تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833016018
شاخص های دولت مطلوب در گفتمان رهبر معظم انقلاب - محسن علیزاده
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتدالگرایی در چارچوب آرمانگرایی واقعبینانه شاخص های دولت مطلوب در گفتمان رهبر معظم انقلاب - محسن علیزاده بر مبنای اصول دوم و سوم قانون اساسی، دولتها در نظام جمهوری اسلامی ایران- سوای از مصادیق آنها- تنها کارگزاران اجرایی اراده عظیم ملت ایران به سمت پیشرفت و تعالی هستند و مشروعیت آنها نیز در گرو میزان التزام آنها به این اهداف و آرمانها و نیز میزان کارآمدی آنها در تحقق این اهداف و عمل به وظایف محوله است.
نوع نگاه مقام معظم رهبری به جایگاه و وظایف دولت در نظام جمهوری اسلامی ایران را نیز میتوان در چارچوب همین جایگاه در قانون اساسی مورد بررسی و تفسیر قرار داد. رهبری نیز دولتها را به عنوان کارگزار اجرایی اهداف و آرمانهای مصرح و مشخص نظام معرفی میکنند که تا هنگامی که در این راستا و بر مبنای اهداف و معیارهای ترسیم شده از سوی قانون اساسی حرکت کنند دارای مشروعیت و مورد اعتماد ملت و رهبری خواهند بود و در غیر این صورت جای خود را به نیروهای کارآمدتری میدهند: «وقتی ما هدفی داریم، کارکنان و عاملان و بازیکنان نوبهنویی وارد صحنه میشوند، ابتکارهای خودشان را به کار میزنند، کارهای جدیدی را انجام میدهند، رأی و نظر خودشان را به کار میبندند و ممکن است از صحنه کنار بروند و کس دیگری بیاید و در بخشی از بخشها جای آنها را بگیرد - این ایرادی ندارد - و ابتکار جدیدی را به کار بزند و نگاه جدیدی به مسائل و اجرائیات داشته باشد.» (بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت، 4/6/1383)
به واسطه همین جایگاه بالای دولت در تحقق اهداف نظام است که رهبری حمایت از دولتهای مختلف را از جمله رویکردهای اساسی و همیشگی خود عنوان میکنند. ایشان در تبیین دلایل حمایت از دولتهای مختلف میفرمایند: «توفیقات نظام، در توفیقات دولت- به عنوان بخش اصلی ادارهکننده کشور- تجسم پیدا میکند. یک بعد این مسأله این است که هیچ کس نباید از این حقیقت غفلت کند که آرزوی موفقیت دولت، یک آرزوی انقلابی و ملی است. همه کسانی که دلسوزند و به سرنوشت کشور و نظام علاقهمندند، باید آرزو و دعا و تلاششان این باشد که دولت در بخشهای مختلف، توفیقاتی را که شایسته زمان و شایسته نیاز کشور است، به دست آورد.» (بیانات در دیدار اعضای هیأت دولت، 4/6/1381)
ایشان صراحتاً تأکید می کنند که «کمک به دولت، کمک به کشور است؛ از هر جناحی میخواهد باشد. همهتان یادتان هست، دیدید که دولتهای مختلف از زمانی که بنده این مسئولیت را داشتم، مورد حمایت من بودند. این معنایش این نبوده که من با سیاستهای آن دولتها در همه جا موافق هستم، نه؛ تصریح هم میکردم و میگفتم که با بعضی از سیاستهایشان در زمینههای مختلف موافق نیستم؛ اما کلیت دولتها را من همیشه حمایت کردهام» (بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام، 18/7/1385)
این رویکرد اصولی رهبری را میتوان به بارزترین وجه در این عبارات ایشان مشاهده نمود: «موضع رهبری و ملت نقد منصفانه و دفاع واقعبینانه از دولت است البته دفاع از عملکرد دولت به مفهوم نادیده گرفتن برخی کمبودها، خطاها و احیاناً غفلتها و قصورها نیست بلکه به معنای تأیید جهت صحیح فعالیتها و تلاشهای عظیم این مجموعه است.» (دیدار آقای خاتمی رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت، 1379/6/7)
در ادامه این نوشتار به بررسی برخی از مهمترین شاخصههای دولت مطلوب از نگاه رهبری خواهیم پرداخت. شاخصههایی که سوای از پایگاه طبقاتی، سیاسی و جناحی دولتها، میتوانند به عنوان معیارهایی ثابت، مبنای تشکیل و ارزیابی دولتها در نظام جمهوری اسلامی به شمار آیند. این شاخصهها را میتوان کاملاً همراستا با دغدغهها و مطالبات رهبری در دهه چهارم انقلاب، دهه پیشرفت و عدالت، مورد ارزیابی و تأمل قرار داد. به نظر میرسد که دولت یازدهم توفیق داشته است تا با بسیاری از این شاخصها انطباق حداکثری داشته باشد، امری که حمایت رهبر معظم انقلاب از این دولت را نیز به همراه
داشته است.
