تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس غمى از غم‏هاى دنيا را از مسلمانى برطرف نمايد، خداوند غمى از غم‏هاى روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844108583




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلايل پيوندهاي نظامي رو به گسترش آمريكا و قطر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۷ مرداد ۱۳۹۳ (۲۳:۱۶ب.ظ)
دلايل پيوندهاي نظامي رو به گسترش آمريكا و قطر گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، قطر در سال هاي اخير نشان داده است كه مي تواند در پيشبرد سياست هاي آمريكا در منطقه خاورميانه جايگزين متحد سنتي اين كشور؛ يعني عربستان شود. قدرت رسانه اي قطر و توان خريدهاي نظامي به واسطه دلارهاي نفت و گازي، باعث شد سياستمداران آمريكايي بتوانند روي جهت گيري هاي قطر حساب باز كنند. در واقع چند عامل باعث شده است كه واشنگتن اين كشور را براي اجراي استراتژي خود در خاورميانه برگزيند:
ناتواني عربستان در اجراي راهبرد آمريكا به خوبي قطر، به دلايلي مانند روابط عربستان با آمريكا، ديدگاه منفي عربستان و وهابيت به انقلاب هاي عربي و ترديد ملل عرب به فعاليت هاي عربستان به علت ارتباط اين فعاليت ها با طرح هاي ضد مردمي آمريكا در منطقه عربي. نبود ذهنيت منفي از قطر در افكار ملل عرب، بر خلاف عربستان. بلند پروازي سران قطر پس از كودتاي امير كنوني اين كشور عليه پدرش براي ايفاي نقش مؤثر منطقه اي و بين المللي به دلايل شخصي و بين المللي و براي رهايي از سلطه عربستان، نبود روابط رسمي ميان قطر و اسرائيل.
البته بسياري از تحليلگران سياسي معتقدند كه فعاليت هاي خطرناك قطر براي اجراي استراتژي آمريكا و ايفاي نقش دستكش براي مشت آهنين آمريكا با امكانات محدود قطر همخواني ندارد. با اين همه در حال حاضر قطر يکي از متحدان اصلي آمريکاست که ميزبان مرکز عمليات‌هاي هوايي اين کشور است.
بر اين اساس دولت آمريکا طي سال‌هاي اخير ارتقاء سيستم‌هاي دفاع هوايي کشورهاي متحدش در حوزه خليج فارس را در اولويت کارهاي خود قرار داده است. در همين راستا در آخرين اقدام خود قرارداد بزرگترين قرارداد فروش پنتاگون در سال جاري ميلادي با قطر به امضا رسيد. طبق اين توافق وزارت دفاع آمريکا 11 ميليارد دلار تجهيزات، از جمله 24 هلي‌کوپتر جنگي آپاچي، 500 موشك ضد تانك و 10 موشك پاتريوت به اين كشور فروخت. به نظر مي رسد نقش قطر در آزادي گروهبان آمريكايي اسير در افغانستان بي تأثير در تصميم پنتاگون براي فروش چنين سيستم موشكي پيشرفته به عنوان قدرداني از دوحه نبود. اين سرباز آمريكايي پنج سال در دست طالبان اسير بود كه با وساطت قطر در ازاي آزادي پنج فرمانده سابق طالبان از زندان گوآنتانامو در کوبا آزاد شد. به واقع واشنگتن نشان داد خوش خدمتي به اين كشور در نهايت مي تواند جاه طلبي ميلتاريستي كشورهاي عرب منطقه را جامه عمل بپوشاند.
البته شايان ذكر است روابط نظامي دو كشور مسبوق به سابقه است. بر اين مبنا قطر ميزبان مهمترين ناوگان هوايي ايالات متحده در خاورميانه است. پايگاه هوايى العديد در 35 کيلومترى جنوب دوحه، پايتخت قطر و در 70 کيلومترى مرز مشترک اين کشور با عربستان سعودى قرار دارد که از اکتبر 2001 به مهم ترين پايگاه هوايى آمريکا در آسيا و خاورميانه تبديل شده است. اين پايگاه يکى از جديدترين پايگاه ‏ها با تأسيسات نظامى پيشرفته است که قابليت فرود و نگهدارى حدود 120 فروند هواپيماى نظامى پيشرفته را دارا است. از پايگاه آمريکايى العديد براى نگهدارى تانک‏ ها و نفربرهاى زرهى و سلاح مورد نياز يک لشکر استفاده مى شود.
پايگاه مذكور داراى ارتباطات ماهواره اى و سيستم ارتباطى کنترل از راه دور براى انجام روزانه يک هزار عمليات بمباران هوايى است که در عمليات نظامى عليه عراق نقش مهمى ايفا کرد. بر اين اساس اکنون فرماندهى عمليات در پايگاه العديد قطر قرار دارد. فرودگاه العديد قطر كه در چند كيلومتري كاخ امير اين كشور واقع است، نيز از ديگر پايگاه هاي نظامي آمريكا به شمار مي رود. در همين رابطه وزير دفاع قطر در ماه دسامبر 2013 (پاييز 1392) پس از سفر چاک هاگل به دوحه توافق همکاري دفاعي 10 ساله اي را با آمريکا امضا کرد که موجب ادامه فعاليت نيروهاي آمريکايي مستقر در قطر، از جمله در مرکز عمليات‌هاي هوايي مشترک در پايگاه هوايي العديد قطر مي‌شود.
علاوه بر العديد، پايگاه سيليه نيز پس از تشکيل پايگاه العديد به يک مرکز ستاد عملياتي تبديل شده است. البته دولت قطر مدعى است ايجاد اين پايگاه در کشور عطف به قرارداد امنيتى و نظامى دو کشور در سال 1992 است که التزامات دو طرفه‌اى بين دوحه و واشنگتن ايجاد کرده است و به شدت اين نظريه را تکذيب مى کنند که تسريع در اجرايى کردن و بهينه سازى پايگاه العديد، ربطى به حمله آمريکا به عراق در سال 1382 داشته است.
با اين اوصاف چنين به نظر مي رسد روابط و تعاملي كه بين امريكا و قطر وجود دارد از نظر اندازه و قدرت دو كشور بسيار غير متعارف است و با توجه به جايگاه دو كشور از حد معمول فراتر رفته است. رويكرد جديد آمريكا در خاورميانه را مي توان اين گونه تحليل كرد كه اين كشور در حالي بنا به مشكلات اقتصادي و اولويت هاي جديدي كه كاخ سفيد براي خود تعريف كرده كانون تمركز خود را به سوي شرق آسيا منتقل كرده، اكنون سعي مي كند در خاورميانه به صورت نيابتي عمل كند و با ائتلاف هاي جديد به اهدافش جامه عمل بپوشاند و كشور قطر اكنون كاركرد جديدي را پيدا كرده است و اين رويكرد با اهداف و منافع و اولويت هايي كه قطر براي خود تعريف كرده است، معنا پيدا مي كند و رابطه اين دو را وارد فاز متفاوتي مي كند.

زهرا سادات حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن