واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نویسنده کشوری: حوزه کتاب نیازمندورود نویسندگان جوان باایده های جدیداست یاسوج - ایرنا - نویسنده، ناشر و فعال فرهنگی کشور گفت: حوزه کتاب برای پاسخگویی به نیازها و سلایق گوناگون مخاطبان، نیازمند ورود نویسندگان جوان با ایده های جدید است.
عباس سپهری بروجنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:نویسندگان جوان و جدید باید با ورود خود به عرصه کتاب و خلق آثار بدیع به تدریج جای پیشکسوتان این بخش را پرکنند.
وی با اشاره به اینکه هم اینک در نقاط مختلف کشور نویسندگان مطرحی مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: علاقه مندان به حوزه کتاب می توانند برای ارایه هرچه مطلوب تر آثار خود از دانش و تجربه این استادان به خوبی بهره مند شوند.
سپهری بروجنی عنوان کرد: برخی ناشران به دلیل خطر پذیری و احتمال پرفروش نبودن آثار نویسندگان جوان از انتشار کتاب های آنان خوداری می کنند که این امر منجر به دلسرد شدن آنها از ادامه کار می شود.
وی با بیان اینکه باید به نویسندگان جوان و جویای نام اعتماد کرد، ابراز داشت: با وجود پیشرفت های روز افزون در حوزه های مختلف عرصه کتاب نیز برای به روز شدن نیازمند حضور نویسندگان متفکر و خلاق است.
وی به مشکلات متعدد نویسندگان و ناشران کتاب در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: به دلیل تورم و افزایش قیمت کاغذ تولید یک جلد کتاب دو هزار ریالی 10 برابر شده است.
نویسنده کتاب ناگفته هایی از زندگی افزود: افزایش قیمت کتاب موجب شده تا این محصول فرهنگی در سبد خانوارهای ایرانی جایگاه کمتری داشته باشد.
سپهری بروجنی نظارت ناکافی بر کار ناشران را از دیگر مشکلات حوزه کتاب عنوان کرد و گفت: بسیاری از ناشران تنها بر اساس سلیقه شخصی و بدون آشنایی از کمیت و کیفیت آثار به چاپ و انتشار آثار نویسندگان اقدام می کنند.
وی با بیان اینکه تولید کتاب در کشور چارچوب مشخصی ندارد، اظهار کرد: افرادی با عنوان نویسنده و مترجم بدون از اینکه مرجعی برکار آنها نظارت داشته باشد به این عرصه ورود پیدا می کنند که آثار آنان پس از چاپ مورد رضایت مخاطبان نیست و این امر به سایر نویسندگان و مترجمان نام آشنا نیز ضربه می زند.
نویسنده کتاب برایت از خانه می خوانم از روند کند ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور گلایه کرد و افزود:منابع کتابخانه های عمومی در ایران پس از 20 تا 25 سال هنوز به روز نشده اند و کتاب های چاپ قدیم در آنها جولان می دهند.
سپهری بروجنی بیان کرد: قدیمی بودن منابع و نبود کتاب های دلخواه در کتابخانه های عمومی و گرانی قیمت کتاب در نمایشگاه ها نیز از جمله عوامل کاهش استقبال از کتاب بوده که ضرب المثل ˈ از اینجا مونده از اونجا رونده ˈ را در ذهن تداعی می کند.
نویسنده کتاب ساز سرنوشت با اشاره به اینکه کتاب شناسی نهاد کتابخانه های عمومی کشور ضعیف است، اظهار کرد:برخی از کتاب ها با وجود دریافت مجوز چاپ و انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استفاده در کتابخانه ها از سوی نهاد کتابخانه های عمومی با فیلتر رو به رو می شوند.
وی خواندن کتاب از سوی خانواده ها و مسوولان دستگاه های اجرایی را گام موثری برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: باید از تمام ظرفیت ها برای گسترش مطالعه و قراردادن کتاب در سبد خرید خانوارها استفاده کرد.
سپهری بروجنی با اشاره به اینکه کتاب های مذهبی در ایران از جایگاه قابل قبولی برخوردار هستند، ابراز داشت: تمایل برای کتابهای شعر، ادبیات تاریخی و علمی نیز بیشتر شده است.
وی عنوان کرد: برخی کشورهای عربی از خلیج فارس به عنوان خلیج عربی یاد می کنند که برای مقابله با این ادعاهای بی اساس باید قشرهای مختلف مردم ضمن مطالعه تاریخ و فرهنگ گذشته کشور با آگاهی کامل آیندگان را از این موضوع مطلع کنند.
سپهری بروجنی به تلاش های دولت یازدهم برای ساماندهی واردات کاغذ و برطرف کردن مشکلات ناشران اشاره کرد و گفت:هم اینک بازار کتاب شرایط بهتری دارد و فضا برای تولید کتاب و کتابخوانی امیدبخش است.
نویسنده کتاب شاید یک روزی دیگر افزود:با وجود تمام مشکلات نویسندگان و ناشران برای ارتقای جایگاه کتاب از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد و با تغییراتی که در این حوزه بوجود آمد ناشران قیمت کتاب های خود را نسبت به یکسال گذشته 20 درصد کاهش دادند.
از عباس سپهری بروجنی تاکنون بیش از 164 کتاب در حوزه های مختلف به چاپ رسیده است.
671/7533
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]