واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه روسی شانس میانجی گران برای برقراری آتش بس دائمی در غزه را ضعیف دانست تهران- ایرنا- روزنامه روسی ˈنزاویسیمایا گازتاˈ تحت عنوان ˈفراخوان سازمان ملل متحد و آمریکا برای برقراری آتش بس در نوار غزهˈ نوشت: شانس موفقیت میانجی گران بین المللی برای برقراری آتش بس دائمی در نوار غزه بسیار اندک است.
به گزارش ایرنا، ˈولادیمیر سکاسیریفˈ نویسنده این مقاله در ابتدا با اشاره به افزایش تعداد کشته شدگان در درگیری های نوار غزه، تلاش های میانجی گران بین المللی برای برقراری آتش بس در این منطقه را یادآور می شود.
وی می نویسد: در این اوضاع غم انگیز ، ˈبان کی مونˈ دبیر کل سازمان ملل متحد و ˈجان کریˈ وزیر امور خارجه آمریکا، می خواهند تا اسرائیلی ها و فلسطینی ها بر پایه توافقنامه منعقده میان تل آویو و جنبش ˈحماسˈ در سال 2012 میلادی، مجددا آتش بس را برقرار کنند. اما، شانس موفقیت آن ها بسیار اندک است و این بار طرفین برای تشدید درگیری ها و نه پایان دادن به آن مصمم هستند.
سکاسیریف می افزاید: از زمانی که اسرائیل عملیات نظامی ˈصخره پایدارˈ را آغاز کرده بیش از دو هفته می گذرد و طی این مدت بیش از یک هزار نفر از فلسطینی ها کشته و بیش از پنج هزار نفر زخمی شده اند.
براساس ارزیابی های سازمان ملل متحد، 70 تا 80 درصد از کشته شدگان غیر نظامی بوده اند.
مقاله نویس در ادامه به تجاوزهای نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه اشاره می کند و می نویسد: جان کری وزیر خارجه آمریکا و بان کی مون دبیرکل سازمان ملل، در سفری به قاهره و شرکت در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اشاره به کشته شدن زنان و کودکان فلسطینی در غزه، می گویند که باید راهی برای توقف این خشونت ها یافت.
کری هم چنین به طور غیرمستقیم مسئولیت ادامه خونریزی ها را بر دوش حماس انداخت. وی از این جنبش خواست تا طرح پیشنهادی صلح آمیز مصر را بپذیرد.
وی افزود: اسرائیل با ابتکار عمل مصری ها موافق است بنابراین، اکنون، زمان تصمیم گیری حماس است تا شهروندان بی دفاع نجات یابند.
کری هم چنین از کمک های بشر دوستانه اختصاصی از سوی آمریکا به فلسطینی ها به مبلغ 47 میلیون دلار خبر داد که شامل ارائه سرپناه، مواد غذایی و دارو برای ساکنان نوار غزه می شود.
نویسنده می افزاید: دولت باراک اوباما طرفدار تامین نیازهای بشر دوستانه برای فلسطینی ها است و وزیر خارجه وی عملیات نظامی اسرائیل علیه غزه را مناسب و تلاش قانونی برای دفاع از خود نامیده است.
کری و بان کی مون قرار بود با مقامات رژیم صهیونیستی گفت وگو کنند. اما، به اعتقاد برخی از مفسران غربی، شانس دستیابی به موفقیت در حل و فصل بحران خاور میانه بسیار اندک است.
مقاله نویس به نقل از ˈدیوید تافوریˈ کارمند سابق سازمان ملل متحد و وزارت امور خارجه امریکا، می افزاید: موضوع از این قرار است که در روزهای اخیر، اهداف دو طرف تغییر کرده است.
تافوری می گوید: حماس از گذرگاه ها برای حمله علیه اسرائیل استفاده می کند و مشخص است که این جنبش ضربات وارده بر اسرائیل از طریق پرتاب موشک ها را کافی نمی داند و طبعا، اسرائیل نیز توجه خود را روی نابودی گذرگاه ها متمرکز کرده است.
ˈبنیامین نتانیاهوˈ در مصاحبه ای گفته است به رغم آن که اسرائیل بارها به عرب ها در خصوص ادامه بمباران ها هشدار داده است، اما حماس به مردم توصیه می کند در خانه هایشان باقی بمانند.
به گفته نتانیاهو، اعضای حماس از تصویر فلسطینی های کشته شده برای اهداف خود استفاده می کنند و افزایش تعداد کشته شدگان به نفع آنان است.
و اما، ˈمصطفی برغوثیˈ قانون گذار فلسطینی، برعکس، اقدامات تل آویو را جنایت می نامد.
وی می گوید: رویدادهای جاری طی 10 روز اخیر در نوار غزه را به غیر از قتل و کشتار، چیز دیگری نمی شود نامید.
نویسنده این مقاله در ادامه می افزاید: چشم انداز حل و فصل این بحران از این نظر نیز مبهم می نماید که حماس پیشنهاد مصر را رد کرده است و میانجی گری ترکیه، قطر و کویت را مناسب تر می داند و این در حالی است که در اسرائیل نیز این توافق هم هوادارانی دارد و هم مخالفانی.
نویسنده به نقل از نشریه ˈنیویورک تایمزˈ، می نویسد: ˈاسرائیل بر سر دو راهی قرار گرفته است. در صورتی که عملیات را متوقف کند، طرف مخالف که خشمگین است قابلیت حمله خود را حفظ خواهد کرد و در صورتی که روند کنونی را ادامه دهد، در اسرائیل تعداد بیشتری کشته خواهند شد و تل آویو با اتهامات بین المللی مواجه خواهد شد.ˈ
ˈگیلاد اردانˈ وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی و ˈتسیپی لیونیˈ وزیر دادگستری این رژیم، خواهان رفع این بلاتکلیفی از راه های کاملا متفاوتی هستند.
اردان می گوید: تا زمان نابودی کامل گذرگاه ها، نباید با آتش بس موافقت کرد و لیونی بر این امر پافشاری دارد که در حال حاضر، موضوع اصلی – برقراری آتش بس است و بعد از دستیابی به توافق، می توان نوار غزه را غیر نظامی کرد.
در حالی که تحلیلگران و کارشناسان سیاسی هنوز درگیر بحث و بررسی درباره مساله در گیری های اخیر در غزه هستند ، ˈتساهالˈ (ارتش تدافعی اسرائیل) برای تحت تاثیر قرار دادن انگلیسی ها ، اقداماتی صورت داده است.
تساهال در شبکه اجتماعی توییتر، تصویری را منتشر کرده که نشان می دهد ساختمان پارلمان لندن زیر حملات موشکی قرار گرفته است و زیر این عکس نوشته شده است: ˈاگر شما بودید، در چنین شرایطی چه می کردید؟ˈ
خاورم**7074**1446
05/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]