تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بعد از من با خوارج نجنگيد (آنان را نكشيد)؛ زيرا كسى كه طالب حق باشد و به آن نرسد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826214203




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفکیک جنسیتی در شهرداری نبايد دستاويز سياسي قرار گيرد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تفکیک جنسیتی در شهرداری نبايد دستاويز سياسي قرار گيرد
از هر بعد كه به اين مسئله نگاه كنيم جدا‌سازي‌ زنان و مردان بدون هيچ‌گونه محدوديت موجب آسودگي و امنيت رواني زنان و مردان شاغل بوده و باعث افزايش كارايي آنها مي‌شود بنابراین تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران نباید دستاویز سیاسی قرار گیرد.

 
 
جوان‌آنلاین: دکتر مجید ابهری| در تمام دنیا آرامش فکری نیروهای شاغل و تامین آن از سوی کارفرما یک تعهد سازمانی بوده و با وجود نظریات و شعارهای مخالفان تفیکیک جنسیتی و هواداران فمینیست، رفتار شناسان بی طرف و منطقی معتقدند بانوان در محیط مختلط احساس ناامنی می کنند و حتی دچار اضطراب می شوند که نتیجه آن افت کارآرایی و کاهش بازدهی است.


طرح اخير شهرداري تهران در راستاي كرامت بانوان است و همان طور كه تا‌ كنون تجربه شده در محيط‌هاي آموزشي صد در صد زنانه، تمام افراد راحت هستند اما كافي است يك مرد به ‌عنوان معلم يا مستخدم در آن محيط باشد تا آسايش همه به هم بخورد. به عنوان نمونه سال 1992در يكي از شركت‌هاي مديريتي در شهر منچستر اين جدا‌سازي‌ انجام شد كه نتيجه آن افزايش امنيت رواني خانم‌ها و البته آقايان بود؛ حال چرا جنجال آفرينان به تجربه دنيا در جداسازي محيط كار زنان و مردان توجه نمي كنند، جای تامل دارد.


اگر مردي مخالف اين نظريه باشد ممكن است دلايل ديگري داشته باشد، اما اگر قصد ما انجام كار، اجراي مسئوليت و ارايه خدمت باشد ايجاد اين امنيت رواني از نگاه آسيب شناسي مي‌تواند مفيد واقع شود بنابراین در کشور ما که براساس ارزش های دینی و فرهنگی مدیریت می شود به دلایل مختلف تفکیک جنسیتی لازم و ضروری است.


بی شک وقتي يك نظريه مطرح مي‌شود از سوي هر كس كه باشد بايد بدون تهاجم و جو‌سازي‌ در جهت نقد يا تاييد آن باشيم و دلايل خود را ابراز كنيم و بدانيم كه جو‌سازي‌ و اغتشاش فكري راه‌حل مواجه با همه‌‌چيز نيست.


بر همین اساس رفتار شناسی سازمانی، امنیت روانی کارکنان موجب افزایش بهره ‌وری و کارایی و تعالی سازمانی می‌شود و يكي از روش‌هاي ايجاد امنيت رواني در سازمان ‌ها محيط راحت و آسوده براي شاغلان است که در راستاي ايجاد اين محيط بايد گفت جدا‌سازي‌ جنسيتي نه به شكلي كه بعضي از رسانه‌ها در حال بزرگ نمايي يا بد نمايي آن هستند بلكه به‌صورتي كه اگر 4مرد و يك زن در يك اتاق كار مي‌كنند به نفع هر دو جنسيت است كه از هم جدا باشند يا برعكس.  


بنابراین کار شهردار تهران مطابق با اصول عقلانيت سازماني بوده و نبايد دستاويز سياسي قرار گيرد، چرا كه در يك محيط زنانه يعني اتاقي كه همه شاغلان آن بانوان هستند، خانم‌ها راحت‌تر بوده و آسوده‌تر مي‌توانند به‌كار خود رسيدگي كنند اما در غيراين صورت يعني اگر يك خانم در اتاق چند آقا يا برعكس باشد، هم بايد مواظب پوشش و گفتمان خود باشد هم كردارش و همين عوامل باعث افت كارايي مي‌شود. علاوه بر آن آقايان هم در كنار يكديگر راحت ‌تر هستند و حضور يك زن در جمع آنها سبب بروز محدوديت‌ هايي برايشان مي‌شود.


براساس پژوهش های میدانی معلوم می شود که وقتی دو خانم با چهار آقا در یک اتاق مشغول به کار هستند، هم بانوان ناراحت هستند و هم آقایان. چرا که ممکن است در طول ساعات کار همکاران قصد گفتن لطیفه یا درد و دل داشته باشند که با حضور جنس مخالف این کار غیرممکن است. از طرف دیگر بانوان شاغل باید بخشی از حواس خود را به رعایت حجاب ،طرز نشستن و رفت و آمد صرف کنند که همین موجب افت کارآرایی آنها است.  


از سوی دیگر بانوان در کنار یکدیگر آرامش خاطر و اعتماد به نفس بیشتری احساس می کنند و از نگاه آسیب شناسی اجتماعی در صورت عدم ضرورت سازمانی، جداسازمانی جنسیتی هم به نفع بانوان و هم به نفع آقایان است.


اين موضوع تأييد شده كه بين كارمنداني كه بيشترين ساعات بيداري در شبانه روز را با يكديگر در يك محيط هستند رابطه عاطفي به‌ وجود مي‌آيد و اگرچه اين رابطه‌ها عموما سالم است اما بستري براي بروز تنش در زندگي‌هاي فردي هم است و باید توجه داشته باشیم که برقراری رابطه عاطفی بین همکاران اجتناب ناپذیر می شود و این نکته وقتی که یکی از طرفین متاهل باشند، موجب بروز آسیب های بعدی می شود.


بنابراین از هر بعد كه به اين مسئله نگاه كنيم جدا‌سازي‌ زنان و مردان بدون هيچ‌گونه محدوديت موجب آسودگي و امنيت رواني زنان و مردان شاغل بوده و باعث افزايش كارايي آنها مي‌شود.
 


جامعه شناس، متخصص علوم رفتاری و آسیب شناسی اجتماعی




منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن