندار استان غربی، نمایندگان مجلس قزاقستان، معاون مدیر خدمات مرزی کمیته امنیت ملی، ریاست مدیریت منطقهای حفاظت ساحلی و مدیریت منطقهای «باتیس» و همچنین برخی مدیران و بازنشستگان نیروی مسلح این کشور حضور داشتند.
این قایق مرزبانی به افتخار شهر معدنچیان با نام «کاراگاندا» نامگذاری شده است. در ضمن، کارخانه کشتیسازی زینیت که شاخه فرعی شرکت «اینژینیرینگ» ملی قزاقستان است، در سال گذشته جایزه پاریس را به خاطر بهترین قرارداد جمعی دریافت کرد. انتهای پیام/.
93/05/12 - 16:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]