تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843813589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اردبیل تنها استان فاقد پارک علم و فناوری کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اردبیل تنها استان فاقد پارک علم و فناوری کشور اردبیل - ایرنا - پارک های علم و فناوری برای دستیابی سریع تر به نوآوری ها و فناوری های برتر با هدف توسعه از سال های آغازین دهه 80 خورشیدی به تدریج در نقاط مختلف کشور ایجاد شد در حالی که استان اردبیل به دلیل تنگ نظری ها همچنان از داشتن این مرکز محروم است.


دارالارشاد را خبری از پارک علم و فناوری نیست و در خلا توجه استانداران و روسای دانشگاه طی سال های گذشته، تنها ساختمانی میانسال در یکی از کوچه پس کوچه های مابین میدان جانبازان و باکری چند ماهی است که میزبان مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی می باشد.
شیرینی فروشی آن دست خیابان راهنمای خوبی نیست، کارگاه های نجاری و تعمیرگاه های خودرو در اطراف کوچه طوری خودنمایی می کنند که اگر پیش تر به آنجا -گویا پیش از این میزبان اداره کار نیز بوده- نرفته باشید، نمی توانید به راحتی نشانی مورد نظر را پیدا کنید.
اهل محل البته راهنمای خوبی هستند، گرچه ممکن است سواد چندانی نداشته باشند اما نصب تابلویی اداری بر سردر ساختمانی مسکونی به حد کافی جلب نظر می کند و همین برای راهنمایی مراجعان کافی است.
از خیابان اصلی 100 متر که به داخل کوچه گام بردارید به مغازه ای نبشی بر می خورید که گویا مدت هاست بجای پذیرایی از مشتری ها تنها وظیفه اش بر دوش کشیدن بار سنگین ساختمان است و یک پلاکارد تبریک بی ریخت که با اکراه از کرکره های خاک گرفته آویزان شده ، پلاکارد زیر نورآفتاب تابستانی و در عین حال مهربان منطقه رنگ باخته و چندان خوانا نیست اما حکایت از کسب رتبه و موفقیت یکی از دانشجویان عضو مرکز رشد فناوری دانشگاه محقق اردبیلی دارد.
نمای درونی ساختمان نیز چون نمای بیرونی چنگی به دل نمی زند و بوی دلنشین قورمه سبزی راهرو را پر کرده، پله های تنگ و باریک و گذر از مقابل واحدهای -احتمالا مسکونی- مراجعان را به دفتر مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه هدایت می کند.
در نگاه اول دفتر بیشتر به یک معاملات ملکی می ماند تا مرکزی مرتبط با علم و فناوری؛ روبروی در ورودی کنار یک اتاق به نسبت کوچک، آبدارخانه قرار دارد و در کنار آن اتاق مدیر مرکز؛ همه این اتاق ها سالنی را در سمت چپ در ورودی احاطه کرده اند که میزبان میز بزرگ کنفرانس می باشد که تمام فضا را اشغال کرده است.
کمدی که با سایر اشیا هیچ تناسبی ندارد، گوشه انتهایی سالن را اشغال کرده و چند شی بی ریخت به شکل نامتقارن و از سر بی حوصلگی در طبقه های مختلف آن رها شدند که گویا جزو دستاوردهای اعضای این مرکزهستند.
مبهوت در فضا، یکی از کارکنان مرکز پا پیش گذاشته و به شرط حفظ هویت از کاستی های سال های گذشته می گوید، مرکزی که به گفته وی طی هشت سال گذشته مدیر آن بدون اجازه حق آب خوردن نیز نداشته است.
از بی توجهی و بی اعتنایی مسوولان نسبت به حوزه علم و فناوری می گوید، از استانداران پیشین گرفته تا رییس پیشین دانشگاه محقق اردبیلی که می خواست همه چیز در ید قدرتش باشد و از این رو به مرکز اجازه نفس کشیدن نمی داد.
اما در میان صحبت های مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی که از سوی استاندار اردبیل به این سمت منصوب شده خبری از این گلایه ها نیست.
البته حرف های ناگفته و سوالات بسیاری است که ˈ عبدالقیوم قلی پور ˈ خوشحال از همین اندک روزنه ایجاد شده در دولت تدبیر و امید، سعی در لاپوشانی آنها داشت و تنها به یک جمله در مورد سال های گذشته بسنده کرد: بودجه ها به طور اختصاصی به دست ما نمی رسید بلکه رییس دانشگاه مسایل مختلف را برعهده داشت.
وی افزود: تا کنون اعتبارات را با میانبر و صرف انرژی زیاد دریافت می کردیم اما پس از این تلاش می کنیم تا انرژی خود را صرف فعالیت های موثرتر در پارک فناوری کنیم.
قلی پور تاکید کرد: برای راه اندازی این مجموعه باید در بین مسوولان استانی اراده ای حاکم باشد، در گذشته این اولویت نبود اما مسوولان جدید از این راه حمایت می کنند و اقتصاد مقاومتی و رشد فناوری ها در دولت تدبیر و امید اهمیت پیدا کرده است.
او با اشاره به ظرفیت های منطقه در حوزه فناوری گفت: پیشتر فعالیت ها نظری بود اما تلاش داریم عقب ماندگی 10 ساله استان اردبیل را در زمینه پارک فناوری جبران کنیم.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: مشکل اصلی در راه بهره برداری از این پارک هماهنگی بین دستگاه های مختلف از جمله زمین شهری، شهرداری و سایر دستگاه های خدمت رسان است وگرنه از لحاظ ظرفیت و کارکرد چیزی از سایر استان ها کم نداریم.
وی با بیان اینکه کاستی ها موجب توقف فعالیت ها نشده، اظهار کرد: 42 شرکت رسمی و 12 شرکت در دوره پیش رشد داریم که به صورت تخصصی پذیرش شده؛ از جمله ˈالکترو گستر دامونˈ، ˈگیاه پژوهان آسیا تکینˈ و شرکت ˈ باد افرای انرژی برق آسا ˈ که در حوزه انرژی های نو فعال کار می کند و در کشور عراق نیز هم اکنون فعال است.
قلی پور ادامه داد: حتی بر روی 10 محصول در مرزهای دانش کار می شود چراکه تجاری سازی محصول انتهای فناوری نیست و کیفیت مسابقه ای بی پایان است.
وی تشریح کرد: تا کنون از منابع داخلی دانشگاه تا سقف 30 میلیون ریال در مرحله پیش رشد و 250 میلیون ریال در دوره رشد کمک کردیم و در این راه صندوق مهر امام رضا نیز کمک حال ما بود و امیدواریم در دولت جدید این کمک ها پررنگ تر شود.
استاندار اردبیل نیز در این زمینه با بیان اینکه اجرای این پارک مصوب سال 1385 است، گفت: بنا به دلایلی که چندان روشن نیست، این پروژه نیز در کنار بسیاری از پروژه های علمی و فرهنگی مانند تعطیلی مرکز ایران شناسی طی سال های گذشته کنار گذاشته شده بود که برای راه اندازی آن تلاش خواهیم کرد.
مجید خدابخش با اشاره به سفر محمدباقر نوبخت به منطقه گفت: 10 هکتار زمین برای احداث این مجموعه اختصاص یافته و تلاش می کنیم تا با رایزنی از کمک های دولت تدبیر و امید برای احداث این پارک بهره بیشتری ببریم.
وی تشریح کرد: شعار ما توسعه است اما این توسعه باید همه جانبه، ماندگار و به دور از سلیقه ها و تصمیمات مقطعی باشد؛ یکی از راه های رسیدن به این مهم، حرکت در راه توسعه علم محور است که این امر تنها در گرو بهره گیری از نخبگان می باشد.
اما ایده تاسیس پارک علم و فناوری در ایران برای نخستین بار توسط مدیریت وقت پردیس فنی دانشگاه تهران در سال 1380 طرح شد، ابتدا مرکز رشد واحدهای فناوری در سال 1382 تاسیس و سپس مرکز کارآفرینی به مجموعه پارک اضافه شد، اما فعالیت این مجموعه در سال 1384 صورت اجرایی به خود گرفت.
هدف اصلی از ایجاد این مجموعه کمک به توسعه کسب و کارهای دانش محور و افزایش توان اقتصادی- علمی کشور با تکیه بر توان علمی دانشگاه و از جمله ماموریت های آن آفرینش فناوری و تسهیل انتقال دانش از دانشگاه به صنعت، افزایش توان رقابتی صنایع کشور، ارتقای فرهنگ نوآوری و پرورش شرکت های نوپا در زمینه فناوری های نوین اعلام شد.
در واقع شهرک ها و پارک های علم و فناوری طی دهه 1960 در آمریکا و پس از آن در دیگر کشورهای جهان به منظور ایجاد پیوند بین صنعت و دانشگاه ایجاد شده و با طیف گسترده ای از شرح وظایف به عنوان حلقه ای از زنجیره اقتصاد مبتنی بر فناوری توسعه یافتند.
بر اساس تعریف انجمن بین المللی پارک های علمی (IASP)، پارک علمی مجموعه ای است که به وسیله متخصصان حرفه ای اداره می شود و هدف اصلی آن افزایش ثروت در جامعه از طریق تشویق و ارتقای فرهنگ نوآوری و افزایش قدرت رقابت در میان شرکت ها و موسسه های متکی برعلم است.
