محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844233786
دفاع از رانتخوار ۶۵۰ میلیون یورویی، شعارهای دولت را مخدوش می کند
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: دفاع از رانتخوار ۶۵۰ میلیون یورویی، شعارهای دولت را مخدوش می کند
احمد توکلی پس از رای دیوان محاسبات درباره پرونده ۶۵۰ میلیون یورویی و حمایت عجیب دو عضو کابینه از تاجر رانت خوار، در این باره به رئیس جمهور نامه نوشت و تصریح کرد؛ این همه اصرار در دفاع از رانت خواری درباره دولت ایجاد شائبه می کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در نامه احمد توکلی به رئیس جمهور درباره پرونده 650 میلیون یورویی آمده است: در تاریخ سوم آبان ماه 1392 در نامه ای به استحضار شما رساندم که در حالیکه دهها کشتی حامل کالای اساسی برای مدتهای مدیدی که گاه به ده ماه میرسید، در بندر معطل تخصیص ارز بودهاند و اگر ارزی تخصیص می یافت از چین با هزینه بالای انتقال و زمان حدود یکماه و بیشتر بود، به تاجری که سهم اصلی را در بازار خوراک دام و طیور داشت، به طور استثنایی از ترکیه ارز سهل الوصول و بسیار کمهزینهتر اختصاص یافت. در همین یک امتیاز حدود 50 میلیارد تومان رانت نصیب آن تاجرخاص گردید. درحالی به سه کشتی مربوط به وی این امتیاز داده شد که حتی یک کشتی از 14 کشتی تجار دیگر بخش خصوصی با بار یکسان و معطل در بندر، مشمول این مرحمت نشد.
درتاریخ 19 آذرماه 1392 در نامه بعدی به جنابعالی خبر دادم که با همان تاجر تفاهمنامهای امضاء شده است که بر اساس آن وی به طور استثنایی امکان تخلیه، ترخیص، عرضه و فروش را پیش از تخصیص ارز پیدا می کند و هشدار دادم این استثناء غیرقانونی است و قدرت انحصاری وی را بالا میبرد و این در بازار کالاهای اساسی خطرناکتر از سایر بازارها است. انتظارم از جنابعالی برخورد سریع با مسأله بود که متاسفانه برآورده نشد. قریب دو ماه و نیم، بیش از ده مکاتبه و مذاکره با مقامات ذیربط دولت داشتم. وقتی دیدم اصرار بر حفظ امتیاز برای همان فرد وجود دارد موضوع را به رئیس و نمایندگان محترم مجلس گزارش کردم.
حرف من دو چیز بیشتر نبود: در باره رانت اول مابهالتفاوت را از وی مطالبه کنید و در باره دومی، چون آنچه در تفاهم نامه کذایی آمده، امر معقول و مفید به حال کشور، تاجر، تولیدکننده و مردم است آن را تعمیم دهید تا از حالت امتیاز ویژه و رانت اعطایی خارج شود و قانون هم نقض نگردد. این تفاهمنامه به طور سرانگشتی بین 350-400 میلیارد تومان از طریق حذف جریمه تأخیر تخلیه، ندادن هزینه انبارداری و بازدهی گردش سرمایه، رانت برای آن تاجرخاص فراهم میساخت. این غیر از رانت پنهان حاصل از انحصار است.
من حیران بودم که در برابر آن همه سند و مدرک چرا برای اصلاح رانتبخشی کاری نمیکنند، درحالی که دو ماه و نیم بعد از اولین نامه بنده به جنابعالی و طفره رفتن مسئولان ذیربط، وقتی گزارش بنده رسانهای شد، معاون اول محترم مؤکدا دستور تعمیم آن تفاهمنامه را داد تا رانت اعطایی لااقل از آن پس عمومی شود، باز هم در عمل زیر بار نرفتند بلکه سه چهار ماه بعد از رانت بخشی به تاجرخاص، تحت فشار، شکل کم خاصیت تری را برای دیگران اعمال کردند! واقعا شگفت آور است که چرا در دولتی که رئیس جمهور آن همه به مبارزه با رانت خواری اهتمام نشان می دهد، از چنین مصداق روشنی آن هم در بازار کالای اساسی که به قوت مردم و امنیت غذایی کشور مربوط است، چشم پوشی می شود.
