محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844560132
گردشگری، از حیاط خلوت سیاسی تا راه نجات اقتصاد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ورود گردشگران خارجی به ایران به 4 میلیون نفر رسید گردشگری، از حیاط خلوت سیاسی تا راه نجات اقتصاد تهران - ایرنا - وزارت فرهنگ و جهانگردی ترکیه اعلام کرده است که میزان سفر گردشگران ایرانی به این کشور در نیمه نخست سال 2014 میلادی نسبت به زمان مشابه در سال 2013 نزدیک به پنج برابر شده است. آنها توانسته اند مقام نخست را در گردشگران ورودی این شهر به خود اختصاص دهند.
صنعت گردشگری همواره یکی از پر رونق ترین منابع درآمدی کشورها شناخته شده است؛ از گردشگری مذهبی و تاریخی گرفته تا گردشگری درمانی. ترکیه یکی از نمونه های موفق در این امر است. این کشور که از لحاظ مجاورت های جغرافیایی و معنوی بسیار به ایران نزدیک است، توانسته مطابق با آمار سال 2013 درآمدی 32.31 میلیارد دلاری از این بازار کسب کند؛ درآمدی که دولت ترکیه هر سال تلاش می کند تا آن را افزایش دهد.
صنعت سفر وگردشگری با درآمدی بالغ بر 6.5 تریلیون دلار در سطح جهانی، اکنون بخشی کاملا توسعه یافته و جدی درمنابع درآمد مستقیم و غیر مستقیم اقتصادی کشورها شناخته شده است.
سال 2012 تعداد گردشگران درسطح جهانی از مرز یک میلیارد نفر گذشت. براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، به ازای ورود هر گردشگر 2 تا 6 شغل مستقیم و 9 تا 15 شغل با احتساب مشاغل بخش های تولیدی و خدماتی ایجاد می شود. براساس پیش بینی همین سازمان، ضعیف ترین کشورهای توریست پذیر در سال 2020 از طریق این صنعت، بیش از 20 میلیارد دلار درآمد کسب خواهند کرد.
با توجه به این آمارها از سوی مؤسسه تحقیقات آماری استاتیست، صنعت گردشگری و سفر با تمام الحاقاتش که شامل هتل ها، اقامتگاه ها، رستوران های زنجیره ای، فروشگاه ها، مراکز خدمات مسافرتی، کسب و کار، اوقات فراغت و سرگرمی و فعالیت های مرتبط با تعطیلات می شود، می تواند سالانه منبع مهمی از درآمد برای کشورهای مختلف با منابع درآمدی بالا باشد.
درکنار آمارهای جهانی نگاهی به آمارهای داخلی نیز جلب نظر می کند. در این میان درآمد سالانه گردشگری ایران تنها یک میلیارد دلار عنوان شده است. سهمی بسیار ناچیز از گردشگری جهان.
**سازمان میراث فرهنگی به مثابه حیاط خلوت سیاسی
سازمان میراث فرهنگی در دولت احمدی نژاد به نحوی اداره می شد که بسیاری از فعالان آن را «حیاط خلوت سیاسی» نامیدند. حضور سیاستمداران در این سازمان و بی توجهی آنان به امر گردشگری موجب شد تا این صنعت در کشور با افت شدیدی مواجه شود. ارائه آمارهای غلوآمیز و متناقض در این دوره تا جایی پیش رفت که اعتماد به این سازمان را از میان برد.
به عنوان مثال رئیس سازمان میراث فرهنگی در مردادماه سال 90 در اظهارنظری اعلام کرد: «ورود گردشگران خارجی از سال 83 تاکنون رشدی 300 درصدی داشته است.»
درست چند روز بعد در شهریورماه همان سال، احمدزاده کرمانی، در گزارش عملکرد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت نهم و دهم از افزایش 65 درصدی تعداد گردشگر ورودی به کشور خبر داد!
سال 84 مدیر کل سابق دفتر آمار، اطلاعات و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی تعداد گردشگران ورودی به ایران را در سه ماه نخست همان سال 700 هزار نفر اعلام کرده بود و میزان مسافران و گردشگران خارجی و ایرانی را نیز تفکیک کرده و گفته بود: «یک میلیون و 147هزار نفر مسافر وارد کشور شدند که از این تعداد مسافر ورودی 833 هزار نفر ایرانی و تعداد 314 هزار نفر خارجی بوده اند.»
آمار سال 84 مبنای همه محاسبات اشتباه سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت تا جایی که متولیان از همان سال در این سازمان آمار مسافران ایرانی و خارجی را ترکیب و به عنوان مبنا و به نام گردشگران خارجی ورودی اعلام کردند.
جملاتی همچون جذب «هزاران میلیارد دلار» سرمایه در بخش گردشگری و «آنقدر هتل می سازیم که قابل شمارش نباشد» از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی هنوز از یادها نرفته است.
سیاسی کردن سازمان از سوی این مدیران موجب شد تا هر روزه جمعی از سیاست مداران از جمله نمایندگان مجلس، ائمه جمعه، مراجع تقلید و حتی ارکان نظام جمهوری اسلامی علیه این سازمان و فعالیت هایش موضع بگیرند.
جواد هروی رئیس فراکسیون تاریخ و توسعه گردشگری در اینباره میگوید: «این موضوع موجب شد تا شأن و جایگاه سازمان آنقدر پایین بیاید که امروز بسیاری این سازمان را در ردیف سازمان های پیش پا افتاده تلقی می کنند. به همین خاطر باید جایگاه میراث فرهنگی و گردشگری دوباره احیا شود. احیای جایگاه میراث فرهنگی امکانپذیر نیست مگر در غالب یک وزارتخانه کاملاً رسمی و قرار دادن آن در حد وزارتخانه های دیگر.»
**گردشگری؛ اولویت دولت یازدهم
با روی کار آمدن دولت یازدهم و به دنبال آن تغییر در سیاست های خارجی و برداشته شدن تحریم ها این روند تغییر کرد و ورود گردشگران خارجی به ایران افزایش یافت.
رئیس جمهور از آن زمان که به عنوان یکی از نامزدها انتخابات ریاست جمهوری یازدهم سفرهای تبلیغاتی اش را آغاز کرد، بحث گردشگری و توجه به حوزه توریسم را به عنوان یکی از اصلی ترین فرازهای اظهاراتش انتخاب کرد. او بارها در سخنرانی های تبلیغاتی اش از توریسم به عنوان یک راهکار تاثیرگذار در حوزه اقتصاد و اشتغال یاد کرد.
او گفته بود: «مجموعه محاسبات نشان می دهد اگر ما بتوانیم در طول یک سال 10 میلیون گردشگر وارد کشور کنیم، 13.6 میلیارد درآمد کسب می کنیم و این مجموعه گردشگر چهار میلیون شغل ایجاد می کند»
وی پس از پیروزی در انتخابات نیز همچنان بر اهمیت این صنعت و تاثیر آن بر اقتصاد کشور تاکید کرد و در دیدارهایش با رهبران کشورهای همسایه ایران همچون روسیه، ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان، قزاقستان و برخی از کشورهای منطقه مانند لبنان، تاجیکستان موضوع توریسم را مورد توجه قرار داد.
**ابهام میزان درآمد حاصل از ورود گردشگران خارجی
خبرها حاکی از آن است که حدود چهار و نیم میلیون خارجی در سال 92 به ایران سفر کرده اند که حدود دو میلیون و 500 هزار نفر آنان به منظور خاص گردشگری همچون زیارت به کشور بوده است. علاوه بر ظرفیت های تاریخی/مذهبی و چشم اندازهای فراوان در ایران، وجود تجهیزات پیشرفته پزشکی از یک سو و پایین بودن هزینه درمان نسبت به دیگر کشورهای منطقه از سویی دیگر موجب شده که ایران به یک قطب گردشگری سلامت تبدیل شود.
به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری: «ما در سال گذشته پذیرای 4 و نیم میلیون ورودی خارجی با حدود 5 تا 6 میلیارد دلار درآمد بودیم که براساس سند چشم انداز این تعداد باید در سال 1404 به 20 میلیون گردشگر و 25 میلیارد دلار درآمد برسد.»
مسعود سلطانی فر همچنین از آسان سازی صدور روادید برای گردشگران خارجی خبر داد. وی گفت :«هم اکنون تقریبا نزدیک به 190 کشور دنیا می توانند ویزای فرودگاهی دریافت کنند ما هم به دنبال آن هستیم که مدت این ویزاها را از 2 هفته به یک ماه افزایش دهیم.»
با این حال سازمان میراث فرهنگی هنوز نتوانسته میزان درآمد حاصل از ورود گردشگر خارجی را که سال 92 به ایران آمده اند ارزیابی کند. هنوز مشخص نیست که از قبال ورود این تعداد گردشگر خارجی چقدر درآمد نصیب ایران شده است و 4 میلیون گردشگر خارجی هر کدام چقدر هزینه صرف صنایع دستی، هزینه اقامت، پذیرایی و یا حمل و نقل کرده اند. مشکلی که به دلیل عدم تدوین چون حساب های اقماری گردشگری به وجود آمده است.
حساب های اقماری گردشگری تحلیل دقیق تمام جنبه های تقاضا برای کالا و خدماتی است که ممکن است به گردشگری مرتبط باشد. پیش از این حساب اقماری گردشگری و بررسی نتیجه سفرهای گردشگران به کشور در دفتر آمار و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی مورد توجه قرار میگرفت اما اکنون مدتهاست که این بررسی ها به صورت بین المللی و آنچه مد نظر جامعه جهانی است انجام نمی شود. تا جایی که اکنون نمی دانیم ورود چهار میلیون گردشگری چقدر سود عاید صنعت گردشگری ایران کرده است.
مرتضی رحمانی موحد در این باره می گوید: «مسلما گردشگر خارجی در زمان ورود به ایران هزینه می کند بخشی از این هزینه ها صرف صنایع دستی، سوغات، پذیرایی ایاب و ذهاب و صنوف خدماتی خواهد شد. آنچه که در قالب تور خریداری می شود نیز کاملا مشخص است ولی هنوز حساب های اقماری گردشگری به جمع بندی نهایی نرسیده است با این حساب میزان درآمد حاصل از ورود این تعداد گردشگر قابل احصاء نیست. در این زمینه پیگیری های لازم در حال انجام است تا هر چه سریع تر زیرساخت های نظام حساب های اقماری تهیه شود.»
با آنکه ورود گردشگر در ایران رو به افزایش است و با رشد همراه بوده اما بررسی درستی از میزان درآمدهای کسب شده وجود ندارد. در حالی که بررسی میزان ارزآوری میتواند کمک فراوانی به صنعت توریسم و به دنبال آن اقتصاد کشور کند.
ورود هر توریست خارجی به کشور به معنای ورود دلار ( دستکم هزار دلار به ازای هر توریست) و ایجاد اشتغال است. این تنها مزیت ورود توریست به کشورمان نیست. تاثیرات منفی رسانه ای و سیاست های غلط خارجی که تصور غلط و نامناسب را از کشورمان به جامعه جهانی ارائه داده میتواند با ورود توریست های خارجی از میان برداشته شود.
به همین منظور باید بیش از بیش به زیر ساخت های شهرهای توریست پذیرمان توجه کنیم تا این شهرها متناسب با جذب توریست خارجی ارتقا داده شوند. گام نخست این امر می تواند ساخت هتل ها و اقامتکاه های مناسب جهت پذیرایی این توریست ها باشد.
**ایرانیان آنتالیا از ورشکستگی نجات دادند
وزارت فرهنگ و جهانگردی ترکیه اعلام کرده است که میزان سفر گردشگران ایرانی به این کشور در نیمه نخست سال 2014 میلادی نسبت به زمان مشابه در سال 2013 نزدیک به پنج برابر شده است. آنها توانسته اند مقام نخست را در گردشگران ورودی این شهر به خود اختصاص دهند.
آمار نشان میدهد که این همسایه غربی ایران تنها یک و نیم میلیون گردشگر ایرانی در سال دارد. در صورتی که ما رقم مجموع گردشگران ورودی مان در سال به حدود یک میلیون نفر می رسد.
به گفته کارشناسان، ترکیه با معافیت های مالیاتی متعدد و تسهیل قوانین، سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در این صنعت تشویق کرده است. تا اندازه ای که سرمایه ایرانی ها در صنعت توریسم ترکیه به یکی از عوامل تاثیرگذار تبدیل شده و فعالان اقتصادی این منطقه را از ورشکستگی نجات داده است.