التزام به توسعه و پیشرفت؛ به عنوان یک شاخصه محوری
اصلیترین محور تأکیدات و دغدغههای رهبر معظم انقلاب در طول سالهای اخیر را میتوان مفهوم پیشرفت و ضرورت پیگیری و تحقق آن دانست. تأکید مجدانه ایشان بر ضرورت تدوین الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت و پیگیری تبیین و اجرای این الگو از جمله نشانههای این دغدغه مهم است. ایشان در جمع مردم خراسان شمالی، پیشرفت را مهمترین و اصلیترین هدف ملت ایران عنوان میکنند: «اگر بخواهیم هدفهای ملت ایران را در یک مفهوم خلاصه کنیم که بتواند تا حدود زیادی خواستههای عمومی کشور و ملت را بیان کند و آن را در بر بگیرد، آن مفهوم کلیدی عبارت است از پیشرفت؛ منتها با تعریفی که اسلام برای پیشرفت میکند.» (بیانات در اجتماع مردم بجنورد، 19/7/91)
از منظر رهبری، تحقق پیشرفت نیازمند اعتقادی راسخ به مقوله پیشرفت و حرکتی پرشتاب از سوی مجموعه نظام مخصوصاً کارگزاران اجرایی کشور در مسیر آن است. نمیتوان به پیشرفت اعتقاد نداشت یا در مسیری دیگر گام برداشت و در عین حال به انتظار تحقق پیشرفت نشست: «ما عرض کردیم که هدف، پیشرفت است. پیشرفت به معنای تحرک دائمی است. اگر دقت کنیم، پیشرفت، هم راه و مسیر است، هم هدف است.» (همان)
پیشرفت به عنوان اصلیترین هدف نظام و جامعه ما آن هنگام رنگ تحقق به خود خواهد گرفت که توسط دولتمردانی باورمند به پیشرفت و دارای برنامه مشخص در این زمینه پیگیری و به مرحله اجرا در آید. از همین رو است که از دیدگاه رهبری، شرط لازم تحقق پیشرفت وجود چنین مدیران پیشرفتگرا و توانمندی است: «تحقق پیشرفت و عدالت نیازمند وجود مدیرانی مؤمن، شجاع، باتدبیر، مخلص و دارای عزم راسخ است.» (بیانات در حرم رضوی، 1/1/88)
دولت کارآمد در نظام جمهوری اسلامی دولتی خواهد بود که از چنین مدیرانی تشکیل شده و دارای عزم و اراده جدی برای حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه کشور باشد. استفاده بهینه از منابع و سرمایههای مادی و معنوی کشور و قرار دادن آنها در مسیر توسعه و پیشرفت کشور در گرو قرار گرفتن مدیریتهای کارآمد در رأس بخشهای اجرایی و اداری کشور است. رهبری در زمینه توسعه علمی کشور بر این موضوع تأکید داشتهاند که میتوان آن را به عنوان یک شاخصه کلان به سایر عرصههای اداری و اجرایی کشور نیز تعمیم داد: «همه این کارها فقط احتیاج به پول و استعداد ندارد، بلکه احتیاج به مدیریت شایسته دارد که این برمیگردد به بخشهای مدیریتی دانشگاه؛ چه رؤسای دانشگاهها و دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی، چه مدیران دستگاههای دولتی که مربوط به علماند؛ مثل وزارتخانههای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش. اینها وظایف سنگینی دارند. چون ظاهراً وزرای محترم اینجا تشریف دارند، این نکته را بگویم که آنها بشنوند و دنبال کنند: کسانی که در وزارتخانهها و دانشگاهها مسئولیت مدیریتی دارند، با تشخیص درست و اهمیت دادن به موضوع، میتوانند نقشی بسیار مهم و تعیین کننده در این هدفی که مورد علاقه همه ماست، ایفا کنند.» (دیدار جمعی از استادان دانشگاههای سراسر کشور 8/8/82)
