واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۳ (۱۱:۹ق.ظ)
رييس جهاد کشاورزي نيريز: ۹۰ هزار تن انار در شهرستان نيريز برداشت ميشود رييس جهاد کشاورزي ني ريز ازتوليد حدود ۹۰ هزار تن انار که عمده آن رقم انار رباب نيريز است و ۱۲ هزار تن پسته از ارقام مختلف در نيريز خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي عسکر اميدي، با بيان اينکه نيريز شهري با اقليم خشک و متوسط بارندگي بلند مدت زير200 ميلي ليتر است، اظهار کرد: اين شهرستان قطب مهم توليد محصولات باغي استان با 93 هزار هکتار سطح زير کشت، 48 هزار هکتار باغهاي ديم و آبي و 45 هزار هکتار زراعت است.
وي گفت: نيريز نخستين توليدکننده پسته استان فارس با سطح زير کشت بيش از 19 هزار هکتار، نخستين توليدکننده انار فارس با سطح زير کشت بيش از 6 هزار هکتار و توليد بيش از 80 هزازر تن انار، نخستين توليدکننده بادام ديم و آبي در استان با سطح زير کشت 8 هزار هکتار، دومين توليدکننده انجير بعد از استهبان با سطح زير کشت 7 هزار و 800 هکتار و رتبه نخست توليد نهالهاي شناسهدار مثمر و غيرمثمر نيمه گرمسير و سردسير با توليد بيش از 3 ميليون اصله نهال در سال است.
اميدي تصريح کرد: خشک سالي سبب افت شديد سطح آبهاي زيرزميني، خشک شدن قناتها، چشمهها و پيشروي آبهاي شور شده و مهمترين دليل اين امر خشکشدن درياچه تشک بختگان است.
وي افزود: درياچه بختگان در کنار تمام محاسن زيست محيطي دو مزيت تامين رطوبت نسبي منطقه و تعديل دما را براي کشاورزان منطقه داشت که خشکشدن درياچه مشکلات زيادي براي کشاورزي ايجاد کرده است.
اميدي با بيان لزوم تغيير الگوي کشت با توجه به اقليم خشک و بحران آب گفت: اين اتفاق از سالهاي قبل شروع شده و ما به سمت کشت گونهها و ارقام کمآب رو آوردهايم.
وي خاطر نشان کرد: مهمترين مسئله محدود کردن و ممنوعيت توسعه کشاورزي سنتي آبي و جايگزيني اين نوع کشت است.
رييس جهاد کشاورزي نيريز با بيان اينکه توسعه سيستمهاي نوين آبياري، کشتهاي متراکم و گلخانهاي و گونههاي اصلاح شده از ضرورتهاي کشاورزي شهرستان است، تصريح کرد: با فرهنگسازي و آموزش کشاورزان در استفاده مطلوب آب و تغيير گونههاي مورد کشت درصدد اصلاح فرهنگ کشاورزي هستيم.
اميدي عنوان کرد: پيشبيني ما اين است که امسال حدود 90 هزار تن انار که عمده آن رقم انار رباب نيريز است و 12 هزار تن پسته از ارقام مختلف در نيريز توليد شود.
وي گفت: با توجه به کيفيت خوب محصولات درخواست ما از تجار و صادرکنندگان اين هست که در زمان برداشت محصول به نيريز آمده و از اين فرصت براي معرفي و صادرات محصول استفاده کنند.
رييس جهاد کشاورزي نيريز اظهار کرد: در سال گذشته به خاطر تحريم صادرات پسته و انار با مشکل مواجه شد و کشاورزان شهرستان به خاطر توليد بالاي محصولات به ويژه انار متحمل ضرر شدند چرا که در شهرستان صنايع تبديلي، بستهبندي و سردخانه وجود ندارد.
وي افزود: ظرفيت بالاي توليد محصولات کشاورزي در نيريز فرصت سرمايهگذاري مناسبي است که با ايجاد صنايع تبديلي ارزش افزوده محصول توليدي بالا رفته که فرصت مناسبي براي کشاورزان و سرمايهگذاران است.
رييس جهاد کشاورزي نيريز گفت: ما از تمام سرمايهگذاران در ايجاد صنايع تبديلي حمايت ميکنيم زيرا سبب رونق اقتصادي شهرستان و استان ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]