به ناچار بر اساس اختیار قانونی مذکور در بند 3 ماده 221 قانون آئین نامه داخلی مجلس رسیدگی را به دیوان محاسبات ارجاع دادم. گزارش حسابرسان و کارشناسان دیوان علاوه بر تأیید کامل دعاوی بنده، اطلاعات بیشتری هم پیرامون موضوع ارائه دادند. از جمله این که تفاهمنامه با دو برابرکردن سهم این تاجرخاص از بازار، بر قدرت انحصاری وی افزوده است یا این که قیمت واردات تاجرخاص در سال 92 از میانگین قیمت واردات سایر تجار در کنجاله، ذرت و جو به ترتیب 9، 11و 14 درصد بیشتر بوده است. یعنی با همین نسبتها یوروی 3500 تومانی بیش از دیگران میگرفته است.
اگر همین رانت را برای 650 میلیون حساب کنیم، 70 میلیون یورو اضافه گرفته که مابه التفاوت یورو 3500 مبادلهای با 4250 آزاد، از 50 میلیارد تومان بالا میزند. سرانجام دادستان دیوان محاسبات اعطای امتیاز ویژه و نقض ماده 52 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 را تأیید کرد. به سود رانتی وی نیز چنین اشاره کرده است: "برای واردکننده از حیث ترخیص زودهنگام و عدم پرداخت دموراژ، فرجه و مهلت حاصله در پرداخت معادل ریالی ۶۵۰ میلیون یورو به مدت حداقل ۴ ماه و ترخیص کالا قبل از پرداخت معادل ریالی آن ، کاهش هزینه انتقال ارز، حذف هزینه معطلی سرمایه و تسلط بر بازار و تعلق سهم بیشتری از بازار، منافع قابل توجهی بدنبال داشته است" ولی چون تشخیص شان عدم زیان به بیت المال شد، به تذکر و تعلیق یکساله بسنده کرد.
پس از اعلام نظر دادستان، دو عضو کابینه روز چهارشنبه یکم مردادماه 93 بعد از جلسه دولت در این باره، سخنان خلاف واقع و نسنجیدهای ابراز کردند.
توکلی سپس خطاب به رئیس جمهور میگوید: جنابعالی حقوقدان هستید و معنای الفاظ به کارگرفته شده در حکم دیوان محاسبات بر شما روشن است. بعید است آن دو عضو کابینه معنای تخلف، تذکر و تعلیق را ندانند. وقتی قاضی با قبول اسناد کارشناسان و پس از استماع دفاع وزیر و رئیس کل بانک مرکزی اعلام نتیجه می کند که: " انعقاد تفاهمنامه موصوف . . . خارج از رویه مورد عمل و از مصادیق امتیاز ویژه (موضوع ماه ۵۲ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی) محسوب میگردد" مگر امتیاز ویژه غیر از رانت است که در ماده 52 مذکور ممنوع شده است؟ یا اگر دولتیها امر ممنوعی را مرتکب شوند تخلف نکردهاند؟ اساسا تا دادستان احراز تخلف نکند تعلیق چه معنا دارد؟ تا پیش از اعلام نظر دادستان دیوان اگر مردد بودند حالا دیگر با مدعی طرف نیستند بلکه با مقام قضایی طرفند، اینجا لااقل باید خاضع باشند. مع الاسف یکی از آقایان مدعی میشود: "دیوان محاسبات یک بررسی عمومی و خارج از مسئولیت انجام داده است" و عضو محترم دیگر گفته است: "هیچ رانت و تخلف و جرمی واقع نشده . . . بنابراین قرار موقوفی تعقیب صادر شده است."! از کجای اظهار نظر دادستان موقوفی تعقیب درآمده است معلوم نیست.
یکی از آقایان مدعی شده که در زمان امضای تفاهمنامه "انبارهای کشور تهی بوده و در بدترین شرایط ذخیرهسازی" بودیم . دیگری امضای تفاهم نامه را ناشی از ضرورت پرکردن انبارها، خوانده، در حالی که جنابعالی در گزارش صد روزه خود به مردم در 6/9/92 که فقط چند روز از امضای تفاهمنامه کذایی و پیش از اجرایی شدنش بود، فرمودید: "امروز هم الحمدالله در همه کالاهای اساسی، انبارهای ما به اندازه کافی پر است و مشکل نداریم". و از این دقیق تر نامه شماره 1/92/154827 مورخ 12/8/92 گمرک جمهوری اسلامی ایران که 17 روز پیش از امضای تفاهمنامه، به وزیر امور اقتصادی و دارایی مینویسد:
"بیش از 1 میلیون و 150 هزار تن انواع کالاهای اساسی متعلق به 30 شرکت در انبارهای گمرک رسوب کرده و ضروری است هرچه سریع تر ترخیص گردد."باز هم میتوانند برای دفاع از رانتخواری تهی بودن انبارها را بهانه کنند؟
آقای رئیس جمهور، بعد از آن اصرار تعجب آمیز در حل نکردن مشکل و تحمیل این همه هزینه بر کشور، و بعد از اثبات رانتی بودن آن اقدامات نزد دادستان، این همه اصرار در دفاع از رانتبخشی و رانتخواری در باره دولت شائبه ایجاد میکند. آنوقت اگر یکی از شعارهای صحیح دولت مثل شعار مبارزه با فساد و رانتخواری مخدوش شود، بقیه نیز زیر سئوال میرود. و این خسارت سنگینی است. درشگفتم چرا در همان روزهای اول که میشد بدون هیچ هزینهای گره را با دست واکرد، مسئولان بر حرف غلط ایستادگی کردند؟ آنها میتوانستند خیرخواهی بنده را که کاملا غیررسانهای انجام میگردید بپذیرند تا قانون شکسته نشود، ثروت رانتی برای فرد خاصی فراهم نگردد و قدرت بازاری او، به زیان امنیت غذایی مردم، اخلال در رقابت و خطر اعمال قیمت تهاجمی علیه کشاورزان بیچاره، افزایش نیابد و اعتماد مردم به دولت آسیب نبیند.
به هر حال من به توصیه رسول گرامی عمل میکنم که فرمودند انصر اخاک ظالما او مظلوما عرض کردند مظلوم باشد تکلیف در نصرت معلوم است، ظالم بود چه کنیم؟ پاسخ این بود که از ظلم بازش دارید. در جایگاه نمایندگی نیز رائد هستیم و امیر مؤ منان فرمودند: "الرائد لایکذب اهله، کسی که پیشاپیش کاروان میرود تا جای مناسب بارانداز و اطراق را معلوم کند، به کاروانیان خویش دروغ نمیگوید."امیدوارم در آینده شاهد حق پذیری بیشتری در دولت باشیم."