این امر بیش از بیش نقش گردشگری در اقتصاد را برای ما نمایان می کند. ترکیه کشوری است در همسایگی ما؛ چطور توانسته است با مساحتی کم تر و ظرفیت های تاریخی و گردشگری پایین تر به یک قطب توریستی در جهان تبدیل شود؟
*فرارو
اول**
09/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
سرمایهگذاری راه نجات اقتصادکشور است
سهشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۴ نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری را راه نجات اقتصاد کشور دانست و گفت ما به شدت نیاز به هماهنگی به رابطه نقدینگی و واحدهای تولیدی داریم که باید منطقی ایجاد شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عیسی امامیتنها راه نجات از شرایط کنونی اقتصاد، استفاده بهینه از اصناف است
فیسبوک تویتر Google Cloob رییس اتاق اصناف ایران تنها راه نجات از شرایط کنونی اقتصاد استفاده بهینه از اصناف است تهران - ایرنا - رییس اتاق اصناف ایران نجات کشور از وضعیت کنونی اقتصادی را منوط به استفاده بهینه از مجموعه اصناف دانست و گفت بهره گیری از این بخش نفع نظام اقتصادی کسناتور افغان در گفتوگو با فارس: راه پیشرفت جهان اسلام ایجاد اتحادیههای بزرگ سیاسی و اقتصادی است
سناتور افغان در گفتوگو با فارس راه پیشرفت جهان اسلام ایجاد اتحادیههای بزرگ سیاسی و اقتصادی استیک سناتور افغان مداخله کشورهای دیگر در امور مسلمانان را سبب عقبماندگی مسلمین دانست و گفت راه پیشرفت جهان اسلام ایجاد اتحادیههای بزرگ اقتصادی و سیاسی است نثاراحمد حارس عضو کمیسیوننماینده مردم صومعهسرا در مجلس: خصوصیسازی راه نجات اقتصاد کشور است
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس خصوصیسازی راه نجات اقتصاد کشور استنماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی گفت خصوصیسازی راه نجات تولید و اقتصاد کشور است به گزارش خبرگزاری فارس از رشت حمیدرضا خصوصی ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل جدید تعاون کار و رفاه اجتماعی گیهمه دنیای اسلام باید با حامیان رژیم صهیونیستی برخورد سیاسی و اقتصادی کنند
سهشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی ساعتی قبل با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند این دیدار به مناسبت عید سعید فطر انجام شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی امرربیعی خبر داد الزام صندوقهای اقتصادی خطرپذیر به راهاندازی مراکز نوآوری در دانشگاهها
ربیعی خبر دادالزام صندوقهای اقتصادی خطرپذیر به راهاندازی مراکز نوآوری در دانشگاههاوزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از الزام صندوقهای اقتصادی به راهاندازی مراکز نوآوری در دانشگاهها خبر داد و گفت شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی اولین گام را در این زمینه برداشته است به گزارش خراهکارهای پیادهسازی اقتصادمقاومتی در صنعت پتروشیمی
اقتصادی اقتصاد کلان راهکارهای پیادهسازی اقتصادمقاومتی در صنعت پتروشیمی مرکز پژوهشهای مجلس راهکارهای اجرایی شدن سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در صنعت پتروشیمی را تحلیل و بررسی کرد به گزارش خبرگزاری مهر دفتر مطالعات انرژی صنعت و معدن مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلامتقویت علوم انسانی در جوامع منجر به صلح جهانی می شود/ توسعه اقتصادی و سیاسی لازم و ملزوم یکدیگر هستند
بین الملل ایران در جهان استاد دانشگاه نتردام آمریکا در گفتگو با مهر تقویت علوم انسانی در جوامع منجر به صلح جهانی می شود توسعه اقتصادی و سیاسی لازم و ملزوم یکدیگر هستند پروفسور رابرت آئودی فیلسوف برجسته اخلاق و استاد فلسفه دانشگاه نتردام آمریکا معتقد است گاهی توسعه اقتصادی برامعاون سیاسی اجتماعی فرماندار دشتستان خبر داد برگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس در شهرها و روستاهای دشتستان
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار دشتستان خبر دادبرگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس در شهرها و روستاهای دشتستانمعاون سیاسی اجتماعی فرماندار دشتستان گفت راهپیمایی روز جهانی قدس امسال در تمام شهرهای دشتستان و در تعدادی از روستاها برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس از دشتستان عادل دهحضور شخصیتهای سیاسی در راهپیمایی روز قدس + تصاویر
حضور شخصیتهای سیاسی در راهپیمایی روز قدس تصاویر شخصیتهای سیاسی همراه با مردم سراسر کشور صبح امروز در راهپیمایی روز قدس شرکت کرده و حمایت خود را از مردم فلسطین و غزه اعلام کردند به گزارش گروه چندرسانهای باشگاه خبرنگاران شخصیتهای سیاسی همراه با مردم سراسر کشور صبح امروز درحضور گسترده کارکنان بانک مهر اقتصاد در راهپيمايي روز قدس
۴ مرداد ۱۳۹۳ ۱۳ ۵۷ب ظ حضور گسترده کارکنان بانک مهر اقتصاد در راهپيمايي روز قدس کارکنان بانک مهر اقتصاد به همراه مردم روزهدار قم در راهپيمايي روز قدس به دنيا اعلام کردند که مثل هميشه حامي ملت مظلوم فلسطين و ديگر مسلمانان در اقصي نقاط عالم هستند به گزارش خبرگزاري موج کارکنان بنماینده مردم بیرجند در مجلس: راهپیمایی روز قدس پیامآور نجات مظلومان است
نماینده مردم بیرجند در مجلس راهپیمایی روز قدس پیامآور نجات مظلومان استنماینده مردم بیرجند درمیان و خوسف در مجلس گفت راهپیمایی روز جهانی قدس پیامآور نجات مظلومان و دشمنی با ظالم است به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند سید محمدباقر عبادی با صدور پیامی از مردم خواست برای دفاع ازرادیو اقتصاد همراه با نمایشگاه قرآنی «مردم و رمضان»
رادیو اقتصاد همراه با نمایشگاه قرآنی مردم و رمضان خبرگزاری پانا نمایشگاه قرآنی مردم ورمضان میزبان رادیو اقتصاد با برنامه هایی با موضوع اقتصاد فعالیتهای فرهنگی و قرآنی در ایام ماه مبارک رمضان است ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۴ تير ساعت 16 09 به گزارش پانا وجود غرفه های مختلف فرهنگی قرآنیاستاندارهرمزگان:تنهاراه نجات کشور مدیریت جهادی است
فیسبوک تویتر Google Cloob استاندارهرمزگان تنهاراه نجات کشور مدیریت جهادی است بندرعباس-ایرنا- استاندار هرمزگان بااشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبرمعظم انقلاب گفت تنها راه نجات کشور مدیریت جهادی است به گزارش ایرنا جاسم جادری پنجشنبه در آیین تودیع و معارفه روسای سابق وجدید سازمحضور معاون سیاسی و امنیتی دادستان کل در راهپیمایی روز قدس
جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۲ سیدمرتضی بختیاری معاون سیاسی و امنیتی دادستان کل کشور و وزیر پیشین دادگستری در مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس در سمنان شرکت کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سمنان مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس همزمان با سراسر کشور امروز جمعه سسازمان راهداری و سازمان امداد و نجات توافق نامه همکاری امضا کردند
فیسبوک تویتر Google Cloob به منظور کاهش تلفات حوادث رانندگی در جاده های کشور سازمان راهداری و سازمان امداد و نجات توافق نامه همکاری امضا کردند تهران - ایرنا - سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به منظور استفاده از ظرفیت های طرفین برای کاهشوحدت و بصیرت جوامع اسلامی تنها راه نجات در برابر استکبار است
در بیانیه تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد خراسان رضوی تاکید شد وحدت و بصیرت جوامع اسلامی تنها راه نجات در برابر استکبار است تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با صدور بیانیهای انفعال مجامع بین الملی در قبال جنایات صهیونیستها در غزه را محکوم کردند به گزارش حوزه دانشگ-
گوناگون
پربازدیدترینها