محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827171740
تحریم های ضدروسی غرب و خطر رکود اقتصادی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحریم های ضدروسی غرب و خطر رکود اقتصادی مسکو - ایرنا- تشدید تنش در مناسبات مسکو و اتحادیه اروپا بر سر بحران جاری اوکراین و توسل بروکسل به اعمال تحریم های ضدروسی تحت فشار آمریکا، نگرانی های جدی از احتمال رکود اقتصادی در حوزه تجاری-مالی روسیه را دامن زده است.
به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا همسو با آمریکا سه شنبه هفته گذشته بسته سوم تحریم های ضدروسی را تصویب کرد که به گفته کارشناسان می تواند ضرر صدها میلیارد دلاری به اقتصاد هر دو طرف به ویژه روس ها در صورت عملیاتی شدن به دنبال داشته باشد.
تحلیلگران مسایل سیاسی با اشاره به رویکرد جدید آمریکا و اتحادیه اروپا در استفاده ابزاری از امکان تحریم های یکجانبه به عنوان راه مطمئن دور زدن ساختارهای مهم بین المللی همچون شورای امنیت سازمان ملل متحد می گویند که در صورت کارآیی تحریم های غربی علیه روسیه دیگر هیچ کشوری نمی تواند از گزند این شیوه برتری جویانه در معادلات بین المللی برحذر باشد.
آنان در تبیین این مساله می گویند که روسیه به عنوان یک قدرت نظامی دارای توان بازدارندگی در مقابل تهدیدهای نظامی آمریکا و متحدانش و نیز به عنوان یکی از پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل با تهدید تحریمی غرب به عنوان ابزار نامتعارف حذف رقبا در تحولات منطقه ای و بین المللی مواجه است.
در هر حال به نظر می رسد که آمریکا و اتحادیه اروپا با آگاهی از ناتوانی در الزام روسیه به عقب نشینی از مواضع خود در قبال رویدادهای شرق اوکراین می کوشند که با توسل به اعمال تحریم های یکجانبه به عنوان زمینه ساز تضعیف اقتصادی مسکو و نیز بروز نارضایتی های اجتماعی- سیاسی به هدف خود دست یابند.
با این نگاه بود که اعضای اتحادیه اروپایی سه شنبه هفته گذشته بسته جدید تحریم های ضدروسی را تصویب کردند که توافق اصولی در مورد آن قبلا طی گفت و گوی تلفنی سران انگلستان، فرانسه، آلمان، ایتالیا و آمریکا حاصل شده بود.
پایگاه اطلاع رسانی ˈای یو آبزرورˈ که مقر آن در بروکسل واقع است، در تحلیلی از تبعات احتمالی تحریم های ضدروسی اتحادیه اروپا اعلام کرد: خسارت مجازات های ضدروسی امسال به 23 میلیارد برابر با 5/1 درصد تولید ناخالص ملی روسیه می رسد و پیش بینی می شود سال آینده این رقم به 75 میلیارد یورو یعنی 8/4 درصد تولید ناخالص ملی این کشور بالغ شود.
پیش از این نیز مجله اکونومیست در گزارشی در این باره محاسبه کرده بود که مجموع خسارات ناشی از تحریم های ضدروسی اتحادیه اروپا بر تجارت روسیه می تواند به 744 میلیارد یورو تا یک میلیارد دلار برسد.
محاسبات اکونومیست حاکی است که مجازات های ضدروسی به کشورهای اتحادیه اروپا هم ضربه می زند و خسارت ناشی از آن برای این ساختار می تواند به 40 میلیارد یورو معادل سه دهم درصد تولید ناخالص ملی در سالجاری و 50 میلیارد یورو برابر با چهار دهم درصد تولید ناخالص ملی اتحادیه در سال آینده بالغ شود.
بر پایه این گزارش، این امر در صورتی رخ می دهد که روسیه در پاسخ به مجازاتهای اتحادیه اروپا، خرید اسلحه، فناوری و کالاهای دو منظوره از اعضای اتحادیه را متوقف و بازرگانی دوجانبه را منع کند، همچنین منزوی کردن روسیه از بازارهای مالی اروپا باعث خسارت اروپا می شود.
تارنمای اینترنتی گازتا روس در مطلبی در این باره نوشت: کشورهای جنوب اروپا و در وهله اول ایتالیای دوست با روسیه بیش از همه از محدودیت ارتباطات تجاری با روسیه متضرر می شوند، به ویژه اینکه رشد اقتصاد ایتالیا فوق العاده ضعیف بوده و می تواند در نتیجه مجازات روسیه از بین برود.