این پارک ها در کنار ایجاد انگیزه، جریان دانش و فناوری در میان دانشگاه ها، مراکز تحقیق و توسعه، شرکت های خصوصی و بازار را مدیریت و رشد شرکت های متکی بر نوآوری را با فرآیندهای زایشی آسان می کند و خدماتی با ارزش افزوده بالا و فضاهای کاری مناسب و کیفی ارایه می کند.
به زبان ساده تر پارک پژوهشی یا تحقیقاتی به مجموعه ای گفته می شود که با فراهم کردن زمین، تاسیسات زیربنایی، آزمایشگاه ها و کارگاه های پژوهشی و ارایه تسهیلات زمینه اجتماع واحدها، شرکت ها و موسسات تحقیقاتی را در یک فضای متمرکز ایجاد می کند.
خدمات ارایه شده در این پارک ها شامل:
- خدمات عمومی از جمله اسکان، دسترسی به تلفن و دورنگار، کارپردازی و خدمات دبیرخانه ای، امکان استفاده از اتاق های همایش، تجهیزات صوتی و تصویری و سرویس رفت و آمد؛
- خدمات اطلاع رسانی شامل کتابخانه، اینترنت، مراکز اطلاع رسانی و نرم افزارهای مهندسی؛
- خدمات مشاوره ای و آموزشی در حوزه های مدیریتی، مالی، بازرگانی، حسابداری، حقوقی، برگزاری نشست ها و دوره های آموزشی مورد نیاز برای شرکت های نوپا؛
- خدمات فنی و تخصصی از جمله ارایه خدمات فنی- مهندسی، استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی مانند آزمایشگاه صنایع غذایی، زیست فناوری، شیمی، مواد و سرامیک، برق و الکترونیک، مکانیک، کارگاه ماشین ابزار و پایلوت های تولید محدود؛
- خدمات مالی و اعتباری مانند سهولت در استفاده از اعتبارات خدماتی و تحقیقاتی، شناسایی منابع مالی و جذب سرمایه گذاران همچنین ثبت اختراعات از جمله خدماتی است که باید درون این پارک ها و شهرک های علمی و فناوری فراهم شود.
این مجموعه ها در مجاورت قطب های دانشگاهی، صنعتی و اقتصادی شکل گرفته، فضای مناسبی جهت انجام پژوهش های کاربردی و تجاری سازی نتیجه های آن ایجاد می کنند که هم افزایی ناشی از مجاورت فیزیکی این واحدها، کاهش هزینه های سرمایه گذاری اولیه و هزینه های جاری از مزایای این پارک هاست.
پارک های علم و فناوری از سال 1384 به بعد به تدریج در استان های مختلف راه اندازی شد به طوری که گوشه ای از دستاوردهای آنها سالانه در مناسبت های مختلف رو نمایی می شود؛ در حالی که در استان اردبیل شرایط اسفناک است.
امروزه پارک های علمی، تحقیقاتی و فناوری نقش قابل توجهی در پیشبرد اقتصاد جهان ایفا می کنند و در کنار امکان فعالیت شرکت های کوچک و متوسط دانش محور و کارآفرین در یک محیط اقتصادی، بستر لازم را جهت انتقال و توسعه فناوری، تولید با ارزش افزوده بالا، جذب سرمایه گذاری خارجی و ورود کارآفرینان و واحدهای صنعتی به بازارهای جهانی را فراهم می کنند.
اینها در حالی است که برخی افراد هنوز با پارک علم و فناوری و فعالیت های آن آشنایی ندارند و در عین حال از راه اندازی این مجموعه سخن می رانند، حالی که آن را با مرکز رشد فناوری اشتباه می گیرند؛ برخی دستگاه ها در زمینه اختصاص زمین همکاری ندارند و شاید در مقایسه با فروش تراکم آن را امری بیهوده می پندارند.
در حالی که دنیا در عصر فناوری اطلاعات به دنبال کسب درآمد و اشتغالزایی از طریق ایده های خلاق و خلق فناوری های برتر است و از این رو بیش از هر چیز به نیروی انسانی بها داده می شود اما مسوولان استان همچنان از پرورش نخبگان در منطقه و مهاجرت آنها به سایر استان ها و حتی کشورهای غربی انتقاد می کنند.
راه اندازی پارک علم و فناوری در اردبیل که پس از روی کار آمدن دولت اعتدال مورد توجه قرار گرفته، به گفته صاحب نظران می تواند به مکانی برای تجمیع افکار و عملی شدن ایده های نوین تبدیل شود و از طرفی به حفظ نیروهای نخبه در سطح منطقه کمک کند؛ منطقه ای که به دلایل مختلف نسبت به سایر استان ها از عقب ماندگی تاریخی رنج می برد و همچنان بخش کشاورزی و صنعتش برای ادامه حیات به روش های سنتی دست می یازد.
گزارش از: محمد ملاحمزه زاده
8123/530/ 1495



06/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن