واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اجحاف کاسبان فرهنگ به سیاحت غرب آیت الله آقانجفی بجنورد - ایرنا - امام جمعه فاروج گفت: برخی کاسب کاران عرصه فرهنگ در حق کتاب ˈسیاحت غربˈ، اثر ارزشمند آیت الله آقانجفی قوچانی اجحاف روا داشته اند.
حجت الاسلام ˈعباسعلی قلیزادهˈ روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ارائه لوح های فشرده و کلیپ های کاسب کارانه اجحافی است که از سوی افراد سودجو در حق این کتاب ارزشمند صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم با دیدن این لوح ها، تصور می کنند همه محتوای این کتاب همین سی دی هاست که هر گروه به زعم خود از این کتاب تهیه کرده، افزود: آیین نکوداشت آیت الله آقانجفی فرصت مناسبی است تا برخی نگرش های ناموزون جامعه نسبت به تفکر و اندیشه این بزرگوار اصلاح شود.
همایش نکوداشت آیت الله سیدمحمدحسن نجفی قوچانی، معروف به ˈآقانجفیˈ 13 و 14شهریور امسال در سه شهرستان بجنورد، فاروج و قوچان برگزار می شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان فاروج افزود: معرفی آثار و اندیشه های آیت الله آقانجفی با توجه به محتوای غنی و سرشار آنها از حکمت الهی، می تواند یکی از عوامل ماندگاری این همایش نکوداشت باشد.
حجت الاسلام قلیزاده با بیان اینکه در انتخاب مقالات ارائه شده به همایش نکوداشت آیت الله نجفی باید دقت کافی صورت گیرد، گفت: مقالاتی باید در این همایش ارایه شود که آینه حقیقی زندگی آیت الله نجفی باشد.
امام جمعه فاروج گفت: سبک زندگی ارائه شده در کتاب های آیت الله نجفی نسخه بسیاری از دردهای اجتماعی جامعه امروز است که بخوبی باید تببین و در معرض دید عموم مردم قرار گیرد.
ارایه و معرفی مقالات برتر در خصوص زندگی و آثار آیت الله آقانجفی قوچانی، افتتاح پروژه های عمرانی، رونمایی از تندیس این عالم برجسته و حضور بر آرامگاه وی در قوچان از جمله برنامه های همایش نکوداشت این شخصیت بزرگ حوزوی است.
آیت الله آقانجفی در سال 1295 هجری قمری در روستای ˈخسرویهˈ فاروج به دنیا آمد، در 13 سالگی به قوچان رفت و پس از سه سال تحصیل، پیاده از راه سبزوار و نیشابور به مشهد رفت و در مدرسه ˈدو دربˈ ادبیات و سطح را تا قوانین فراگرفت.
در سال 1313 در سن 20 سالگی همراه یکی از همدرسانش پیاده از راه کویر و طبس وارد یزد شد و از آنجا به اصفهان رفت و در مسجد ˈعربونˈ ساکن شد و در اصفهان منظومه حاج ملاهادی سبزواری را نزد آخوند کاشی، رسائل را از شیخ عبدالکریم گزی فرا گرفت و در دروس فقه و خارج آقانجفی جهانگیرخان قشقایی و آقانجفی اصفهانی حاضر شد.
پس از چهار سال توقف در اصفهان، پیاده راهی نجف شد و در حجره ای متروک در یکی از مدارس این شهر ساکن شد و به حوزه درس آخوند خراسانی راه یافت و در جنبش مشروطیت و قیام آخوند و علمای نجف از طرفداران مشروطیت شد و حقایقی از جنبش روحانیت را در کتاب ˈسیاحت شرقˈ خود آورده است.
آیت الله آقانجفی قوچانی در سن 30 سالگی به درجه اجتهاد رسید و شریعت اصفهانی و محمدباقر اصطهباناتی نیز از استادان او بودند.
در آخرین روزهای توقف در نجف از فوت پدرش در قوچان آگاه شد و ناگزیر پس از 20 سال توقف در آن شهر در 1338 قمری به ایران بازگشت و برای زیارت به مشهد رفت و پس از توقفی کوتاه در این شهر به درخواست مردم قوچان در این شهر رحل اقامت افکند.
وی 25 سال از عمر خود را در مقام فقاهت و حاکمیت شرع در قوچان گذراند و در ضمن به اداره حوزه علوم دینی پرداخت و سرانجام در نهم اردیبهشت سال 1322 شمسی برابر با جمعه 26 ربیع الثانی 1363 هجری قمری در سن 68 سالگی در قوچان به دیدار حق شتافت.
ˈسیاحت شرق، سیاحت غرب، شرح دعای صباح، شرح رساله تفاحیه، حیات الاسلام فی احوال آیه الملک العلام و رساله عذر بدتر از گناهˈ از جمله کتاب های منتشر شده آیت الله آقانجفی قوچانی است. ک/3
7187/626
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]