بر پایه گزارش رسانه روسی، کشورهای اروپای جنوبی در ملاقات سفرای اتحادیه اروپا در هفته گذشته درخواست کردند که کمیسیون اروپا عواقب نامطلوب مجازاتهای ضدروسی را در نظر گیرد، ولی از قرار معلوم این درخواست نادیده گرفته شد و حتی آلمان که تا این اواخر از تأیید مجازات های گسترده علیه روسیه خودداری می کرد اینک برای اعمال آنها آماده می شود.
می توان مصداق این ادعا را در سخنان اخیر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان مشاهده کرد که گفت: پس از قربانی شدن 300 فرد بیگناه (مسافران بویینگ مالزی) و ˈگام های ناشایستˈ جدایی طلبان روسگرا، مسئولیت سرنگونی هواپیمای مالزی به عهده روسیه است که برای اروپا راه دیگری به غیر از اعمال مجازاتهای اقتصادی باقی نگذاشت.
اشتاین مایر معتقد است که اقتصاد آلمان از مجازات های ضدروسی فقط بطور محدود متضرر می شود.
این در حالی است که ˈکمیته روابط اقتصادی اروپای شرقیˈ که لابی منافع تجارت آلمانی در روسیه می باشد نظر دیگری دارد و محاسبات آن نشان می دهد مجازاتها می تواند باعث شود 350 هزار شعل در آلمان از بین برود که این امر به معنی خسارت 80 میلیارد یورویی در سال است.
در شرایطی که رسانه های روسی می گویند رقم خسارت ناشی از تحریم های ضدروسی بروکسل برای دو طرف به یک اندازه و حدود 100 میلیارد دلار در سال است، ولادیمیر براگین مدیر تحلیل بازارهای مالی و اقتصاد کلان شرکت ˈآلفا کاپیتالˈ معتقد است تجارت روسیه از مجازاتها آسیب بیشتری می بیند.
براگین می گوید: اقتصاد اتحادیه اروپا پس از آمریکا رتبه دوم را در جهان دارد، اما اقتصاد روسیه در ردیف 10 اقتصاد بزرگ و از چین، ژاپن و آلمان کوچکتر است.
به نظر وی، کارشناسانی که محاسبات مربوط به ضررهای متقابل اقتصاد روسیه و اتحادیه اروپا از تحریم های ضدروسی را انجام داده اند، به احتمال قوی فقط خسارت مستقیم – فسخ قراردادها – را در نظر گرفته اند، ولی با قبول این فرض نیز هنوز به طور کامل معلوم نیست اروپایی ها کدام قراردادها با روسیه را وارد فهرست مجازاتها کرده اند و مکانیسم محاسبه آنها کدام بوده است.
کارشناس روس در تشریح مساله می گوید: روسیه همین اواخر برنامه جایگزینی واردات در بخش صنایع نظامی را تهیه کرد و تنها شرکت ˈروس تخˈ برای جایگزینی وادرات قطعات نظامی از اوکراین ناگزیر از یک سرمایه گذاری 33 میلیارد روبلی (معادل حدود یک میلیارد دلار) در چهار سال آینده می باشد.
براگین اضافه می کند: خسارت غیرمستقیم تحریم های ضدروسی اتحادیه اروپا می تواند خیلی بزرگتر از خسارت مستقیم باشد، هر چند محاسبه آن دشوار است، ضمن اینکه میزان خسارت غیرمستقیم به توانایی روسیه برای تغییر جهت بازرگانی از اتحادیه اروپا به سوی دیگر کشورها و یا پیدا کردن جایگزین – حداقل برای بخشی از آنها – در داخل کشور بستگی خواهد داشت.
دمیتری لوکاشوف کارشناس موسسه بازاریابی ˈآی اف سی مارکتزˈ معتقد است: حدود نیمی از بازرگانی خارجی روسیه با اتحادیه اروپا انجام می شود. برغم این، مشکل اصلی که اتحادیه اروپا می تواند ایجاد کند خودداری از خرید گاز روسیه خواهد بود، زیرا بقیه کالاها را می شود از دیگر کشورها در آسیا یا آمریکای لاتین خریداری کرد یا به آنها فروخت اما از آنجا که اروپا فعلاً نمی تواند از خرید گاز روسیه منصرف شود مراحل اولیه مجازاتها بر اقتصاد روسیه اثر ملموسی نخواهد گذاشت و اوضاع در آینده بدتر خواهد شد.
لوکاشوف تشریح می کند: آمریکا و اتحادیه اروپا به توانایی خود برای جلوگیری از تأمین مالی روند پرداخت بدهی شرکت های روسیه اشاره می کنند. منظور ممنوعیت واگذاری وام به مدت بیش از 90 روز می باشد که فعلاً فقط نسبت به چند بانک و شرکت روسی اعمال شده است، اما اگر اسامی تمام شرکت ها و بانک های روسی و همچنین شعبات بانکهای آمریکایی و اروپا در روسیه وارد فهرست مذکور شود این امر نه تنها به اقتصاد روسیه لطمه جدی وارد می کند بلکه باعث می شود اوضاع سیاسی کشور نیز وخیم شود.
وی افزود: از این طریق می شود تقاضای بالای دلار و تنزل شدید نرخ روبل را تحریک کرد. به عبارت دیگر وام ارزی جدیدی به فعالان عرصه اقتصاد اعطا نمی شود اما آنان ناگزیر ار پرداخت بدهی ارزی خود هستند. در این شرایط روی آوردن بیش از حد به روبل نیز به نوبه خود قادر است درآمدهای جمعیت را بطور ملموس پایین برده و حتی باعث رشد نارضایتی اجتماعی و ناآرامی سیاسی شود.
واسیلی تانورکوف معاون اداره تحلیل بازار سهام کمپانی سرمایه گذاری ˈولس کاپیتالˈ نیز بر این باور است که تصمیم اتحادیه اروپا در مورد محدودیت دسترسی به بازار سرمایه برای اقتصاد روسیه خطر جدی دربر دارد.
تانورکوف می گوید: بدهی خارجی شرکت های روسیه در حال حاضر به 700 میلیارد دلار می رسد. محدودیت دسترسی به بازارهای مالی خارجی می تواند بر توانایی آنها برای پرداخت بدهی اثر جدی گذاشته و باعث تنزل بیشتر سرمایه گذاری ها شود.
هر چند مقام های ارشد روس نیز با اتکا به ذخایر ارزی بالای خود بلافاصله بعد از انتشار خبر بسته های تحریمی جدید اتحادیه اروپایی اعلام کردند که برای حمایت از بانک های روسی در مقابل تبعات احتمالی این وضعیت آمادگی دارند، اما تحلیلگران مسایل مالی معتقدند که منابع داخلی به تنهایی برای مقابله با این شرایط کفایت نمی کند.
اتفاقی نیست که بانک مرکزی روسیه پس از اعلام موج جدید مجازاتهای ضدروسی آمریکا و اتحادیه اروپا در نخستین گام نرخ بهره را تا 8 درصد بالا برد تا در بازار ارز ثبات برقرار کند.
تانورکوف می گوید: خطر اصلی در بخش اقتصاد خارجی نه مجازاتها، بلکه متوقف شدن برنامه ˈتسهیل کمیتیˈ خزانه داری فدرال آمریکا در ماه اکتبر و افزایش تدریجی نرخ بهره است که می تواند بر بازار نفت اثر منفی گذاشته و به رشد ارزش وامها از جمله برای شرکت های روسی منجر شود.
البته مقام های روس در این وضعیت برای کاستن از بار روانی تحریم های ضدروسی در کشور تلاش می کنند، به طوری که سرگئی گلازیف مشاور اقتصادی رئیس جمهور روسیه (که نامش وارد فهرست های سیاه آمریکا و اتحادیه اروپا شده است) پیشتر اعلام کرد اتحادیه اروپا از مجازاتها بیشتر متضرر می شود.
گلازیف گفت: در صورتی که آمریکا مدل ایرانی – جدا کردن روسیه از سیستم مالی جهانی – را بکار بگیرد، خسارت مجازات ها می تواند به یک میلیارد یورو (برای طرف غربی) برسد و آلمان بیش از همه – 200 میلیارد یورو – لطمه می بیند. اوکراین و کشورهای بالتیک که اقتصاد آنها به روسیه بستگی بیشتری دارد بشدت لطمه خواهند دید.
در نهایت می توان گفت که موج جدید تحریم های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه به عنوان ابزار هزاره سومی آنان برای بهم زدن موازنه قوا در معادلات بین المللی، نگرانی های جدی را مبنی بر رکورد اقتصادی در روسیه و به تبع آن خسارات ناشی از این وضعیت برای کشورهای ضعیف عضو اتحادیه اروپایی موجب شده است.
اروپام/518** 1337
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
تکرار/مشاور اقتصادی رئیسجمهور: تحریم هم نمیشدیم، باز امروز دچار رکود تورمی بودیم/ حل مشکل رکود بسیار سختتر
تکرار مشاور اقتصادی رئیسجمهور تحریم هم نمیشدیم باز امروز دچار رکود تورمی بودیم حل مشکل رکود بسیار سختتر از تورممشاور اقتصادی رئیسجمهور در یک برنامه تلویزیونی گفت حتی اگر تحریم هم نمیشدیم باز هم امروز دچار رکود تورمی میشدیم گزارش خبرگزاری فارس به نقل از برنامه پایش مچگونه تحریمهای غرب سبب رکود بازار مسکن در ایران شده است؟
چگونه تحریمهای غرب سبب رکود بازار مسکن در ایران شده است بررسی تأثیر تحریم های بین المللی علیه ایران بر صادرات اقلام بشردوستانه به کشور تأثیرات تحریم ها بر بازار مسکن و کسادی این بازار تأکید مشترک ایران و لبنان بر ضرورت ارسال هرچه سریعتر کمک های انسان دوستانه برای مردم غزه و عوضعیت اقتصادی امسال بهتر از سال قبل خواهد شد/ اگر تحریم هم نبودیم امروز رکودتورمی داشتیم
اقتصادی اقتصاد کلان نیلی وعده داد وضعیت اقتصادی امسال بهتر از سال قبل خواهد شد اگر تحریم هم نبودیم امروز رکودتورمی داشتیم مشاور اقتصادی رئیسجمهور به مردم وعده داد که وضعیت اقتصادی سال جاری بهتر از سال قبل خواهد شد ضمن اینکه در اقتصاد معجزه و بن بست نداریم به گزارش خبرنگارمشاور اقتصادی روحانی: تحریم هم نبودیم، باز هم دچار رکود تورمی می شدیم/ درآمدملی 20 درصد کم شده
مشاور اقتصادی روحانی تحریم هم نبودیم باز هم دچار رکود تورمی می شدیم درآمدملی 20 درصد کم شده مشاور اقتصادی رئیس جمهور در یک برنامه تلویزیونی گفت حتی اگر تحریم هم نمیشدیم باز هم امروز دچار رکود تورمی میشدیم آفتاب به نقل از برنامه پایش مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهوررهبر حزب لیبرال دمکرات روسیه: تحریم های ضدروسی غرب غیرقانونی است
رهبر حزب لیبرال دمکرات روسیه تحریم های ضدروسی غرب غیرقانونی است مسکو-ایرنا- ولادیمیر ژیرینفسکی رهبر حزب لیبرال دمکرات روسیه اعلام کرد تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه اقدامی غیراخلافی وغیرقانونی است به گزارش ایرنا ژیرینفسکی روز پنجشنبه در گفتگو با کانال دوم تلویزیومشاور اقتصادی رئیس جمهور: وضعیت اقتصادی امسال بهتر از سال قبل خواهد شد/ اگر تحریم هم نبودیم امروز رکودتورمی دا
مشاور اقتصادی رئیس جمهور وضعیت اقتصادی امسال بهتر از سال قبل خواهد شد اگر تحریم هم نبودیم امروز رکودتورمی داشتیم مشاور اقتصادی رئیسجمهور به مردم وعده داد که وضعیت اقتصادی سال جاری بهتر از سال قبل خواهد شد ضمن اینکه در اقتصاد معجزه و بن بست نداریم به گزارش نامه نیوز به نقل ازمشاور اقتصادی رئیس جمهور: حتی اگر تحریم هم نمیشدیم، باز هم امروز دچار رکود تورمی میشدیم/حل مشکل رکود بسیار
مشاور اقتصادی رئیس جمهور حتی اگر تحریم هم نمیشدیم باز هم امروز دچار رکود تورمی میشدیم حل مشکل رکود بسیار سختتر از تورم استمشاور اقتصادی رئیس جمهور در یک برنامه تلویزیونی گفت حتی اگر تحریم هم نمیشدیم باز هم امروز دچار رکود تورمی میشدیم به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بروسیه: غرب با تحریمهای جدید علیه مسکو خودزنی میکند
پنجشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۳ به دنبال انتشار این مساله که واشنگتن و اتحادیه اروپا اعلام کردند به دنبال اعمال تحریمهای جدید علیه مسکو هستند دولت روسیه اعلام کرد چنین اقدامی میتواند تبعاتی برای آمریکا در پی داشته باشد و در عین حال به افزایش قیمت حاملهای سوخت در اروپا منجر شودنگاهی به راهکارهای چهرههای اقتصادی برای مقابله با رکود تورمی/ از کاهش نرخ ارز و تولید صادرات محور تا اصلاح نظ