حرکت در مسیر برنامههای بلندمدت نظام
تحقق اهداف و آرمانهای نظام در گرو تعهد به سیاستها و برنامههای کلان نظام و پیگیری و تداوم آنها است. یکی از بزرگترین آسیبهایی که طی چند سال گذشته به مسیر تحقق اهداف نظام وارد شده است بی اعتنایی کارگزاران اجرایی به اسناد و برنامههای بالادستی و تغییر پی در پی و غیر معقول برنامهها و قوانین بوده است. هنگامی که رهبری بر التزام به پیشرفتگرایی به عنوان یک رویکرد محوری در دولت تأکید میکنند، تداوم خط مشیهای کلی نظام واستمرار برنامههای مدون توسط دولتهای مختلف را نیز از ضرورتهای تحقق پیشرفت میدانند: «یکی از چیزهایی که اطمینان و اعتماد را به کار بلندمدت اقتصادی و اجتماعی در کشور تضمین میکند، ثبات سیاستهاست؛ ما باید به این موضوع هم در اظهاراتمان، هم در عملکردمان و هم در انعکاس کارهایمان توجه کنیم و اهمیت دهیم.» (دیدار با رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت، 4 /6/83)
التزام به کار کارشناسی و لزوم برنامهریزی برای رفع معضلات جامعه و داشتن اعتماد به نفس از دیگر مؤلفههای یک دولت است که در پیوند با توجه به سیاستهای کلان نظام معنا مییابد: «کار دیگری که باید انجام دهیم، این است که صحنه جامعه را از سه دشمن بزرگ، یعنی فقر و ناامنی و بیسوادی پاک کنیم. هر جامعه عقب افتادهای، سه دشمن اساسی دارد که باید آن را از جامعه ما برطرف کنیم. باید برای رفع آن، برنامهریزی و کار و تلاش بشود. ناامنی در یک کشور- چه ناامنی قضایی و چه ناامنی شغلی و مدنی - برخلاف توصیه اسلام است و یک ضد ارزش میباشد. باید برای تأمین آن کار شود. بیسوادی و فقر هم همینگونه است» (دیدار با مسئولان نظام، 9/11/68)
اعتدالگرایی و پرهیز از افراط و تفریط
تحقق آرمانها و اهداف نظام و کشور نیازمند تشکیل دولتی است که ضمن پرهیز از افراط و تفریط، مطابق با آن رویکرد اصولی حرکت کند که رهبری بارها از آن با عنوان آرمانگرایی واقعبینانه یاد کردهاند. رویکردی که جمع میان شور و شعور، عقل و ایمان، آرمانگرایی و اعتدالگرایی است: «اگر ما توانستیم آرمانگرایی را با واقعبینی و واقعگرایی همراه کنیم، ترجمه عملیاتیاش میشود این که ما تدبیر را با مجاهدت ترکیب کنیم؛ هم مجاهدت کنیم و مجاهدانه حرکت کنیم، هم این حرکت مجاهدانه در یک چارچوب تدبیرشدهای قرار بگیرد.» (بیانات در دیدار با کارگزاران نظام، مرداد 91) ایشان در واکنش نسبت به یکی از معضلات امروز ما در عرصه سیاسی که تفکر و رویکرد ارزشی و انقلابی را با خردگریزی و افراطگرایی یکی میداند، تأکید میکنند: «آرمانگرایی را با پرخاشگری اشتباه نکنیم؛ تصور نکنیم که هر کس آرمانگراتر است، پرخاشگرتر و دعواکنتر است.» (بیانات در دیدار با دانشجویان مرداد 91) ایشان در همین زمینه هر نوع انتخاب و تصمیمگیری بر مبنای احساسات زودگذر و بیاعتنا به علم و خرد را شدیداً نهی میکنند: «تصمیمی که بر اساس یک احساس گرفته بشود، یک مطالعه دقیق، موشکافانه و عالمانه پشت سرش نباشد، آن تصمیم، لزوماً تصمیم درستی نیست.» (همان)
