واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به آیین عید فطر در مالزی/ آغاز تعطیلات 9 روزه کوالالامپور - ایرنا – تعطیلات عید سعید فطر در مالزی از امروز (شنبه) آغاز و بازگشت ساکنان کوالالامپور به زادگاه های خود در سراسر این کشور باعث کاهش شدید جمعیت این شهر شد.
به گزارش ایرنا، مقامات مذهبی مالزی پیش بینی کرده اند عید سعید فطر در این کشور جنوب شرق آسیا روز دوشنبه باشد، از این رو مسلمانان مالزی از هم اکنون خود را برای استقبال از عید اصلی این کشور آماده می کنند.
علاوه بر مسلمانان، غیرمسلمانان مالزی نیز تعطیلات 9 روزه عید فطر که از امروز (شنبه) تا یکشنبه هفته آینده (12 مرداد) ادامه دارد را فرصتی مناسب برای تفریح و استراحت می دانند.
براساس مصوبه دولت مالزی و در تقویم ها به مناسب عید فطر در این کشور دو روز تعطیل رسمی است، اما کارمندان بخش خصوصی و دولتی سه روز دیگر هفته را براساس روند سال های گذشته مرخصی گرفته تا یک هفته از کار به دور باشند. تعطیلات عید فطر در مالزی در گذشته دو هفته بوده که به دلیل بعضی مخالفت ها کاهش یافت.
در ایام عید فطر، دانشگاه ها و مدارس مالزی نیز یک هفته تعطیل است.
خیابان های کلان شهر کولالامپور که تا روز گذشته به دلیل خروج جمعیت یک میلیون و 700 هزار نفری آن ترافیک سنگینی را تجربه کرد از امروز تا 12 مرداد روزهای بسیار خلوتی را پشت سر می گذارد.
مردمی که در مالزی طی روزهای گذشته از شمال این کشور عازم جنوب و مردمی که از جنوب عازم شمال بودند با گذشتن از بزرگراه های اصلی شهر کوالالامپور ترافیک سنگینی در این شهر پدیده آوردند که امکان سرعت بیش از 10 تا 20 کیلومتر در ساعت را امکان پذیر نمی کرد.
مردم مالزی در ایام عید فطر با بازگشت به زادگاه های خود که در زبان مالایی به آن ˈبالیک کامپونگˈ می گویند آیین خاص ایام این عید را انجام می دهند.
دیدار از بزرگان، پذیرانی از اقوام و خویشان و پوشیدن لباس های نو بخشی از سنت های عید فطر در مالزی است.
در مالزی، عید فطر بیشتر به نام های ˈهری رایاˈ و یا ˈعیدالفطریˈ خوانده می شود . ˈهرای رایاˈ در لغت به معنی ˈروز جشنˈ است و برای اشاره به عیدهای اسلامی چون عید فطر و عید قربان به کار می رود.
خانواده ها در مالزی در شب عید فطر به تهیه غذا و شیرینی های سنتی مخصوص این عید از جمله ˈرندانگˈ که از گوشت گاو و مرغ و شیر نارگیل تهیه می شود می پردازند.
ˈکتوفاتˈ یا برنج پیچیده شده در برگ برخی درختان غذای دیگر سنتی روزهای عید فطر در مالزی است.
مردم مالزی در عید فطر لباس های سنتی و محلی بر تن می کنند. مردان ˈباجو ملایوˈ و زنان ˈباجوکورونگˈ یا ˈباجوکبایاˈ بر تن کرده و شال های ˈسونگتˈ را در شانه های خود قرار می دهند.
مسلمانان مالزی در روز عید فطر با برپایی نماز این عید، به سراغ اهل قبور رفته و زیارت و سوره ˈیاسˈ را می خوانند و برای آرامش روح مردگان دعا می کنند.
کودکان مسلمان مالزی نیز از عید فطر بی نصیب نیستند و ضمن بر تن کردن لباس های نو عیدی دریافت می کنند.
نخست وزیر مالزی هم در روز عید فطر بارعام می گیرد و مردم می توانند برای عرض تبریک به خانه وی بروند. این مراسم هر سال در شهرˈپوترا جایاˈ پایتخت سیاسی برگزار می شود اما این مراسم امسال به دلیل احترام به قربانیان پرواز ام.اچ17 خطوط هوایی مالزی که در اواسط ماه رمضان با 298 مسافر از جمله 43 مالزیایی سرنگون شد، لغو شده است.
آتش بازی نیز در شب های عید سعید فطر در مالزی مرسوم است. البته برای آتش بازی محدودیت های قانونی وجود دارد، اما مواد آتش بازی به طور غیرقانونی از توسط کودکان و نوجوانان از بازار سیاه خریداری می شود.
آساق**د.م**1611
04/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]