واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر حوزه های علمیه: آیت الله شب زنده دار از افتخارات حوزه های علمیه بود قم ـ ایرنا ـ مدیر حوزه های علمیه گفت: آیت الله شب زنده دار با آثار علمی و مذهبی ارزشمند و طلابی که تحویل جامعه مذهبی کشور داد، در واقع از افتخارات حوزه های علمیه بود.
به گزارش ایرنا، آیت الله ˈسید هاشم حسینی بوشهریˈ یکشنبه شب در مراسم بزرگداشت آیت الله شب زنده دار در مسجد اعظم قم، این عالم ربانی را الگویی برای طلاب جوان ذکر کرد و افزود: آیت الله شب زنده دار نمونه اخلاق و تقوا بود و هر طلبه ای باید رهرو مسیر و مرام این عالم روحانی باشد.
وی با بیان اینکه آن مرحوم در ابعاد مختلف علمی از جمله فقه، اصول و کلام دارای تبحر بود خاطرنشان کرد: ایشان مفسری توانا و فقیهی برجسته بود که در محضر اساتید بزرگی به کسب معرفت و دانش پرداخت و شاگردان موثری تربیت کرد.
حسینی بوشهری با اشاره به صفات مومنان در قرآن کریم گفت: آیت الله شب زنده دار مومنی متقی بود که تسلیم مشی و اراده الهی بود و در اخلاق و تقوا زبانزد حوزویان بود.
امام جمعه موقت قم، تواضع و فروتنی را یکی دیگر از صفات ارزشمند این عالم ربانی ذکر کرد و افزود: ایشان با علم به حقارت انسان در برابر عظمت پروردگار و معادباوری جایگاهی برای فخر فروشی و تکبر قائل نبود و همواره خیرخواه برادران مومن خود بود.
حسینی بوشهری، مرحوم شب زنده دار را معلم اخلاق حوزه های علمیه به تصریح رهبر معظم انقلاب ذکر کرد و گفت: این عالم وارسته از مدافعان راستین انقلاب اسلامی بود و همواره خواستار اعتلای نظام در عرصه های داخلی و بین المللی بود.
مراسم بزرگداشت آیت الله ˈحسین شب زنده دارˈ با حضور مراجع عظام، طلاب، فضلا و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.
در این مراسم آیات مکارم شیرازی و سبحانی از مراجع و هاشمی شاهرودی، مصباح یزدی، خاتمی، شاه آبادی، یزدی، امینی، جنتی، مقتدایی، غروی، اراکی و کریمی جهرمی از اساتید عالی حوزه حضور داشتند.
مرحوم آیت الله حسین شب زنده دار جهرمی در سال 1308 هجری شمسی در محله قدیمی ˈسنانˈ جهرم (استان فارس) دیده به جهان گشود، پدرش کربلایی احمد، کاسبی ساده بود.
آیت الله شب زنده دار جهرمی در سنین نوجوانی به مدرسه خان یا همان زمانیه جهرم رفت و مشغول تحصیل شد، او سپس در مدارس مقیمیه و منصوریه شیراز تحصیلات خود را ادامه داد.
این عالم وارسته در سن 18 سالگی و در سال 1326 هجری شمسی به شهر مقدس قم مهاجرت کرد تا به تحصیل علوم دینی زیر نظر استادان برجسته زمان خود بپردازد؛ او ابتدا در مدرسه علمیه فیضیه و پس از مدتی نیز در مدرسه حجتیه اقامت گزید و در نزد علمای بزرگی تحصیل کرد.
سابقه تدریس حوزوی آن عالم وارسته نزدیک به 40 سال است و از او آثاری فاخر با عناوین تقریرات دروس خارج فقه و اصول آیت الله العظمی خمینی، حواشی بر تفاسیر مجمع البیان و المیزان، شرح دعای مکارم الاخلاق و مجموعه یادداشت های مدون شده پیرامون مساله امامت به یادگار مانده است.
از آیت الله شب زنده دار جهرمی همچنین مقالات متعددی در موضوع های اخبار غیبی و علوم دیگر قرآن، معاد و قیامت، آینده دنیا و غیره در مجله های درس هایی از مکتب اسلام، مکتب تشیع و معارف جعفری به چاپ رسیده است.
این استاد اخلاق حوزه علمیه قم که مفسر قرآن کریم نیز بود از چندی پیش به دلیل بیماری و کهولت سن در بیمارستان های شهید بهشتی قم و مسیح دانشوری تهران بستری بود که صبح روز شنبه چهارم مرداد دعوت حق را لبیک گفت. ک/3
569 / 553
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]