واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اظهارت دو نماینده مجلس در زمینه گرانی خودرو ارومیه - ایرنا - عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: خودروسازان با استفاده از فضای انحصاری توانسته اند دست به سودجویی زده و از فرصت استفاده کرده و خودروهای بی کیفیت را با قیمت بالا به مردم بفروشند.
ˈ یوناتن بت کلیا ˈ ، روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: گرانی قیمت خودرو به شدت مردم را اذیت می کند و در این میان دلالان بالاترین سود را کسب می کنند.
وی گفت: گرانی خودرو باعث حذف این محصول از سبد خرید طبقه متوسط و محروم جامعه می شود.
نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مردم مجبورند خودروهای بی کیفیت را با قیمت بالا خریداری کنند و این خودروها حتی از خدمات پس از فروش نیز بی بهره اند.
بت کلیا اضافه کرد: در شرایط کنونی واردات خودرو به صورت اصولی نه تنها می تواند فضای رقابتی به وجود آورد بلکه علاوه بر این باعث بهره مندی طبقات مختلف از خودروی مورد نیاز شود.
وی با بیان اینکه ضعف مدیریتی از جمله دلایلی است که باعث شده صنعت خودرو سازی کشور طی سالهای اخیر از رتبه سیزدهم به بیست و یکم تنزل یابد ادامه داد: در شرایطی این وضعیت بر خودروسازی کشور حاکم است که کشورهایی نظیر ترکیه و اندونزی که در سالهای گذشته در رتبه پائین تری از ایران قرار داشتند امروز به رتبه بالاتری دست یافته اند که این وضع متاثرکننده است.
این نماینده مجلس یادآور شد: هم اکنون خودروسازان براحتی به مواد اولیه دسترسی دارند و نبود قطعات و مواد اولیه نمی تواند بهانه ای برای افزایش قیمت باشد.
بت کلیا گفت: نباید اجازه داده شود برخی با سوء استفاده و به بهانه تحریمها و مسائل حاشیه ای دیگر بازار خودرو را متشنج کنند.
** صنعت خودروی کشور می تواند جهانی شود **
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: صنعت خودروی کشور با بهره مندی از ظرفیت های بالایی مثل ارزان بودن نیروی کار، انرژی و مالیات می تواند جهانی شود.
موید حسینی صدر افزود: برغم وجود چنین ظرفیت هایی درکشور رشد صنعت خودرو به کندی صورت می گیرد.
وی اظهار کرد: با سرمایه گذاری در تولید خودروها می توان محصولی با کیفیت و ارزان عرضه کرد در حالی که آنچه صورت می گیرد برعکس این وضعیت است.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صنعت خودرو در سند چشم انداز 1404 باید به رشد قابل توجهی دست یابد گفت: تولید تنها 50 درصد مواد اولیه خودروهای داخلی بسیار ناچیز است و این رقم باید به 95 درصد برسد و به عبارتی 95 درصد مواد اولیه و قطعات خودروها باید در داخل کشور تولید شوند.
حسینی صدر اضافه کرد: با توجه به وجود امکانات موجود درکشور و بهره مندی صنعت خودرو از ظرفیت های بالقوه، این صنعت نه تنها می تواند محصولی با کیفیت تولید کند بلکه می تواند به رقابت در بازارهای جهانی پرداخته و فراتر از آن به صادرات بپردازد.
وی یادآور شد: تولید خودروهای سنگین نظیر کامیون و اتوبوس می تواند در اولویت قرارگرفته و صنعت خودرو سازی می تواند با در نظرگرفتن ظرفیت منطقه نسبت به تولید این خودروها شتاب دهد.
نماینده مردم خوی و چایپاره در خانه ملت با اشاره به نرخ گذاری شورای رقابت نیز گفت: قیمت های کنونی با توان خرید مردم مطابقت ندارد و کیفیت خودروهای تولیدی نیز بسیار پائین است.
8135/581/ 1495
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]