واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: منفعت؛ مبنای موافقت و مخالفت با پرونده هسته ایران خبرگزاری پانا: مذاکرات هسته ای ایران، محل اختلاف بسیاری از گروه های سیاسی داخلی و خارجی است که هریک بنا بر منافع خود روزی به آتش آن می افزایند و روزی آب بر آسیاب آن می ریزند و بر این مبنا شناخت درست طیف های موافق و مخالف می تواند مثمر ثمر باشد.
۱۳۹۳ شنبه ۱۱ مرداد ساعت 11:09
به گزارش خبرنگار سیاسی پانا، حل و فصل پرونده هسته ای ایران برای بسیاری از گروه ها و جریان های سیاسی داخلی و خارجی شامل سود و زیان می شود. از این روست که گاهی صدایی از گوشه ای به حمایت از گفتمان و مذاکره در این پرونده بلند می شود و از همان کنارها صدایی بر طبل توخالی تحریم می کوبد. آنچه امروز از استقبال دولت اوباما مبنی بر پایان دادن به مساله هسته ای ایران می بینیم، دو دلیل می تواند داشته باشد. نزدیک ترین رویداد مهم در امریکا انتخابات میان دوره ای کنگره این کشور است که در ابتدای ماه نوامبر (نیمه آبان ماه) برگزار خواهد شد و دموکرات ها می توانند از کارت ایران در این انتخابات بهره ببرند. رویداد دوم مربوط به انتخابات الکترال 2016 ایالات متحده است که رقابت میان جمهوری خواهان و دموکرات ها را داغ تر از گذشته کرده است و مذاکرات هسته ای ایران می تواند اعتبار قابل توجهی به دموکرات ها ببخشد. یک عضو کمیسیون امنیت ملی طی مصاحبه ای در این خصوص اظهار کرد: دموکرات ها که مدعی دیپلماسی فعال هستند قصد دارند از کارت ایران برای پیروزی هیلاری کلینتون ، وزیرخارجه سابق اوباما استفاده کنند .در مقابل جمهوری خواهان نیز برای شکست این موضوع از هیچ اقدامی برای شکست مذاکرات جامع هسته ای فروگذار نمی کنند و برای پیگیری این موضوع نمایندگان و سناتورهای جمهوری خواه با تدوین لوایح ضد ایرانی موضوع را دنبال می کنند. منصوری آرانی ادامه داد: ایران به سوژه جنگ جمهوری خواهان و دموکرات ها تبدیل شده است البته این موضوع یک جنبه دیگر هم دارد و این که طیف های ضد ایرانی با تدوین سناریوهایی قصد دارند منافع ملی ایران را برای خوشنودی رژیم صهیونیستی تضییع کنند. این نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با مذاکرات جامع هسته ای تاکید کرد: در بین تحولات داخلی امریکا باید بتوانیم تفاوت درگیری های واقعی و سناریو را تحلیل کنیم و منافع ملی جمهوری اسلامی را بهتر دنبال کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی در خصوص ابراز نگرانی آیپک و دیگر لابی های صهیونیستی که در خلال مذاکرات جامع هسته ای ابراز شده، بیان داشت: رژیم صهیونیستی با همراهی رسانه های تحت امر خود در یک جنگ رسانه ای نرم علیه جمهوری اسلامی سعی بر القای این موضوع داشت که تهران به دنبال دست یابی به بمب اتمی است اما با انجام مذاکرات ، حباب گران قیمت اسرائیلی ها خرد شد. وی همچنین در تشریح وضع وخیم دیپلماسی رژیم صهیونیستی و خشم اسراییل خاطرنشان کرد: تهران تا کنون با نرمش و منطق مذاکرات را دنبال کرده است و این موضوع هواداران بسیاری به خود اختصاص داده است. البته ناگفته نماند که فتوای مقام معظم رهبری در منع تولید و تکثیر سلاح های اتمی ضربه ای مهلک به برنامه تبلیغاتی رژیم صهیونیستی وارد کرد. به گزارش پانا از آغاز مذاکرات ایران با 5+1 برای دستیابی به راه حلی جامع جهت پایان بخشیدن به یک بحران غیر ضروری، مخالفت های زیادی در داخل کشور شکل گرفت و شاهد تندروی گروه های سیاسی داخلی بودیم. صرف نظر از بازی های سیاسی بخشی از آن شاید به واقع به پایبندی تیم مذاکره کننده هسته ای کشور به منافع ملی بر می گشت؛ هرچند مقام معظم رهبری بارها از مذاکرات حمایت کرده و مذاکره کنندگان را فرزندان و سربازان ایران خواندند، اما عده ای اصرار به فراتر رفتن از رهبری داشتند که به نظر می رسد پس از تمدید 4 ماهه مذاکرات تبشان کمی سرد شده باشد. شناخت صحیح موافقان و مخالفان توافق هسته ای می تواند در تشخیص واکنش های آنها نقش بسزایی داشته باشد و شاید انتظار کمی نباشد که نمایندگان محترم مجلس که قوه عقلیه و عصاره کشور هستند، در این زمینه چند قدمی جلوتر از مردم عادی باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]