واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اهدای خون، گامی در جهت سلامتی تهران - ایرنا - از سال 1324 اقدام های پراکنده ای برای اهدای خون صورت می گرفت، اما پس از کوشش های فراوان، به همت دکتر «فریدون علا» روز نهم مرداد سال 1353 سازمان انتقال خون ایران تاسیس شد.
در سال 1331 مرکز خون ارتش توسط مرحوم دکتر محمدعلی شمس و مرکز انتقال خون شیر و خورشید سرخ(جمعیت هلال احمر) توسط مرحوم دکتر احمد آژیر آغاز به کار کرد.
از این زمان تا سال 1344 اقدامات متعددی جهت استاندارد کردن و سر و سامان دادن به وضعیت انتقال خون انجام گرفت که متاسفانه همگی با شکست مواجه شد.
سرانجام در روز نهم مرداد سال 1353، سازمان انتقال خون ایران تاسیس و هم اکنون حدود 40 سال فعالیت می کند که مهمترین هدفش گسترش مراکز اهدای خون و تهیه خون سالم برای نیازمندان است.
** اهدای خون، اقدامی داوطلبانه
اهدای خون هنگامی رخ می دهد که یک فرد سالم بطور داوطلبانه، مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می کند و خون اهدا شده پس از انجام آزمایش های غربالگری و تایید سلامتی، بمنظور تهیه فراورده های خونی مورد استفاده قرار می گیرد.
اهداکنندگان خون برای مواردی که ممکن است باعث به خطر انداختن ایمنی خون شوند، مورد ارزیابی قرار می گیرند.
غربالگری شامل آزمایش برای آلودگی هایی مانند «اچ. آی. وی» و هپاتیت است که می توانند از طریق خون منتقل شوند، همچنین انجام پرسش هایی در مورد پیشینه پزشکی و معاینه فیزیکی دهنده خون می تواند از به خطر افتادن سلامتی او جلوگیری کند.
فاصله بین دو اهدای خون در کشورهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در آمریکا این زمان هشت هفته(۵۶ روز) برای اهدای خون کامل است.
** شرایط اهدای خون چیست؟
پزشک و متخصص خون به خبرنگار ایرنا می گوید: اهدا کننده خون باید دارای شرایط سنی ۱۷ تا ۶۵ سال باشد.
دکتر «گلرخ قره داغی» داشتن حداقل ۵۰ کیلوگرم وزن، دارا بودن شرایط مناسب جسمی و روحی، فشار خون متعادل، مبتلا نبودن به کم خونی، نداشتن پیشینه هپاتیت ویروسی و برخی دیگر از بیماری های عفونی، قلبی و ریوی، عدم اعتیاد به مواد مخدر تزریقی و الکلی و گذشت حداقل هشت هفته از آخرین مرتبه اهدای خون را از دیگر شرایط اهدای خون عنوان کرد.
وی ادامه می دهد: تحقیقات نشان داده، برخی مردم معمولا بیشتر از میزان مورد نیاز روزانه خود آهن مصرف می کنند، مصرف آهن بیشتر از حد توصیه شده، تولید رادیکال های آزاد در بدن را بیشتر می کند.
دکتر قره داغی می افزاید: رادیکال های آزاد شده موجب ایجاد تغییرات سلولی می شود که عملکرد طبیعی سلولها را مختل کرده و خطر برخی بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی و سرطان را افزایش می دهد.
این متخصص خون تصریح می کند: اهدای خون، مقداری از آهن اضافه را که می تواند موجب تولید رادیکال آزاد در بدن شود، بیرون می برد و افرادی که خون اهدا می کنند کمتر در خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار می گیرند.
قره داغی با بیان اینکه بیماری های قلبی متداول ترین علت مرگ است، می گوید: اهدای خون می تواند گاهی در جهت سلامتی باشد.
اجتمام(5) ** 9022 ** 1071**1856
09/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]