واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار: پدیده خشکسالی سیستان نیازمند نگاه عمیق منطقه ای و ملی است زابل- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه نباید به پدیده خشکسالی و ریزگردها در منطقه به صورت عادی نگریست، گفت: تاکنون به پدیده ریزگردها در سیستان به شکل دانش بنیان اندیشیده نشده و تنها نگاه اورژانسی و درمان مقطعی مد نظر بوده است.
به گزارش ایرنا، ˈعلی اوسط هاشمیˈ در نشست ستاد بحران سیستان و بلوچستان در فرمانداری شهرستان ویژه زابل مردمان این استان را صبور و قانع و علاقه مند به نظام اسلامی دانست و افزود: مردم منطقه سیستان با سختی ها و دشواری دست و پنجه نرم می کنند که باید قدر آنان را بدانیم و با سیاست های نظام اسلامی برای کاهش آلام مردم تلاش کنیم.
وی با اشاره به نیازمندی کشور افغانستان گفت: نیاز سوخت افغانستان از طریق مرز ایران قابل تامین است و اگر تامین سوخت را در دست بگیریم به طور قطع آنان به ما آب خواهند داد و باید به چنین رابطه هایی اندیشید.
وی همچنین با اشاره به اختصاص بودجه مورد نیاز برای تکمیل مرکز بیماری های تنفسی زابل تصریح کرد: برای این پروژه در ابتدای سال 100 میلیون تومان اختصاص یافت که به دلیل اهمیت این طرح برای منطقه اعتبار آن با رشد 70 درصدی به هفت میلیارد تومان از سوی استانداری افزایش یافت.
هاشمی با بیان اینکه در سال جاری قرار شد هزار هکتار از زمین های سیستان بیابان زدایی شود اظهار داشت: با توجه به شرایط منطقه دو هزار هکتار به این طرح اضافه شد.
وی بیان کرد: هشت کانون اصلی بحران در منطقه وجود دارد که به کارگروه تخصصی سه ماه مهلت داده می شود راه حل های مقابله با آن را مطالعه و پژوهش کنند تا با یک مدیریت جامع و مفید برای برون رفت از این وضعیت بحران تصمیم گیری شود.
نماینده عالی دولت در استان سیستان و بلوچستان یادآور شد: چنانچه روزی به این نتیجه برسیم که کشاورزی در منطقه سیستان مقرون به صرفه نیست و جواب نمی دهد بدنبال اشتغال پایدار دیگری خواهیم رفت و انتقال گاز نیز با همین هدف انجام می شود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل نیز در این نشست گفت: مشکلات گرد و غبار در سیستان مربوط به چند ماه اخیر نیست بلکه ریشه در تاریخ کهن این منطقه دارد و همه ساله گریبانگیر مردم است.
ˈهوشنگ ناظریˈ ادامه داد: مدیریت متمرکز در بخش آب و خاک، پرهیز از کارهای جزیره ای و مدیریت خاص در تالاب هامون باعث مهار ریزگردها در منطقه خواهد شد.
وی تاکید کرد: وجود ریزگردها، خشکسالی و اعتیاد سه عامل مهم بحران در سیستان است که باید با هدف گیری صحیح بدنبال راه حلی برای برون رفت از این مشکلات باشیم.
ˈمعصومه پرندوارˈ فرماندار هامون نیز در این نشست گفت: خسارت های وارد شده از طریق توفان های اخیر به شهر علی اکبر به گونه ای نیست که خسارت جبرانی پرداخت شود بلکه باید از نو احیا شود چرا که بیشترین خسارات در این زمینه وارد شده است.
وی اظهار داشت: توزیع بسته های حمایتی نباید افزون طلبی در مردم ایجاد کند باید به جای کارهای زودبازده و اورژانسی بطور اساسی، تخصصی و کارشناسی حمایت های لازم انجام شود.
فرماندار زهک نیز گفت: 37 روستا در بخش مرکزی و 20 روستا در جزینک مورد آسیب و در مسیر شن های روان قرار گرفته که نیاز است هر چه سریعتر این شن ها جمع آوری شوند.
جمشید رخشانی نسب افزود: در طرح های دراز مدت برای مهار حرکت شن های روان دانشگاه زابل بهمراه محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری و آب و خاک یک بسته علمی تدوین کنند.
ˈمحمدعلی پیریˈ فرماندار شهرستان مرزی هیرمند نیز در نشست ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: به هر شکلی پوشش گیاهی ایجاد شده در بستر دریاچه هامون حفظ شود و برای حضور مردم در منطقه با ایجاد اشتغال، فعال کردن مبادلات مرزی و حسن مدیریت تلاش کنیم.
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان در ادامه این نشست بیان کرد: اکنون آب با ظرفیت 800 لیتر بر ثانیه وارد لوله انتقال آب آشامیدنی روستاها می شود در صورتیکه که باید 1700 لیتر برثانیه باشد.
نصرالله چاری گفت: مطالعه مجدد طرح انتقال آب از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی تصویب و نقشه اجرایی آن کامل شده است و برای مرحله دوم اجرای طرح 220 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که در این مرحله 25 درصد از کل بودجه اختصاص یافته است.
وی افزود: از طرح انتقال آب آشامیدنی به روستاها، پنج شهر و 937 روستا استفاده می کنند که میانگین توزیع در روستا 12 ساعت و در شهر 20 ساعت است.
مدیر آب و فاضلاب روستایی استان خاطرنشان کرد: حدود 400 روستای سیستان بوسیله تانکر آبرسانی می شوند و هر سال بر شدت مشکلات آن افزوده می شود.
به گزارش ایرنا، بدنبال وقوع توفان و گردو غبار در منطقه سیستان استاندار سیستان و بلوچستان به اتفاق مدیران دستگاههای عضو ستاد بحران استان به شهرستانهای زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون سفر کرده است. ک/2
7312 / 653
07/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]