نگاهی به راهکارهای چهرههای اقتصادی برای مقابله با رکود تورمی از کاهش نرخ ارز و تولید صادرات محور تا اصلاح نظام بانکی کارشناسان اقتصادی معتقدند تولید صادرات محور اقتصاد کشور را از رکود تورمی نجات خواهد داد به گزارش نامه نیوز طی سال های اخیر یکی از مشکلاتی که اقتصاد کشور با آنرشد اقتصادی انگلیس و خروج این کشور از رکودی دیرپا
رشد اقتصادی انگلیس و خروج این کشور از رکودی دیرپا لندن - ایرنا - آمارهای منتشره از سوی دفتر آمار ملی انگلیس حاکی از افزایش تولید ناخالص داخلی این کشور در شش ماه نخست سال جاری میلادی و خروج اقتصاد این کشور از رکود اقتصادی است بگزارش ایرنا براساس آمارهای یاد شده رشد تولید ناخالکنعانیمقدم به فارس خبر داد: دستور کار جلسه شورای مرکزی حزب سبز ارائه راهکارهای برونرفت از رکود اقتصادی است
کنعانیمقدم به فارس خبر داد دستور کار جلسه شورای مرکزی حزب سبز ارائه راهکارهای برونرفت از رکود اقتصادی استدبیرکل حزب سبز از برگزاری جلسه شورای مرکزی حزب متبوعش بعد از ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت اولویت اصلی و دستور کار جلسه شورای مرکزی حزب ارائه راهکارهای برون رفت از رکود اقتتحلیل رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از طرح دولت برای شکستن رکود/ دولت برای مقابله با رکود به چه مسائلی باید توجه ک
تحلیل رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از طرح دولت برای شکستن رکود دولت برای مقابله با رکود به چه مسائلی باید توجه کند ارسلان فتحی پور می گوید توجه به بازار سرمایه اصلاح نظام بانکی تولید صادرات محور توسعه صنایع کشور و همچنین کنترل بازارهای مختلف همچون بازار ارز از لازمه های اصلی مقبررسی سیاستهای اقتصادی دولت برای خروج غیر تورمی از رکود در برنامه مناظره
بررسی سیاستهای اقتصادی دولت برای خروج غیر تورمی از رکود در برنامه مناظرهبرنامه مناظره این هفته به موضوع سیاست های اقتصادی دولت برای خروج غیر تورمی از رکود خواهد پرداخت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی برنامه مناظره چهلمین برنامه مناظره پس از یک ماه در 10 مرداد ماعضو هیأت مدیره خانه صنعت در گفتوگو با فارس: بسته خروج از رکود به سرنوشت طرح تحول اقتصادی دچار نشود/ الزامات خ
عضو هیأت مدیره خانه صنعت در گفتوگو با فارس بسته خروج از رکود به سرنوشت طرح تحول اقتصادی دچار نشود الزامات خروج تولید از رکودعضو هیأت مدیره خانه صنعت با بیان اینکه دولت با اجرای صحیح بسته خروج از رکود مانع از تکرار سرنوشت طرح تحول اقتصادی برای این بسته شود گفت خروج از رکود نیارشد اقتصادی آلمان متوقف شده است/اقتصاد اين کشور تحت تاثير تحريم ها عليه روسيه
بانک مرکزی آلمان رشد اقتصادی آلمان متوقف شده است اقتصاد اين کشور تحت تاثير تحريم ها عليه روسيه بانک مرکزی آلمان اعلام کرده است اقتصاد اين کشور تحت تاثير بحران اوکراين و اعمال تحريم ها عليه روسيه قرار گرفته است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اينافزایش پیشرفتهای اقتصادی با تحریم
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خبر داد افزایش پیشرفتهای اقتصادی با تحریم عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت آینده صادرات نفت ایران را به شرط حمایت از تکنولویهای نوین میتوان مثبت ارزیابی کرد داوود صفایی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفتپیشنهاد تشویقی غرب برای کاهش تحریم ها؟
پیشنهاد تشویقی غرب برای کاهش تحریم ها با توجه به گره خوردن مذاکرات هستهای در وین برای رسیدن به یک توافق جامع دولتهای غربی پیشنهاد تسهیل گسترده و سریع تحریمهای ایران را به عنوان مشوقی برای ایران در نظر گرفتهاند تحلیل رویترز در این باره با نگاه آمریکا به بحث تحریمها در مذا-
گوناگون
پربازدیدترینها