واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در نشست خبری مطرح شد
حجتالاسلام تقوی: در بیان موضوعات به ائمه جمعه تکلیف نمیکنیم
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: ما هیچ گاه به ائمه جمعه تکلیف نمیکنیم که چه مطلبی را بگویند چه مطلبی را نگویند ما فقط اطلاعات را در اختیار آنها قرار میدهیم.
به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام و المسلمین سید رضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در نشست خبری که صبح امروز (شنبه 4 مرداد) به مناسبت سالروز اولین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مجتمع فرهنگی آدینه برگزار شد، اقامه نماز جمعه در ایران را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: نماز جمعه یکی از عبادات ویژهای است که شرع مقدس برای هدف بسیار والایی آن را بر مسلمانان واجب کرده است.
وی با بیان این که اولین نماز جمعه ایران اسلامی پس از پیروزی انقلاب به امامت حضرت آیتالله طالقانی اقامه شد افزود: اولین نماز جمعه در 5 مرداد 58 در دانشگاه تهران اقامه شد که این مهم پنج ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور امام خمینی(ره) صورت گرفت.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: به تدریج شهرهای بزرگ و مراکز استانها درخواستهای خود را برای اقامه نماز جمعه در شهر خود ارائه دادند و هر شهری بنا به درخواست خود به دفتر امام(ره) مراجعه میکرد دفتر نیز درخواست را به امام ارائه میدادند و در نهایت امام خمینی(ره) امام جمعه را تعیین میکردند پس از آن نیز مجموعهای ایجاد شد که چند نفردر آن به نمایندگی از امام(ره) وظیفه معرفی امام جمعه به شهرها را برعهده داشتند.
حجتالاسلام و المسلمین تقوی اضافه کرد: بیش از 300 شهر در دوران حضرت امام(ره) دارای نماز جمعه شدند و پس از رحلت امام نیز مقام معظم رهبری با همان تلاش و جدیت این کار را دنبال کردند که در زمان ایشان شورای سیاستگذاری نماز جمعه تشکیل شد.
وی تصریح کرد: اعضای شورای سیاستگذاری ائمه جمعه 7 نفر بوده و هستند که حکم آنان از سوی مقام معظم رهبری صادر میشود و رئیس شورای سیاستگذاری نیز که بنده باشم با حکم دیگری متصدی امور نماز جمعه کشور است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به مراحل گزینش امام جماعت اشاره کرد و گفت: پس از درخواست ائمه جمعه به شورای سیاستگذای شورا آن را تصویب میکند و پس از تصویب رئیس شورا حکم صادر میشود، بنابراین مقدمات معرفی امام جمعه در این شهر فراهم میشود در این زمینه معاونتهایی در شورا وجود دارد که به رئیس شورا در این زمینه کمک میکند.
حجتالاسلام و المسلمین تقوی البته مراحل گزینش وجود دارد ائمه جمعه امتحان ورودی مورد مصاحبه قرار میگیرند و سوابق علمی، فکری و رفتاری آنان مورد بررسی قرار میگیرد.
وی همچنین اضافه کرد: ما نیروهای خود را از حوزههای علمیه میگیریم؛ امام جمعه باید به لحاظ علمی مراحلی را گذرانده باشد و حداقل باید دو سال درس خارج در حوزه علمیه را خوانده باشد و در شورای سیاستگذاری نسبت به تواناییهای ائمه جمعه و ویژگیهای وی آن را برای شهر مناسبی انتخاب میکند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به تذکرات شورای سیاستگذاری به ائمه جمعه در صورت طولانی بودن خطبهها اشاره کرد و افزود: اگر مطالب خطبههای ائمه جمعه محتوای قابل قبول نداشته و یا بیش از حد طولانی باشد به آنان تذکر میدهیم البته یک واحد ارزشیابی در آن شهرستان وجود دارد که کار ائمه جمعه را با دقت مورد بررسی قرار میدهد البته بایستی این دقت لازم صورت بگیرد و در صورت ضعیف یا قوی بودن امام جمعه به وی اعلام میکنیم.
حجتالاسلام و المسلمین تقوی در ادامه به وظایف معاونتهای شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اشاره کرد و گفت: معاونت بازرسی در شورای سیاستگذاری کار حساسی داشته و بسیار موثر است تذکرات این معاونت نهاد نماز جمعه را تقویت میکند هم چنین معاونت مالی و معاونت سیاسی که اطلاع و اخبار سیاسی کشور را گردآوری میکند در این شورا وجود و نقش موثری دارند که اخبار گردآوری شده را به ائمه جمعه از طریق سایت امامت ارسال میکنند، بنابراین شورا وظیفه خود میداند که ائمه جمعه را در بخش اطلاعرسانی کمک کند.
وی با بیان این که ما هیچگاه به ائمه جمعه در بیان موضوعات امری را تکلیف نمیکنیم افزود: ما هیچ گاه به آنان نمیگوییم که چه مطلبی را بگویند و چرا نگویند ما تنها اطلاعاتی را در اختیار آنها میگذاریم به روز نگه داشتن نیروها وظیفه ما است البته معاونت سیاسی شورا پدیدههای مهم سیاسی را در کشور تحلیل میکند تا سطح اطلاعاتی ائمه جمعه را بالا ببرد چرا که نماز جمعه نماز عبادی سیاسی است.
این خبر تکمیل میشود...
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]