یک شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
چکیده اخبار اقتصادی امروز تصمیم دادستان دیوان محاسبات درباره پرونده رانت ۶۵۰ میلیون یورویی/ انتقادات استاد دان
چکیده اخبار اقتصادی امروزتصمیم دادستان دیوان محاسبات درباره پرونده رانت ۶۵۰ میلیون یورویی انتقادات استاد دانشگاه الزهرا س درباره بسته سیاستی دولت سهمیه ۶۰ لیتری بنزین مردادماه امشب در کارت سوختامضای پیمان پولی دوجانبه بین بانک مرکزی سوئیس و بانک مرکزی چین عدم قدرت ریسک پذیریتوضیح دولتیها درباره رانت۶۵۰ میلیون یورویی
توضیح دولتیها درباره رانت۶۵۰ میلیون یوروییتاریخ انتشار شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۰۲ محمدعلی پورمختار رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین تحولات مرتبط با بررسی پرونده رانت ۶۵۰ میلیون یورویی گفت چندی پیش جلسه ای با حضور رییس کل بانک مرکزی وزیر صنعت معدناستان مرکزی 21 هزارمیلیارد ریال مالیات به خزانه دولت واریز می کند
فیسبوک تویتر Google Cloob استان مرکزی 21 هزارمیلیارد ریال مالیات به خزانه دولت واریز می کند اراک- ایرنا- استاندار استان مرکزی گفت این استان تا پایان سال جاری 21 هزار میلیارد ریال مالیات به خزانه دولت واریز می کند محمد حسین مقیمی شامگاه چهارشنبه در جمع مدیران صنایع استان مرکزوزیر صنعت آب پاکی را روی دست خریداران خودرو ریخت/ دولت با فروش خودرو کسری بودجه را تامین می کند؟
وزیر صنعت آب پاکی را روی دست خریداران خودرو ریخت دولت با فروش خودرو کسری بودجه را تامین می کند اقتصاد > صنعت - درحالی که تصور می شد با ابراز تکدر دولت از قیمت خودرو مقدمات کاهش قیمت ها ایجاد شود ولی وزیرصنعت اعلام کرده که قیمت های شورای رقابت معقول است احمد کشاورهمه چیز درباره بسته پیشنهادی/ سنگ دولت شیشه رکود را میشکند؟
پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۶ پس از آنکه سیاستهای دولت برای کنترل نرخ تورم از سال گذشته تاکنون افزایش میزان رکود اقتصادی در کشور را رقم زد این بار دولت برنامه خود را برای خروج از این رکود بدون افزایش نرخ تورم ارائه کرده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رییسلوایح دولت پرتغال برای اصلاح مقررات کار حقوق کارگران را محدود میکند
تظاهرات هزاران نفر علیه ریاضت اقتصادی لوایح دولت پرتغال برای اصلاح مقررات کار حقوق کارگران را محدود میکند هزاران کارگر و کارمند دولت با حضور در خیابانهای لیسبون پایتخت پرتغال علیه سیاستهای اقتصادی دولت و مقررات بازار کار تظاهرات کردند به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگارانایستادگی توکلی به نتیجه رسید پایان ماجرای ۶۵۰ میلیون یورویی/ دیوان محاسبات: تخلف محرز است/ تذکر دادستان به سیف
ایستادگی توکلی به نتیجه رسیدپایان ماجرای ۶۵۰ میلیون یورویی دیوان محاسبات تخلف محرز است تذکر دادستان به سیف و نعمتزادهدادستان دیوان محاسبات با انتشار گزارشی ضمن اعلام تصمیم خود درباره پرونده موسوم به رانت ۶۵۰ میلیون یورویی تخلف را محرز دانسته و به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر صننیلی بسته سیاستی دولت را در پایش تشریح می کند
نیلی بسته سیاستی دولت را در پایش تشریح می کندتاریخ انتشار شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۰۸ دکتر مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور برای تشریح جزئیات بسته سیاستی دولت برای خروج غیرتورمی از رکود به برنامه پایش می آید به گزارش نسیم هادی شریفی مدیر روابط عمومی برنامه پایش با اعلالاریجانی:دولت مصر گذرگاه رفح را باز کند/ مسلمانان در دفاع از فلسطین ید واحده شوند
