واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مرداد ۱۳۹۳ (۰:۱۱ق.ظ)
جام جم: سراب راديکاليسم در کمين دولت اعتدال
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه جام جم چنين نوشت:
يک سال پيش در چنين روزي حسن روحاني با برگزاري مراسم تنفيذ، رسما به عنوان رئيسجمهور ايران سکان دولت را در دست گرفت تا براساس رأي مردم به عنوان رئيسجمهور ايران، دولت تشکيل دهد.
يک سال پس از مراسم تنفيذ حکم حسن روحاني ، اکنون بسياري از صاحبنظران درباره عملکرد دولتي سخن به ميان مي آورند که شعار اصلي خود را «اعتدال» نام نهاد.
هرچند برخي منتقدان، دولت را به انحراف از اين شعار راهبردي متهم مي کنند، اما نقدهايي که اين روزها برخي از همان افراطيون چپ و راست قديم و اصلاح طلب و اصولگراي جديد به دولت وارد مي کنند نشان از آن دارد که دولت با وجود نقدهاي مطرح شده، توانسته است خود را از مطالبات راديکال طيف هاي مختلف سياسي دور نگاه دارد.
هرچند از دولتي که شعارش را بر محور حفظ اعتدال قرار داده، جز اين انتظار نمي رود، ولي تجربه سال هاي گذشته نشان داده است که نيفتادن دولت در دام افراط و تفريط، چندان هم ساده نيست.
از ياد نبايد برد که با وجود همه تلاش ها، دولت هاي قبل بعضا اسير تندروهاي نزديک به خود شده و چنان از مسير شعارهاي سرداده شده منحرف شدند که هر بار در انتخاباتي که برگزار کردند، مغلوب شده و عرصه را به رقيب وانهادند.
دولت هاي هفتم و هشتم در دام تندروي اصلاح طلبانه گرفتار آمده و دولت هاي نهم و دهم اسير نئومحافظه کاراني شد که راه را گم کرده بودند.
حالا نوبت به حسن روحاني رسيده و بايد ديد او تا کجا مي تواند در مسير اعتدال بماند. حسن روحاني که سابقه اي طولاني در پُست هاي اجرايي مختلف دارد، بخوبي به ياد مي آورد که راديکال ها چگونه با هياهو و خود مردم پنداري، دولت ها را دچار خطاي محاسباتي کرده و ايده هاي افراطي خود را خواست عمومي مردم جلوه مي دهند.
او در مجالس مختلف و دولت هاي گوناگون ديده است که راديکاليسم چطور جاده صاف کن پوپوليسم شده و دولتمردان را به وسوسه «قهرمان» شدن انداخته و از جاده قانون به سوي سراب سياسي منحرف مي کند. همان سرابي که معمولا فرجامي خوش براي فريب خوردگان ندارد.
روحاني، يک حقوقدان است و همين جايگاه حقوقي ايجاب مي کند او هيچگاه تحت تاثير جنگ رواني تندروهاي اين يا آن گروه قرار نگيرد.
او مي داند که قانون را به خواست کساني که صداي بلندتري در خيابان دارند و يا از قدرت رسانه اي و جنجالي بيشتري برخوردارند، ننوشته اند. بنابراين بهترين مصلحت براي دولتي که او تشکيل داده، حفظ اعتدال است.
آن هم اعتدال نه به معنايي خودخوانده، بلکه چنان که جمهور مردم، به اعتدالي بودن رفتارهاي دولت باور داشته باشند.
يک سالگي دولت، براي قضاوت درباره ميزان پايبندي کابينه يازدهم به خط اعتدال کمي زود است، با اين وجود اکنون وقت آن رسيده تا حسن روحاني با بررسي کارنامه 365روزه دولتش، اين سوال را طرح کند که کدام رفتارهاي وي و نزديکانش در يک سال گذشته نسبتي با شعار اعتدال نداشته و تندروها در کدامين گردنه سياسي به کمين مرد اعتدال نشسته اند تا وي را به سرابي رهنمون سازند که ديگران پيش از اين در آن گرفتار شده اند.
نويسنده:مصطفي انتظاري هروي - گروه سياسي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]