رویکرد تأییدی/حمایتی نسبت به دولت یازدهم
رهبر معظم انقلاب طی یک سال گذشته، بارها خط مشی کلی دولت را مورد تأیید و حمایت قرار دادهاند. ایشان در دیدار اخیرشان با مسئولان نظام بار دیگر بر حمایت از دولت تأکید میکنند: «بنده دولت را تأیید و حمایت میکنم و از همه توانی که در اختیار دارم، برای حمایت از دولت استفاده خواهم کرد و به مسئولان بلندپایه دولت اعتماد دارم.» (دیدار مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب، 16/4/1393)
رویکرد حمایتی– تأییدی ایشان در سطح نخست به شخص رئیس جمهوری و دفاع از شخصیت ایشان برمیگردد. رهبری در این حمایتها سعی داشتهاند تا رئیس جمهوری منتخب را فردی با سابقه مشخص انقلابی، آزموده شده، متعلق به خانواده انقلاب، اهل علم و فرهنگ و ملتزم به آرمانهای انقلاب اسلامی به تصویر بکشند: «وجود آقای روحانی با سوابق روشن مبارزاتی و انقلابی و مواضع خوب و درست در سه دهه اخیر، بدون تردید از نقاط قوت دولت جدید است.» (دیدار با هیأت دولت، 6/6/92) ایشان در جایی دیگر هم در تأیید رئیس جمهوری میفرمایند: «آقای دکتر روحانی که رئیس جمهوری ما هستند، قبل از این که یک عنصر سیاسی باشند، یک عنصر فرهنگی هستند؛ خب ما از سالهای متمادی است که ایشان را به این عنوان و به این شکل شناختهایم؛ از اوائل دهه 50 تا حالا ایشان را بهعنوان یک عنصر فرهنگی شناختهایم.» (بیانات در دیدار اعضای شورای عالی
انقلاب فرهنگی، 19/9/1392)
علاوه بر تأیید رئیس جمهوری و حمایت از خط مشیهای کلی دولت، شاهد رویکرد حمایتی رهبر معظم انقلاب نسبت به عملکردهای دولت مخصوصاً در برخی حوزههای حساس هم بودهایم. به عنوان نمونه ایشان در تأیید عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی و مخصوصاً مذاکرات حساس هستهای میفرمایند: «هیچکس نباید این مجموعه مذاکرهکنندگان ما را با مجموعه شامل امریکا - همان 6 دولت، بهاصطلاح پنج به علاوه یک - سازشکار بداند؛ این غلط است؛ اینها مأموران دولت جمهوری اسلامی ایران هستند، اینها بچههای خودمان هستند، بچههای انقلابند؛ یک مأموریتی را دارند انجام میدهند. کار سختی هم هست [که] برعهده اینها است؛ دارند با تلاش فراوان آن کاری را که برعهده آنها است انجام میدهند. بنابراین نباید مأموری را که مشغول یک کاری است و مسئول یک فرایندی است مورد تضعیف یا توهین یا بعضی از تعبیراتی که گاهی شنیده میشود - که اینها سازشکارند و مانند اینها - قرار داد؛ نه، این حرفها نیست. این را هم توجه داشته باشید، این مذاکرهای که امروز دارد انجام میگیرد 6 کشور - که امریکا هم جزو این 6 کشور است - فقط در مورد مسائل هستهای است و لاغیر ما از مسئولان خودمان که دارند در جبهه دیپلماسی فعالیت میکنند، کار میکنند، قرص و محکم حمایت میکنیم، این را باید ما حل کنیم. همه حرف ما با مسئولان - چه مسئولان گذشته، چه مسئولان امروز - همین است که باید برای گشایش مسائل کشور و مشکلات کشور، از جمله مشکلات اقتصادی، نگاه به درون باشد.» (بیانات در دیدار دانشآموزان و دانشجویان، 12/8/1392)
ایشان بر تداوم خط مشی وزارت خارجه و دولت یازدهم در جریان مذاکرات هستهای تأکید میکنند: «کاری که وزارتخارجه ما و مسئولان دولتی ما شروع کردند، ادامه پیدا خواهد کرد؛ ایران آنچه را قرار گذاشته است و عهد کرده است نقض نخواهد کرد. البته مسئولان تلاش خودشان را بکنند، کار خودشان را بکنند، اما امریکاییها با انقلاب اسلامی دشمنند، با جمهوری اسلامی دشمنند، با این پرچمی که شما مردم بلند کردید دشمنند و این دشمنی با این چیزها فرو نخواهد نشست؛ علاج مقابله با این دشمنی هم فقط یکچیز است و آن، تکیه به اقتدار ملی و به توان داخلی ملی و مستحکم کردن هرچه بیشتر ساخت درونیِ کشور [است]. هرچه در این زمینه ما کار بکنیم، کم است.» (بیانات در دیدار مردم آذربایجان، 1392/11/28)
رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن تأیید دولت یازدهم، چارچوبهای نقد این دولت را هم مشخص کرده و از هرگونه رویکرد غیراصولی و تخریبی در این زمینه پرهیز می دهند: «هرگونه نقدی، باید منصفانه و محترمانه و دلسوزانه و بهدور از هرگونه مچگیری و اذیت رساندن به دولت باشد.» (دیدار مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب، 16/4/1393)
خاتمه:
احصا و تذکر «معیارهای یک دولت مطلوب در نظام اسلامی» از سوی مقام معظم رهبری هم فرصتی برای دولتمردان است تا به تطبیق رفتار و عملکرد خود بر مبنای گفتمان رهبری بپردازند و هم فرصتی برای عموم مردم مخصوصاً نخبگان عرصه سیاسی فراهم میکند تا بر مبنای این شاخصها به ارزیابی عملکرد و خط مشی دولتها بپردازند. رعایت این توصیهها و توجه به نکات فوق در واقع شرط اصلی تحقق معیارهای یک دولت مطلوب در نظام اسلامی است. در برخی ادوار گذشته شاهد بودهایم که تکیه بر نقاط قوت و خوشبینی افراطی نسبت به آنها و بیتوجهی به نقاط ضعف و مورد انتقاد، از عوامل اصلی انحراف یک دولت از مسیر اصلی نظام بوده است. از این رو هر دولتی در آغاز و در روند کار چنانچه خود را متعهد به حرکت در چارچوب قانون اساسی و مطالبات رهبری بداند، نیازمند انطباق حداکثری با معیارهای دولت مطلوب از منظر مقام معظم رهبری است. عملکرد یک ساله دولت یازدهم نشان داده است که این دولت به واسطه حرکت در چارچوب معیارهای مد نظر رهبر معظم انقلاب، دارای انطباق حداکثری با شاخصهای دولت مطلوب در نظام اسلامی است. بی تردید تأیید عملکرد دولت از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، سرمایه ارزشمندی است که میتواند حرکتهای آتی دولت در جهت تحقق اهداف و آرما نهای انقلاب اسلامی را شتاب بیشتری ببخشد.