لاریجانی دولت مصر گذرگاه رفح را باز کند مسلمانان در دفاع از فلسطین ید واحده شوند سیاست > مجلس - رییس مجلس شورای اسلامی از روسای پارلمانهای اسلامی خواست در جهت همسویی امت اسلامی برای دفاع از ملت فلسطین اقدامات لازم را انجام دهند به گزارش خبرآنلاین علی لاریجانی رئیتسهیلات 100 میلیون ریالی، اشتغال پایدار برای مددجویان بهزیستی ایجاد نمی کند
فیسبوک تویتر Google Cloob مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی تسهیلات 100 میلیون ریالی اشتغال پایدار برای مددجویان بهزیستی ایجاد نمی کند ارومیه - ایرنا - مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی گفت تسهیلات 100 میلیون ریالی اشتغال پایدار برای مددجویان بهزیستی ایجاد نمی کند و به دلیل ناکافی بنیلی بسته سیاستی دولت را در پایش تشریح میکند
نیلی بسته سیاستی دولت را در پایش تشریح میکندمسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور برای تشریح جزئیات بسته سیاستی دولت برای خروج غیرتورمی از رکود به برنامه پایش میرود به گزارش خبرگزاری فارس هادی شریفی مدیر روابط عمومی برنامه پایش گفت مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور برای تشریایران توانست تحریمها را مهار کند و به آمریکا «نه» بگوید/لغو امتياز 20 ميليون ريالي دولت براي مرزنشينان
اخبار ویژه روزنامه های سه شنبه ایران توانست تحریمها را مهار کند و به آمریکا نه بگوید لغو امتياز 20 ميليون ريالي دولت براي مرزنشينان روایت نشنال اینترست از درس مذاکرات به آمریکا بادمجان دور قابچینهای میلیاردی ایوانف نباید همکاری استراتژیک با ایران را فدای شرایط زودگذر کنیمدولت یازدهم شاخ غول بیکاری را میشکند؟
دولت یازدهم شاخ غول بیکاری را میشکند اقتصاد > بازارکار - ایسنا نوشت کارشناسان اقتصادی میگویند طی سالهای آینده هیچ مسالهای در کشور مهمتر از اشتغال نخواهد بود و دولت برای تحقق اهداف خود در خصوص بیکاری و از پای درآوردن غول بیکاری باید تصمیمات جدی وخرید تضمینی گندم به 4.5 میلیون تن رسید/ سیاستهای تشویقی و حمایتی دولت موثر در افزایش خرید
معاون بازرگانی داخلی شركت بازرگانی دولتی ايران خرید تضمینی گندم به 4 5 میلیون تن رسید سیاستهای تشویقی و حمایتی دولت موثر در افزایش خرید خريد تضمينی گندم در كشور با رشد 80 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 5 4 ميليون تن رسيده و 45 هزار ميليارد ريال بهای گندمهای خريداری شدهوزارت امور اقتصادی و دارایی دولت از صندوق توسعه ملی برای وام ازدواج برداشت نمیکند
وزارت امور اقتصادی و داراییدولت از صندوق توسعه ملی برای وام ازدواج برداشت نمیکندوزارت امور اقتصادی و دارایی با صدور اطلاعیهای ضمن تکذیب هر گونه تصمیمی از سوی دولت مبنی بر پرداخت وام ازدواج از محل صندوق توسعه ملی این امر را خلاف سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و نیز سیاستهیئت دولت فردا به طور اختصاصی راهکارهای خروج از رکود را بررسی میکند
هیئت دولت فردا به طور اختصاصی راهکارهای خروج از رکود را بررسی میکند اقتصاد > اقتصاد کلان - ایسنا نوشت معاون رییس جمهوراز بررسی راهکارهای خروج از رکود در جلسه روز آینده هیات دولت خبر داد و گفت در این خصوص بستهای به تصویب خواهد رسید سورنا ستاری مرئیس کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با فارس: سیاست دولت در بخش مسکن مشخص نیست/ وام۸۰ میلیونی خرید، قیمت مسکن را
رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با فارس سیاست دولت در بخش مسکن مشخص نیست وام۸۰ میلیونی خرید قیمت مسکن را بالا میبردرئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه هنوز سیاست دولت در بخش مسکن مشخص نیست گفت نمایندگان مجلس در سؤالات خود از آخواندی به طور مشخص میخواهند بدانند سیاست دو-
اقتصادی
پربازدیدترینها