اول ** 1610
12/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
دغدغه فرهنگی رهبرمعظم انقلاب تنها مربوط به دولت یازدهم نیست
فیسبوک تویتر Google Cloob دغدغه فرهنگی رهبرمعظم انقلاب تنها مربوط به دولت یازدهم نیست فاروج - ایرنا - امام جمعه فاروج گفت دغدغههای فرهنگی رهبر معظم انقلاب مسألهای نیست که با بر سر کار آمدن دولت یازدهم مشخص شده باشد به گزارش ایرنا حجت الاسلام عباسعلی قلیزاده در خطبه های اینرهبر معظم انقلاب:دولتهای اسلامی برای یاری مظلومان غزه از اختلاف نظرهای سیاسی و غیرسیاسی صرفنظر کنند
رهبر معظم انقلاب دولتهای اسلامی برای یاری مظلومان غزه از اختلاف نظرهای سیاسی و غیرسیاسی صرفنظر کنند سیاست > رهبری - مقام معظم رهبری تصریح با تاکید بر اینکه گستاخی صهیونیستها در قتل عام غزه از نتایج تفرقه دنیای اسلام است تاکید کردند دولتهای اسلامی برای یاری مظلومانمهمترین اخبار رسانههای مجازی کشور سبک و سیاق رهبر معظم انقلاب در تدریس خارج فقه/ خبر خوش دولت برای کارگران ا
مهمترین اخبار رسانههای مجازی کشورسبک و سیاق رهبر معظم انقلاب در تدریس خارج فقه خبر خوش دولت برای کارگران ایرانی آفت جنبش دانشجویی اولین کاتب ایرانی قرآن لاتینسبک و سیاق آیتالله خامنهای در تدریس خارج فقه خبر خوش دولت برای کارگران ایرانی آفت جنبش دانشجویی و اولین کاتب ایرارهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از اقشار مختلف مردم: گستاخی صهیونیستها نتیجه تف
رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از اقشار مختلف مردم گستاخی صهیونیستها نتیجه تفرقه دنیای اسلام است دولتهای اسلامی برای کمک به غزه همدست شوند غزه نیازمند امکانات حیاتی و سلاح استرهبر معظم انقلاب اسلامی همه مسلمانان را به یاری مظلومان فلسطین فراخوانتکرار/ رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از اقشار مختلف مردم: گستاخی صهیونیستها
تکرار رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از اقشار مختلف مردم گستاخی صهیونیستها نتیجه تفرقه دنیای اسلام است دولتهای اسلامی برای کمک به غزه همدست شوند غزه نیازمند امکانات حیاتی و سلاح استحضرت آیتالله خامنهای همه مسلمانان را به یاری مظلومان فلسطینرهبر معظم انقلاب قبل از پیروزی انقلاب تاکید خاصی بر تبیین سبک زندگی اسلامی در جامعه داشتند
رحیم پور ازغدی رهبر معظم انقلاب قبل از پیروزی انقلاب تاکید خاصی بر تبیین سبک زندگی اسلامی در جامعه داشتند مشهد-ایرنا- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت رهبر معظم انقلاب از قبل پیروزی انقلاب اسلامی در سخنرانی های درس آموز خود همواره تاکید خاصی بر تبیین سبک زندگی اسلامی در زندگی ورهبر معظم انقلاب با شرایط عفو یا تخفیف مجازات محکومان قضایی موافقت کردند
در آستانه عید سعید فطر و بنا به درخواست رئیس قوه قضائیه رهبر معظم انقلاب با شرایط عفو یا تخفیف مجازات محکومان قضایی موافقت کردند تهران - ایرنا - حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بنا به درخواست آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه به مناسبت عید سعید فطر با شرایط وبیانات رهبر معظم انقلاب درباره مفهوم «خودی» و «غیر خودی»/توصیف رهبری از جریانات سیاسی
به مناسبت نماز جمعه هشتم مرداد سال 78 بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مفهوم خودی و غیر خودی توصیف رهبری از جریانات سیاسی تهران- ایرنا- رهبر معظم انقلاب در بخشی از نماز جمعه هشتم مرداد ماه 78 می فرمایند گفته میشود خودی و غیرخودی حالا خودی و غیرخودی داریم یا نداریم اگر بخواهیم منماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب
نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب نویسنده leader ir - khamenei ir منبع جوان آنلاين تاریخ انتشار ۰۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹10 توصیه رهبر معظم انقلاب درباره آداب نماز
سهشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۶ پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در ایام ماه مبارک رمضان 10 توصیه رهبر معظم انقلاب درباره آداب نماز را منتشر کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا یکی از توصیه های رهبر معظم انقلاب به جوانامروز در حسینیه امام خمینی(ره) صورت میپذیرد دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب
امروز در حسینیه امام خمینی ره صورت میپذیرددیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلابامروز بعدازظهر در حسینیه امام خمینی ره جمعی از دانشجویان با رهبر معظم انقلاب دیدار میکنند به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس جمعی از دانشجویان و فعالان دانشجویی بعدازظهر امروز چهارشنبه اولفایل صوتی بیانات رهبر معظم انقلاب در نماز عید فطر
فایل صوتی بیانات رهبر معظم انقلاب در نماز عید فطر نماز عید سعید فطر با حضور گسترده نمازگزاران در مصلی امام خمینی رحمهالله در تهران و به امامت حضرت آیتالله خامنهای اقامه شد 1393 5 7براساس نظر رهبر معظم انقلاب؛ سرانه فطریه پنج هزار تومان اعلام شد
براساس نظر رهبر معظم انقلاب سرانه فطریه پنج هزار تومان اعلام شد سرانه فطریه که معادل سه کیلو گندم خرما کشمکش یا برنج و یا معادل ریالی آن هاست بر اساس نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی 4500 تومان می باشد که البته فرموده اند بهتر است در تهران 5000 تومان پرداخت شود به گزارش نامه نیوزدیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب
دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب این مراسم با حضور دانشجویان و نمایندگانی از تشکلهای دانشجویی وزاری علوم و بهداشت و جمعی از روسای دانشگاه ها برگزار میشود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز جمعی از دانشجویان و فعالان دانشجویی بعدازظهر فردا چهارشنبه با حضور دمراسم سوگواری شهادت مولای متقیان امام علی با حضور رهبر معظم انقلاب
در حسینیه امام خمینی ره برگزار شد مراسم سوگواری شهادت مولای متقیان امام علی با حضور رهبر معظم انقلاب خبرگزاری رسا ـ همزمان با سالروز شهادت مظلومانه مولی الموحدین امام علی ع مراسم سوگواری و عزاداری آن حضرت با حضور قشرهای مختلف مردم و رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینیدیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر معظم انقلاب
دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر معظم انقلاب مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی نظام صبح امروز سه شنبه با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب دیدار کردند ۱۳۹۳ ۵ ۷ - ۱۲ ۳۵فتاوای رهبر معظم انقلاب درباره فطریه
فتاوای رهبر معظم انقلاب درباره فطریه در آستانهی عید سعید فطر پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI IR گزیدهای از فتاوای آیتاللهالعظمی خامنهای دربارهی احکام فطریه و مبالغ مربوط به سال ۱۳۹۳ را منتشر میکند در آستانهی عید سعید فطر پایگاه اطلاعرسانی مقام معظم رهبری KHAMENEI IR گزی-
گوناگون
پربازدیدترینها